Merhaba arkadaşlar. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde oturuyorum. Şu anda bölgemde henüz gerçek fiber için çalışma yapılmıyor. Onun yerine VDSL hizmeti (diğer bir adıyla çakma fiber) verilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu ayın sonunda da eğer bir aksilik çıkmazsa VDSL'e geçeceğim (Netspeed ADSL kullanıcısıyım). Fakat Türk Telekom bu aralar Sakarya'da altyapı iyileştirmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor. Yani ileride belki her binaya fiber çekme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum. O yüzden konuya geçiyorum. Modem olarak Keenetic Extra DSL kullanıyorum. Bu modem hem ADSL/VDSL hem de Ethernet WAN destekli. Yani Ethernet portu üzerinden bir internet hizmeti de alınabiliyor. Ayrıca Ethernet WAN için PPPoE ve MAC adresi klonlama özellikleri de mevcut. O yüzden bu modem ile Türkiye'deki bireysel fiber hizmetleri de kullanılabilir. Çünkü Türkiye'deki tüm bireysel fiber internet hizmetlerinde Ethernet ile Router bağlantısı yapılıyor. Fakat şöyle bir şüphem var. Keenetic Extra DSL'in Ethernet portları 100 Mbps hız ile sınırlı. Yani Fast Ethernet olarak geçiyor. Yani Gigabit Ethernet desteği yok. Fakat Türkiye'deki fiber hizmetlerinde 100 Mbps'in üstünde hızlar da alınabiliyor. Türk Telekom en fazla 100 Mbps veriyor. Fakat Turkcell kendi altyapısından 200 veya 500 Mbps de sunabiliyor. TurkNet ise kendi altyapısından 1000/1000 fiber hizmeti sunuyor. Elbette Turkcell de TurkNet de henüz Sakarya'da fiber çalışması yapmıyor diye biliyorum. Fakat Türk Telekom, Sakarya'da epey çalışma yaptığı için bu konuyu merak ediyorum. Yani esas olarak Türk Telekom fiber altyapısı için bu durumu merak ediyorum. Keenetic Extra DSL modeme fiber internet hizmeti bağlamak mantıklı mıdır? Yoksa fiber için Keenetic Giga veya Keenetic Hero DSL gibi daha üst seviye Keenetic ürünleri mi kullanılmalı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 7 Şubat 2022; 16:44:55 > |
Bildirim