Şimdi Ara

Kedimin Sağ Arka Bacağı Kırık Yada Çıkık Lütfen Bi Bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
38.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kediyi 1 hafta önce amcamın bodrumunda buldum çok sevimliydi eve aldık kedi çok sevimli bi kediydi hiç sokak kedisi gibi deyildi yani.Dün dışarıya çıkmış babamda tesadüfen bakkaldan geliyomuş kediye araba vurmuş babam tam olarak görememiş ama her halde kedinin üzerinden teker geçmemiş yani araba kediye çarmış ama neresi çarptı bilmiyoruz.Kediyi apar topar içeri aldık kedi ayakta duramıyodu ayağa kaldırıyoduk ne olduğunu anlayamamıştık.Kedi yere yıkılıyodu öyle bi bağırıyorki sanki bize bir şeyler anlatmaya çalışıyordu buradaki veterinerde kedilere bakmıyormuymuş ne.Neyse gece 12 gibi falan kedinin

sağ bacağına zeytin yağı döktük hamur koyduk bezle bağladık leğene güzel yatacak bir yer yaptık kedi saba kadar tıkı çıkmadan yattı.Ama leğeni az bir şey kıpratırsak kedi gine içler acısı bi şekilde bağırıyor kedi sürekli sağ tarafından yatı yo yani sakat bacağının üzerinde sol tarafa alalım belki kedi sıkılmıştır ama dönemiyodur dedik ama sola alır almaz gine bağırdı yüzümüze bakıyor adeta yalvarıyor bir yerim acayor diye sağa koyduk tekrak gine sesini kesti ve bir daha inlemedi arkadaşlar bana önerilerinizi ve tavsiyelerinizi söyleyin çok acıyorum resmen ağlayacak durumdayım kedi deyip geçmeyin onun öyle masum masum bakıp miyavlaması insanı çok kötü yapıyor.Kimisine sorduğum vakit kedi mumdar bir hayvandır ve mumdar hayvanların kemiği kaynamaz kediyi öldürün daha fazla acı çekmesin diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipsizneco -- 3 Ocak 2010; 22:37:02 >

• Son cümleyi okumamış sayıyorum.Koca karı ilaçlarıyla olacak iş değil dahada kötüleşebilir durumu başka bi veteriner bul.
  • quote:

Kimisine sorduğum vakit kedi mumdar bir hayvandır ve mumdar hayvanların kemiği kaynamaz kediyi öldürün daha fazla acı çekmesin diyor.

Bunu söyleyenin bana msn veya herhangi facebook , twitter falan verirmisin ?
  • Geçmiş olsun. Adam akıllı bir veterinere götürün. Öldürmelik bir durum değil, saçmalamasın zeki veterinerin
  • bilmiyorumki konyanın bi ilçesindeyim şu anda varsa varsa konyada vardır güzel bi vereriner
  • arkadaşlar yok mu başka fikirlileri olan yahu elim ayağım şaştı kaldı
  • inşallah düzelir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vetenire götür biran önce beli kırılmışsa yapılacak tek şey uyutmak.. ama ayak bacak kemiği kırıksa tedavisi mümkün veya ameliyet da olabilir kedi.. acilen başka biyere götür
  • veterinere götür dostum ancak o bişeyler söyleyebilir
  • Arkadaşlara katılıyorum. Bence de bir an önce veterinere götürmelisin. Zira, boşa her geçen süre zavallı hayvanın aleyhine işliyor. Benim de 15 yaşında bir ankara kedim var ve ondan dolayı çok iyi biliyorumki, kedilerin yaraları inanılmaz bir hızla iyileşiyor. Bende kedimi 2 aylıkken aldığımda çok hastaydı. Veteriner ölecek dedi. Ama o kadar çok sevmiştikki, ölürse bende ölsün dedim. Başka veterinere götürdüm. Adam uzman bir veterinerdi. İki gün iğne yaptı. Üçüncü gün hayvan kendine geldi. Sonra aldığımız yerden öğrendikki, bana hasta diyen veteriner meğer kız arkadaşı için kedi arıyormuş. Sonuncuyu biz alınca, geri verelim diye ölecek demiş! Şimdi, ailemizin bir ferdi oldu. Havalar soğuduğu için üşüyor. Her gece odamın kapısını çalıyor. Kapıyı açar açmaz, battaniyemin altına girip, yanımda uyuyor.

Allah tarafından hayvanlara, insanda olmayan, yaralanmalara, sakatlanmalara karşı güçlü bir yapı verilmiş. Bir uzman tarafından tedavi edildiğinde, çok hızlı iyileşme gösterirler. Ayak kemiği kırığı insandaki gibi iyileşir. Bel kemiği için, köpeklere tekerlekli mekanizma yapılıyor. İstendikten sonra, kedi için de olabilir. Yapman gereken tek şey onu iyi bir veterinere götürmek.. Ona yardım etmek.. Sevabı çok büyük.. Hayvanlar hakkında şöyledir, böyledir diyenlere de, Peygamberimizin; hırkasının üzerinde uyuyan kediyi uyandırmamak için hırkasını makasla kestiğini ya da o sıcaklarda susuz kalmış bir sokak köpeğine su veren bir kadına, kendisine çok büyük sevap yazıldığını bildirdiğini anlat. Merhamet, Allah'ın en büyük vasıflarından biri.. Bizde de olmasını istediği bir özellik.. O hayvan sana muhtaç ve vicdanınla başbaşasın. Kolay gelsin.

Keşke çok zengin olsam, vakıflar, barınaklar kurup, sokaklardaki hayvanları vahşi insanların elinden, otomobillerinden kurtarabilsem. En büyük hayallerimden biri..

• yav bugun annem şahit olmuş bi kedi yavurusu belki 1 aylık araba ezmiş kedi ön ayaklarıyla surune surune arka taraf ezilmiş bükülmüş bir vaziyette bir borunun için girmiş baya bi bağırmış sonra sesi kesilmiş akşam işten geldim boruya tam bakamadım ama ses yoktu acaba ölmüşmüdür? o yarayla olur mu? benim temennim insallah ölmüştür ya ağlayacam nerdeyse :(
  • Kardesim ben veteriner ogrencisiyim hangi beyinsiz onu soylediyse saygilarimi ilet. Omur kismi zedelenmedigi surece tedavisi tabiki var.
    Hayvanin ic kanamasi falan olmasin acilen bi veterinere goturun. Nasil ki bi yeriniz kirildiysa kosa kosa doktora gidiyorsaniz, hayvanlara da ayni ozeni gosterin. Can kutsaldir. Son cozum uyutmaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım burası köy yeri guya muslumanım diye gecinen köyun imamı köy yolunda ki bizim ev köyden aşağılarda kediyi görunce durmuş kedi gecti diye gecince hayvanı ezmiş annem yolun oradaymış kediyi gorunce feryat figan adam az ilerde durmuş anlamış ama sonra basmış gitmiş halbukı dursa alsa göturse ilçeye... annem dediki kedi ön ayaklaıyla surune surune su borusunun içine girmiş peşinden gitmiş çıkarıp eline almak için ama nafile kedi feryat figan sonra susmuş. akşam eve geldim dedi böle böle moreli bozuk ben zaten hiç dayanamam öyle şeylere gittim boruya baktım karanlıkta bir şey göremedim bir ses duyamadım. görsem duysam alıp göturecem ilçeye ama göremedim. yani demek istediğim ölmüşmüdür? o halde kalkıp bir yeremi gitti? kedi 1 aylık falandı biliyom kapıda dlaşıyordu. şimdi ben gece yatamam. dua ediyorum ki ölmüş olsun o halde yaşıyo ve acı çekiyor olmasın ama bulamadım işte buraya yazdım biri beni rahatlatır diye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.