Şimdi Ara

KELEBEK ETKISI'nden NE ANLADINIZ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende buna benzer şeyler düşünmüştüm.çünki eleman her değişiminde daha kötü bi sonla karşılaşıyordu.gerçi filmin sonunda kızı baştan salladı vede herşey düzeldi ama buseferde hatun yanından geçmesine rağmen dönüp bağlayamadı.
    quote:

Orjinalden alıntı: merih_me

abi olay program yazmaya benziyo yani bi hata yaparsın derlerken hatalar bulunur işte birazda olayın dinsel boyutuna geçmişlerr bence yani en iyi programı sadece tek olan(Allah) yapabilir.Bence filmin ana konusu bu saygılar...

• insanların gelecegi baslarından gecen her olayla bastan yazılıyo.... kısa ve öz
  • quote:

Orjinalden alıntı: markovnikov

insanların gelecegi baslarından gecen her olayla bastan yazılıyo.... kısa ve öz

çok kaderci bi yaklaşım
  • ya daha demin izledim, ve dh girdim, baktim ilk sirada bu konu var
    Cok dehset bir film, benim böyle fimler cok hosuma gider(örn: akil oyunu)
    Herkese tavsiye ederim.
  • ya bence sen konuyu anlayamadın tekrar izlemeni tavsiye edeirim .. anlayarak izlemeni!!
  • bu film sinemaya girmeden daha fazlasına değineceğini sanmıştım. ve biraz hayal kırıklığı oldu. ama bir çok insan bazı şeyleri gördü.

örn. ben bunu buraya yazdığım içn birisi öldü birisi kurtuldu. birisinin başına başka birşey geldi vs. gelecek değişti.
  • ya bence önemli olan bi filmi izledikten sonra ne anlatmaya çalıştığı değil bizim ne anladığımız. ve kelebek etkisi hayatta yaşadığın şeylerin geri dönüşün olmadığını anlattı bana naparsan yap kurtulamazsın bazı gerçeklerden.
  • filmde karakterimiz birşeyleri her değiştirmeye çalıştığında daha kötüsü oluyor ve bundan sonraki çabası onu değiştirmeye çalışmak oluyor, bu böyle devam ediyor ve birtürlü en iyisini bulamıyor ,
    en iyisi ise tabiki "kader" de yazılandır, bize de onu yaşamak düşer.

gibi bir ana teması var filmin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Freede

quote:

Orjinalden alıntı: lordmad

Ya arkadaslar iddaa su: Adam sizofren mi yoksa yasad1klar1 gercek mi????

alternatif sona göre şizofren olmaz anne karnında doğmamış bebek bir ruh hastalıpına sahip olamaz

bu şekilde şizofrenlik tezi çürüyor

filmin tezi çürüttüğünü düşünüosun belki ama şizofrenlik aileden geçen bi şeydir yanne babası şizofren olan yandıı !!!
  • iyi film. orjinal en azından.
  • yaaa film süperdii bu aradaa son yıllarda izlediğim en güzel filmlerden biriydi....yaptığımız en küçük bir şeyin kaderimizi we diğer insanların kaderini bu derecede etkilemesi gerçekten çok ilginç......
  • bu film bence insanın kendi kaderini kendisinin çizmesiyle alakalı....
    başta tercih etmiş olduğu hayat ya da vermiş olduğu savaş bir şekilde sonunda farklı yönlere götürüyor insanı.. bu film sadece bunu anlatıyor... yani adamın şizofreni mi yoksa farklı bir hastalığı mı var bunun üstüne kurgulanmış değil.. sadece konu ön planda...
    izlenmeye değer herkese tavsiye ederim...
  • Ben ikisinide izledim................
    Bence ikiside gayet hoştu.............. Ama sadece sonları değil, arada farklı yerleri de vardı............

Mesela çoçuk doğmadan önce annesi 3 tane ölü doğum yapmış.................
  • yaw ben bu kelebek etkisi olayını ta ortaokulda söylüyordum geleceğe dönüş filminin yanlışlığını anlatmak için. geçmişe gidip sadece biriyle konuşsalar veya tanışsalar bile biçok şey değişir diyordum da kimse beni sallamıyordu alın işte film yaptılar
  • Valla henüz seyretmedim yorumlara bakıyorum filmi anlayanlar başyapıt olduğunu söylüyor,anlamayanlar da yerden yere vuruyor.Neyse en iyisi yarın izleyeyim de öyle bir karar vereyim
  • son 1-2 senedir bi bu filmi bilirim bir de "Testere"'yi...
  • İyi de bişeyi gözardı etmiyormusunuz o da geçmişe döndüğünde yaptığı değişkliği hatırlıyor mu hatırlamıyor mu filmin başında biz de anlamıyoduk neden hatırlamıyo diye ayrıca yaptığı değişikliğin farkına sonradan varıyodu adamımız ve bi anda dumura uğruyodu sanki yeni olmuş gibi..
    yanılıyor muyum?

quote:

Orjinalden alıntı: Doruk HOŞVER

quote:

Orjinalden alıntı: hikaru_

çocuk günlük tutmaya devam edicek tabi.çünkü hastalığı devam ediyo.ama bi önceki anıya yolculuktan soonra bi sonraki anı olduğu gibi kalamaz.anlatamıyo muyum?her seferinde değişiyo anıları...ama çocuk geri ileri gezip duruyo.eğer filmde hayatındaki boşluklara geri gitmeyi sırayla yapsa anlardım çünkü bi öncekiler yaşanmış oluyo ama böyle sallama geri gitmesi mantıksız...

Haklısın. Ama galiba dediğin gibi oluyodu. Yani hep bir önceki anıyı değiştiriyodu.

Zaten çocuğun ellerini delip de aynı hapishane hayatına dönmesi kaos teorisine pek uymuyor.

• quote:

Şizofren.
    Sondan bir önceki sahnede gerçeğe dönüyor (filmin en başında da gösterilen sahne), doktor "hiçbir zaman günlüklerin olmadı ki zaten, hepsi aklından yarattıkların" diyor.
    Son sahnede adamın tekrar şizofren hayatına geri dönmesini engellemeye çalışıyorlar odaya girmeye çalışarak ancak başaramıyorlar, herif tekrar hayal alemlerine dalıyor ve günlükleri yakarak orada kalıyor :)

Herkes bu tez'in aksini savunacaktır eminim ki çünkü filmde bazı mantıksal boşluklar yüzünden bu tez tam anlamıyla doğrulanamıyor. Ashton, yorumu izleyiciye bırakmaya çalışmış. Ama en açık görünen senaryo, adamın geçmişe gerçekten gidebiliyor olduğu. Ashton Kuscher'in yaptığı filmden daha fazlasını beklememek lazım, adam zaten kendini aşmış.

• quote:

Orjinalden alıntı: RazorJimmy

quote:

Şizofren.
    Sondan bir önceki sahnede gerçeğe dönüyor (filmin en başında da gösterilen sahne), doktor "hiçbir zaman günlüklerin olmadı ki zaten, hepsi aklından yarattıkların" diyor.
    Son sahnede adamın tekrar şizofren hayatına geri dönmesini engellemeye çalışıyorlar odaya girmeye çalışarak ancak başaramıyorlar, herif tekrar hayal alemlerine dalıyor ve günlükleri yakarak orada kalıyor :)

Herkes bu tez'in aksini savunacaktır eminim ki çünkü filmde bazı mantıksal boşluklar yüzünden bu tez tam anlamıyla doğrulanamıyor. Ashton, yorumu izleyiciye bırakmaya çalışmış. Ama en açık görünen senaryo, adamın geçmişe gerçekten gidebiliyor olduğu. Ashton Kuscher'in yaptığı filmden daha fazlasını beklememek lazım, adam zaten kendini aşmış.
    bu tezi yıkmak çok basit.filmin sonunu hatırlayın.8 yıl sonra yazısı çıkıyor.ve kızla oğlan karşılaşıyor ama birbirlerine selam bile vermiyolar.adam bu sahneyide mi akıl hastanesinde kafasından uyduruyo???öyle olsa bile niye sadece bunu gösteriyolar.niye 8 yıl sonra kızla karşılaştığını kafasında kuruyo??

• quote:

Orjinalden alıntı: Cherokee

Arkadaşlar emule kullanan varsa "butterfly alternative" diye arattırınca filmin 2. sonunu buluyor. Yani filmin sadece sonunu izliyosunuz. Merak edenlere

Şimdi ben o dosyayı buldumda..bişey dikkatimi çekti "butterfly alternative" dediğiniz filmin sadece sonumu yoksa komple filmimi.....benim çektiğim dosya su anda 45 mb lik bi dosya doğrumu şimdi bu......
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.