Şimdi Ara

Keenetic Extra DSL - Keenetic Omni DSL - Zyxel VMG8623-T50B

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ev için bir modem ihtiyacım var. Standart ev kullanıcısıyım. Evde 4 telefon ve 1 pc kullanım yapıyor.

Turknet 35 mbit internet kullanıyorum. Keenetic Extra DSL - Keenetic Omni DSL - Zyxel VMG8623-T50B bu üç modem arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım.

Artıları eksileri nelerdir. Fiyat/Performans olarak hangisi daha önde duruyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Keenetic Extra DSL - 500 TL

Keenetic Omni DSL - 300 T

Zyxel VMG8623-T50B - 375 TL

• Türknet gibi bir internet kullanıcaksan kesinlikle snr ayarı yapabileceğin bir modem almalısın ve bu ayar sadece asus ve keenetic cihazlarda var ayrıca modemin ac desteklemezse wifi performansın iyi olmaz bu yüzden keenetic extra dsl senin için en iyi tercih olacaktır.

• 4 telefon 1 bilgisayar için 100 liralık ikinci el bir modem hayli hayli yeterli. Şu fiyatları hiçbiri haketmiyor bence. Yazık günah. 100 liraya ikinci el iyi bilindik bir modem ve yanında 200 liralık xiaomi mi router 4a giga toplam 300 liraya bunlardan hepsinden 40 kat daha iyi iş görür. Wifi ac 1200, gigabit portlar vs cabası.

Bu arada snr ayarını markaya özel bir şey değildir sadece şu bu markada var diye bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin rica ediyorum. ttnet çıkışlı 9-10 yıllık airties 5650 modemde bile snr ayarı yapılıyor. Kafanızdan uydurmayın marka reklamı yapacağım diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

4 telefon 1 bilgisayar için 100 liralık ikinci el bir modem hayli hayli yeterli. Şu fiyatları hiçbiri haketmiyor bence. Yazık günah. 100 liraya ikinci el iyi bilindik bir modem ve yanında 200 liralık xiaomi mi router 4a giga toplam 300 liraya bunlardan hepsinden 40 kat daha iyi iş görür. Wifi ac 1200, gigabit portlar vs cabası.

Bu arada snr ayarını markaya özel bir şey değildir sadece şu bu markada var diye bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin rica ediyorum. ttnet çıkışlı 9-10 yıllık airties 5650 modemde bile snr ayarı yapılıyor. Kafanızdan uydurmayın marka reklamı yapacağım diye.

Firma öyle iyi reklam yaptıki, gigabit portu olmayan usb2.0 ve mediatekli modemi 500TL'ye satabiliyor. Kendilerini tebrik etmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Hocam, sizin epeyce yorumunuzu görüyorum forumda ve anladığım kadarıyla bilgi sahibisiniz bu konularda.
    Ben 200-300 tl civarında router düşünüyorum. Bana ne önerebilirsiniz?
  • duman23 D kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Estağfurullah forumun amacı zaten bilgi paylaşmak. Ben de naçizane bilgimi tecrübemi aktarıyorum. Faydam oluyorsa insanlara ne mutlu bana.

Vallahi hocam düşük bütçe için pek fazla seçenek yok. Xiaomi 4A'lar var, tp-link c50-c60 var, keenetic extra ve bir ihtimal keenetic air var. Aslında çok değil daha geçen sene 320 liraya qualcomm ipq4018 işlemcili taş gibi zyxel nbg6617 satılıyordu... Ama bugünün koşullarıyla bu cihazlar alınabiliyor en fazla... Bu cihazlarda şu şekilde;

xiaomi 4a: mediatek MT7628N 580 MHz tek çekirdek işlemci, 64 MB ddr2 ram, 16 MB flash, wifi ac1200, 100 Mbps ethernet portları, openwrt firmware destekli, usb portu yok

xiaomi 4a gigabit versiyon: mediatek MT7621A çift çekirdek dört izlek 880 MHz işlemci, 128 MB ddr3 ram, 16 MB flash, wifi ac1200, gigabit (1000 Mbps) ethernet portları, openwrt firmware destekli, usb portu yok

tp-link c50: mediatek MT7628A tek çekirdek 580 MHz işlemci, 64 MB ddr2 ram, 8 MB flash, wifi ac1200, 100 Mbps ethernet portları, openwrt firmware destekli, usb portu yok

tp-link c60: qualcomm QCA9561 tek çekirdek 775 MHz, 64 MB ddr2 ram, 8 MB flash, wifi ac1350, 100 Mbps ethernet portları, openwrt firmware destekli, usb portu yok

keenetic extra: mediatek MT7628N 580 MHz tek çekirdek işlemci, 128 MB ddr2 ram, 32 MB flash(?), 100 Mbps ethernet portları, openwrt firmware desteği yok, usb portu var

keenetic air: mediatek MT7628N 580 MHz tek çekirdek işlemci, 64 MB ddr2 ram, 16 MB flash(?), 100 Mbps ethernet portları, openwrt firmware desteği yok, usb portu yok

İçlerinde en alınası model fiyat/performans ürünü xiaomi mi router 4a giga görünüyor. Fiyat olarak 200-220 lira civarındayken (rakipleri 300 civarı) hepsinden daha yüksek performanslı. Artısı bol usb portu hariç piyasadaki 500+ liralık routerlardan eksisi yok gibi. OpenWrt forumlarında fiyat/performans dolayısıyla en popüler wifi router şuanda. Ben de kullanıyorum memnunum. Elbette son karar sizin. Saygılar.

Hocam, döndüğünüz için çok teşekkür ederim. Açıklamalı yazdığınız için hangi alanlarda öne çıktığını görebildim ürünün. Tam siz döndüğünüzde de ben şu 3 router’ın karşılaştırmasına bakıyordum. Ve bunların içinde sizin değinmediğiniz bir router var, nasıldır bilmiyorum ama.

Tp Link Archer C50
    Asus RT-AC750GF (HB’de indirimde olduğu için bakıyorum hocam)
    Xiaomi 4A Giga
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Rica ederim.

asus rt-ac750 gf: mediatek MT7620 tek çekirdek 580 MHz, 64 MB ram, 8 MB flash, wifi ac750, 100 Mbps portlu giriş seviyesi basit bir ürün gibi görünüyor. Bir artı noktası yok gibi. Fiyat olarak daha ucuz olsa neyse de bende 248 lira görünüyor hb.com'da. Açıkçası bana pek mantıklı görünmedi. Bilemedim

Evet hocam, gördüm. Şu an en mantıklısı Xiaomi almak gibi. Aldıktan sonra bir sıkıntım, problemim vs olursa size özelden mesaj atabilir miyim hocam? Siz aktif kullanıcısısınız galiba ürünün.

Evet aktif kullandığım bir cihazlardan biri.

Hocam yalnız xiaomi mi router 4a alırken dikkat etmeniz bir nokta var. Üstteki mesajımda yazdığım gibi bu cihazın iki farklı sürümü var. Biri düz xiaomi mi router 4a, diğeri xiaomi mi router 4a giga (gigabit versiyon, giga edition vs diye de geçer). İkisi arasında 20 bilemedin 25 lira oynuyor. Satın alırken giga versiyon olmasına dikkat etmenizi öneririm. Aradaki fiyat farkı küçük ama cihazlar arasında fark büyük.

PM konusunda ise; hocam işlerim yoğun yetişemiyorum artık pm'lere. Sonra gönül koyanlar da oluyor diye komple özel mesaj alımını ayarlardan kapattım. Ama bir sorunuz ya da sorununuz olursa ana konumuz var forumda. Orada hem ben hem de diğer forumdaşlar imkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. O yüzden destek konusunda pek çekinmenize gerek yok.

https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-miwifi-router-tum-modeller-ana-konu--135790478-22

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Evet aktif kullandığım bir cihazlardan biri.

Hocam yalnız xiaomi mi router 4a alırken dikkat etmeniz bir nokta var. Üstteki mesajımda yazdığım gibi bu cihazın iki farklı sürümü var. Biri düz xiaomi mi router 4a, diğeri xiaomi mi router 4a giga (gigabit versiyon, giga edition vs diye de geçer). İkisi arasında 20 bilemedin 25 lira oynuyor. Satın alırken giga versiyon olmasına dikkat etmenizi öneririm. Aradaki fiyat farkı küçük ama cihazlar arasında fark büyük.

PM konusunda ise; hocam işlerim yoğun yetişemiyorum artık pm'lere. Sonra gönül koyanlar da oluyor diye komple özel mesaj alımını ayarlardan kapattım. Ama bir sorunuz ya da sorununuz olursa ana konumuz var forumda. Orada hem ben hem de diğer forumdaşlar imkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. O yüzden destek konusunda pek çekinmenize gerek yok.

https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-miwifi-router-tum-modeller-ana-konu--135790478-22

Hocam evde Omni DSL'i normal modem router olarak kullanıyorum. Ancak kullandığım bluetooth cihazlardan dolayı 5Ghz bandına geçmem gerektiğini düşünüp 10 gün kadar önce Keenetic City modelini sipariş ettim ardından da kullanmaya başladım. Fakat 5Ghz performansı iyi olsa da Bufferbloat konusunda beni tatmin etmeyen bir cihaz. Mesh değil de ikisini ayrı olarak kurdum hatta Omni sadece 2.4Ghz yayını yaparken City 5Ghz bandı için çalışıyor diyebilirim. Kaldı ki City'ye bağlı olan cihaz sayısı aynı anda en fazla 4 ya da 5 oluyor.

Ben de City router'ı iade etmek için talep açtım ve yarın göndermeyi planlıyorum. Aklımda 4A Giga modelini almak var ancak onda da Bufferbloat yaşar mıyım diye endişeliyim. Olmadı 5Ghz bağlantısı stabil ve geniş olsun bana yeter diyorum. Başka bir öneriniz var mıdır benim için 200 lira bandında merak ettim ondan yazmak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Edit: Trendyol'dan hediye cüzdan bakiyesi de geldiği için iade olursa cihaz (kaldı ki 14 gün içerisinde parçaları eksiksiz ve hasarsız iade edebiliyorum sanırım) https://www.trendyol.com/xiaomi/mi-wifi-ac1200-router-4a-giga-version-1167-mbps-2-4g-5g-cift-bant-4-antenli-p-7129561 şu linkteki ürün doğruysa satın almayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baalzebuub -- 20 Aralık 2020; 21:1:29 >

• Baalzebuub kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Eğer bufferbloat sorununuz varsa en makul çözüm openwrt firmware ve sqm kullanmak zaten. Maalesef daha basit ve ucuz bir yolu yok. Doğru yoldasınız.

Forumda daha yakın bir zamanda sqm kurulumu ayarlaması hakkında bir mesaj yazmıştım. Orada tarif ettiğim şekilde siz de yaparsanız sorun yaşamazsınız.

Satıcı ürün başlığına giga yazmış. Ürün doğru görünüyor o zaman.

Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim hocam hızlı dönüş için. İade tarafında sıkıntı yaşamazsam cihazı alınca forumdaki rehberinizi değerlendireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baalzebuub

Teşekkür ederim hocam hızlı dönüş için. İade tarafında sıkıntı yaşamazsam cihazı alınca forumdaki rehberinizi değerlendireceğim.

Keenetic Mesh sistemi içinde yaklaşık 20 cihaz bağlı

1 bilgisayar discord ve twitch yayınında

1 mi tv stick tv yayınında

1 mi box 2 tv yayınında

bilinen kullanımlar şu anda.

test edilen laptop wifi. altyapı superonline fiber 100mbit.

Değerlendirmesi nasıl yapılır?

• Hocam sürekli veri akışı olmadığı ve fiber altyapı nedeniyle sizin veriler iyi çıkmış. Ancak bende VDSL sorunlarıyla beraber cihazlarda da sorun yaşıyorum. Sürekli download ve Upload yapan biri olarak bufferbloat evdekileri rahatsız ediyor. Mesela sırf bu ay 200 gb civarı Uploadım 1.3tb kadar da downloadım oldu ki daha ayın yarısındayım. Bu süreçlerde de diğer cihazlarda internet gidip geliyor sürekli ne qos işe yarıyor ne başka bir şey. Bu nedenle bu esnada şişme yapmayacak bir cihaz arıyorum ben bütçem el verdiğince. Benim test sonuçlarım genellikle şu şekilde çıkıyor. Turknet 35Mbps özgür iletişim paketindeyim. altyapımda çok kötü değil.

hat değerlerim de şöyle:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baalzebuub -- 20 Aralık 2020; 22:50:18 >

• Bunlar da benimkiler. Ardı ardına iki test yaptım ki yanıltıcı bir sonuç gibi görünmesin... Ayrıca bilgisayarımda ethernet portu yok o yüzden sadece wifi ile test yapabiliyorum. İnternetimde 35/6 Mbps en ucuz vdsl2 (netspeed) Aynı anda tv'de netflix açık ultra hd abonelik.

Aktif 11 cihaz bağlı. 11 cihazdan 1 tanesi raspberry pi, pi-hole için 7/24 çalışıyor. Statik ip aldığı için dhcp havuzunda görünmüyor o nedenle.

Bütün sonuçlar A+

edit: düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 20 Aralık 2020; 23:5:15 >

ExtradSL Yapa turknet birine yaptığım ayarlar. 35mbit tarife

OmniDsl Vdsl ayarlarınız nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Aralık 2020; 23:28:3 >

Ben de hocam testi tekrarladım sonuçlar şöyle geliyor genelde:

Şu anda omni ve City'ye bağlı 7 cihaz var aktif.

• Ayarları stock hocam ekstra bir düzenlemeye gitmedim.

Bilgisayar başında isen birlikte bakalım.

Hazır City'de gördüğüm kadarı ile hala bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Aralık 2020; 23:42:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.