Şimdi Ara

kedim neden öldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 yaşındaki kedim çok su içiyordu,son zamanlarda ağzındaki şiddetli bir koku ve acı vardı.sert ve büyük yiyecekler yiyemiyordu.son günlerde yemesi iyice azalıp verdiğim antibiyotikler fayda etmeyince daha önce acı anılarım olan veterinerlerin yolunu tuttum.ilk gün ısrarla böbrek yetmezliği olabileceğini söylememe rağmen hiç test yapmadan ağzı kötü deyip 4 tane iğne yaptı.kan tahlili için yüksek bir ücret isteyince imkanım olmadığı için yaptıramadım. halbuki tedavinin başlaması için ilk yapılması gereken bu değilmi.neyse o gün iyice durgunlaştı.belki o 4 iğne böbreklerine iyice zarar verdi.öbür sabah zorla yedirdiğim şeyleri kusunca yine veterinere gittim.3 iğne daha yaptı. serum verirsek canlanır dedi.serum verirken zavalının boynunu boğazını sıkar gibi 20 dakika tutup yere bastırdılar.yakıştırıp birşey söyleyemedim.vücudundaki titremeyi farkedince uyardım ve serumu çıkardılar.hayvan bir garip olmuştu.yol boyunca kafasını kaldırmadı.kafasında bir damar yada sinir görünecek şekilde 15 20 dakika hareket etti.evde canlanır gibi oldu fakat hemen arkasından seslere aşırı tepkiler vermeye başladı.irkilme şeklinde.arkasından korkmuş gibi bakıp epilepsi benzeri çırpınma nöbeti geçirdi.ilk defa oluyordu.öbür sabah dahada kötüydü.zor yürüyordu.seslere duyarlı hale gelmişti.veterineri aradığımda zaten yaşlı gibi birşeyler saçmaladı.o gün 8-10 nöbet daha geçirip ertesi sabah öldü.çıldırmak üzereyim.nöbetlerin sebebi neydi.bu tür nöbetler sık olunca ölüme sebep oluyormuş.serum verirken boynunu bastırarak bir hasarmı verdiler,damar tıkanıklığı,beynine kan akışını engelleme vs yada serum,bilmiyorum.bu nöbetler hastalıktan kaynaklıysa ogüne kadar neden olmadı,o benim herşeyimdi.çok acı çekiyorum,keşke götürmeseydim..aniden çıkan nöbetler ve ölüm..bir bilgisi,benzer tecrübesi olan varsa lütfen yazsın.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kediniz Aniden Durgunlaşırsa Ne Yapmalısınız?

Kediniz aniden durgunlaştıysa bu, altta yatan ciddi bir sağlık sorununa işaret ediyor olabilir. Kedinizin durumunu değerlendirmek ve acil tıbbi müdahale gerektirip gerekmediğini belirlemek çok önemlidir.

İşte kedinizin aniden durgunlaşması durumunda izleyebileceğiniz adımlar:

• Veteriner Hekiminize Başvurun: Kedinizin aniden durgunlaşmasının nedenini belirlemek için veteriner hekiminize götürmelisiniz. Veteriner hekim, fizik muayene yapacak, tıbbi geçmişini gözden geçirecek ve gerekli testleri uygulayacaktır.
    • Belirtileri Gözlemleyin: Veteriner hekiminize giderken kedinizin belirtilerini dikkatlice gözlemleyin. Herhangi bir kusma, ishal, idrar yapma sorunları veya nefes almada zorluk olup olmadığına dikkat edin. Bu bilgiler veteriner hekiminizin doğru bir teşhis koymasına yardımcı olacaktır.
    • Acil Durum İşaretilerine Dikkat Edin: Kedinizin nefes alma güçlüğü, nöbetler veya bilinç kaybı gibi acil durum belirtileri göstermesi durumunda derhal acil bir veteriner kliniğine başvurun.
    • Evde Bakım Sağlayın: Veteriner hekiminizin talimatlarına göre evde kedinize bakım sağlayabilirsiniz. Bu, sıvı takviyesi vermeyi, ağrı kesiciler uygulamayı veya özel bir diyet uygulamayı içerebilir.

Kedinizin aniden durgunlaşması endişe verici olabilir. Veteriner hekiminize zamanında başvurarak kedinizin durumunu değerlendirebilir ve uygun tedavi planını belirleyebilirsiniz. Erken teşhis ve tedavi, kedinizin iyileşme şansını artırmaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 8 yaşındaki kedini götürdüğün sabit bir vet yok muydu?
  • nildi N kullanıcısına yanıt
    2 günde toplam 7 iğne + serum'mu oldu bu hayvancağız? o veterinerin aklından şüphe ederim ben. Bir kediye bırakın 2 günde 7 adet iğneyi 1 haftada bile 7 adet iğne vurdurulmamalı. Benim veterinerim ne olursa olsun aşı aralığı süresini 10 gün olarak tutuyor. Veteriner ilgilenmemiş ve klasik yöntemler uygulamaya çalışmış ama insanın inanası gelmiyor 2 günde 7 iğne ve serum.. resmen hayvancağıza kıymışlar. Elinizde belgeler vs varsa veterinerlerin bağlı olduğu kurumlara şikayette bulununuz.
  • İdrar düzensizliği bozukluk olmuşsa dediginiz gibi o bulgularlada beraber böbrek yetmezliği dusunulebilir, karaciğer yetmezligide olmus olabilir ignelerden önceki hale gelmesine, anlamadigim kan tahlili yuksek ücret Nasil oluyor vede ilk zorunlu yapilmasi gereken is en azindan diski ve kan tahliliydi
    Zor bi durum :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .bir hafta oldu ama yok geri gelmiyor.24 saaatimin 20 saati onunla geçerdi.geldi,gitti,kayboldu,bulundu vs.vs.kendimi toplayıp veterinere gittim.zehirlenmiştir dedi. neden dedim üre,parazit eveledi geveledi.diyecekmi vurduğum iğnelerden diye...ben ona 8 sene aşı bile yaptırmadım yanlış birşey olurda ölür diye en sonunda bir hata yapıp gittim ve korktuğum başıma geldi.zaten burada 3 veteriner var.hepsini denedim.daha önce ölen kedimin annesi olmak üzere 2 kedimi daha yoketmişlerdi.keşke bir fakülte hastanesi olsaydı.elim kırılsaydıda götürmeseydim.ağzı dili yok hayvanı zorla götürdüm,hem ona hem kendime yazık etttim.çok acı çekiyorum onsuz hayata nasıl alışılır bilmiyorum.çocukta değilsin artık birşeylerle kanasın,yenisini alasın.anılar var sadece,evin bir ferdi kardeşin arkadaşın çocuğun oluyor herşeyin oluyor.bir tarafım yok gibi ayakta zor duruyorum...
  • nildi N kullanıcısına yanıt
    acik konusucam yani kusra bakmayin ama sizinde ihmaliniz var 8 sene kedine asi yaptirmamak nedir.. uzun bile yasamis asisiz bakimsiz. veteriner secimi zaten onemli bir faktor veteriner begenmiyorsaniz bir fakulte bulmaliydiniz.. kedi beslemek sorumluluk fedakarlik gerektirir elbette elinizden geleni yapmissinizdir durumunuzu tam bilmeden yorum yapiyoruz soylediklerimi lutfen yanlis anlamayin ama durum boyle. 8 sene asi yaptirmadiginiz kedinin bunyesi asiya aliskin olmaz tabi vucut ters bile tepebilir muhtemelen oyle olmustur ama o iki gunde 7-8 asi vuran veterinerdede suc var.. uzuldum kedinize. @nildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle veterinerin beynini s.. 8 yaşındaki kedi yaşlı falan değildir.. ayrıca o kadar iğne ve serumu asla kaldıramaz, yanlış tanı var kesinlikle. yaz boyunca veteriner kliniğinde çalıştım en ufak sorunlarda hep tahlil yaptı biizimkiler.. yani anlayacağınız gittiğiniz vet. tam anlamıyla sahtekar.. her ihtimale karşı tahlil yapmak gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Birileri demiş öldü
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.