Şimdi Ara

Kedimin Ayağı Kırıldı(ÇOK ACİL)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
38.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,kedimin adı Minik.Daha yavru 2-3 aylık.Kendisi yüksekten atladı ve sol ön ayağını kırdı.Şuan üstüne basamıyor.Onu veterinere götüreceğim ama tedavisinin masrafı yaklaşık ne kadar olur?Bir yerde okudum 800 tl falan diye.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedimin Ayağı Kırıldı: Ne Yapmalısın ve Beklenen Masraflar

Kedinizin ayağı kırılmışsa, hızlı hareket etmek ve uygun veteriner bakımını sağlamak çok önemlidir.

Kedi Ayağı Kırığı Belirtileri:

• Kedinin ayağını kullanmaktan çekinmesi
    • Şişlik ve kızarıklık
    • Topallama veya aksama
    • Yüksek sesle miyavlama veya bağırma

Ne Yapmalısın:

• Kedini sakinleştir ve güvenli bir şekilde hareket ettir.
    • Veterinerine derhal başvur.
    • Kedinin ayağını hareket ettirme veya düzeltmeye çalışma.
    • Kırık bölgeye soğuk kompres uygula.

Veteriner Bakımı:

• Veteriner, röntgen çekecek ve kırığın şiddetini belirleyecektir.
    • Kırık hafifse, atel veya alçı ile tedavi edilebilir.
    • Kırık daha şiddetliyse, cerrahi gerekebilir.

Ayağı Kırılan Kedinin Masrafı:

Ayağı kırılan bir kedinin tedavisi masrafı, kırığın şiddetine ve gerekli tedaviye bağlı olarak değişir. Genellikle şunları içerir:

• Muayene ve röntgen: 100-250 TL
    • Atel veya alçı: 50-150 TL
    • Cerrahi: 500-1.500 TL

Önemli Hatırlatmalar:

• Kedinin ağrısını yönetmek için veterinerin önerdiği ilaçları kullan.
    • Kırık iyileşirken kedinin hareketlerini sınırla.
    • Kedini düzenli olarak veteriner kontrolüne götür.

Kedinizin ayağı kırıldıysa, hızlı hareket etmek ve uygun veteriner bakımını almak, onun sağlığı ve refahı için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exvision

Kedinin ayağının kırıldığını ilk defa duyuyorum.

Kardeşim kırıldı işte.İnsanın ayağı gibi
  • hiç biyere götürme kırılmamıştır o üstüne basmasın şimdi 2-3 güne geçer
  • götür sen 800 lira olmaz merak etme. zaten kırılma değildir incinmiş olabilir. ama mutlaka götür veterinere.
  • Kırıldığını nereden anladın ? Kırılsa hayvan bağırır sürekli insanlar kadar acıya dayanıklı canlılar değildir. Çatlamış olabilir veya incinmiştir.Ödem yapmıştır orası şişik vardır buz dolabı poşetinin içerisine buzları koy kedinin ayağına bastır olmadı alır bir veterinere götürürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hahayouaredead

götür sen 800 lira olmaz merak etme. zaten kırılma değildir incinmiş olabilir. ama mutlaka götür veterinere.

+1.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Kırıldığını nereden anladın ? Kırılsa hayvan bağırır sürekli insanlar kadar acıya dayanıklı canlılar değildir. Çatlamış olabilir veya incinmiştir.Ödem yapmıştır orası şişik vardır buz dolabı poşetinin içerisine buzları koy kedinin ayağına bastır olmadı alır bir veterinere götürürsün.

Kedimin yuvası balkonda masanın üstünde.Galiba yere atladı.1 Dk boyunca bağırdı.
  • 800 filan olmaz. 80 liradır o. Hatta bld.nizin vet.i varsa belki ücretsiz bile bakabilir
  • arkadaşım burdan sorarak ya da alacağın cevapla herhangi bir çözüm bulamazsın yanlış anlama lütfen.. Hatta daha kötü hale bile gelebilir.. bildiğim kadarıyla bazı veteriner klinikleri 24 saat dahi çalışıyor hiç orada burada nette vakit kaybetmeden bir veteriner kliniğine götür..
  • Benim kedim 4.kattan dustu. ayagini basamiyordu. veterire goturduk. tarak kemigi kirilmisti. Her hangi bir sargi veya bandas gibi hisey yapilmadi. sadece iki ilac verdi onlari kullandik. kediyi hareket ettirme hoplamasin ziplamasin kafesine koy icinde dursun. onemli olan hareket etmemesi. ilaclar cok bisey tutmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krdşm nolur veterinere gtür yazık hayvana
  • üşenme de bir veterinere götür hayvanı sadece göstericeksin para bile almaz.
  • Tanıdığım ayağı kırılmış ve yarılmış olan sokak kedisine veterinerde ameliyat etttirdi.Yalan olmasın 3 milyarın üstünde para ödedi.
  • benimki kelebek görüp yakalamaya çalıştı ve 5.kattan zemin katın bahçesine atladı sağ arka ayağına basamıyordu 1 hafta hepimize küstü daha sonra düzeldi, şimdi beraber takılıyoruz ama yine de götürmek istiyorsan götür.
  • ben bu kediyi sokakda buldum ağlıyodu yaralı de veteriner kıyak geçer
  • bizim kedi 2 kere 6. kattan düştü 2.de iç kanama geçirdi veterinere götürdük iğne ilaç falan verdi 30-40 lira falan aldı 800 tl olacağını zannetmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.