Şimdi Ara

Kendi akrabalarımdan nefret ediyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
7.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Akraba candır, akraba kandır ama nefret uyandırdılar artık bende.
    Öylesine ki sinirden zor yazıyorum.
    Artık bıktırdılar, nefret ettirdiler. Bu nasıl bir iki yüzlülüktür anlamadım.

Hiç aklıma gelmezdi konu dışında bunları sizinle paylaşmak ama şu an içime atarak, bu evde yalnız bu nefreti kimseyle paylaşmadan uyuyamicam.

Bıktım ahali bıktım. Ben bu iki yüzlülükten, bu adam kullanma merakından bıktım.
    İşleri düşer birşey isterler işimi aksatırım yaparım,
    En zor zamanlarımda işimi gücümü bırakırım onların işine koştururum,
    Bişey isterler veririm.

Ama nereye kadar. Fikir edinmek istiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu iş nereye kadar.

Yıllardır ben akraba sayıp bu insanlardan hiçbirşey istemedim.
    Uğurlarına harcadığım bir kuruş paranın peşine düşmedim.
    Zaman harcadım, olmamış saydım.
    Yaptığım iyilikleri iki gün sonra unutup suratıma çemkirdiler içime attım birşey demedim.
    Ki sırf sebep, benden 15-20 yaş büyük olmalarıydı.

Arkamdan başkalarına olmadık laflar söylemişler kulağıma geldi, sineye çekmek istedim.
    Daha bugüne bugün evladım tek başına yaşıyosun evin temiz mi, yemeğin var mı, bi ihtiyacın var mı diye sormadılar.

Varsa yoksa kendileri. İşleri düşmediği zaman afedersiniz kıçımın dibinde oturmalarına rağmen aylarca bir gün olsun bize gel de iki kelam edelim demezler.
    İşleri düştüğü zaman önce telefonla çağırırlar daha bir bardak çay içmeden sebeb-i davetlerini sıralamaya başlarlar.

İşimden izin alırım, işlerini hallederim, oraya buraya ben götürürüm bir kuruş para istemem. Bir sıcak tabak yemek istemem.

Ama tüm piyasanın zor zamanlar yaşadığı bu zamanlarda maddi açıdan zaten göçmüş bi haldeyken ben,
    Yine bi işimiz var şöyle böyle dedikleri zaman, yine kendi cebimden ne kadar para harcicamın hesabına düştüğüm bi zamanda olmaz dedim mi,
    Zaten sen ezleden beridir cimrisin diye direk suratıma konuşurlar.

Lanet olsun böyle yiyici akrabalara.
    Lanet olsun bunca yıl adamdan sayıp işlerine koşturduğuma.
    Lanet olsun benim iyi niyetlerime.
    Bunu da söylettirdiler, beni kendimden bıktırdılar artık.

Ben böyle akrabanın cinsine tüküreyim.

Kusura bakmayın bazı sözler ağır olabilir ama ben bıktım bunlardan arkadaş.

Sizin de var mı böyle akrabalarınız?

• bende birkaçı hariç hiçbirini sevmem nefret ettirdiler sana olanlar benzer şeyleri yaptıkları için bize gelirlerse bi selam direk kaçarım yolda görsem tanımamaya kaçmaya çalışırım şu hayatta akrabalardan hayır görmedik hiç şaşıyorum bazen millet akraba ziyareti falan yapıyor garibime gidiyor çünkü yıllardır bir tekine uğramadım neredeyse ölseler hemen hiçbirine üzülmem diyebilirim yalnız değilsin yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Waxt

bende birkaçı hariç hiçbirini sevmem nefret ettirdiler sana olanlar benzer şeyleri yaptıkları için bize gelirlerse bi selam direk kaçarım yolda görsem tanımamaya kaçmaya çalışırım şu hayatta akrabalardan hayır görmedik hiç şaşıyorum bazen millet akraba ziyareti falan yapıyor garibime gidiyor çünkü yıllardır bir tekine uğramadım neredeyse ölseler hemen hiçbirine üzülmem diyebilirim yalnız değilsin yani
    quote:

Orjinalden alıntı: hokovic

bende birkaçı hariç hiçbirini sevmem nefret ettirdiler sana olanlar benzer şeyleri yaptıkları için bize gelirlerse bi selam direk kaçarım yolda görsem tanımamaya kaçmaya çalışırım şu hayatta akrabalardan hayır görmedik hiç şaşıyorum bazen millet akraba ziyareti falan yapıyor garibime gidiyor çünkü yıllardır bir tekine uğramadım neredeyse ölseler hemen hiçbirine üzülmem diyebilirim yalnız değilsin yani

Sağol hocam içimi rahatlattın.
    Bu dünyada yalnız olmadığını bilmesi güzel insanın.
    Ve sana da allah sabır versin.

Ve şu var ki, eğer gözünde bir insan gerçekten değerini yitirmişse aslında o değeri hiç haketmemiştir.
    Ben bazı zamanlar hata acaba bende mi diye düşünmüştüm.
    Bugün inandım hata bende değil.
    Çünkü yüzlerce dostum varken başka kandan, akrabalıktan uzak,
    Her biri dost oldular yıllarca bana, hep bana hep bana demediler.

Düşmen arıyosan kendi kanından aramalıymışsın bu hayatta..

• quote:

Orijinalden alıntı: Waxt

sakin ol, soğukkanlı kal.
    insanlar birbirlerini kullanır, dünya hali böyle. bu yeni bişey değil. onların seni rahatsız eden davranışlarını yüzlerine karşı söyle ama saygılı bir şekilde. sonra da irtibatını koparman gerekiyorsa kopar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilgezer

insanlar birbirlerini kullanır, dünya hali böyle. bu yeni bişey değil. onların seni rahatsız eden davranışlarını yüzlerine karşı söyle ama saygılı bir şekilde. sonra da irtibatını koparman gerekiyorsa kopar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kamiloglu

Gayet sakinim zaten, yine de hatırlattığın için teşekkür ederim.
    Malum sabır taşınca insan kendini pek tutamıyor.
    Yüzlerine karşı söyledim zaten bu gece.
    Ama pek bi umursamaz oldular yine.
    Bağlantıyı kopartmak kolay da, insanı gölge gibi takip ettikleri zaman,
    Suratına yalvarırcasına baktıkları zaman insanın yine bir insanlık daha yapası geliyor.
    Ama gerçekten artık bağlantıyıkoparmanın farklı yollarını aramam gerek.
    İnsanların insanları kullanması konusunaysa kesinlikle katılmıyorum.
    Çok insan var bu dünyada menfaatsiz çıkarsız yaşayan.
    Ama benim akrabam olamamışlar kendileri..

• quote:

Orijinalden alıntı: ilgezer

Alıntıları Göster
    aynen katılıyorum.işin garibi bir çoğuyla hala irtibatlıyım yani hala hayır diyemiyorum.işleri olunca dağ başında olsam buluyorlar ama bir gün bile sıkıntımı sormadılar.

ama her şeye rağmen kopamıyorum.bide hayır,olmaz demeyi öğrenebilsem.ama yetti artık yakında hayır demeyi öğreneceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: necmi42

aynen katılıyorum.işin garibi bir çoğuyla hala irtibatlıyım yani hala hayır diyemiyorum.işleri olunca dağ başında olsam buluyorlar ama bir gün bile sıkıntımı sormadılar.

ama her şeye rağmen kopamıyorum.bide hayır,olmaz demeyi öğrenebilsem.ama yetti artık yakında hayır demeyi öğreneceğim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

Aynen abi. Dağın başına gitsem bulurlar.
    Ulaşırlar bulurlar. Cep tel. kapalı olsa iş yerini ararlar yine bulurlar.

Ben yıllar sonra hayır dedim, bak neler çemkirdiler suratıma.

İsteyenin bi yüzü, vermeyenin iki yüzü kara misali..

• quote:

Orijinalden alıntı: ewrld

quote:

Alıntıları Göster
    ewrld sıkma canını kanka... kendileri kaybeder arayıp sorma biraz değerini anlarlar...

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Kıyamet alametleri..

Bende işyeirndeki elemanlarla anlaşamıyorum Kız 19 yaşında evli.. arkamdan konuşuo bişeyde diyemiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Worldless

Kıyamet alametleri..

Bende işyeirndeki elemanlarla anlaşamıyorum Kız 19 yaşında evli.. arkamdan konuşuo bişeyde diyemiyorum..

Alıntıları Göster
    galiba insanlarda hızla gelişen bir karakter bozulması yaşanıyor, ikili ilişkilerde adam gibi adamla karşmadım son 3 4 senedir.

insanlar bencilliğe vurmuşlar kendilerini, küçük hesaplar peşine düşmüşler, büyük gaflet ne diyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: kcygt

galiba insanlarda hızla gelişen bir karakter bozulması yaşanıyor, ikili ilişkilerde adam gibi adamla karşmadım son 3 4 senedir.

insanlar bencilliğe vurmuşlar kendilerini, küçük hesaplar peşine düşmüşler, büyük gaflet ne diyelim

Alıntıları Göster
    riyakar sahtekar iki yüzlü insan çok
    bende bu yüzden gül gibi işimi bıraktım, şerefsiz çok piyasada sıkma canını
    benimde anne baba ayrıldı, yıllarca hiçbi akrabam arayıp sormadı 13 yıl boyunca ne oldu bu çocuklara diye
    hemde küçük yaşta babadaydık biz
    anne yok bişey yok
    hayat işte
    sonra gün gelir 13 yıl geçer bi cenazede karşılaşırsın hepsiyle
    sanki hiçbişey olmamış gibi davranırlar insana
    ve ailene annene babana duyduğu kini sanada duyarlar ne gariptirki
    insanlık ölmüş
    herkes iki yüzlü
    büyük diye hürmet ettiğimiz 45 50 yaşında insanlar bile dedikoducu mahalle karısına dönmüş afedersin.

nerde o türk kültürü bize anlattıkları nerde o adamlık hanımlık
    bilmiyorum.
    gerçeken bundan 14 15 sene önce çocukken türk kültürü diye bişey konuşulurdu ve bu insanın hoşuna giderdi
    o zamanlar hayat biçimiydi
    şimdi sadece anı ve yozlaşmış bir kültür...

• quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşım sürekli iyilik yapıyorsan hatta bazen onlar söylemeden sen yapıyorsan bu senin için erdemdir. Lakin bir noktadan sonra insanların senden beklentileri arttıgı için senin normal davranışların onlarda yanlış anlaşılabiliyor. bi beklenti içine giriyor olabilirler. acaba niye yapmıyor diye düşünebilirler.
    tabiki bu düşünce yanlış. bilmiyorum anlatabildim mi.?
    veya harbi harbi karakterizlerdir. o zaman hepten

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

riyakar sahtekar iki yüzlü insan çok
    bende bu yüzden gül gibi işimi bıraktım, şerefsiz çok piyasada sıkma canını
    benimde anne baba ayrıldı, yıllarca hiçbi akrabam arayıp sormadı 13 yıl boyunca ne oldu bu çocuklara diye
    hemde küçük yaşta babadaydık biz
    anne yok bişey yok
    hayat işte
    sonra gün gelir 13 yıl geçer bi cenazede karşılaşırsın hepsiyle
    sanki hiçbişey olmamış gibi davranırlar insana
    ve ailene annene babana duyduğu kini sanada duyarlar ne gariptirki
    insanlık ölmüş
    herkes iki yüzlü
    büyük diye hürmet ettiğimiz 45 50 yaşında insanlar bile dedikoducu mahalle karısına dönmüş afedersin.

nerde o türk kültürü bize anlattıkları nerde o adamlık hanımlık
    bilmiyorum.
    gerçeken bundan 14 15 sene önce çocukken türk kültürü diye bişey konuşulurdu ve bu insanın hoşuna giderdi
    o zamanlar hayat biçimiydi
    şimdi sadece anı ve yozlaşmış bir kültür...

Alıntıları Göster
    hocam akraban bile olsa kanından bile olsa neticede o bir İNSAN... çok takma bence neticede akrabalarını kendin seçemiyorsun. kader deyip geçmek gerekiyor bazen. Yaptığın iyilikler sana fazlasıyla döner başka yerlerden canını sıkmaya değmez emin ol.

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşım yemin ediyorum vallahi billahi benimde durumum aynı.Sabrediyorum.Nereye kadar bilmiyorum.Hep kendimi avutuyorum.
    Hele birde şu yokmu hani birine sürekli herhangi bir konuda karşılıksız iyilik ve yardımda bulunursun sonra 1 kere yapamadığın zaman adın kötüye çıkar.İşte bundan nefret ediyorum.
    Diyorum herkezmi böyle hiçmi iyi biri çıkmaz karşıma.İnsanlar hepmi maddiyat,fedakarlık bekler.Niye hep ilk tavizi ben vermek zorundayım.
    Bu insanlara has ''Anlayış ve empati'' özelliği hiçmi karşımdaki insanlarda bulunmaz.

• quote:

Alıntıları Göster
    ewrld,

Bu durumu kilitleyen tek konu onların akraban olması, biz Türk milleti olarak aileye büyüklere saygıya ve alakamız olmamasına rağmen benimsediğimiz görevlere herşeyden çok önem veren bir milletiz. Ve bir arkadaşın dediği gibi insanın yapısında olan bir olay bu bahsettiklerin. Belki farkında olmadan çok daha basit örneklerini herkes başkalarına yapmıştır tabi senin şuanki durumun pek te normal deyip kaldırılacak bir durum değil. Herkes anlayışlı olamaz, herkes düşünceli olamaz, akrabası da olsa başta yazdığım sebeplerden dolayı tersine yabancıların aksine sana acımaz. Ve kilit nokta dediğim yerde ise sen akrabalarına ailene ses çıkarırsan, durum konu ne olursa olsun ömür boyu o akrabalar arkandan daha da kötüsünü konuşmaya devam edecektir, senin adını çıkarmaya çalışacaktır. Çünkü belli etmişler ki o insanlar bazı şeyleri düşünmekten aciz, bencillikten vazgeçmeyecekler..

Bu durumda demek istediğim kesinlikle o kişilere birşey anlatmaya çalışma, bırak içini dökmeyi düzgünce konuşup anlaşmayı bile denemen bu sonuçlara varabilir ki anlayışlı insanlar olsa seni bu bahsettiğin duruma getirmezlerdi. İmkanın varsa elinden geldiğince uzak durmaya çalış, telefonlara cevap verme veya bahanelerle bir süre idare et yapabiliyorsan farklı bir yerde yaşamaya çalış..

Değilse ömrün boyunca bu insanlar seni kullanır, bi yere kadar haklarıdır dersin ama senin hayatını dönem dönem strese çevirmekten seni zor durumda bırakıp sıkmaktan başka birşekilde sürmez. Bulunduğun konumda devam edersen üzülmeye de devam edersin, çekilecek bir durum değil. Kendi hayatını yaşıyorsun başkalarının hayatını değil, senden iyi kimse bilemez, sevmediğin insanlarla değil sevdiğin insanlarla yaşa görüş ve yaşamak istediğin gibi yaşayıp kısa hayatı dilediğin gibi mutlu yaşa..

• quote:

Orijinalden alıntı: mertekin

Arkadaşım yemin ediyorum vallahi billahi benimde durumum aynı.Sabrediyorum.Nereye kadar bilmiyorum.Hep kendimi avutuyorum.
    Hele birde şu yokmu hani birine sürekli herhangi bir konuda karşılıksız iyilik ve yardımda bulunursun sonra 1 kere yapamadığın zaman adın kötüye çıkar.İşte bundan nefret ediyorum.
    Diyorum herkezmi böyle hiçmi iyi biri çıkmaz karşıma.İnsanlar hepmi maddiyat,fedakarlık bekler.Niye hep ilk tavizi ben vermek zorundayım.
    Bu insanlara has ''Anlayış ve empati'' özelliği hiçmi karşımdaki insanlarda bulunmaz.

Alıntıları Göster
    @cemturk;
    Çok sağol hocam..Canımızın sıkılması varmış şu güzel pazar gecesinde ne yapalım kader..
    Umarım bi gün farkına varırlar,
    Ana hissettiğim şu ki, farkına vardıkları halde durdurulamaz bir şekilde insanları kullanma çabası içine girmekten kendilerini alıkoyamıyorlar.
    İsterken yüzleri de kızarmıyor işin ilginci..

@kcygt;
    Hocam küçük insanlar küçük hesapların peşinde koşarlarmış.
    Dediğinde haklısın, öyle küçük insanlar var ki şeref dediğini iki paralık bir şey olarak görüyorlar.
    İnsan biraz düşünür,hep bana hep bana demek olurmu diye..
    Karşımdakinin de bir nebze hakkı yok mudur diye..
    Ama maalesef hak dediğimiz değersiz birşey olmuş artık.
    Öyle ki hak çalmak bir erdem olmuş bunlar için..
    Sanki hak dediğin paylaştıkça artan tat

@R.sambora,
    Allah senin gibi insanlara çelik gibi sinirler vermiş buna eminim yazdıklarından sonra..
    Yaş mevzuuna gelince, benimde muhattap olduğun bu insanlar senin de belirttiğin yaşlarda.
    Emin ol ki hayat, onlara zerre kadar insanlık katamamış.
    Ot gelmişler saman giderler bu dünyadan..

@chavush;
    Beklentiler konusunda haklısın.
    Ancak her düşünen insan bir kez olsun aklından geçirir acaba bazen çok şey mi istiyorum diye..
    Malum dünyanın havası, suyu dahi kısıtlı ki, değil insan sabrı kısıtlı olmasın..

@bluenight,
    Yok benim akrabalarım insan değil bunu anladım.
    Acı tecrübeler silsilesi kafama balyozla vura vura öğretti bunu.
    Bu dünyada her önümüze geleni insan yerine koymamalıymışız.

@mertekin;
    Dostum taviz vermek yüreğinden vermek bir nebze.
    Karşındakinin bunu anlaması gerek.
    Yaptığın bir iyliğin belki kırk yıl hatrı olması gerek.
    Sen yüreğinden veriyosun hep ama bir gün vermeyegör.
    Suçlunun kralı sen oluyosun.
    Bizzat yaşamak bunu çok kötü bi durum.
    Allah bizleri de böyle insanların elinden kurtarsın.
    Anlayış bunlarda benmerkezciliğe, empatiyse "aman yaptığın nedir ki sanki" anlayışına dönüşmüş maalesef..

Yorumlar için herkese teşekkürler..
    Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

ewrld,

Bu durumu kilitleyen tek konu onların akraban olması, biz Türk milleti olarak aileye büyüklere saygıya ve alakamız olmamasına rağmen benimsediğimiz görevlere herşeyden çok önem veren bir milletiz. Ve bir arkadaşın dediği gibi insanın yapısında olan bir olay bu bahsettiklerin. Belki farkında olmadan çok daha basit örneklerini herkes başkalarına yapmıştır tabi senin şuanki durumun pek te normal deyip kaldırılacak bir durum değil. Herkes anlayışlı olamaz, herkes düşünceli olamaz, akrabası da olsa başta yazdığım sebeplerden dolayı tersine yabancıların aksine sana acımaz. Ve kilit nokta dediğim yerde ise sen akrabalarına ailene ses çıkarırsan, durum konu ne olursa olsun ömür boyu o akrabalar arkandan daha da kötüsünü konuşmaya devam edecektir, senin adını çıkarmaya çalışacaktır. Çünkü belli etmişler ki o insanlar bazı şeyleri düşünmekten aciz, bencillikten vazgeçmeyecekler..

Bu durumda demek istediğim kesinlikle o kişilere birşey anlatmaya çalışma, bırak içini dökmeyi düzgünce konuşup anlaşmayı bile denemen bu sonuçlara varabilir ki anlayışlı insanlar olsa seni bu bahsettiğin duruma getirmezlerdi. İmkanın varsa elinden geldiğince uzak durmaya çalış, telefonlara cevap verme veya bahanelerle bir süre idare et yapabiliyorsan farklı bir yerde yaşamaya çalış..

Değilse ömrün boyunca bu insanlar seni kullanır, bi yere kadar haklarıdır dersin ama senin hayatını dönem dönem strese çevirmekten seni zor durumda bırakıp sıkmaktan başka birşekilde sürmez. Bulunduğun konumda devam edersen üzülmeye de devam edersin, çekilecek bir durum değil. Kendi hayatını yaşıyorsun başkalarının hayatını değil, senden iyi kimse bilemez, sevmediğin insanlarla değil sevdiğin insanlarla yaşa görüş ve yaşamak istediğin gibi yaşayıp kısa hayatı dilediğin gibi mutlu yaşa..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

ewrld,

Akıl akıldan üstündür derler hocam..
    Ellerine sağlık..
    Ve de eminim ki haddini bilemeyen insan bana da laflarıyla arkamdan saldıracaktır.
    Not ettim bi kenara yazdıklarını..
    Teşekkür ederim..

• quote:

@cemturk;
    Çok sağol hocam..Canımızın sıkılması varmış şu güzel pazar gecesinde ne yapalım kader..
    Umarım bi gün farkına varırlar,
    Ana hissettiğim şu ki, farkına vardıkları halde durdurulamaz bir şekilde insanları kullanma çabası içine girmekten kendilerini alıkoyamıyorlar.
    İsterken yüzleri de kızarmıyor işin ilginci..

@kcygt;
    Hocam küçük insanlar küçük hesapların peşinde koşarlarmış.
    Dediğinde haklısın, öyle küçük insanlar var ki şeref dediğini iki paralık bir şey olarak görüyorlar.
    İnsan biraz düşünür,hep bana hep bana demek olurmu diye..
    Karşımdakinin de bir nebze hakkı yok mudur diye..
    Ama maalesef hak dediğimiz değersiz birşey olmuş artık.
    Öyle ki hak çalmak bir erdem olmuş bunlar için..
    Sanki hak dediğin paylaştıkça artan tat

@R.sambora,
    Allah senin gibi insanlara çelik gibi sinirler vermiş buna eminim yazdıklarından sonra..
    Yaş mevzuuna gelince, benimde muhattap olduğun bu insanlar senin de belirttiğin yaşlarda.
    Emin ol ki hayat, onlara zerre kadar insanlık katamamış.
    Ot gelmişler saman giderler bu dünyadan..

@chavush;
    Beklentiler konusunda haklısın.
    Ancak her düşünen insan bir kez olsun aklından geçirir acaba bazen çok şey mi istiyorum diye..
    Malum dünyanın havası, suyu dahi kısıtlı ki, değil insan sabrı kısıtlı olmasın..

@bluenight,
    Yok benim akrabalarım insan değil bunu anladım.
    Acı tecrübeler silsilesi kafama balyozla vura vura öğretti bunu.
    Bu dünyada her önümüze geleni insan yerine koymamalıymışız.

@mertekin;
    Dostum taviz vermek yüreğinden vermek bir nebze.
    Karşındakinin bunu anlaması gerek.
    Yaptığın bir iyliğin belki kırk yıl hatrı olması gerek.
    Sen yüreğinden veriyosun hep ama bir gün vermeyegör.
    Suçlunun kralı sen oluyosun.
    Bizzat yaşamak bunu çok kötü bi durum.
    Allah bizleri de böyle insanların elinden kurtarsın.
    Anlayış bunlarda benmerkezciliğe, empatiyse "aman yaptığın nedir ki sanki" anlayışına dönüşmüş maalesef..

Yorumlar için herkese teşekkürler..
    Saygılar..

Alıntıları Göster
    akrabalarım beni maddi açıdan bir zora sokmadı ama arkamdan dedikodu yapmayı seviyolar bir çoğu. Böyle akrabaya El oğlu bile daha iyidir böyle akrabadan. Bak falancanın oğlu şöyleymiş böyleymiş. Terbiyesizlikten başka bişi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

akrabalarım beni maddi açıdan bir zora sokmadı ama arkamdan dedikodu yapmayı seviyolar bir çoğu. Böyle akrabaya El oğlu bile daha iyidir böyle akrabadan. Bak falancanın oğlu şöyleymiş böyleymiş. Terbiyesizlikten başka bişi değil.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

Hocam elin oğlu falanca filanca..
    Ben çok yaşadım bu muhabbetleri.
    Ne kıyaslamalar gördüm, ne laf sokmalar işittim bazen.
    Kulak arkası ettik bazı şeyleri büyüdük yetiştik.
    Şükürler olsun ki bu güne kadar hiçbir zaman maddi zorluğa düşmedim..
    Borç verdim,kefil oldum,kefil olma sebebiyle sorumlu oldum..
    Ama 3-5 giden gitti bizden,akrabayız yüz yüze bakıyoruz,yapılan iyilikte unutulmaz dedik.
    Şimdi şuçlu çıktık işte.
    Gayat iyi kazandığımı söyleyebilirim normal zamanlarda.
    Hatta ben insanlara yardım ettikçe bana bazı kapılar fazlasıyla açıldı.
    İyi otomobiller kullandım,iyi evlerde oturdum..
    Ama malum kriz insan ayrımaz.
    Bugün cebimizde 3-5 varsa yarını biraz daha fazla düşünmek zorundayız.
    Bu sefer daha da hassas olmalıyız.
    Ben para lafı yapan insan değildim inan ki,
    Bugün paranın hesabını yapmaya başladım..Aklımda biraz olsun soru işaretleri oluşmaya başladı.
    Ancak yiyiciler benden önce girdiler krize

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

Hocam elin oğlu falanca filanca..
    Ben çok yaşadım bu muhabbetleri.
    Ne kıyaslamalar gördüm, ne laf sokmalar işittim bazen.
    Kulak arkası ettik bazı şeyleri büyüdük yetiştik.
    Şükürler olsun ki bu güne kadar hiçbir zaman maddi zorluğa düşmedim..
    Borç verdim,kefil oldum,kefil olma sebebiyle sorumlu oldum..
    Ama 3-5 giden gitti bizden,akrabayız yüz yüze bakıyoruz,yapılan iyilikte unutulmaz dedik.
    Şimdi şuçlu çıktık işte.
    Gayat iyi kazandığımı söyleyebilirim normal zamanlarda.
    Hatta ben insanlara yardım ettikçe bana bazı kapılar fazlasıyla açıldı.
    İyi otomobiller kullandım,iyi evlerde oturdum..
    Ama malum kriz insan ayrımaz.
    Bugün cebimizde 3-5 varsa yarını biraz daha fazla düşünmek zorundayız.
    Bu sefer daha da hassas olmalıyız.
    Ben para lafı yapan insan değildim inan ki,
    Bugün paranın hesabını yapmaya başladım..Aklımda biraz olsun soru işaretleri oluşmaya başladı.
    Ancak yiyiciler benden önce girdiler krize

Alıntıları Göster
    akrabalarına iyi davranan arkadaşlar siz çok büyük sevap alıyosunuz devam edin onlarda sizin arkanızdan gıybet edip günah alıyolar onlarıda Allah ıslah etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 20 Ekim 2008; 3:31:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.