Dostlar benim fiber altyapım var ve 24mbps internetten 100mbps internete geçiş yaptım. Ancak wifi ile hız testi yaptığımda aldığım hız 40mbps. Ben modemden bağlamak için internet kablosu alacağım. Size sormak istediğim 3 şey var. -Birincisi 100mbps interneti aktarmak için apartmandan daireye gelen kablo cat kaç olmalı? Marka önerebilir misiniz? -İkincisi fiber internet için yıllar önce verdikleri bu modem (Türk telekomun logosu var bende olanın üstünde model ismi Tilgin hg1332) 100mbps interneti hız kaybı yaşatmadan aktarabilecek özellikte mi? Değilse modem önerebilir misiniz 100mbps ve fiber için -Üçüncüsü ise modemden bilgisayara 2 metre var. Hangi marka ve cat kaç bağlantı önerirsiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Şuan bu soruların cevapları benim için ne kadar hızlı gelse o kadar iyi olur :) |
100mbps fiber internet için modem ve kablo önerisi
-
-
Konuyu hortlatıyorum ama ne yaptınız, kablo ile 100 mbps alabildiniz mi? Yıl olmuş 2023 ve telekom verdiği bu rezalet modemi değişirmediğinden bunu kullanmak zorundayım. 100 mbps interneti 65 verebiliyor kablodan, aslında verebilmesi lazım wifi umurumda değil. Dönerseniz sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eşim ve ben yakında yeni evimize taşınıyoruz ve yeni bir modem/yönlendirici almak zorunda kaldım (eski evin fiber bağlantısı vardı, bu nedenle modem yerleşikti ve daha önce yalnızca bir yönlendiriciye ihtiyacım vardı). genel olarak oldukça iyi eleştiriler almış gibi görünen tp-link archer vr2800'ü aldım. ancak, kayınpederimin artık kullanmadığı eski bir tp-link ac1600'e sahip olduğunu öğrendim, bu yüzden isteseydim onu alabilirdim.
ama merak ediyorum, daha yüksek yönlendirici hızları evimizdeki bant genişliğine helloç yardımcı olacak mı? bağlantımız düğüme fiber'dir (caddenin aşağısındaki bir düğüme bakırla bağlanır) ve bu nedenle one hundred/20 mbps'den daha yüksek bir hıza kaydolamaz. bu kesinlikle iyi olmalı, ancak bu tür bir altyapı hakkında, zaman zaman büyüokay hız düşüşleri bildiren bazı oldukça lanetleyici incelemeler okudum. eşim ve ben evden çalışıyoruz, bu yüzden olası sorunları azaltmanın en iyi yolunu bulmaya çalışıyorum. programı iki gün ofiste, üç gün evden ve çok sayıda görüntülü görüşme yapması gerekiyor, oysa ben bir video düzenleyiciyim, bu nedenle çadequate sayıda büyüokay dosya aktarımı var. ve herhangi bir fark yaratırsa, büyük ihtimalle ben kablolu, o ise kablosuz olacak.
reklamı yapılan daha yüksek hızlara (5 ghz'de 2167 mbps ve 2,four ghz'de 600 mbps) sahip yeni yönlendiriciyi tutmaya veya hala i̇ss'mizin sağlayabileceğinden (three hundred mbps) daha yüksek aktarım hızına sahip eski yönlendiriciyle birkaç yüz dolar tasarruf etmeye değer mi? 2,4 ghz'de ve 5 ghz'de 1300 mbps)?
biraz uzun başıboş gönderi için özür dilerim. bu konuda bilgi aramaya çalıştım ve bu konudan bahseden pek çgood enough makale var, ancak hepsi yalnızca tek bir kullanıcının olduğu bir duruma dayanıyor gibi görünüyor, bu yüzden daha fazla kişi ekleyip eklemeyeceğimi merak ediyorum. karışım her türlü farkı yaratır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lentichin -- 25 Mart 2023; 16:40:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X