Evime modem alacağım. TPlink vr 2100 ile Keenetic Extra DSL modem arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz yada başka tavsiye edebileceğiniz bir marka ve model varmı. Evimde TTNET Hipernet var fakat kasım ayında taahhüdüm bitinde Türknet e geçeceğim. 3 Telefon 2 Bilgisayar 2 Tv. bağlanacak. |
Keenetic ve tp link modem arasında kararsız kaldım.
-
-
VR2100 de torrent ve WPS özelliği yok
Keenetic tede gigabit port yok. Büyük eksiklik.
Yazılım desteği Keenetic te çok iyi. Modemi son kırıntısına kadar kullanmayı seviyorsanız bu bir avantaj.
İki modemde işlemcisi iyi ve 5 Ghz desteği olduğu için cihaz sayısının fazla olması bu modemleri etkilemez.
Modemi tak çalıştır olarak kullanacaksanız iki modemde işinizi görür fakat etinden sütünden faydalanayım derseniz Keenetic yazdım fakat sonra tekrar düzeltmek için geldim, Keenetic Extra DSL yazacaktım. Yanlış anlaşılmasın. Bol şanslar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 14 Mayıs 2021; 18:29:5 > -
Evde çok fazla kişi internete bağlanıyorsa ve oyun oynarken evdekiler yüzünden ping sorunu yaşıyorsanız keenetic almalısınız. Bantgenişliği ayarlamaları sayesinde evdekiler 1080p video izlerken bile bana ping girmiyor
-
Ev küçük olduğu için yaklaşık 90 metrekare ve modemim evin tam ortasında olduğu için çekim gücü olarak bir sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum. Fiyat olarak keenetic daha cazip fakat türknette geçtiğimdi sıkıntı yaratır mı acaba bir yorumda çalışmadığını gördüm.
-
4 Ay sonra turknet e geçeceğim keenetic modem sıkıntı yaratırmı acaba. bir yorumda sıkıntı yaşadığını yazmış bir arkadaş.
-
4 Ay sonra turknet e geçeceğim keenetic modem sıkıntı yaratırmı acaba. bir yorumda sıkıntı yaşadığını yazmış bir arkadaş.
-
Eğer bu sorunu yaşarsanız DNS ayarlarınızı;
1.0.0.1
1.1.1.1
yaptığınızda düzeliyor.
Bu arada Keenetic in Gigabit portlu modemi için iyice sona yaklaşıldığı yazılıp çiziliyor. Fiyatı 1000 TL civarı olacak falan deniyor. Vaktiniz varsa bekleyin bence. Extra DSL de Gigabit port olmaması bu saatte büyük eksiklik.
Ev 90 metre ise 2,4 Ghz zaten sorunsuz çeker. Modemi ortaya bir yere konumlandırırsanız 5 GHz de bile kapsama sorunu çıkarmayabilir.
Kötünün kötüsü bir durum için en fazla 5 Ghz için repeater/access point desteği yapılabilir.
Birde kendi kullandığım Zyxel VMG3625 T50B nin hakkını yememek adına onuda tavsiye ederim. Tak-çalıştır tarzı çok özelliği olmayan iyi bir modem. Evdeki 10 adet cihazla ve Netflixle sorunsuz başedebiliyor. 4 aydır tek kopma yok. Hattınızın SNR değeri 8-10 dan yüksek ise sorun çıkarmaz. 90 metre ev için ortaya bir yere konumlandırmak kaydıyla balkonlar hariç 5 Ghz in rahatlıkla tüm odalarda çekeceğini garanti ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 14 Mayıs 2021; 21:35:31 >
-
geçen sene benim de aynı turuncu ışık sorunu vardı ama gelen güncellemeler ile sorun çözüldü .Artık böyle bir sorunum yok. Güvenle kullanabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 14 Mayıs 2021; 21:42:41 > -
gigabit port için 2 kat para vermek aşırı mantıksız , zaten VDSL ile 100mbit üstü verilmeyeceği belli. Kullanmayacağım hızda bir port için neden 2 kat para vereyim. 100 lira civarı bir fark olsa tamam ama fazladan 450 lira verilmez
-
Yeni AX 6000 VDSL2 lik sistemler var hocam (Extra DSL de bildiğiniz gibi AC 1200, 866 Mbps 5 Gz + 300 Mbps 2,4 Ghz). Bu 5 kat daha hızlı wifi kapasitesi demek. Wifi 6 vb. gibi özelliklerin yanında firmalar çift bant hızlandırma yarışı içine girmiş durumdalar. Tahminimce gırtlağa kadar dolu teknolojik ilaveler olacaktır. Sadece gigaport olarak bakmayalım.
Sonuçta bu ürünler bazı kullanıcıların 1 Gigabit internet hızılarının kullandığı Almanya gibi ülkelerde de kullanılıyor.
Zyxel de bir takım yeni ürünler üzerinde çalışıyor;
https://service-provider.zyxel.com/emea/en/products/dsl-cpes/vdsl/dx5401ex5401-b0-series
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 14 Mayıs 2021; 22:18:55 >
-
dedikleriniz fiber ve ethernet ile kullananlar için geçerli ama DSL modellerde 100mbit üstü VDSL bulmak diğer ülkelerde bile çok zor. Bu yüzden gereksiz bence
-
Katılıyorum fakat zamanla aşağıdaki ürünler yaygınlaşacak. Sonu yok yani bilgisayar gibi. şimdi pahalı bir sene sonra onlarda ayağa düşer.
https://service-provider.zyxel.com/emea/en/products/dsl-cpes/vdsl/dx5401ex5401-b0-series
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 14 Mayıs 2021; 22:22:28 >
-
Onuda araştırmıştım. Hatta türknetin verdiği Zyxel modem VMG 8623 t50b modelini bulmaya çalışmıştım. MIMO (MU-MIMO) ve Beamforming gibi performans artırıcı özelliklere sahip çift bantlı kablosuz ağ varmış. Sahibindende sıfır buldum. almayı düşünüyorum. ama keenetic i de bekliyebilirim.
-
teşekkürler.
-
100 Mbps hızında fiber internet kullanıyorum ama FTTH değil. Binaya kadar gelip bina içinde UTP'ye dönüyor. Yüklenici Oris Telekom. Evdeki modem sanırım TTelekom'un verdiği standart Zyxel 3312. Artık kopmalar vs. yaşamaya başladım. Bağlanan cihazları kaldırmıyor sanırım. TV,medyaplaayer, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, laptop, telefon derken cihaz da haklı tabi :) Sürekli de bir stream tüketimi var. Yeni bir modem bakıyorum. V2100 aklıma yatmıştı. Modem'de Torrent vs. olmaması sorun değil.
VR2100 yerine başka bir modem önerisi olur mu?
-
keenetic extra dsl e bakabilirsin.
-
Keenetic modemler de gördüğüm kadarıyla oldukça öneriliyor ama gigabit ethernet değil. Zaten rotayı direk üst sınıf bir modeme çevirdim. Kullandığım masaüstü PC ve Macbook Wifi 6 destekli.Yeni elektronik cihazlar da artık yavaş yavaş Wifi6 ile gelecektir. O yüzden hem tüm portları gigabit ethernet, Wifi 6 destekli ve kaliteli bir modem alacağım. Şu an evimde kullandığım powerline adaptörleri de gigabit powerline adaptör ile değiştiriyorıum. Her ne kadar evdeki bağlantı hızım 100Mbps olsa da tüm ağ bileşenlerini gigabit donanımlar ile güncelliyorum. Gigabit donanımlar elbete daha kaliteli ve sinyal kalitesi, sinyal iletimi vs. daha iyi oluyor. O yüzden ev içinde kullandığım tüm ethernet kablolarını Ugreen Cat7 kaliteli kablolar ile değiştiriyorum.
Evde bir sürü cihaz (telefonlar, masaüstü PC, laptop, oyun konsolu, media player, TV, projeksiyon cihazı, ses sistemi, çamaşır ve bulaşık makinesi :) vs.) kablolu ve kablosuz olarak ağa bağlanıyor ve gerçekten ev içi ağda hız kaybı ve sinyal kesintisi beni çok gıcık ediyor :)
Açıkçası operatörler biraz uygun fiyata 200-300 Mbps hız verse onlara da geçerim ama şimdilik 100 Mbps işimi görüyor.
O yüzden modem olarak Asus DSL-AX82U almaya karar verdim. Vatan online stoklarına girmesini bekliyorum. Elbette arada ciddi fiyat farkı var ama almışken düzgün ve ileriye yönelik bir modem alayım diyorum.
Aslında Archer C5V bile fena bir modem değil. Hatta kablosuz performansı beklediğimin üstünde. 5Ghz Wifi bağlantıdan PC'im 91-92 hız gösteriyor. Ama son zamanlarda 2-3 günde bir modem komple kablosuzu kesmeye başladı. Sanırım artık bağlı cihazları ve yükü kaldıramıyor. O yüzden yeni modem bakıyorum zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Mayıs 2021; 9:34:25 >
Benzer içerikler
- zyxel dx3200
- 192.168.1.1 modem arayüzüne giremiyorum
- zte modem arayüz şifresi
- fiber modem vdsl destekler mi
- tek hatta 2 modem baglamak
- wifi sinyal güçlendirici
- jitter nedir
- modem resetleme
- en iyi modem
- router ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X