Şimdi Ara

KELEBEK ETKISI'nden NE ANLADINIZ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki alternatif son dediğin hangi son oluyor
  • Ya arkadaslar iddaa su: Adam sizofren mi yoksa yasad1klar1 gercek mi????
  • şizofrenlik babadan oğula mı geçiyor...
    garip doğmuş, doğuştan birşeyler var çocuğun hasta olduğu da bir gerçek ama yaşadıklarının gerçekliği gün gibi ortada...
    şizofrenlik kadar basit değil bence...
  • Matrix gibi karmaşık felsefeler üzerine kurulmuş bir film değil nesini anlayacaksın?
  • filmi 1 saat kadar önce tekrar seyretmiştim (1.'de anlamıştım espiri yapmayın)

Çocuğun hafızasıyla ilgili bi sorunu war. piskolojiyle falan uğraşıyo.sonra tesadüfen geçmişe gidebildiğini görüyo.geçmişindeki bazı kötü olayları deiştirmek istiyo.
    Naaptıysa kız,abisi we bi arkadaşıyla olan 4'lü grubunun çocukken başından geçen kötü olayları engelliyemiyo (engellemeye çalıştığında daha kötüye gidiyo). sonunda kız we abisiyle hiç tanışmıyarak o grubu dağıtıyo.

benim izlediğim son buydu
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkRider

peki alternatif son dediğin hangi son oluyor

Annesinin karnında kendini öldürdüğü son.
  • Film güzeldi beğendim.baya değişik ama pek mantık oturmamış.Eğer geçmişe gidilirse her şey değişir.yani yazılan bi günlük tekrar eskisi gibi olmaz.ama eleman kafasındaki boşluklarda bi ileri bi geri gezmeye devam ediyor.yani bi önceki boşluğa gittikten sonra tekrar bi sonraki boşluğa dönüyo.nassı oluyo buuuuuuuuu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hikaru_

Film güzeldi beğendim.baya değişik ama pek mantık oturmamış.Eğer geçmişe gidilirse her şey değişir.yani yazılan bi günlük tekrar eskisi gibi olmaz.ama eleman kafasındaki boşluklarda bi ileri bi geri gezmeye devam ediyor.yani bi önceki boşluğa gittikten sonra tekrar bi sonraki boşluğa dönüyo.nassı oluyo buuuuuuuuu?

ya şöyleki biliyosun çocuk ztn küçükkende o yaşadıkları oluyodu yani aynı anda tek bir zaman işlemiyo yani biz bu günü yaşarken 1990 yılındakiler o yılı yaşıyor yani anlatmak istediğim çocuk hiçbişeyi değiştirmiyo zaten o yapılmış bişeydi. mesela babasıyla kavga etmesi anında çocuk küçükkende aynı şeyler olmuş ve babası onu öldürmeye kalkmıştı ama çucuk hiçbişe anlamamıştı ve büyüdüünde çocukluğuna geri döndü ve babasıyla olan sahnede tam olarak yapması gerekeni yaptı. ve bu arada her şey değişir meselesinde gelince bu zaten filmin ana konusu. filmin başındaki yazıyı hatırlıyosundur heralde. o yazıda nasıl bir kelebek o kaosu yaratabiliyosa insanlarında geçmişte yaptıkları tek bir hareket bile gelecekte yüzlerce kişinin hayatını değiştirebilir. bu değişim filmde zaten defalarca kere yaşanıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ermanTR

Matrix gibi karmaşık felsefeler üzerine kurulmuş bir film değil nesini anlayacaksın?

bizle kafa buluyosun galba tamam matrix konusu ve anlattığı şeyler açısından çok iyi bi film olabilir ama butterfly effect'in yanında matrix'in felsefesi melsefesi kalmıyor bence. ayrıca matrix'i anlamak zor değilki ilk seyredişimde ben her şeyi gayet anlamıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lordmad

Ya arkadaslar iddaa su: Adam sizofren mi yoksa yasad1klar1 gercek mi????

yaşadıkları gerçek.şöyle ispatlayabilriz. filmin sonunu hatırlayın.8 yıl sonra kızla yolun ortasında karşılaşıyo.tabi tanımamamzlıktan geliyo.adam şizofren olsa 8 yıl sonra hayal ettiği şeyi mi gösteriyo?

bi de merak ettim anne karnında kendini öldürdüğü alternatif bi son varmış orda anne karnına dönerken ne kullanıyo.anne karnında da günlük tutmuyoya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandacuum -- 19 Nisan 2005, 23:42:30 >

• o yazıda nasıl bir kelebek o kaosu yaratabiliyosa insanlarında geçmişte yaptıkları tek bir hareket bile gelecekte yüzlerce kişinin hayatını değiştirebilir. bu değişim filmde zaten defalarca kere yaşanıyor.
    demişsin
    işte o zaman bu abimiz bi önceki boşluktan bi sonraki boşluğa gelemez.çünkü öyle bişey yaşanmamış ve hiç yazılmamış olur.hatırlarsan her geri dönüşünde anıları değişiyo.yani aynı şeyleri yaşaması ve yazması gibi bi durum söz konusu değil...bence......................
  • quote:

Orjinalden alıntı: pandacuum
    bi de merak ettim anne karnında kendini öldürdüğü alternatif bi son varmış orda anne karnına dönerken ne kullanıyo.anne karnında da günlük tutmuyoya

evet arkadaşlar bende merak errim. ikinci bir sonunun var olduğunu söyleyen arkadaşlar bunu açıklarlarsa iyi olur.
  • çocuk günlük tutmaya devam edicek tabi.çünkü hastalığı devam ediyo.ama bi önceki anıya yolculuktan soonra bi sonraki anı olduğu gibi kalamaz.anlatamıyo muyum?her seferinde değişiyo anıları...ama çocuk geri ileri gezip duruyo.eğer filmde hayatındaki boşluklara geri gitmeyi sırayla yapsa anlardım çünkü bi öncekiler yaşanmış oluyo ama böyle sallama geri gitmesi mantıksız...
  • quote:

alternatif sona göre şizofren olmaz anne karnında doğmamış bebek bir ruh hastalıpına sahip olamaz

bu şekilde şizofrenlik tezi çürüyor
  • ya anladık anlamasına da çok sikko bi film ya öle abartı bişi de dill hani
  • quote:

adam i.nenin teki yaaa!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: hikaru_

o yazıda nasıl bir kelebek o kaosu yaratabiliyosa insanlarında geçmişte yaptıkları tek bir hareket bile gelecekte yüzlerce kişinin hayatını değiştirebilir. bu değişim filmde zaten defalarca kere yaşanıyor.
    demişsin
    işte o zaman bu abimiz bi önceki boşluktan bi sonraki boşluğa gelemez.çünkü öyle bişey yaşanmamış ve hiç yazılmamış olur.hatırlarsan her geri dönüşünde anıları değişiyo.yani aynı şeyleri yaşaması ve yazması gibi bi durum söz konusu değil...bence......................

ya tamam ama diğer yazdıklarımı da dikkate alman lazım bu değişim olayları zaten geçmişte yaşanmış. ayrıca adam, yaptığı değişikliklerin etkilemediği anılara geri dönüyor yani adam bir olayı değiştirince 2 gün sonra yaşayacakları illa da değişecek diye bişe yok ayrıca benim hatırladığım adam sürekli daha önceki anılarına gidiyordu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

ya anladık anlamasına da çok sikko bi film ya öle abartı bişi de dill hani

abi yapma be filmi bida izle bence. bu film gerçekten çok önemli bi film çook..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bomert

quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

ya anladık anlamasına da çok sikko bi film ya öle abartı bişi de dill hani

abi yapma be filmi bida izle bence. bu film gerçekten çok önemli bi film çook..

ya gerçekten ilginç değişik izlenmesi geeken bi film ama güzel değil yani
  • abi olay program yazmaya benziyo yani bi hata yaparsın derlerken hatalar bulunur işte birazda olayın dinsel boyutuna geçmişlerr bence yani en iyi programı sadece tek olan(Allah) yapabilir.Bence filmin ana konusu bu saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.