Şimdi Ara

Kedim Kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
9.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

29.04.12 pazar akşamüstü dişi 8 aylık kedimiz ( adı: prenses ) idealtepe 50.yıl parkı,maltepe anadolu lisesi civarı kaybolmuştur.Sizlerden çok ricamız göreniniz,duyanınız veya bulanınız varsa bizimle acilen irtibata geçmesidir.Kedimiz yaklaşık 3 hafta önce sol tarafından kısır ameliyatı olduğundan dolayı o bölgesi traşlı ve mavi ilaçlı olarak durmaktadır.Huy olarak da fazlasıyla cana yakındır.

İrtibat için telefon numaralarımızı veriyorum.

0 532 618 39 71 emre gültekin
    0 533 730 54 66 banu gültekin

• Pazar akşamı kaybolduysa birkaç gün içinde eve gelir. Kumundan serpin apartmanın, balkonun etrafına, kokusunu alsın. Şimdi sizin sesinizi duyduğunda saklanıyor da olabilir ama acıkınca gelecektir. Yalnız aramaktan vazgeçmeyin ve mevkiinizi genişleterek sorun insanlara. Ev kedileri genelde dikkat çekerler.

Bir de geceleri onu duyabileceğinizden emin olun. Balkonu filan tanıyorsa gelir miyavlar onu almanız için.

Kumundan dökmeyi unutmayın ama, yolu bulması için önemli.

En kısa zamanda kavuşursunuz umarım kızınıza. Çok üzüldüm...
  • ilginiz icin cok tesekkur ederim.ailecek yastayiz.kumunu serpmek aklima gelmemisti,derhal yapayim.hertarafa haber saldik,agaclara,camlara,dukkanlara,tanidiklara kayip ilanimizi astik.

insallah buluruz.cok saolun.
  • Saklanma ihtimalini de gözardı etmeyin. Benim dişi kedim hiç kaçmazdı ama erkek kedim bir kere 2. kattaki balkondan kaçtı ve 6 gün sonra döndü. Perişan oldum 6 gün boyunca ama bir gece balkonun altına geldi, miyavladı ve koştum aldım hemen eve.

Çok zor ama hep arayın. Şimdi saklansa bile yarın acıktığında muhakkak gelecektir umarım.
  • bizimki soyle gelisti:
    4.katta oturuyoruz.8 aylik disi kedimiz surekli pencere mermerinde asagilari seyrederdi,sanirim oradan bakarken dusmus olmali ama asagisi cim oldugundan kizimiza birsey geldigini sanmiyorum,zira olsaydi cimde ya da yakinda bitap halde gorurduk diye dusunuyorum.sonrasinda heryeri didik didik aradik,ariyoruz da.
    tum cevreye haber saldik.

beni endiselendiren kizimiz cok hareketliydi,evde en kisa mesafeyi bile tum gucuyle kosardi.ev kapimiza birisi geldiginde hemen kapiyi kapatirdik cunku hemen kacmaya yelteniyordu.daha once hic kedimiz olmadigindan kedilerin boyle huylari olup olmadigini bilemiyorum.endiselendiren de eger dusup de sagligina birsey olmamissa o bilindik hiziyla cok uzaklara gitmis olabilir,ayni zamanda kucuk oldugundan dolayi da cevreyi bilmiyor gibime geliyor.tabii kedilerin huylarini ve cevre tanima ozelliklerini bilemiyorum.8 aylik kedi sadece pencereden bakarak evinin asagisi oldugunu bilebilir mi?

ayrica ev onlerinde birsuru de sokak kedisi yasiyor,aksamlari yiyecek koyuyoruz ki belki acikir cikar diye ama su ana dek haber yok.

• Eğer aşağıya düştüyse muhtemelen korkuyla bulduğu bir yere saklanmıştır. Çok uzağa gitmiş olma ihtimali yok o korkuyla. Pencereden bakarak o çevreyi zaten tanımıştır ancak şu an kendini güvende hissetmiyordur. Siz adıyla çağırın sokakta, elinize mama alın ve mama kabını sallayın. Pencerenizi de açık tutun sesini duyma ihtimali için. Bir de direkt pencerelerinize sineklik taktırın. En azından eve geri geldiğinde pencereden sarkmasını engellersiniz.

Kediler kaçmaya fırsat buldukları anda kaçarlar. Aşırı dikkat gerektirir kedi sahibi olmak. Gözüne kestirip, aşağıya kendisi bile atlamış olabilir.
  • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

yukarıya fotoğrafı olan linkini koydumçgörenler ya da duyanlar lütfen irtibata geçmeyi ihmal etmesinler.teşekkürler.

dusty ilgin için sana da teşekkür ederim.dediklerini akşam yaptık.sabah-akşam arıyorum.inşallah bulacağız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • link açılmazsa diye fotoğrafını da buraya ekledim.
  • umarım yüklenmiştir.

Kedim Kayboldu
  • Facebook linki gitmiyor hocam, linki yeniden koyarsan paylaşabilirim ben de bu şekilde. Güzel kız gelecek inşallah size, moralinizi bozmayın, kulağınız dışarıda olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty
    Kediler kaçmaya fırsat buldukları anda kaçarlar. Aşırı dikkat gerektirir kedi sahibi olmak. Gözüne kestirip, aşağıya kendisi bile atlamış olabilir.

Böyle bişey var mı ya? Zaten sevmem kedileri birde kaçıyorlarsa beslemeye gerek yok.
  • Elbetteki var, kedi doğadaki özgür ruhlu hayvanlardan bir tanesidir ve özellikle çiftleşme döneminde eş aramaya gitmek isterler. Köpekler de kaçarlar ama kediler kendilerini güvende hissettikleri an kaçmaya kalkışırlar. Kedi eve dönebileceği yolu garantiye alır, kaybolma ihtimali düşüktür ve bazen birkaç ay sonra bile evlerine döndükleri olur.
  • dusty birsey sormak isterim.evinin yolunu bilir diyorsun-diyorlar.peki neden aylar sonra geri donuyorlar?ya da neden aylar sonra geri donme ihtiyaci duyuyorlar?

bu arada aramaya devam ediyoruz.sormadigimiz kimse,ilani dagitmadigimiz hicbiryer kalmadi.tum veterinerlere not biraktik,pet shoplara soyledik,polis,muhtar,cami,market,manav,restorant,bakkal,kirtasiye,okul,guvenlik,park,belediye heryere soyledik,ilani astik.bu sabah cop toplayan arkadaslara da fotografini biraktim,onlar da bugune dek gormemisler.
    aklima gelen su:8 aylik oldugu ve daha once disariya hic cikmadigi icin korkup bir koseye saklandi.umarim saklandigi yerden cikip yemek yiyordur ya da dusmenin verdigi travma ve korkuyla saklandi,belki de kolu sakatlandi,kipirdatamiyor , o yuzden de saklandigi yerden cikamiyor.

kisaca umutla bekleyisimiz devam ediyor.
  • Her yerde varlar mı bilmiyorum ama, jandarmanın iz süren köpeklerinden bulabilirseniz(belki avcıların falan vardır) işinizin kolaylaşacağını tahmin ediyorum.
    Edit: Bu defa da köpek kokusu kediyi geri dönmekten caydırabilir, öğrenmek lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlemsen -- 2 Mayıs 2012; 17:29:18 >
  • Dediğim gibi, kedi kendi kararını kendi vermeyi tercih eden bir hayvan.

sizin düşündüğünüz olumsuz senaryolar da mümkün elbette ama umudu kaybetmemek lazım. İnsanlara yanaştıysa birisi kıyamayıp evine bile almış olabilir. O sebeple hayvansever sayfalarda muhakkak paylaşımını yapın.
  • kedimiz bulundu!:)
    başta dusty olmak üzere ilgilenen arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.evin önüne gelmiş,komşumuz kapıda görmüş,bizi hemen aradı.komşumuzu görünce bahçeye kaçmış,bahçede adını seslenince hemen üstümüze atladı.çok sevinçliyiz:)evde bayram havası var.darısı kaybedenlerin başına.

dusty haklıymışsın geri geliyorlarmış.şu anda 3 günün açlığını gidermek için yoğun çaba içinde:) yemek tasından ayrılmıyor.

çok mutluyuz.
  • Şu an sizin mutluluğunuzu paylaşıyorum resmen kucağımda iki meleğimle. Çok sevindim, size belli etmemeye çalışsam da mesajınızı okuduğumdan beri çok üzgündüm ama mutlu haber geldi. Sıpa dediğim gibi muhtemelen kendisi atlamış. Yalnız artık aşırı dikkat zamanı, artık sadece gözlemlemedi, birebir deneyimledi evin dışındaki alanı
  • Dikkat edin kaçmaktan asla vazgeçmezler akıllanmıyor keratalar ...
  • evet dusty kendi atlamış.hatta yine aynı pencere önüne gelip ağlıyor.bu sefer çok dikkatli olacağız.historiyst 45 akıllanmıyorlar,aklı hala dışarıda.

anladığım kadarıyla evin bahçesinin yanındaki uzun otların arasına saklanmış,hiç oradan ayrılmamış hatta yemek dahi yememiş.üstü feci ot kokuyordu.eve gelir gelmez yemeğe ve suya gitti.demek ki çok korkmuş ve sinmiş.biz çağırır çağırmaz koşarak üstümüze atladı.bugün tasma ve nazar boncuğu türü şeyler alacağız.düşmeden kaynaklanan hiçbir aksaklığı yok.dediğim gibi şu anda yine aynı pencere önünde atlasam mı diye için için düşünüyor ama artık yok:)

dusty tekrar tekrar teşekkür ediyorum.yazdıklarınla moralimizi ayakta tuttun.
  • Neyse boncuk evinde ya şimdi o güzel. Bu arada kritik soruyu sorayım artık zamanı geldi Adaşım Prenses hanım kısırlaştırma operasyonu geçirmiş miydi? Geçirmediyse yeni kedilerinize merhaba deyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.