Şimdi Ara

5 Yaşındaki çocuk için Balık tavsiyesi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 5,5 Yaşında bir kızım var ve tutturdu ben akvaryum balığı istiyorum diye. Çok önceden (94-95 te) bir süre lepistes, melek, japon v.s. balık türleriyle bu işe heves etmiş ama sonradan bırakmıştım.

Şu an öyle teferruatlı bir akvaryum kurmak istemiyorum. Kızımın hevesini alabileceği, odasında duracak küçük bir akvaryum (hatta fanus daha iyi) içinde yaşayabilecek balık öneriniz ne olur?

Birde o balık için nasıl bir yemleme ve bakım uygulamamız lazım?

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    fanus alma balığa eziyet etme. kücük kare akavaryumlar var kızının odasına uyum sağlar fiyatları 20 25 30 tl dir motor 10 15 tl birde ince kum al siyah olandan iyice yıka koy içine balığı japon al 2 adet pul yem alma tetra pond 10 lira 2 3 ay gider o yem alman malıdır..

akvaryumun kapağında ampul takılak yer var ama led lambada alıp takabilirsin oda akvaryumcularda bulunuyor 10 15 tl dir oda
  • Merhaba fanus ta beslenebilecek tek balık beta dır. Alıcağınız diğer balıklar kısa sürede ölecektir. 80 - 100 tl arası rengarenk ithal akvaryumlar var. Motoru ve aydınlatma sistemi içinde ayrıca masraf etmezsiniz. Lepistes ve Plati cinsi balıklardan rahatlıkla bakılabilir. Saygılar....
  • Anladım arkadaşlar, dediğiniz gibiyse hiç fanus ile balığa eziyet etmeyeyim. Ufakta olsa bir akvaryum alalım. Öyle motoru aydınlatması dahil olanlar iyiymiş, ben biraz akvaryumcuları geziyim o zaman.

Balık olarak dayanıklı bir balık almak istiyorum. Dediğim gibi çok önceden bende besliyordum ama japonlar çok çabuk ölüyorlardı. Japon dışında böyle gösterişli ve dayanıklı başka ne bezlenebilir?
  • en dayanıklı fanus balığı beta beimde 5,5 yaşında oğlum var 2,5 sene önce belki ilgisini çeker diye bir beta almıştım fanusta ve hala yaşıyor... çok dayanıklı balıktır onu almanı tavsiye ederim...akvaryum işi zor iş bence hiç akvaryuma bulaşma...
  • http://www.teleskopakvaryum.com.tr/?urun-2714-hailea-b30-akrilik-komple-akvaryum-35-l--siyah-

Şu mesela uygun bir akvaryum mu arkadaşlar? 2 Tane küçük ve yavaş büyüyen balık için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratmert

en dayanıklı fanus balığı beta beimde 5,5 yaşında oğlum var 2,5 sene önce belki ilgisini çeker diye bir beta almıştım fanusta ve hala yaşıyor... çok dayanıklı balıktır onu almanı tavsiye ederim...akvaryum işi zor iş bence hiç akvaryuma bulaşma...

insanları yanlış bilgilendirme. fanus balık için eziyettir. hangi tür olursa olsun. betta da dahil. fanus ışığı ters açıda kırdığı için balığın görüş açısı allak bullak olur. yemin yerini bile tam göremez. fanuslar balık beslemek için değil bitki için üretilir zaten. eğer akvaryum zor geliyorsa hiç bulaşma balıklara da eziyet etme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack41

quote:

en dayanıklı fanus balığı beta beimde 5,5 yaşında oğlum var 2,5 sene önce belki ilgisini çeker diye bir beta almıştım fanusta ve hala yaşıyor... çok dayanıklı balıktır onu almanı tavsiye ederim...akvaryum işi zor iş bence hiç akvaryuma bulaşma...

insanları yanlış bilgilendirme. fanus balık için eziyettir. hangi tür olursa olsun. betta da dahil. fanus ışığı ters açıda kırdığı için balığın görüş açısı allak bullak olur. yemin yerini bile tam göremez. fanuslar balık beslemek için değil bitki için üretilir zaten. eğer akvaryum zor geliyorsa hiç bulaşma balıklara da eziyet etme

merhabalar ben insanları yanlış bilgilendirme adına bu paylaşımı yapmadım veya herhangi bir polemiğe girmek için de öndermedim.. benim kendi yaşadığım bir olayı paylaşmak için yazdım... bu durumun yanlış olduğu bilmiyorum ve zannetmiyorum aydınlatırsanız sevinirim... fanusta yaşan balıklar üzerine yapılmış bir araştırma mı var... fanusun balıklar için eziyet olduğnu yazmışsınız hangi araştırmadan alıntı yaptınız merak ettim doğrusu yada sadece sizin insani hislerinizmidir(balıkların hislerine tercuman olmak adına) yani bir hayvanı küçük bir yere koyarsan sıkılırdan mı yola çıkarak söylüyorsun... ben konu üzerine bir çok yazı okudum bu eziyet furyası ortaya çıkınca ama inan içbir bilimsel araştırma görmedim... eğer balıklara gerçekten eziyet etmek istemiyorsanız balıkları düşünüyorsanız bırakın doğal ortamlarında yaşasınlar tüm hayvanlar için geçerli bu akvaryumu olupta yanlış yemleme yüzünden balıklarını öldürenler motoru bozulupta öldürenler temizlemeyipte öldürenler önemli olan tek bir balığın koca bir akvaryuma koymak değil ona bakıp, sevgiyle beslemktir diye düşünüyorum.... tabiki daha geniş bir mekanda iyi koşullarda yaşatmak daha iyidir bu her canlı için söz konusu ama imkanlar şartlar amaç dahilinde... benim tek bir balığım var çocuğum için almıştım ve 2,5 yıldır yaşıyor aldığım akvarrum sahibi bir kaç ayda ölür demesine rağmen hemde... ayrıca burda sorduklarım gerçekten konuyu öğrenme amacımı gösteriyor polemik için değil varsa bir araştırma paylaşırsan sevinirim...

• quote:

quote:

quote:

merhabalar ben insanları yanlış bilgilendirme adına bu paylaşımı yapmadım veya herhangi bir polemiğe girmek için de öndermedim.. benim kendi yaşadığım bir olayı paylaşmak için yazdım... bu durumun yanlış olduğu bilmiyorum ve zannetmiyorum aydınlatırsanız sevinirim... fanusta yaşan balıklar üzerine yapılmış bir araştırma mı var... fanusun balıklar için eziyet olduğnu yazmışsınız hangi araştırmadan alıntı yaptınız merak ettim doğrusu yada sadece sizin insani hislerinizmidir(balıkların hislerine tercuman olmak adına) yani bir hayvanı küçük bir yere koyarsan sıkılırdan mı yola çıkarak söylüyorsun... ben konu üzerine bir çok yazı okudum bu eziyet furyası ortaya çıkınca ama inan içbir bilimsel araştırma görmedim... eğer balıklara gerçekten eziyet etmek istemiyorsanız balıkları düşünüyorsanız bırakın doğal ortamlarında yaşasınlar tüm hayvanlar için geçerli bu akvaryumu olupta yanlış yemleme yüzünden balıklarını öldürenler motoru bozulupta öldürenler temizlemeyipte öldürenler önemli olan tek bir balığın koca bir akvaryuma koymak değil ona bakıp, sevgiyle beslemktir diye düşünüyorum.... tabiki daha geniş bir mekanda iyi koşullarda yaşatmak daha iyidir bu her canlı için söz konusu ama imkanlar şartlar amaç dahilinde... benim tek bir balığım var çocuğum için almıştım ve 2,5 yıldır yaşıyor aldığım akvarrum sahibi bir kaç ayda ölür demesine rağmen hemde... ayrıca burda sorduklarım gerçekten konuyu öğrenme amacımı gösteriyor polemik için değil varsa bir araştırma paylaşırsan sevinirim...

Fanusa atılan balık fanusun dışbükey camının arkasından dünyayı şaşı görmek durumunda kalıyor, bu da hayat boyu işkence anlamına geliyor. Fanus ışığı çok farklı bir biçimde kırmaktadır ayrıca. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Uzun vadede görme problemleri yaşar. Düşen yemin yerini tespit edememesi ve cama yakın yüzerken çarpması gibi. Bu bombeli akvaryum içinde geçerlidir. Ayrıca fanusta filtre koymak gibi bir durum söz konusu degil. Fanusta balığın kendi pisliği içinde yüzmesine neden olursunuz. Örneğin japon balığı çok yiyen ve çok pisleten bir türdür. Bu nedenle fanus bir süre sonra balığınız için foseptik çukuru olacaktır. Bu da balığa bir işkencedir. Bunu engellemek için sık sık su degişimi yapmak zorundasınız. Balığın yaşaması için en önemli şey biyolojik dengesi oturmuş bir su ortamıdır. Siz her su değiştirdiğinizde balığın yaşaması için gerekli tüm yararlı bakterileri de yok ediyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fanusa atılan balık fanusun dışbükey camının arkasından dünyayı şaşı görmek durumunda kalıyor, bu da hayat boyu işkence anlamına geliyor. Fanus ışığı çok farklı bir biçimde kırmaktadır ayrıca. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Uzun vadede görme problemleri yaşar. Düşen yemin yerini tespit edememesi ve cama yakın yüzerken çarpması gibi. Bu bombeli akvaryum içinde geçerlidir. Ayrıca fanusta filtre koymak gibi bir durum söz konusu degil. Fanusta balığın kendi pisliği içinde yüzmesine neden olursunuz. Örneğin japon balığı çok yiyen ve çok pisleten bir türdür. Bu nedenle fanus bir süre sonra balığınız için foseptik çukuru olacaktır. Bu da balığa bir işkencedir. Bunu engellemek için sık sık su degişimi yapmak zorundasınız. Balığın yaşaması için en önemli şey biyolojik dengesi oturmuş bir su ortamıdır. Siz her su değiştirdiğinizde balığın yaşaması için gerekli tüm yararlı bakterileri de yok ediyorsunuz

cevap için teşekkürler, internetten sözlerinizi teyit edecek bir araştırma bir makale (yabancı siteler dahil) v.b bir şey bulmak için yeniden bir araştırma yaptım fakat yine bulamadım sadece forumlarda sizin gibi idda sahibi olanların yazdıkları var...yinede eğer bir araştırma makale bulabilirseniz paylaşırsanız sevinirim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cevap için teşekkürler, internetten sözlerinizi teyit edecek bir araştırma bir makale (yabancı siteler dahil) v.b bir şey bulmak için yeniden bir araştırma yaptım fakat yine bulamadım sadece forumlarda sizin gibi idda sahibi olanların yazdıkları var...yinede eğer bir araştırma makale bulabilirseniz paylaşırsanız sevinirim...

senin için hayal kırıklığı olacak ama akvaryumla ilgili bilimsel bir makale olmaz. eğer fizikteki kırılma-optik konusunu araştırırsan dışbükey camların ışığı nasıl kırdığını görürsün. diğer konuya ise biyolojideki yararlı bakterilerle ilgili makalelerden yola çıkarak hakim olabilirsin. birde internetten tam olarak ne bulmaya çalıştığını öğrenebilir miyim, ciddi ciddi akvaryumla ilgili bilimsel bir makale bulacağını mı umuyordun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackjack41 -- 4 Mart 2014; 15:02:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• blackjack41 kullanıcısına yanıt
    Az önce pet shop ta bir komple akvaryum baktım, 120 tl dedi. 3 Tanede japon hediye deriz v.s. dedi ama köşeleri bombeli bir akvaryum. Bunlarda da balıklar için (görme açısından) sorun olur diye okudum. Ama tip olarak ve işlevsellik olarak beğendim, hem çok büyük değil, hem filtresi, aydınlatması, ısıtıcısı hepsi içindeymiş, suyu doldur, balıkları yerleştir tarzında bir ürün. 30 lt kapasiteli imiş.

Ne dersiniz köşeleri bombeli olmasına rağmen fanustan iyidir herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Az önce pet shop ta bir komple akvaryum baktım, 120 tl dedi. 3 Tanede japon hediye deriz v.s. dedi ama köşeleri bombeli bir akvaryum. Bunlarda da balıklar için (görme açısından) sorun olur diye okudum. Ama tip olarak ve işlevsellik olarak beğendim, hem çok büyük değil, hem filtresi, aydınlatması, ısıtıcısı hepsi içindeymiş, suyu doldur, balıkları yerleştir tarzında bir ürün. 30 lt kapasiteli imiş.

Ne dersiniz köşeleri bombeli olmasına rağmen fanustan iyidir herhalde?

dediğim gibi ışıgı farklı şekilde kırdığı için cisimleri olduğundan büyük-küçük gösterebiliyor. dikdörtgen almanı tavsiye ederim ama seçim senin. ayrıca bombeliye uzun zaman bakamazsın gözünü yorar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bu akvaryumlardan 30 - 62 - 100 cm olarak üç adet var. Satılan markaların tamamına yakını uzakdoğu menşelidir. Kalitesine göre fiyatları değişiyor. 100 cm. olanı kendinden mobilyalı eve ayrı bir hava veriyor. Balıklar köşelerdeyken olduğundan büyük gözüksede bir süre sonra gözünüz alışıyor. Yıllardır bu akvaryumlardan kullanıyorum. Hiç problem yaşamadım tavsiye ederim.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Japon Ama İyi Bir Akvaryumdan Almalısın Yoksa Hemen Ölür Çocukcağız Üzülmesin
  • Fanusta neden balık beslenmez diye googleye yazdığınız zaman tonla yazı çıkıyor.
    akvaryum.com ülkemizde bu işi en ciddi yapan forumdur aynı zamanda akvaristler derneğinin sitesi. Girip okuyun.
    En basit açıklama.
    http://www.akvaryum.com/forum/fanusta_neden_balik_beslenmez!_k268356.asp

Üstteki yazıyı bilimsel bulmazsanız ben yazayım bir tane olsun madem.

Akvaryum doğayı taklittir.Bu cümle kısa ama çok kapsamlı bir cümle düşünmek lazım.
    Önce döngü nedir onu öğrenmek lazım.

Doğada bir döngü vardır.
    Bu su ve oksijen döngüsüdür.
    Su ve oksijene bağımlıyız.
    Bunun için suyun içinde yararlı bakterilerin oluşması gerekiyor.
    Fanusta zaten yetersiz suyun içinde balık bu suyu çarçabuk kirletecek ve nitrat patlaması yaşanacaktır.
    Akvaryumdaki döngü kısaca canlıların ürettiği amonyağın önce nitrite sonra nitrata dönüştürme işlemidir.
    İnsanlar nasıl su içip vücutlarındaki amonyağı atıyorsa balıklarda taze su değişimiyle akvaryumdaki nitrat dışa atılıyor.
    akvaryumdaki filtreleme sistemleri ile doğadaki akarsular denizler vs akıntılı sistemlere benzer yani pislikler temizlenir.
    Faydalı bakterilerin üremesini sağlar.akvaryumdaki oksijen sağlama sistemleri suya oksijen verir.
    Fanusa oksijen sağlama olayı yok. Filtreleme yok. Bu balığın doğal ortamı nasıl taklit edilip doğal döngü sağlanacak ?
    Fanustaki tüm suyu döküp yerine çeşme suyunu doldurduğunuz anda akdeniz yazın sahilindeki bir kişiyi himalaya tepesine ışınlamakla aynıdır.
    Sudaki bakteriler sıfırlanır. Suyun ph değeri değişir. Suyun ısısı değişir.
    Buda balığın ölümü için zemin hazırlamaktır.
    Okumakta fayda var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_82044557/f_//tm.htm#82044557

Bir japon balığı için 25 litre suya ihtiyaç vardır.
    Bir betta balığı için 30 litre suya ihtiyaç vardır.
    Fanus bunu sağlayabilirmi ?

Üstte bahsetmiş japonlar çok çabuk ölüyor.
    Acaba nedenini düşündülermi ?
    Üstteki anlattığım döngü sağlanamadığı için elbetteki.

Bir japon balığı 25 yıl yaşayabilir doğru ebatlardaki akvaryumda 10 yıl yaşadığı gözlenmiştir.
    Japon balığı 30cm boya ulaşabilir.

Şimdi bu şartları fanusta gerçekleştirmek mümkünmüdür ?
    30 litrelik fanusunuz varsa bile yine betta besleyemezsiniz.

Çünkü doğada böyle bir sistem yok ışığın kırılış biçiminden dolayı fanusta balıklar şaşı olacaktır.
    Zaten fanustaki balığa bakarsanız bükey aynalardaki gibi balığınızı eğri büğrü göreceksiniz sizde.

Bence bu kadar bilimsel veri yeterlidir umarım anlaşılmıştır.
    Bilimsel makale aramak yerine akvaryum mantığını araştırmak gerek.
    Beslemek istediğimiz balıkların yaşam şartlarını öğrenmek gerek.
    Zaten bunları görünce fanusta balık beslenmeyeceği görülür.

Konuyu açan arkadaş içinde faydalı olmuştur umarım.

İlk başlangıç için zebra danio öneririm canlı doğuran neon çeşitleri vs. araştırıp
    tek balık değilde sürü balığı şeklinde çocuğun daha ilgisini çeker kanaatindeyim.

@ muratmert

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 5 Mart 2014; 14:27:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.