Şimdi Ara

İyi bir mikroskop?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar taaa ilköğretim 7. sınıftan beri hep bi mikroskobum olsun istemişimdir. Okulda gösterilip elletilmeyen mikroskoplar var ya hani işte onlardan, geçenlerde Dost Kitabevinde gördüm mikroskop setleri bunlarla ilgili size sorularım var kafama yatarsa alacam.

1) Hücreyi ve çekirdeği gösterebilen bir mikroskop toplamda kaç x büyütme yapmalıdır. (organellerin görünmesi biraz zor sanırım o zaman daha büyük bişey lazım)(Bahsettiğim mikroskobun üzerinde 600x 1000x 2000x yazıyodu yeterli mi bu??)

2) Ben bu mikroskopun malzemelerini bitirirsem tekrar nerden bulacam, pahalı mı bunlar? (Lam, Lamel, Sıvıları falan var içinde)

3) Netlik unsurunu ne derecede göz önünde bulundurmalıyım?

4) Bildiğiniz markalar varsa paylaşırsanız sevinirim (kullandığınız tabii gidipte Carl Zeiss demeyin bana) fiyatlarını özellikleri

Teşekkürler cevaplar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinning Star -- 9 Ekim 2006; 14:10:35 >

• Konu dışında kim uğraşır ki bu saçmalıklarla dimi
  • bende severim, ve merak ettim bilen arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shinning Star

Konu dışında kim uğraşır ki bu saçmalıklarla dimi

ne ya bu konu dışında ban yazanı ilk defa gördüm işte arkadaşın sorduğu soru tam konu dışı
    />
    />
    />

Edit :Pardon ya kendi yazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ ZERO -- 9 Ekim 2006; 18:49:46 >

• benimde hep teleskopum olsun istemişimdir terasımdan gökyüzünü seyrederdim. Çok pahalımı hiç bir bilgimde yok
  • arkadaşım olympus , nikon , vs. epey pahalıdır.ama yerli üretim daha uygun fiyatlı olanlardan bulanilirsin.medikal malzeme satan firmalarda bulunur sanırım.

birde basit ışık mikroskobunda bulunan en büyük objektif x100 dür. ancak bununla inceleme yapman için immersiyon yağı(sedir yağı) gerekir. onuda genelde mikrobiyolojik incelemelerde kullanırız.

objektifi x100 ve oküler(gözünle baktığın kısım) genelde x10, x16, x 20 olur.yani x100 objektifle en fazla x2000 büyütme yapabilirsin. ama basit incelemeler için gereksiz. x40 objektif ve x 16lık bi okuler ile dediğin hücre zarı ve çekirdeği görürsün.

lam ve lamel çok pahalı şeyler değildir.(biz direk almıyoruz.ihaleden ne gelirse kullanıyoruz.o yüzden kesin fiyat veremem.) "sıvıları falan var içinde" demişsin. immersiyon yağından başka bi sıvı yok kullanılar. o da çok pahalı değil.
    alacağın mikroskop mümkünse binokuler olsun(bakabileceğin iki kısmı olan). monokuler(bakabileceğin tek kısmı olan) alma.kullanması hiç zevk vermez.birde şaryosu olsun.elinle saha gezmek zor olabilir ilk başlarda. dediğim gibi olympus yada nikon alsan iyi tabi ama çok paradır tahminimce. yerli üretim gzel bişey bulabilirsin.
    aklına takılan bişey olursa sorabilirsin...

• @okanislak

hayalimde ki mesleği yapıyorsun sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Coder85

benimde hep teleskopum olsun istemişimdir terasımdan gökyüzünü seyrederdim. Çok pahalımı hiç bir bilgimde yok

bende isityorum teleskop yav
  • İŞTE BÜYÜK FIRSAT!!!

MONOKÜLER ÖĞRENCİ MİKROSKOBUNDA

KAMPANYA

149 $+KDV

MONOKÜLER MİKROSKOP (600 BÜYÜTMELİ)

CİHAZIN ADI:

MONOKÜLER MİKROSKOP

MARKA:

EUROMEX MICROSCOPES - HOLLAND / CHINA

MODEL:

MIC 815 EUROMEX MONOCULAR MICROSCOPE CKL

AYRINTILI TEKNİK ÖZELLİKLER:

· Başlığı 45o derece eğimli, 360o dönebilen ve monoküler tiptedir.

· Tüp uzunluğu 160 mm ve DIN Standartlarına uygundur.

· Teklif edilen mikroskop ile birlikte büyütmeleri Huygens H5x/17, Geniş Alan WF10x/18,

Huygens H15x/8 birer adet olmak üzere üç adet oküler verilmektedir. Okülerler DIN

Standartlarına sahiptir.

· Revolveri 4’lüdür.

· 4x N.A. 0.10, 10x N.A. 0.25, S40x N.A. 0.65 (yay korumalı) birer adet olmak üzere üç adet

akromatik objektifi vardır. Objektifler DIN Standartlarına sahiptir.

· Toplam Büyütme: 20x, 50x, 200x, 40x, 100x, 400x, 60x, 150x, 600x

· Obje tablası 120 x 120 mm boyutlarında siyah boyalı kare tiptedir.

· Kaba ve ince ayar düğmeleri ile fokus ayarı sağlanmaktadır. İnce ayar düğmesi taksimatlıdır.

· Bir dönüş 0.002 mm dir.

· Objektiflerin zarar görmesini önlemek için tablanın yükseklik ayarı kilitlenebilmekte ve tablanın istenmeyen hareketi önlenebilmektedir.

· Kondanseri; N.A. 1.25 (ABBE) olup, üzerine monteli iris diyaframı ve filitre yuvası bulunmaktadır.

· Beraberinde gün ışığı filtresi (mavi filitre) verilmektedir.

· Mekanik şaryosu 0.1 mm verniyerli ve X-Y ekseninde 50 x 30 mm hareket etme özelliğindedir.

· Aydınlatma, gövde üzerine monte edilmiş 230 Volt ve 20 Watt’lık Tungsten lamba ile yapılmaktadır.

· Toplayıcı lenslidir.

· Elektrik kablosu vardır, elektrik aksamının güvenliği sağlanmıştır, CE onaylıdır.

· Gövde sert olup, gövde ve tabla yüksek kalitede aside dayanıklı boya ile boyalıdır.

· Mikroskoptaki parçalar uygun şekilde kaplanmıştır.

· Tozdan koruyucu örtüsü ve Türkçe anlatım kılavuzu mikroskop ile birlikte verilmektedir.

· Garantisi süresi üretim hatalarına karşı 12 (oniki) aydır.

www.sangari.com.tr

• Bu mikroskobun linki varmı. Stereo mu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.