Şimdi Ara

Keenetic Extra DSL modeme fiber hizmet bağlamak mantıklı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde oturuyorum. Şu anda bölgemde henüz gerçek fiber için çalışma yapılmıyor. Onun yerine VDSL hizmeti (diğer bir adıyla çakma fiber) verilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu ayın sonunda da eğer bir aksilik çıkmazsa VDSL'e geçeceğim (Netspeed ADSL kullanıcısıyım). Fakat Türk Telekom bu aralar Sakarya'da altyapı iyileştirmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor. Yani ileride belki her binaya fiber çekme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum. O yüzden konuya geçiyorum.

Modem olarak Keenetic Extra DSL kullanıyorum. Bu modem hem ADSL/VDSL hem de Ethernet WAN destekli. Yani Ethernet portu üzerinden bir internet hizmeti de alınabiliyor. Ayrıca Ethernet WAN için PPPoE ve MAC adresi klonlama özellikleri de mevcut. O yüzden bu modem ile Türkiye'deki bireysel fiber hizmetleri de kullanılabilir. Çünkü Türkiye'deki tüm bireysel fiber internet hizmetlerinde Ethernet ile Router bağlantısı yapılıyor. Fakat şöyle bir şüphem var.

Keenetic Extra DSL'in Ethernet portları 100 Mbps hız ile sınırlı. Yani Fast Ethernet olarak geçiyor. Yani Gigabit Ethernet desteği yok. Fakat Türkiye'deki fiber hizmetlerinde 100 Mbps'in üstünde hızlar da alınabiliyor. Türk Telekom en fazla 100 Mbps veriyor. Fakat Turkcell kendi altyapısından 200 veya 500 Mbps de sunabiliyor. TurkNet ise kendi altyapısından 1000/1000 fiber hizmeti sunuyor. Elbette Turkcell de TurkNet de henüz Sakarya'da fiber çalışması yapmıyor diye biliyorum. Fakat Türk Telekom, Sakarya'da epey çalışma yaptığı için bu konuyu merak ediyorum. Yani esas olarak Türk Telekom fiber altyapısı için bu durumu merak ediyorum.

Keenetic Extra DSL modeme fiber internet hizmeti bağlamak mantıklı mıdır? Yoksa fiber için Keenetic Giga veya Keenetic Hero DSL gibi daha üst seviye Keenetic ürünleri mi kullanılmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 7 Şubat 2022; 16:44:55 >

• 100mbit'e kadar sınırsız olarak kullanabilirsiniz.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

O halde ileride fiber altyapı gelirse 100 Mbps'e kadar olan fiber paketleri ile bu modemi kullanabilirim. Zaten henüz VDSL'e bile yeni geçmek üzereyim. 8 Mbps'ten 60-70 Mbps arası bir hıza geçeceğim. Yani epey bir zıplama olacak   İleride fiber gelirse de 100 Mbps'e kadar bir paket alıp yine bu modem ile devam edeceğim.

• yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt

Evet kullanabilirsiniz. Hat 200 olsa portları 100mbit olduğu için maksimum 100mbit olarak kullanabilirsiniz. Ama ilerleyen süreçte diyelimki alan da genişletcek bir durumunuz olursa gigabit portlu bir Keenetic sahibi olur, bu Extra DSL'i de tekrarlayıcı olarak mesh ağınıza ekleyebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.