senin konumundaydım 2 ay öncesine kadar yazdıklarının hepsini yaşamışımdır söylediklerinde sonuna kadar katılıyorum.Ama tahmin edemeyeceğin boyutta çıkarcı insanlarla da tanıştım.Ve artık hayır diyebiliyorum.Önceden yapamazdım ama artık yapabiliyorum kararını ver gerçekten değer verdiğin insanlara onlara verdiğin değeri göster yoksa diğerleri seni asla anlamayacaklar.Sana iyi şanslar inşallah hayır demeyi öğrenirsin çünkü benim için çok zor olmuştu.Sen hayır diyemedikçe bu bitmez.
Yüzüme karşı derdini anlatıp beni eleştirirse haksız olduğum yerlerde alttan alırım. Ama haksızım diye abartıyorsa hiç sallamam. Eğer haklıysam cevabını veririm. Ha eğer arkamdan dedikodu yapıyorlar ise hiç kaale almam yolda gördüm mü selam bile vermeyecek duruma ayarlarım kendimi.
Böyle davranmaya devam edersen senden faydalanan çok olur.İnsanlara hayır demeyi öğrenmelisin.Benim bir sürü zengin,iyi yaşayan akrabalarım var.Bir gün bile onlardan hayır görmedim ama onlar sanki beni istedikleri gibi eleştirmeye yetkileri varmış gibi sürekli arkamdan konuştular.Kime iyilik yaptıysam en çok zararı ondan gördüm.Yüzüme karşı konuşan olmadı kendi aralarında beni çekiştirirken tüm konuşmalarını duydum.Kendi kendime dedim ki;Bunların bana bi hayrı yok olacagı da yok sürekli zarar bundan sonra kendime laf söyletmem.1-2 tartışmada onlara sert çıktım sonrada tüm ilişkimi kopardım.Önceleri zor oldu sonra akrabam olmamasına alıştım şimdi çok rahatım karışanım görüşenim yok.
ewrld, benim durumumda seni gibi... Ama ben bu kadar fazla kafayı takmıyorum, ben iyi olim de onlar ne yaparsa yapsın mantığı.
Bazen bana işi düşüp tel açtıkları vakit ahizeyi hiç kaldırmıyorum. Caller Id sayesinde Allah'tan beni cep kullanmıyor biliyorlar.
Kaybettirdiklerini geçtim yapılan onca fedakarlığa karşılık bu mu diye çoğu zaman aklımdan geçsede hatırlamamaya çalışıyorum..
Zaten eskisi gibi değiliz..Bayramdan bayrama ziyaretler..
Bir konuda eminim ki biraz fedakarlıkta veya yakınlıkta bulunalım geçmişte yaşananlar tekerrür eder..
O yüzden böyle daha iyi..
quote:
Orjinalden alıntı: ewrld
Nefret ediyorum kendilerinden. Akraba candır, akraba kandır ama nefret uyandırdılar artık bende. Öylesine ki sinirden zor yazıyorum. Artık bıktırdılar, nefret ettirdiler. Bu nasıl bir iki yüzlülüktür anlamadım.
Hiç aklıma gelmezdi konu dışında bunları sizinle paylaşmak ama şu an içime atarak, bu evde yalnız bu nefreti kimseyle paylaşmadan uyuyamicam.
Bıktım ahali bıktım. Ben bu iki yüzlülükten, bu adam kullanma merakından bıktım. İşleri düşer birşey isterler işimi aksatırım yaparım, En zor zamanlarımda işimi gücümü bırakırım onların işine koştururum, Bişey isterler veririm.
Ama nereye kadar. Fikir edinmek istiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu iş nereye kadar.
Yıllardır ben akraba sayıp bu insanlardan hiçbirşey istemedim. Uğurlarına harcadığım bir kuruş paranın peşine düşmedim. Zaman harcadım, olmamış saydım. Yaptığım iyilikleri iki gün sonra unutup suratıma çemkirdiler içime attım birşey demedim. Ki sırf sebep, benden 15-20 yaş büyük olmalarıydı.
Arkamdan başkalarına olmadık laflar söylemişler kulağıma geldi, sineye çekmek istedim. Daha bugüne bugün evladım tek başına yaşıyosun evin temiz mi, yemeğin var mı, bi ihtiyacın var mı diye sormadılar.
Varsa yoksa kendileri. İşleri düşmediği zaman afedersiniz kıçımın dibinde oturmalarına rağmen aylarca bir gün olsun bize gel de iki kelam edelim demezler. İşleri düştüğü zaman önce telefonla çağırırlar daha bir bardak çay içmeden sebeb-i davetlerini sıralamaya başlarlar.
İşimden izin alırım, işlerini hallederim, oraya buraya ben götürürüm bir kuruş para istemem. Bir sıcak tabak yemek istemem.
Ama tüm piyasanın zor zamanlar yaşadığı bu zamanlarda maddi açıdan zaten göçmüş bi haldeyken ben, Yine bi işimiz var şöyle böyle dedikleri zaman, yine kendi cebimden ne kadar para harcicamın hesabına düştüğüm bi zamanda olmaz dedim mi, Zaten sen ezleden beridir cimrisin diye direk suratıma konuşurlar.
Lanet olsun böyle yiyici akrabalara. Lanet olsun bunca yıl adamdan sayıp işlerine koşturduğuma. Lanet olsun benim iyi niyetlerime. Bunu da söylettirdiler, beni kendimden bıktırdılar artık.
Ben böyle akrabanın cinsine tüküreyim.
Kusura bakmayın bazı sözler ağır olabilir ama ben bıktım bunlardan arkadaş.
Sizin de var mı böyle akrabalarınız?
aynı benim akrabalar
bende nefret ediyom akraba denilen şeyden iyi gün dostları
Ya babanneniz ve dedeniz evleneceğiniz kıza karşı çıksaydı bendede bu durum var
Beni anlattın desem inammazsın buraya yazssam sayfalar olur ama amcam öğretmen ama boş okumuş bende tek yaşıyorum ve bir kere olsun ne yapıyorsun nasıl yaşıyorsun geçinebiliyormusun demediler, bırak bunları demelerini nasılsın bile demediler yalnız değilsin
Yanlız değilsin
Çekirdek aileden başkası yalan. :)
Ya gene siz iyisiniz bense yoldan geçenlere bile yardım ederdim artık bende bıktım,karşılıksız cebimden para harcayarak iyilik yapmaktan yorgun çaresiz düştüm,ama ne arayan var ne soran sadece işleri düştügünde aralar ama ben benim işim olsa bin dereden su getirirler lanet olsun böyle millete.
quote:
Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete
Çekirdek aileden başkası yalan. :)
+1914
Urfa'da bir söz vardır AKRABA AKREPTİR
Hiç bir akrabadan hayır olmaz bunu unutmayın !!!!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme