Merhaba forum. Cumartesi günü elime 1.5 yaşında dişi bir siyam kedisi geçicek sahibi şehir dısına gitmesi gerektiği için yuva arıyodu ben üstlendim. Sizce beni ne gibi zorluklar bekliyo alışma süreci bana ne kadar sürer ? cok tırmalar saldırırmı ona kendımı en ıyı nasıl alıştırabilirim banyoya leğene kum ayarlamayı ve mama su kaplarınıda hemen yanlarına koymak istiyorum banyo geniş benım tuvalet ihtiyacını kumda öğrensin diye tecrubeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum şimdiden teşekkürler beklemedeyim.
Mama ve su kaplarını, kum kabının çok yakınına koymayın, titizdir biraz kediler. Siyam kedileri biraz hassa, duygusal olur.
Kediler yaşadıkları yeri sahiplenirler, kendi sahibiyle bile yeni bir eve taşındıklarında, alışmaları vakit alabilir. İlk geldiğinde mama, su, kum kaplarının yerlerini gösterin, sonra bırakın evi tanısın, sizi tanısın, alışsın.
Üzerine illa seveyim, oynayayım diye gitmeyin. Bırakın o size gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: mahtant
Mama ve su kaplarını, kum kabının çok yakınına koymayın, titizdir biraz kediler. Siyam kedileri biraz hassa, duygusal olur.
Kediler yaşadıkları yeri sahiplenirler, kendi sahibiyle bile yeni bir eve taşındıklarında, alışmaları vakit alabilir. İlk geldiğinde mama, su, kum kaplarının yerlerini gösterin, sonra bırakın evi tanısın, sizi tanısın, alışsın.
Üzerine illa seveyim, oynayayım diye gitmeyin. Bırakın o size gelsin.
teşekkür ederim cevabınız için dediğiniz gibi kolay olucaksa cok sevınırım doğrusu ancak cinsiyet secme şansım var ben hamile kalmasını falan istemiyorum erkek dişi arasında erkeği tercih etsem nasıl olur ? erkek siyam daha mı uysaldır ?_
Kedilerin karakterleri, huyları konusunda genelleme çok mümkün değil. Her biri ayrı bir muamma :D
İlk mesaj da, 1.5 yaşında demişsiniz, eski sahibine kedilerin davranışları, huylarını sorun size en uygun olacağını düşündüğünüzü sahiplenin.
Bir kedi kucak delisi olur, bir kedi sadece kendi istediği zaman sevdirir,bir kedi asla sevdirmez, bir kedi kendi kendine oyunlar bulur vakit geçirir, bir kedi kendisiyle oynayana, sevene kadar durmadan miyavlar... aklınıza gelecek, gelmeyecek her türlü davranışı gösterebilirler :)
Bakalım. Erkek olanı tercih edicem cumartesi günü başlıcak maceramız umarım cok zorluk cıkarmaz hayvana eziyet olmaz sahibi uysal oldugunu söyledı cok ama ne denli doğru bilmiyorum
Bol şans
Gelişmeleri bildirin
Arkadaşım seni büyük zorluklar bekliyor. Siyam türü benim sevmediğim türlerden. Neden dersen siyam kedileri agresif kavgacı saldırgan ve inatçılar. Sürekli tuhaf kötü sesler çıkarırlar. Psikolojik olarak sorunludurlar mesela sana çabuk küser darılabilir. Naz yapar. Şu videoları izlersen seni nelerin beklediğini daha iyi anlarsın
quote:
Orijinalden alıntı: RedBearded
Arkadaşım seni büyük zorluklar bekliyor. Siyam türü benim sevmediğim türlerden. Neden dersen siyam kedileri agresif kavgacı saldırgan ve inatçılar. Sürekli tuhaf kötü sesler çıkarırlar. Psikolojik olarak sorunludurlar mesela sana çabuk küser darılabilir. Naz yapar. Şu videoları izlersen seni nelerin beklediğini daha iyi anlarsın
tesekkür ederim paylasımın için moruk. ben vazgectım son 1 gün kala baya arastırdım senın gibi bilgilendiren arkadasların aracılıgı ile evde net bir hayvan beslemek ıstıyorum ama kedı cok koltuk falan tırmalıyomus nasıl olcak bilmiyorum hala kedimi alsam yoksa köpekmi alsam ile hangi cinslerini alsam bilmiyorum doğrusu hamsterımla yasıyom biraz sıkıntı durumlar bakalım
Eşyaları tırmalamaması için bi tane oyuncağı var onu alırsan sorun kalmaz. Ama dediğim gibi siyam cinsi çok sorunlu. Ben scottish fold yada mavi rus öneririm. Köpek alma bence.
quote:
Orijinalden alıntı: RedBearded
Eşyaları tırmalamaması için bi tane oyuncağı var onu alırsan sorun kalmaz. Ama dediğim gibi siyam cinsi çok sorunlu. Ben scottish fold yada mavi rus öneririm. Köpek alma bence.
baya zahmeti varmış usta ya ne aşısı bitiyomuş ne özel maması kadını aradım da bir anlattı birde demezmi keşke benı bırı uyarsaydı beslemeye başlamadan önce falan. kızgınlık dönemleri cok sıkıntılıymış
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme