Arkadaşlar, kendi arsamda güvenlik amaçlı kamera sistemi kurmak istiyorum, sistem hazır, tesisat hazır ancak hangi kamerayı seçmem gerektiğini bilmiyorum. Piyasada o kadar çok kamera var ki yanlış ürünü seçme olasılığım çok yüksek. Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum. İstediğim kameranın 150m görüş mesafesi olsun ve gece görüşü de olsun. Birkaç yere sordum ve bana "BL-655 SH - 13 SONY 480 TVL" ve "BALİTECH BL-697D 13 SONY CCD" gibi iki kamera önerdiler. Aslında piyasada Balitech dışında pek de kamera bulamadım. Mutlaka vardır ancak denk gelmedim.
Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.
balitech piyasada ki en kalitesiz ürünlerdendir ve cihaza arızalanırsa doğru dürüst teknik servis desteği de yoktur,uzak dur derim.
Aralıklı olarak kamera koymak fikri güzel geldi, teşekkür ederim. Gece görüşü içinse aydınlatmayı kendisi mi yapıyor, yoksa ayrı yöntemi de var mı? Çünkü akşam çekimleri daha önemli. Arsa büyük olduğu için gündüz yakalanmaları daha kolay olduğu için gündüz bir olay olacağını sanmam. Bu yüzden gece çekimleri daha önemli gibi geliyor bana. Bunun için kamera seçiminde en çok dikkat etmem gereken özellik ne olmalı?
quote:
Orijinalden alıntı: csknyy
Aralıklı olarak kamera koymak fikri güzel geldi, teşekkür ederim. Gece görüşü içinse aydınlatmayı kendisi mi yapıyor, yoksa ayrı yöntemi de var mı? Çünkü akşam çekimleri daha önemli. Arsa büyük olduğu için gündüz yakalanmaları daha kolay olduğu için gündüz bir olay olacağını sanmam. Bu yüzden gece çekimleri daha önemli gibi geliyor bana. Bunun için kamera seçiminde en çok dikkat etmem gereken özellik ne olmalı?
kamera aydınlatmayı kendi üzerinde ki ır(kızılötesi ledler)ile yapıyor,ne kadar fazla led varsa o kadar fazla aydınlatır diyebiliriz.
kamera seçiminden çok kayıt cihazının kayıt çözünürlüğü önemli istersen 1000$ kamera al dvr cihazı cıf formatında kayıt yapıyorsa bir anlamı yok bu yüzden full d1 formatında kayıt yapan bir cihaz alman gerekir.
gece görüş kamera da BLC,AWB,AGC,ALC,DNR gibi özelliklerin olması gerekir ışık ve kazanç ile ilgilidir değişen ortam koşullarında daha iyi görüntü almanı sağlar.
İzmir Balçovada Nette Online Bilişim Hizmetleri tüm ege bölgesine keşif ekibi gönderip size bilgi verebiliyor.telefonları:0232 277 67 66 tüm bu işlemler için hiçbir ücret ödemedim.
quote:
Orijinalden alıntı: sealth
quote:
Orijinalden alıntı: csknyy
kamera aydınlatmayı kendi üzerinde ki ır(kızılötesi ledler)ile yapıyor,ne kadar fazla led varsa o kadar fazla aydınlatır diyebiliriz.
kamera seçiminden çok kayıt cihazının kayıt çözünürlüğü önemli istersen 1000$ kamera al dvr cihazı cıf formatında kayıt yapıyorsa bir anlamı yok bu yüzden full d1 formatında kayıt yapan bir cihaz alman gerekir.
gece görüş kamera da BLC,AWB,AGC,ALC,DNR gibi özelliklerin olması gerekir ışık ve kazanç ile ilgilidir değişen ortam koşullarında daha iyi görüntü almanı sağlar.
DVR cihazı değil de DVR kartı almayı düşünüyorum çünkü hali hazırda bir desktop bilgisayarım var ve ona bağlayacağım. 8 kanallı bir kart almayı düşünüyorum çünkü ileride kamera sayısını arttırabilirim. Kart fiyatları hakkında bilginiz var mı? Yani çok pahalı olmayan, vasat üstü bir kart öneriniz var mı?
dostum bu işin bir ehli olarak söyleyebilirim ki dvr kart sistemi günümüzde pek kullanılmıyor.En iyi çözüm dvr kayıt cihazlarıdır.Hem daha profesyonel hem daha sağlıklıdır.
150m görüş sağlayacak bir kamera, şöyle olabilir, 8mm - 16mm lensli uzak mesafe kamerası kullanmanız gerekiyor, bu kamera, ortamalam 8x zum armış bir foto kamera gibidir, yakındakileri göstermez, ayrıca heryer, zifir karanlık olmaması gerekir, mutlaka kameraların olduğu noktalra aydınlatma takılması lazım.
1 yeya 2 adet uzak mesafe lensli kamera ev varsa, evin girişine 4mm lensli kamera evin yakınından açık alana bakan 6mm lensli kamera..
marka olarak öncelik, elegance öneriririm, 2. olarakta geg yada jmk...
bu kadar lens seçeneği var ben bunların hepsini nasıl bulucam dersen,i varifocal denilen 4-9 mm ayarlı kameralar var.
geg sdh6049 varifocal JMK-770MZ varifocal genel kullanım için iyidir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme