Şimdi Ara

Keenetic ve tp link modem arasında kararsız kaldım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Asus DSL-AX82U modem ise bendeki cihaz ne? 

Hocam şaka bir yana efsane bir tercih yapmışsın. Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 24 Mayıs 2021; 11:37:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

Biraz önce amazondan keenetic modemi aldım. deneyeceğim beğenmezsem iade ederim ama beğeneceğimi tahmin ediyorum. şu anda kablosuz kullandığım cihazların bağlantı kalitesi arttırsa yeter benim için. birde tercih etmemdeki sebep güvenliği diğer modemlere nazaran çok daha iyi çok sık gücelleme geliyor. Asus DSL-AX82U şimdiden hayırlı olsun. almadan önce amazon fiyatlarınada bakmanı tavsiye ederim bazı modellerde çok iyi fiyatlarla karşılaşabiliyorsun.

Hocam bu kadar masrafa, powerline adaptör, ethernet kablosu değiştirmişken yani şöyle birşeye kafa yorar ve uzun bir süre gigabit filan düşünmeden yoluma devam ederdim sanırım .

• Değişik bir kitmiş bu da ama hocam powerline adaptörü olarak 2 çıkışlı Aztech HL117EP modelini kullanıyorum 4-5 yıldır. Şimdi Gigabit kit olarak  3 çıkışlı TP-Link TL-PA8030PKIT aldım. Odadaki TV, konsol, medya playerı direk bir adaptör ile bağlayacağım. PC vs. ev içinde kablosuz 5Ghz bandından bağlı ve 100Mbps hatta 90-92 görüyorum. Ama bu kit de yeri geldiğinde farklı bir ihtiyacı karşılayabilir. Aklımda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 25 Mayıs 2021; 9:40:15 >

Yurtdışında özellikle Amerika'da insanlar ev içinde ethernet kablosu yerine artık böyle çözümleri sıkça kullanmaya başladı. Malum eve bile gigabit internet aldıkları için. Orası ayrı tabi.

Lakin bu sistemde ince kablo bile ergonomi açısından son nokta çözüm.

Bende ilk değerlendirebileceğim noktada bunu yada benzer kitleri değerlendirmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Yurtdışında özellikle Amerika'da insanlar ev içinde ethernet kablosu yerine artık böyle çözümleri sıkça kullanmaya başladı. Malum eve bile gigabit internet aldıkları için. Orası ayrı tabi.

Lakin bu sistemde ince kablo bile ergonomi açısından son nokta çözüm.

Bende ilk değerlendirebileceğim noktada bunu yada benzer kitleri değerlendirmeyi düşünüyorum.

Evet evdeki bağlantı Gigabit olsa gerçekten ev içi fiber çözümlere yönelmek gerekir. Ama şu an son kullanıcı için sanırım en uygun ve hızlı internet Superonline 200Mbps'lik 150Tl olan tarifesi. Daha sormadım ama sanırım benim adreste yok. TT fiber altyapısı var. Oris kullanmaktayım ama aynı hızı TurkNet daha uyguna veriyor. Eğer Superonline olsa 200Mbps'lik tarifeye geçerdim.

Neredeyse her ürün grubunda olduğu gibi ağ ürünlerinde de üst segment ürünlere çıktıkça fayda marjinalleşiyor ve aradaki o az fayda için ciddi fiyat farkı ödüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 25 Mayıs 2021; 9:42:43 >

Bilinçli kullanıcı olmak önemli nokta. Önceki yorumunuzda iki tane cihazınızın 160mhz AX desteği olduğu için Asus cihaza yönelmenizi mantıklı olarak karşıladım.

Keenetic, AX için biraz daha beklemede.

• Aslında evde şu an PC, laptop ve telefon olarak en az 3 AX cihaz var. PC powerline adaptör ile bağlıydı ama Wifi 6 ile bağladığımda zaten neredeyse tam hız aldığımı fark ettiğimden o taraftaki adaptörü iptal ettim. Artık yeni gelen/gelecek olan birçok cihaz Wifi 6 ile gelecektir. Biraz da sık elektronik cihaz güncellediğimden evdeki kablolu ve kablosuz ağ altapısını güçlü ve güncel tutmak istedim.

Ama evet bir modeme 2000TL vermek (Asus DSL- AX82U) biraz garip gelmiyor değil :) Ama Asus olsun TP-Link olsun üst segment modem ve router ürünleri zaten 1500-3000TL aralığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 25 Mayıs 2021; 9:50:13 >

Ne kadar basit ve az cihazlı bir ağ, o kadar verim demek hocam.

Router'lar aslında en uzun kullanılan ürünler olacağından kabul edilebilir rakamlar olabilir.

• Evet öyle aynen hocam. ISP'nin verdiği modem yerine iyi ve tek bir modem kullanmak istediğim için Asus modeline yöneldim. Zira ISP'ler devreye MAC eşleşmesi yapıyor. AX82U modeli özelliklerinden ve halihazırda kullananlardan gördüğüm kadarıyla MAC kopyalaması kabul ediyor ve ISP modemi yerine direk kullanılabiliyor. İlginç şekilde son günlerde ISP'nin verdiği Archer 5V modemi de iyi çalışmaya başladı tekrar. Devre dışı kalacağını hissetti herhalde :) Henüz modemi almadım ama şu anki planım bu modemi alıp kablo kullanımları bir çift gigabit powerline adaptör ile kablosuz kullanımları da Wifi AX üzerinden gerçekleştirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 25 Mayıs 2021; 10:17:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.