Arkadaşlar merhaba ben Egemen.Fazla uzatmak istemiyorum.Ben bu gün sürme kapıyı kapatırken aniden kapıdan geçti.Kafası sıkıştı.Arkadaşlar birşey olmadı merak etmeyin.Gerçekten.Şimdi bana cani,pislik diyebilirsiniz.Aslında benim suçum değil.Kedim daha 3 aylık falan çok hareketli bende kapıyı kapatırken flash gibi atladı.Offfff.Çok üzüldüm yaaaaaa.Hemen bağırmaya başladı.Bende ağladım tabi.Bana küstü.Nasıl gönlünü alabilirim? NE OLUR YARDIM EDİN.Geceleri uyuyamıyorum. |
Kedin Sana Küstüyse Ne Yapmalısın?
Kediler, duygusal açıdan hassas hayvanlardır ve sana küsebilirler. Kedinin sana küstüğünü anlamak için bazı işaretlere dikkat etmelisin:
- Seni görmezden gelmesi: Normalde sevgi dolu olan kedin seni artık görmezden geliyorsa, bu küstüğünün bir işareti olabilir.
- İlgini aramaması: Eskiden sana sürekli ilgi gösteren kedin artık seni umursamıyormuş gibi davranıyorsa, küsmüş olabilir.
- Sessizleşmesi: Genellikle miyavlayan kedin sessizleşmişse, sana kızgın olabilir.
- Vücut dilini değiştirmesi: Kedin sana doğru kuyruğunu sallıyor veya kulaklarını geriye atıyorsa, bu sana küstüğünü gösterir.
Kedinin Sana Küstüğünde Ne Yapmalısın?
Kedinin sana küstüğünü düşündüğünde şu adımları izleyebilirsin:
- Ona biraz alan ver: Kedine biraz zaman ve alan vermelisin. Kendini hazır hissettiğinde sana gelecektir.
- Onu rahatsız etme: Kedin sana küsmüşken onu rahatsız etmemelisin. Huzurunu bozarsan, küslüğü daha da uzayabilir.
- Onları sev: Kedini her zaman sevmelisin, küs olsa bile. Onunla sakin ve sevgi dolu bir ses tonuyla konuşabilirsin.
- Oyun oynamayı dene: Kediler oyun oynamayı severler. Onunla oynamaya çalışmak, aranızdaki buzları eritmene yardımcı olabilir.
- Bir veteriner hekime danış: Kedinin küslüğü bir haftadan uzun sürüyorsa veya başka endişe verici belirtiler gösteriyorsa, bir veteriner hekime danışmalısın.
Kedinin sana küstüğünde sabırlı ve anlayışlı olmalısın. Ona biraz zaman ve alan ver, onu rahatsız etme ve her zaman onu sev. Bu adımları izleyerek, kedinle aranızdaki küslüğü giderebilir ve ilişkinizi güçlendirebilirsin.