Yaklaşık 6 aya yakındır kullanıyorum. Tam tarihi hatırlamıyorum. İlk zamanlar voov vaaw bu ne güzel alet dedim. ( 80386'lardan beri donanımların içindeyim. ) Bu sadece bu modeme bir şans vereyim idi. Elimdeki cihaz arızalanmıştı. Neyse, Yazılımını çok sevdim. Hızı daiyi idi. Hatta ilk günler baya da övmüşlüğüm oldu. Ara ara saçmaladığı da oldu. Gelelim sorunlara; Garip bir şekilde, internet bağlantısını ethernete dağıtmayı kesiyor, Kablosuzlar çalışıyor. Yaz ayından beri güncel sürüm çıkmadı. Veya düzeltilmedi. Alpha veya Geliştirici son sürümlerini deneyerek bu sorunu aşsam da, bu sefer tam tersini yaptı. Wifi üzerinden internet bağlantısını kesip sadece ethernet' e verdi. İşin asıl garibi, bu problemi düzeltmek için giriştiğim yöntemler; Hard reset, diğer güncellemeleri deneme, gibi yöntemler işe yaramadı. Kabaca 24 saat sonra hep kendi kendisine düzeldi. Gerçekten garip! Sinyal iletimi zayıfladı. arada bir oda olan diğer odama wifi sinyalini iletmede kesiklik, sinyal üzerinde paket verinin azalması gibi sorunlar başladı. Nitekim, basit bir whatsapp görüntülü aramada High power 300mbit usb alıcı ile PC' üzerinden internet felç'e uğradı. Bu süreç içinde modemin internet PPPoE bağlantısı hatrı sayılır şekile geç bağlanmaya başladı. Ve akabinde zamansız kopmalar başladı. Hattımda sorun yok. Arşivde duran 5 ayrı eski püskü modem ile denedim üşenmedim. Sorun yok idi. Sanırım adı bilinen malum markaların üst modelleri ile yola devam edeceğim. Bilgilendirme amaçlı yazdım. Herkesin yaşayabileceği sorunlar olmayabilir. Her marka da da sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunların kronik mi veya seri ye özgü mü olduğunu araştıracak vaktim yok. Deneyimlerimi aktardım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 20 Ocak 2021; 11:57:55 > |
Keenetic extra DSL sorunlarım.
-
-
tam diyorum heh aradığım cihaz bu bi bakıyorum sorun yaşayanlar yazmış sadece bu cihaz için değil tüm modemlerde insanlar şikayetçi hep ne yapacağımı şaşırdım :D
-
Yazını okurken biraz kayboluyoruz içinde, ExtraDSL de ben de yılı devirmek üzereyim ve çok memnunum. Sorunları self-test ile keenetic e bildirdin mi? sorunlar her zaman olabilir ancak çözüm geliştirime bu markada çok hızlı. Bu kadar yeniliik ve düzeltme alpha beta sürüm yayını daha önce hiç görmedik. Her hafta var neredeyse. Bu ürünün genel stabilitesi de çok çok iyi. Wifi ile ilgili bazı ara sürümleri yüklemeyi kaçırmış olabilirim ama hiç sorun yaşamadım. Kapsama alnında çok iyi 12 cihazlı kullanımım da.
Resmi sürüm DSL ürünlerde gecikmiş, ben sürekli yeni çıkan Alpha beta sürümleri kullanıyorum, bazı kullancılarda bir ara yeni çıkan resmi sürümde DSL sorunu bildirdiği için resmi sürümü geri çektiler, bunu Keenetic resmi olarak açıkladı, forumda da yazıldı, bende ne oldu demiştim birden 3.4.12 geri geldi, Ama diğer router larda resmi sürümler devam ediyor.
Sorunun detayında, Mediateck yeni bir DSL kod yayınlamış artık onun üzerinden tüm DSL geliştirmeleri yapıyorlarmış. Eski 3.4.12 ler üzerinden devam edilmiyormuş. Aslında istese keenetic bu kodu 3.5 yada 3.6 yazılıma koyup resmi olarak yayınlayıp devam edebilirdi. Ama yeni DSL kodun bildirilen sorunlarını inceleyip varsa çözerek risk almayıp resmide eskide kalmayı tercih etmişler. Resmi sürüm çok da dert değil bence. Şuan extraDSL de hem son modem kodu sorunsuz kullanıyorum, hem de tüm routerlarda olan özellikleri , DSL hattımda stabil. Son Alpha beta yı DSL ürünler anında kurabiliyor.
Son 3.6 modem ara yüzde görünen Alha beta sürümü kur ve tüm DSL dahil sorunlarını gözden geçir, gördüğünü Keenetic ile bizle paylaş
-
Dediklerini yapmadım mı sanıyorsunuz
-
Servis tarafı detayın olmadığından bilemedim. Ancak bende ADSL nin başından beri 20 senedir neredeyse ADSL VDSL ürünler çocukluğumdan beri kullanıyorum. Böyle harika bir ürün daha gelmedi, görmedim. çok ciddi emek var ürün üzerinde.
-
56 k voice fax modem devrinden kalma ben, işin içinden çıkamadım. Neyse.
Şans işi. Dedim ya herkes de denk gelmeyebilir. Şansıma. 2003 yılında ADSL hizmeti başlayıp 2005 de halka verilmeye başlandı. +5 yıl özel bir tecrubeniz olmalı.
Keenetic çalışanımızınız? Kısaca modemın yazılım süper olsa da geriye kalanı kötü. Yazılımına bakıp ağzımız açık kalsa da iç kısım sıkıntılı. 2 cihazdan fazla bağlı olursa sinyal dalgalanması, izolasyonu, ve diğer bant genişliğindeki farklı sinyallerin baskılaması yoğun oluyor. Tek antenli aztech modemde bile bunu yaşamadım. Broadcom lazım buna. Tekrar ediyorum. Bu benim görüşüm. Ve kendi problemim üzerine fikirlerim. Herkesin böyle olacak diye bir durumdan söz etmiyorum!!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 25 Ocak 2021; 18:25:37 > -
quote:
Orijinalden alıntı: MythBuster34Servis tarafı detayın olmadığından bilemedim. Ancak bende ADSL nin başından beri 20 senedir neredeyse ADSL VDSL ürünler çocukluğumdan beri kullanıyorum. Böyle harika bir ürün daha gelmedi, görmedim. çok ciddi emek var ürün üzerinde.
Yanlışınız var.
Gelmiş geçmiş en baba modemler bana göre USrobotics ve FRITZ!Box tur. 20 senelik tecrübenizde bunu anlamış olmanız gerekir :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 25 Ocak 2021; 18:22:26 > -
Bak şimdi olmadı, çamurlaştın. Ben sana yardımcı olmaya çalıştım sen terbiyesizilik yaptın. Aylarca bazen haftalarca bakmıyorum bu foruma geliyorum bir iki bildiğimi aktarayım diyorum senin gibi tipler yüzünden bırakıyorum. Burada kimse sorununa çözüm bulamayacak forumu sabote ediyorsun. Muhtemelen sen fritz in adamı olmalısın. senin gibi markayı da yazamıyorum.
Ülkemize uygun düzgün bir şey olsaydı frtiz biz de farkederdik. Burada bir kaç trölü var gördüğüm, oraya buraya çatıyor olmuyor. Bu da bu kutuda var ne güzel dediğim ek bir şey okumadım duymadım. Değer koy bizde takdir edelim, alalım kullanalım. Keenetici seçmeden önce bakmıştım, farklı bir şey yok, ses için eskiden kullanılıyormuş, onun da önemi kalmamış.
Usrobotics modemler evet zamanında tutmuş güzeldi, bizim eski dialup modem de us roboticsdi adsl yanında bile uzun süre 146 da kullandık yedek olarak.
Velhasıl Ortaya net problem falan koyamadın, laf atıyorsun. Bir kere ADSL 2003 de de başlamadı, biz 2000 lerde Telekomdan ADSL hat aldık. Sen benden daha acemisin yaşın belki fazla olsada
-
Ne terbiyesizliğimizi bıraktınız, ne de tipsizligimizi.
Ha bir de acemi olduk. Haaa bir de bilmeyen olduk.
1 mbit Max hız ile 2003 de Türkiye de hizmete Türk Telekom aracılığı ile ADSL girmistir.
Size terbiyesizlik yapmadım. Google translate Türkçeniz ile de olsa bariz belli durumunuz. Keenetic i zamanında fazlası ile övenlerdendim. Kısa zamanda kendini saldı modem.bNeyse fazla ustelemeye gerek yok. Siz bence bizim yüzümüzden tekrar aylarca foruma girmeyin yeter.
Not. ortaya problem koymadim da laf mı atiyorum? İlk mesajimin nesini anlamadınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 25 Ocak 2021; 21:2:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şaka mısın? yaptığının hakaret olmadığını fark edemeyecek kadar garipsiniz.
Arkadaş biraz mantık kullan bari, şurada forumda sorunlu olanlara yardımcı olayım dedim, extraDSL kullanan olarak, senin bu konu başlığını diplere inmiş kimse kaale bile almamışken ben yardımcı olayım dedim, anlamaya çalıştım ortaya çıkardım üstüne hakaret yedim.
Türk telekom 1Mbps ile başlamış diyorsun ya burada bile hafıza kaybınız var. 256k ile başladı yıllarca sürdü böyle, 2003 ten sonra da çok yıl sürdü, bunu bile hatırlamıyorsunuz. 2000 lerde Alcatel USB modemlerle telekom servise başladı, router bile değildi. Belki biraz daha eskidir ama ben o yıl içinde aldım. Git bunu bilene sor öğrenirsin. google da da vardır bir deli kuyuya taş atıyor benim çıkarmak için uğraşmam ne kadar garip. Yaşadığımı anlatmaya çalışıyorum. Yada 2003 e inanamaya devam et
Not: Keenetic kulanalar olarak bizim bir çok fan grubumuz var, telegramda orda burda binlerce varız, iyi kötü her şeyi tartışırız, sevdiğimiz bir ürün ve buradaki sürekli yenilikleri takip ediyoruz, buda bize keyf veriyor.
Evet ara sıra kızarım giderim ama ortamı trollere bırakacak da değilim.
-
Siz yazdığımı anlamadınız. 1 mbit ile başladı demedim. Max 1 mbit hizmet ile başladı dedim güzel kardeşim. Maximum. Yani en tepe talep edilen hız. Bu durumda, 128kbit ve 256 kbit alt limit idi. Maximum kelimesini neden dikkate almadınız da sadece 1 mbit ile başladığını belirtmişim gibi gösteriyorsunuz.
Yahu el insaf. Hakaret nerede ? 2007 yılından beri üyeyim. 1 tane kişiye hakaret etmişliğim dahi yok. En basit hakaret içeren kelime dahi bir Allah'ın kuluna kullanmadım 2007 yılından beri. Yaşım 40. Kaldı ki millet düpedüz artık söver oldu.
Siz, Keenetic çalışanımızınız dememin nesi hakaret. Evet bir kez daha diyorum. Yana yakıla baya övüyorsunuz. Sorun bildireni de enteresan şekilde markayı öven cümleler ile cevap veriyorsunuz. Çözüm dahi sunmuyorsunuz. ( mecbur değilsiniz ) Bu kadar övgü sonrası dedim bu arkadaş her halde keenetic çalışanı. Dedim öyle ise derine sorayım da belki detay verir dedim. Ben asıl sizden hakaret yedim !!!! Burada '' çalışanı mısınız '' demekte hakaret mi var. Komik Tövbe Estafirullah. Gece gece baya uzattınız konuyu.
Ha illa hakaret dersen siz bana yaptınız hakareti bu konuda farkında mısınız? '' Çamurlaştın dediniz. Terbiyesiz dediniz. hatta deli dediniz. '' hakaret bu kelimeler ilgili kişiye denildiğinde HAKARET anlamına gelir. Dikkat edin!
Ayrıca bilginiz olsun;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 25 Ocak 2021; 23:44:49 >
-
Tercumesini de ekleyeyim 1999 Haziranda da ADSL servisi başladı. Burada birine sıkışınca marka temsicsimsisiniz demek hakarettir. Markanın orada sayfası var, gider orada yazarsınız orada tartışırsınız, temsilci arıyorsanız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MythBuster34 -- 25 Ocak 2021; 22:48:55 > -
Güzel kardeşim bak uğraşma tamam sen süper haklısın bravo. Yemediğim hakaret kalmadı.
Rica ederim bu başlığa yazma.
-
Mesajını editlemiş bir de. Yazmayacaktım neyse.
Evet, hala diyorum. Markaya baya övgü verince hala derim, Temsilcisi misiniz? Eğer öyle iseniz daha detay soru soracaktım. Temsilci aramıyorum bunu nereden çıkarttınız ? Keenetic in bu forumda bir kaç temilcisi olduğunu da biliyorum. Bunun üzerine böyle bir soru sordum. Temilcisimisiniz diye? Öyle olsanız farklı detaylı soru soracaktım. Fakat siz bunu alıp nerelere taşımışsınız. Fakat lafı farklı anlamışsınız. Yahu bu konuda bir sıkıntınız mı oldu ? Bu cümlemi Bunu hakaret olarak algılayıp tavır değiştirip asıl hakaretleri kendisi yapana ne denir ?
Şimdi siz diyiverin hele. bana; ' Çamurlaştın dediniz. Terbiyesiz dediniz. hatta deli dediniz. '' Bunlar hakaret değil mi şim di ?
Bu arada ne zaman sıkışarak çalışanımısınız diye sormuşum çok merak ettim. Baya da sıkışarak demişim bunu :D
Yahu cümle içinde düzünce sorup, konuya devam edip azıcık teknik konulara giriş yapmaya başlamışım. Temsilci olmuş olsanız daha detay sorunlar soracağımı kaç kez belirtirim? Nerede bu resimde sıkıştığında demişliğim? Sizin sanırım bir sıkıntınız olmalı... ahhhaaaa sıkıntıyı da şimdi hakaretten sayacaksın eyvah :D
Ben yazmışım;
Gerçekten anlam veremediğim bu konusmanıza vakit ayırıp cevap verdiğim ve zamanımı heba ettiğim için kendime kızgınım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 26 Ocak 2021; 0:20:42 >
-
Dejavu gibi, ben de ürün arıyordum konu açtım, Fritzi destekleyen biri geldi, güzel dedi, sadece
güzel, teşekkür ettim ürünü kontrol ettim bir kaç gün
Keenetic daha iyi görünüyor demiştim, sebeplerini de kendimce değerlendirmiştim
way diyen sen misin? bana Keenetic çalışanımısın dedi verdi veriştirdi, şikayet
edildim, eli güçlü galiba ban yedim, geldim.
Bence de her bir ürünü beğendim diyene şak marka çalışanı mısın demek hakarettir.
Hayatta herkesin severek parasız desteklediği üstüne para bile verdiği kendisine modem kadar bile katkısı olmayan kıl tüy bir sürü şey var. Fan ne demek bu.
-
Verip veriştirmek için '' Çalışanımısınız '' diye sormadım ki. Baktım baya teknik ve övgü konuşuyor. Dedim çalışanı ise daha detaylı yardım edebilir belki niyeti ile yazdım. Niye aksi niyet ile soruluyor algısını zorluyor insan?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 26 Ocak 2021; 0:41:1 > -
Olabilirde, burada bakıyorum kim nick ile ben bu markanın temsilcisiyim
yazıyor, eski bir forumcusunuz belli, hiç aldınız mı? tabiki imkansız. Temel neden
çok anlaşılır, kimse kendine kimseyi takmak istemiyor, telefonumuz e-mailimiz de ondan özel.
Sponsorlular bile markanın adıyla cevap veriyor, isim yok.
kendisi ilan etmedikçe kimseye marka temsilcisi denmesi şık olmaz. Sanki körü
körüne övüyormuş gibi olur, bunu eminim biliyorsunuz, farkındasınızdır.
söylediklerini değersizleştirmiş olursunuz.
Teknik olarak konuşuyor insanlar burada,
yanlışlar ortaya konur. Yardımlaşılır. Özellikle eleştiriken deliller iddialar iyi
ortaya konmalı, kötü niyetli aslı olmayan karalama için paralı troll orduları
çağımızın belası, şuan internette neyin yanlış neyin doğru olduğunu anlamak çok
zorlaştı. Doğrunun hakkının vermek için özveri gerekiyor. Bir eşeltiri karalama
duyduğumda konu bağımsız aslını öğrenene kadar çöpte tutuyorum. Vakit
bulamazsam ki hepsine imkansız hiç dikkate almam.
Hiç bir firma resmi olarak buradaki tüm yazılanları veya onlarca sosyal medyayı
takip edemez binlerce kişiye cevap yazamaz, yetiştiremez. insanlar
birbirine daha pratikçe hızlı yarıdmcı olur. Bu alanı korumalıyız, dedikleri
doğru mu bakalım iddiaları nasıl, neden beğeniyor irdeleyelim, yanlışsa yanlışını
ortaya koyalım, yoksa bilemeyiz kim ne. Sevgiler
Benzer içerikler
- superonline kullanıcı adı şifre
- fiber modem tavsiye
- zte h3600
- 192.168.1.1 modem arayüzüne giremiyorum
- tek hatta 2 modem baglamak
- wifi sinyal güçlendirici
- router ne demek
- firmware nedir
- modem resetleme
- modemde wps ışığı nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X