Şimdi Ara

Acil! Bebek kedinin makatindan neden kan damliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 1 hafta once eve yavru kedi almak zorunda kaldim annesizdi ve olmek uzereydi . Henuz bebek 20 gunluk tahminim .
    Bira buyutup kapiya alistiricam . En azindan kati mama yiyene kadar ve kendini savunacak duruma gelenee kadar . Kapida sokak kedileri mevcut her gun kapiya mama ve su birakmaktayim yaz kiş . Kisin barinmalari icinde ortam sagladim kapinin onunde . Sorum su . Bu evdeki minnak bu sartlarda sokaga alisir mi ?
    İkinci sorumsa baslikta belirttigim gibi neden diskilarken kan damliyor makatindan ciddi bi durummudur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedinin Poposundan Kan Gelmesinin Nedenleri

Kedilerde makat bölgesinden kan gelmesi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen ciddi bir durumdur. Bu duruma dikkat etmek ve veterinere danışmak çok önemlidir.

Kedimin poposunda kan var ise bunun nedenleri şunlar olabilir:

• Kabızlık: Sert ve kuru dışkılar, bağırsakları geçmeye çalışırken makatta yırtılmalara ve kanamaya neden olabilir.
    • İshal: Sulu ve gevşek dışkılar da makatın tahriş olmasına ve kanamaya yol açabilir.
    • Bağırsak parazitleri: Solucanlar gibi bağırsak parazitleri bağırsak duvarına zarar vererek kanamaya neden olabilir.
    • Anüs bezleri tıkanıklığı: Anüs bezleri, kedilerin kokularını işaretlemek için kullandıkları bezlerdir. Bu bezler tıkanırsa iltihaplanabilir ve kanamaya neden olabilir.
    • Bağırsak hastalıkları: Ülseratif kolit ve Crohn hastalığı gibi bağırsak hastalıkları bağırsak duvarında iltihaplanmaya ve kanamaya neden olabilir.
    • Travma: Kedinin makatına düşme veya başka bir nesne tarafından vurulma gibi travmalar kanamaya neden olabilir.

Kedinin poposu neden kanar sorusunun cevabını belirlemek için veteriner hekim muayenesi gereklidir. Veteriner, kedinin tıbbi geçmişini alacak, fizik muayene yapacak ve gerekirse kan testleri veya röntgen görüntüleri isteyecektir.

Tedavi, altta yatan nedene bağlı olacaktır. Kabızlık veya ishal gibi geçici sorunlar, diyet değişiklikleri veya ilaçlarla tedavi edilebilir. Parazitler antiparaziter ilaçlarla tedavi edilebilir. Anüs bezleri tıkanıklığı, veteriner tarafından manuel olarak boşaltılabilir. Daha ciddi bağırsak hastalıkları veya travmalar, ameliyat veya daha uzun süreli tedavi gerektirebilir.

Kedinde makat bölgesinden kan gelmesi fark edersen, altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak için en kısa sürede veterinere danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Diskilamasi için yardım ediyor musun, kendi başına yapamaz. Nerede oturuyorsun?

• blacck4434 B kullanıcısına yanıt
    Evet islak bir pamukla makatini hafifce siliyorum.
    Diskilarken sorun yok yapabiliyorda ama dun ilk kez ve her diskilamada bi iki damla kanda sumukumsu kivamda geliyor . Sokak pisisi olmasina ve gecici bir sure bakicak olmama ragmen bu durum beni cok uzdu acikcasi olmesinden korkuyorum yada ciddi bi rahatsizligindan . O yasamak istiyor bende onu yasatmak . Zaten olmesin diye actim evimin kapilarini. Surekli ona bakacak durumum yok apartman dairesi ve yuksek katli bi ev onu eve de mahkum edemem . Baska sehire okumayanve calismaya gidicek durumdayim ailemdede herkes calisiyor. Suanlik evde oldugum icin ilgilenebiliyorum. Hocam cok zor annesiz bi yavruya bakmak bildigimiz yenidogan bebek gibiler 😞
    İstanbul da ikamet ediyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatomi96 -- 12 Ağustos 2016; 12:22:33 >
  • bence bir veterinere goturun,sorun olabilir.işiniz cok zor annesiz yaşatmak...bende 3 aylıga kadar dukkanımda baktım 4 kardese doğdugundan beri.annesi dukkanın ıcıne gırıp dogurdu..
    3 aydırda bahcedeler....ilk baslarda dışarıya alışmaları cok zor oldu.cok korkak oluyorlar,agacın tepesınde uyudular aylarca,halada geceleri agacta uyuyorlar...Allahtan bahcemız cukurta ve etrafı kapalı,yatacak yerde cok var..

sokaga alışırda 8. aydayız,en az 3 ay bakacaksın,sonra kış gelecek,kapalı yer lazım,soguktan olur,bahce varmı bilmiyorum. zaten artık bırakamazsın :) cocugun gıbı olacak.ben 3 ogun yemek goturuyorum kedilerime,yanlarına gıdınce yuruyemıyorum...devamlı surtunuyorlar..yemek vermesem ac kalırlar yemek aramasını bılmıyorlar.7 aydır her gun yemek verdık.durum bu..artık bırakamazsın,bahcen varsa anca yaza bırakırsın....
  • Tuvaletinden kan gelmesi bir çok rahatsızlığın nedeni olabilir.Bir an önce veterinere götürmenizde fayda var.Umarım sağlığına kavuşur.
  • Ben Aslında Yokum kullanıcısına yanıt
    Ben hergun kapima duzenli olarak mama ve su birakmaktayim bu iki senedir boyle zaten sokak hayvanlari icin bunu yapmaktayim. Ek olarak kasaplardan artan ciger ve et turu seyleride alip evde onlara mama hazirlayip yedirdigimde cok oldu kalan yemeklerden mama yaptigimda . Kuru mamada aliyorum.
    Bahcemiz malesef yok mahalle icinde bir apartman dairesinde ikamet etmekteyim ama kapimizin onu iki araclik park edilecek durumda oldukca genis . Barinmalari icin kucuk bi kedi evi tarzi birsey yapmayi dusunuyoruz iclerine mama ve su koyabilecek ve onlarin icinde barinabilcegi klube tarzi birsey . Bu sekilde kisi atlatabilirler diye dusunuyorum .
    Birakmak zorundayim evde bakamam suan mecburiyetten idare ediyorum . Calisacagim ve ek bir okula daha gidecegim ailemde herkes calisiyor ilgilenecek hickimse yok . Eve mahkum edemem . Kapidaki kedilerle beraber ancak disarda yemegini ve barinmasini karsilayabilirim kişin .
    Anne sutu tozu aldik ve suyla karistirip o sekilde besliyoruz kanli diskilamasi kesildi . Coksukur .

• Hocam anne sutu tozu aldik mama yapip o sekilde besliyoruz yemektede zorluk yasadik zorlada olsa yediriyorum alisti tabi diger tur besinlere bunu yadirgadi ilk bas . Yedikten sonrada kanli diskilama durumu gecti . Cok sagolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.