Şimdi Ara

Kedim ip yuttu ne yapayım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet az önce yaklaşık 20-30cm uzunluğundaki(kıvrılmış bir biçimdeydi tahminen o uzunluktadır herhalde ) bir ipi yuttu, ağzından çıkartamadık.Acaba bir sıkıntı olur mu ? Geri dışkısıyla falan atabilir mi veterinere gitmeye gerek var mı ne önerirsiniz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedim İp Yuttu: Ne Yapmalısın?

Kedinizin ip yutması endişe verici bir situation olabilir. İp, kedinizin sindirim sistemi boyunca hareket ederek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek kadar uzundur.

Kedin İp Yutarsa Ne Oluyor?

İp, kedinizin bağırsaklarına dolanarak bağırsak tıkanıklığına neden olabilir. Bu durum kusmaya, ishale, iştahsızlığa ve karın ağrısına yol açabilir. Uzun ip parçaları ayrıca kedinizin bağırsaklarını kesebilir ve hayati tehlike oluşturabilir.

Kedin İp Yutarsa Ne Yapmalısın?

Kedinizin ip yuttuğundan şüpheleniyorsanız, hemen veterinerinize başvurun. Evde tedavi etmeye çalışmayın, çünkü bu durum daha fazla zarara yol açabilir.

Veteriner Ne Yapacak?

Veterineriniz, kedinizin durumunu değerlendirmek için fizik muayene yapacaktır. İpin konumunu ve uzunluğunu belirlemek için röntgen veya ultrason kullanabilir. Veteriner, ipi endoskop veya cerrahi ile çıkarmanız gerekebileceğini önerebilir.

İpin Çıkarılması

İpin uzunluğu ve konumuna bağlı olarak veterineriniz şu yöntemleri kullanabilir:

• Endoskopi: Uzun, esnek bir kamera kullanarak ipi çıkarmak için minimal invaziv bir prosedür.
    • Cerrahi: İpi çıkarmak için kedinizin karnını açmak. Bu, uzun veya bağırsaklara dolanmış ip parçaları için gereklidir.

İyileşme

Tedaviden sonra kedinizin iyileşmesi için birkaç güne ihtiyacı olabilir. Veterineriniz, kedinize antibiyotikler veya ağrı kesiciler reçete edebilir. Kedinizin ip yuttuktan sonraki birkaç gün boyunca dinlenmesi gerektiğinden emin olmalısınız.

Önleme

Kedinizin ip yutmasını önlemek için şu önlemleri alabilirsiniz:

• İpleri ve diğer tehlikeli nesneleri kedinizin erişemeyeceği yerlerde saklayın.
    • Kedinize ip veya kurdele ile oynamasına izin vermeyin.
    • Kedinizin iplik veya başka lifli malzemeleri çiğnemesini veya yutmasını önleyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kusar veya sıçar. yoksa zaten ameliyat. geçmiş olsun

• Kusar büyük ihtimal

• Veterinere sormak daha mantıklı olur.
  • sıkıntı olacağını sanmıyorum en kötü bağırsaklarında düğüm olup tıkanır sonra da ölür

• Dışkısını 1-2 gün kontrol edin çıkmazsa veterinere gidin. Kıyafetten çıkan iplik olduğunu varsayıyorum.
  • Ağzına balgam at kusar.
  • Ya olum manyak misiniz siz
    1 2 gun diskiya bak diyen var
    Kusar diyen var
    Bunlari yapabilir ama oncelikle aciliyetle veterinere git
    Belki soluk borusunjn bir kismina takilcak nefes alamayacak
    Beklersin o zaman sicip kusmasini
    Tavsiyem hemen veterinere git
    Gecmis olsun
  • kediyi yan yatır çıkar kendi kendine

• Dışkıyla atmıştı bizimki.  

İp yuttu diye söylerseniz veteriner bir şey verir belki vücuttan çabuk atması için. Onun dışında biz nedenini bilmediğimiz (iştahsızlık vardı) için ultrason çektirmiştik, ultrasonda görünmüyor zaten ip.

Dışkıyla attığını görürseniz kendi kendine halletmesine izin verin ipi tutup çekmeye çalışmayın bağırsakları hasar görebilir.

• xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

Daha ne sıkıntı olsun aek

• kyrie2 kullanıcısına yanıt
    Benim kedimin 2 kere başıma geldiği için öyle yazdım. İlkinde veterinere gitmiştik yazdığımı söylemişti ve dışkıda çıkmıştı, ikincide de aynı şekilde dışkıda çıktı o yüzden öyle yazdım.

Manyak değiliz, kardeşimiz veteriner. Peki sen hangi sıfatla bize manyak diyorsun onu da söyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 17 Eylül 2021; 11:50:47 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Hocam soyledikleriniz zaten dogru yanlis demedim
    Ama benim demek istedigim veterinere gitmeden dediklerinizi yapmak
    Once veterinere gitmesi taraftariydim yoksa siz de bildiginizdem yaziyorsunuz
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Hocam uste de yazdim dedikleriniz dogru diye ama veterinere gitmeden sadece burdakinlere bakarak davranmasinin dogru oldugunuz dusunmuyorum
    Mesela ya bagirsaklarina dolanmissa ve diskilayamiyorsa
    Oturup cikartmasini mi bekleyecegiz?
    Once veteriner hekime gitmesi taraftariyim

• Kadın ip yuttu diye okudum  

İLAVE NOT = Veterinere götürün hocam. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 17 Eylül 2021; 13:13:3 >
    Keşke herkes veterinere gidebilse, bizde böyle riske girip akıl vermesek. Nelerinden kısıp kedi köpek besleyenleri görüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.