Şimdi Ara

Bölümümden Nefret Ediyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğini kazandım bu sene. Kazanana kadar Teknoloji Fakültesinin ne olduğunu bile bilmiyordum. Sadece bölümün Türkçe olduğunu biliyordum ama okula başlayınca olayın bambaşka olduğunu öğrendim. Okula 60.000 ile girmiştim. Sınıfımızda 20 tane Meslek liseli öğrenci var. Onların girdiği puan 240. Teorik kısımlarda yavaşlar ama uygulama kısmında yılların verdiği eğitimden dolayı baya iyiler. Bizim bölüm ise uygulama ağırlıklı. Aslında benim için pek sorun teşkil etmeseler de asıl sorun olan kısım hocalar. Bize tekniker gibi davranmaları sinirlerimi alt üst ediyor. Hayatımda elime tornavida almamışım. Hocalar metal plaka üstünde ilginç şeyler yapıyor. Atölyede bildiğiniz amelelik yapıyoruz. Öğretmen bize teknik eleman diyor. Bugün derste metalin plakanın üstüne ingiliz anahtarı çizecektik. 10larca kez denedim ve hoca hiç birini beğenmedi. Sonuçta el becerisi ve ben de olmayan bir yetenek. Benim olayım bu değildi. Ben bu bölüme devam edersem mutlu olamayacağım. Ben aklımı kullanacak iş yapmam lazım. Ellerimi değil. Kalıpların içinde sıkıştım kaldım. Ne yapmam lazım hiç bir fikrim yok! Ailemle bolca kavga ettik bu konu hakkında. Seneye bir daha girmeyi düşünüyorum. Bu sene bölüm atlamayı düşünüyorum ama bu gidişle Malzeme dersinden kalacakmışım gibi duruyor.

• biraz daha zorla bence,sakin sakin yapmaya çalış..baktın olmuyor kesinlikle bırak. insan sevmediği mesleği yaparsa kesinlikle başarılı olamaz ve gelişemez
  • Bunları duyduğum iyi oldu. Bu İs sana göre değilse yeniden hazırlan sende iyi bir temel vardır biraz hatırlar yaparsın.
  • Zaten bu sene zorlamaktan başka bir seçeneğim yok. Hayatımın en büyük hatasını yaptım. Hayallerimi bu bölümde kesinlikle gerçekleştiremeyeceğim. Öğretmenlerle kavga etmemek için kendimi zor tutuyorum. Ne kadar meslek lisesinden gelen öğrenciler iyi de olsa yediremiyorsun. Bana okuldan gelmiş 40 puan. YGS'den yapmışım 330. Lys'yi o kadar kasmışım ve adam 240 ile girmiş benim girdiğim bölüme. Arkadaş söylüyor.(Meslek lisesi mezunu) 3 sene önce liseyi bırakmış öylesine gireyim YGS'ye demiş şimdi aynı bölümdeyiz. Tekniker olmak için okuduğuma inanamıyorum. Bölüm hakkında tanıtım bile yoktu o derece kötü bir bölüm. Kesinlikle seçmeyin bu bölümü.
  • 60binle neden isparta endüstri mühendisliği yazmadın, ben gidicektim sonra caydım 2inci senemi çalışıyorum.
  • eğer iş olanakları farklıysa okul yıllarında kendini kasabilirsin biraz ama okul bittikten sonra yine bahsettigin gibi kafanı kullanmak istedigin halde ellerini kullanıcaksan bölüm değiştirmen en iyisi olucaktır
  • İstanbul dışı düşünmüyordum. Şimdi pişmanım. Sakarya Endüstri de geliyordu. Düşündükçe çıldırıyorum. 46 Net Matematikten yaptım hoca kümeleri bile ağır ağır anlattı. Kolay kolay örneklerle geçiyor. Kimyadan 28 yaptım. Hoca saçma sapan bir şekilde ilgisiz. Fizik ve Lineer Cebir öğretmenlerini seviyorum. Gerisi berbat ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okuldan nefret ediyorum
    3 ay önce açıldı
    Babamdan nefret ediyorum yardım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bölümü seçerken niye araştırmadın? zor bişey miydi?
  • Yapamayacaksan bırak. Sevmediğin yerde okuma. 330 yapmışsın. Bu temelinin zayıf olduğunu gösterir. Ama bir şey daha gösterir. Sınava girdin ve temelin artık var.

Yani tekrar hazırlanacaksın sınava. Dershaneye gitmene ihtiyaç yok ama gitmen sana kolaylık sağlar. Bu sene sınava yeniden hazırlanmaya geç kaldım diye de düşünme. Daha 5 ay YGS zamanı var önünde. 2-3 ay da LYS var YGS'den sonra. Sen sadece kararını ver ve çalışmaya başla. Ama dershanelerde yer bulabilir misin, o sorun olur. Ama şimdi başlarsan ve düzenli çalışırsan 60.000'den ilk 22.000 içerisine girebileceğini -düzenli çalışmanın üstüne bir şey katmadan sadece- düşünüyorum. Ama düzenli çalışmak da önemli.

Dersen, ben bu sene de çalışırım ama seneye girerim asıl, o zaman bölümü sen seç. İlk 8.000'e dahi girersin.

• @jeopol
    Araştırdım dostum ama internet sitesinde yalan yanlış bilgiler vardı. Kayıt günü bahsettiğimde yetkililere aaa yanlışlık olmuş bir şey olmaz diye geçiştirdiler.
    @Jean Jacques Sarbi
    Dostum okul puanım çok az zaten bu sene girerim ama öylesine girerim. Düz liseden mezun olduğum için YGS altyapım çok kötü idi ama LYS altyapıma güveniyorum. İşin kötü tarafı seneye okulu bırakıp. Ondan sonra ki sene hazırlanırsam 22 yaşında üniversiteye tekrar başlamış olacağım. Bu sene bölüm değiştirmek için kasmam lazım maalesef. Ama o malzeme dersi beni bitiriyor. O kadar netler yap LYS'de üstüne gel tekniker ol. Çıldırmamak elde değil.
  • Bak dostum eğer mutlu değilsen, sevmiyorsan geç olmadan bırakmanı öneririm. Ama kendini de tanı biraz, ne istediğini bil. Hani 60 bin öyle kötü bir sonuç değilmiş girerken bir sürü alternatifin vardı muhtemelen. Yanlış tercih kurbanı olmuşsun ama üzülme yani. Ben 2. sınıfta elektrik elektronik mühendisliğini bıraktım. Hem de türkiyenin en önde gelen üniversitelerinden birindeydim. Ama baktım olmuyor, bana göre değil mühendis olmaz benden dedim ve bıraktım. Sonuç fizyoterapi ve rehabilitasyon
  • Sabahın 6'sında şimdi kalkıp 2 saatlik yola gideceğim. Hergün 22.00'da uyuyorum. Sabahları bile zorla kalkıyorum. Bu sene bölüm değişimi için elimden geleni yapacağım. Sonuçta 0'dan tekrardan hazırlanmak çok zor ve stresli. Eğer bölüm değiştiremezsem 2013 Nisan'da eğer kalkmazsa tekrardan YGS'ye gireceğim. Yoksa hayatım boyunca mutsuz, hayallerini gerçekleştirememiş, başarısız biri olacağım.
  • 21 yaş diye hesaplamıştım. 21 yaş bence çok geç bir yaş değil üniversiteye başlamak için. 2 yıllık bir açığın olacak en fazla ama bunu kapatabilirsin de.

Bunun dışında bu forumda senin bölümünden mezun olup çok iyi maaş alan birisi vardı sanırım. Hatta bir konuda baya tavsiye vermişti bölümle ilgili. O konuyu bulursam buraya koyarım. Ama tabi sen bölümü sevmiyorum diyorsun o çok daha başka bir şey.
  • benim sınıfımda 1951 doğumlu adam var sen 21 yaş geç diyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

Sabahın 6'sında şimdi kalkıp 2 saatlik yola gideceğim. Hergün 22.00'da uyuyorum. Sabahları bile zorla kalkıyorum. Bu sene bölüm değişimi için elimden geleni yapacağım. Sonuçta 0'dan tekrardan hazırlanmak çok zor ve stresli. Eğer bölüm değiştiremezsem 2013 Nisan'da eğer kalkmazsa tekrardan YGS'ye gireceğim. Yoksa hayatım boyunca mutsuz, hayallerini gerçekleştirememiş, başarısız biri olacağım.

Bas git direkt Avusturya'ya falan. Uğraşma o zaman hiç sınavla mınavla. Sınav her şey değil!
  • Üniversite 3. sınıfta başlar sakin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramonypp -- 7 Kasım 2011; 22:01:51 >
  • Okulundan memnun olmayan arkadaşlara sesleniyorum. Bakın neredeyse 4 sene geçmiş ben bu konuyu açalı. O zaman daha 2. ayımdı. Bütün seneyi bir şekilde atlattım ve büyük bir karar alarak okulumu bıraktım. Tekrar hazırlandım. Zordu biraz ama katlandım.
    Şimdi İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum. Bölümümden aşırı memnunum. İyi ki o okulu bırakmışım. Şimdi notlarımı da yüksek tuttum ve Endüstri Mühendisliği ile ÇAP yapıyorum.

Okuduğunuz bölümde mutsuzsanız. Geleceğiniz hakkında endişeliyseniz. Bırakın okuduğunuz okulu. Gidin tekrar hazırlanın. Bu sefer daha iyi işler başarabildiğinizi göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

Okulundan memnun olmayan arkadaşlara sesleniyorum. Bakın neredeyse 4 sene geçmiş ben bu konuyu açalı. O zaman daha 2. ayımdı. Bütün seneyi bir şekilde atlattım ve büyük bir karar alarak okulumu bıraktım. Tekrar hazırlandım. Zordu biraz ama katlandım.
    Şimdi İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum. Bölümümden aşırı memnunum. İyi ki o okulu bırakmışım. Şimdi notlarımı da yüksek tuttum ve Endüstri Mühendisliği ile ÇAP yapıyorum.

Okuduğunuz bölümde mutsuzsanız. Geleceğiniz hakkında endişeliyseniz. Bırakın okuduğunuz okulu. Gidin tekrar hazırlanın. Bu sefer daha iyi işler başarabildiğinizi göreceksiniz.

işte aradığım istikrar ve başarı tebrikler .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.