Şimdi Ara

Jöle Saç Döker mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar soru açık.Merak ediyorum bu sorunun cevabını...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jöle Saç Döker mi?

Jöle, yüzyıllardır saç şekillendirme için kullanılan popüler bir üründür. Ancak bazı insanlar jölenin saç dökmesine neden olabileceğinden endişe etmektedir.

Jöle Nasıl Çalışır?

Jöle, saç tellerine yapışarak tutunmalarını ve şekil almalarını sağlayan polimerler içerir. Bu polimerler saçı geçici olarak sertleştirerek istenen şekli korumasına yardımcı olur.

Jöle Saç Döker mi?

Jölenin saç dökmesine neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Ancak, jölenin aşırı veya yanlış kullanılması saçınıza zarar verebilir ve dolaylı olarak saç dökülmesine yol açabilir.

Jölenin Yanlış Kullanımı

Aşağıdaki durumlarda jölenin yanlış kullanılması saçınıza zarar verebilir:

• Aşırı Kullanım: Çok fazla jöle kullanmak saçı ağırlaştırabilir ve kırılmaya daha yatkın hale getirebilir.
    • İçinde Uyumak: Jöle ile yattığınızda saçınıza yapışıp kaldırabilir, bu da saç tellerine zarar verebilir ve saç dökülmesine yol açabilir.
    • Yeterli Şekilde Yıkamamak: Jöle saçtan iyice yıkanmazsa saç derisinde ve saç tellerinde birikebilir, bu da saç köklerine zarar verebilir ve saç dökülmesine yol açabilir.

Doğru Jöle Kullanımı

Saçınıza zarar vermeden jöle kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Uygun Miktarda Kullan: Sadece saçını şekillendirmek için gereken kadar jöle kullan.
    • Islak Saça Uygula: Jöleyi nemli saça uygulamak, eşit dağılmasına ve saçı ağırlaştırmamasına yardımcı olur.
    • İyi Şekilde Yıka: Saçını şampuan ve saç kremi ile iyice yıkamak jöle kalıntılarını gidermeye yardımcı olur.

Sonuç

Jölenin saç dökmesine neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Ancak aşırı veya yanlış kullanılması saçına zarar verebilir ve dolaylı olarak saç dökülmesine yol açabilir. Jöleyi doğru şekilde kullanarak saçına zarar vermeden saçını şekillendirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • jole baslı basına sac doken bi madde değildir.cok surulmesi asırı sert olması ve uzun sure kafada kalması sac dokulmesine sebep olur.normal bi jole fazla surulmeyip aksam yıkandıgı takdirde dokecegini sanmıyorum.ayrıca sac dokulmesi genelde ırsi dir.
  • 1 ytl lik jole almadığın sürece sorun olacağını sanmıoyorum
    ama benim saçım joleden sonra mı döküldü, dayım,amcam,babam,dedem onlarda az saç seyrekliliği var o yüzden mi bilemiyceim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanevrekaa

Evet arkadaşlar soru açık.Merak ediyorum bu sorunun cevabını...

are you fake?

tabi döker.
  • quote:

Orjinalden alıntı: :Fatih:

quote:

are you fake?

tabi döker.

Senin zorun nedir dostum
  • quote:

quote:

quote:

are you fake?

tabi döker.

Senin zorun nedir dostum

seni biyerden gözüm ısırıyor ama nerden

• Daha gür çıkarır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Minoxil Forte %5 Saç Döker Mi
    13 yıl önce açıldı
    Wax mı Saç Spreyi mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aşırı döker.. 3-4 yıl önce sürüyodum bıraktım.. hele o sıcakta ne hale geliyo

ayrıca sacları hergün yıkamak da döker.. hergün yıkandıgı taktirde saclarda yağlanma olmaz ve sac dipleri beslenemez..

en iyisi sprey-köpük ve wax üclüsü suan.. sac dökmedigi gbi uzun süreli de kullanılabliyor.. ama jöleyi bi sür bakalm 1 gün dursun kepeklenme vs.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

are you fake?

tabi döker.

Senin zorun nedir dostum

seni biyerden gözüm ısırıyor ama nerden

Attığım mesajlara cevap vermeyen modlar utansın.Başka birşey demiyorum...

• saç döker ama kelliğe sebep olmaz. yani dökülen saçlar yeniden çıkar. bu yüzden dökülen saçları tekrar çıkmayanların kullanmaması gerekir.
  • Cevaplarınız için teşekkürler dostlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanevrekaa -- 10 Eylül 2008; 1:27:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: medeor

saç döker ama kelliğe sebep olmaz. yani dökülen saçlar yeniden çıkar. bu yüzden dökülen saçları tekrar çıkmayanların kullanmaması gerekir.

doğrusu bu.
  • Düzenli olarak yıkarsan sorun olmaz, yıkamazsan o zaman sakat... Ama her halükarda birazda olsa dökülüyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vavra22

Daha gür çıkarır.

Allah iyiliğini wersin Gül gül yarıldım walla :D:D:D:D:D

• bir de şöyle bir olay var bizzat kendim bu sonuca deneyerek ulaştım farklı marka jöleler kullandığınızda dökülme çok çok daha fazla oluyor. Mesela bir kutu hobby alıyoruz bitiyor hobby bulamıyoruz egos alıyoruz ve saçlar hemen gidiyor. Farklı markalara bile gerek yok aynı markanın bi sertini bi ıslağını falan değiştirerek kullandığınız zaman bile dökülme çok hızlı oluyor. Bu yüzden tek markanın tek modelini devamlı kullanmak lazım. Bu şekilde yaklaşık iki aydır kullanıyorum eskiden her gün yıkardım her yer saç kılıydı ama bu yöntemle 2-3 güne bir anca yıkıyorum saçları çok çok az bir dökülme var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

bir de şöyle bir olay var bizzat kendim bu sonuca deneyerek ulaştım farklı marka jöleler kullandığınızda dökülme çok çok daha fazla oluyor. Mesela bir kutu hobby alıyoruz bitiyor hobby bulamıyoruz egos alıyoruz ve saçlar hemen gidiyor. Farklı markalara bile gerek yok aynı markanın bi sertini bi ıslağını falan değiştirerek kullandığınız zaman bile dökülme çok hızlı oluyor. Bu yüzden tek markanın tek modelini devamlı kullanmak lazım. Bu şekilde yaklaşık iki aydır kullanıyorum eskiden her gün yıkardım her yer saç kılıydı ama bu yöntemle 2-3 güne bir anca yıkıyorum saçları çok çok az bir dökülme var.

2-3 gün o jöle kafadamı kalıyor öylemi yatıyorsun

• arkadaşlar jöledeki sır, jöleyi sabah sürer akşamda yıkarsanız saçlar dökülmez. birde kalitesiz jöle almayın,modeli sürekli deiştirmeyin. mesela ben berberin saçımda kullandığı profesyonel kuaför jölesini kullanıyorum gayet iyi dökülme falan da yok.
  • Kullanım süreliğine bağlı döker ve kaşınır.
  •  Jöle Saç Döker mi???
  • Dökmek ne kelime kel bile bırakır..Daha 17 yaşımda olmama rağmen alnımda hafif açıklar meydana gelmiş durumda.Hatta tepelerin bazı yerlerinde aşırı olmasa bile seyrekliğin olduğunu elimi atınca hissetmekteyim.

Sen sen ol kullanma jöle,biz hala kullanıyoruz ilerde ne hale geleceğimizi bildiğimiz halde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.