Merhabalar, ben şuan 18 yaşındayım ve lise mezunuyum. Üniversiteye hazırlanıyorum. Babam üniversite masraflarını ödemeyi reddediyor. Hem üniversite masraflarım için hem de babamın bana uyguladığı fiziksel/psikolojik şiddet için babama dava açabilir miyim? Tazminat alabilir miyim? Ceza yer mi? Ne kadar yer? Fiziksel şiddet ortaokula kadar sürdü, psikolojik şiddet ise hala devam ediyor. Kanıtlarım: Ben üçüncü sınıftayken öğretmenim yaralarımı görmüş ve bana "babanı jandarmaya vermek ister misin?" diye sormuştu. Çocuk aklı hayır demiştim. Tanık olması için konuşabilirim. Aynı zamanda babamın bana şiddet uyguladığını görmüş ve 18 yaşında olan arkadaşlarımı tanık olmaları için ikna edebilirim. Çocukluğumda gördüğüm şiddet yüzünden anksiyete sahibiyim. Öğretmenlerim, arkadaşlarım, akrabalarım sessiz ve içine kapanık, konuşmayan biri olduğumu bilirler. Psikolojik bir rapor alabilirim sanırım. Annem her anne gibi duygusal biri ama babamın ceza almaması için yalan bile söyleyebilir. Ancak dava ilerlediğinde ondan bir itiraf alabilirim diye düşünüyorum. En ufak bir düşünceniz, tavsiyeniz var ise duymayı çok isterim. Lütfen çekinmeyin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kendi babama geriye dönük çocuğa şiddet davası açabilir miyim? Sunduğum kanıtlar yeterli olur mu?

-
-
Hocam yapman gereken şahitleri bulmak, öğretmenin iyi bir şahit, ardından en azındna tc numaraları ve adreslerini de bulabilirsen senin için iyi olur, ardından durumunu tüm detaylarıyla bir kağıda dök içinden geçen ne varsa aşırı uzun ve gereksiz bilgileri paylaşma, bu bilgiler eşliğinde bir avukat veya hukuk okuyan tandığın varsa şuan ikamet ettiğin yerdeki savcılığa hitaben dilekçe yazsın, savcılığa elden ver, gerisine karışma şansın yok zaten savcılık dosyayı ilerletir.
-
Bu çok ciddi bir durum 18 yaşına girmişsiniz sonuçları dava sucurecini iyi düşünün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle geçmiş olsun. Beni yanlış anlama niyetim sana bir şeyi empoze etmek değil. Yazdıklarımı bir abi tavsiyesi olarak kabul edebilirsin.
Bahsettiğin şekilde dava açsan bile hiçbir şey çıkmaz, çıksa da seni tatmin edecek bir sonuç olmaz. Bugün şahit olur dediklerin evlerine mahkeme kağıtları gitmeye başlayınca vazgeçebilirler. Bunun yanında bir sürü dosya masrafı da cabası. Mesela talebin nedir babanın hapise girmesi mi? Maddi tazminata hükmedilmesi mi?
Bir bilgi olarak şöyle bir şey paylaşayım. 18 yaşında olduğunda reşit oluyorsun. Yani artık babanın annenin sana karşı bir yükümlülüğü yok. Üniversite masraflarımı ödemiyor demişsin, öyleyse işe gireceksin ve aynı zamanda okulunu okuyacaksın. Ben de okuldayken çalışıyordum misal olarak söyleyeyim bunu lakin benim ailem beni desteklediği halde ben çalışmayı da seçmiştim okurken.
Ayriyeten şunu söyleyeyim. 18 yaşına girdiğin anda anne baban sana evden git diyebilir. Sana bakmak gibi bir yükümlülükleri kesinlikle yok. Sen artık reşitsin yani kendi ayakların üzerinde duracaksın.
Bunları yazmak çok zor benim için. Elbette anne babanın seni desteklemesi maddi manevi varlıklarını her zaman her süreçte ve her yaşta hissettirmeleri çok önemli. Lakin bunu yapmadıkları için onları suçlayacak yaşı geçtiğin için derdini kime anlatsan sana söylediklerimi söyler üç aşağı beş yukarı.
Not: Şiddet mevzusu ile ilgili bir yorumda bulunmuyorum. O kısım ile ilgili bir bilgim yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X