Merhabalar, Kendi Bulut sistemimi oluşturmak istiyorum. Ailem için. Dropbox kullanıyoruz fakat oda bir yere kadar alan veriyor.Sonra, bilgisayara indir HDD at vs iş uzuyor.
Elimde iyi kötü bir Masaüstü Pc var sürekli açık tutabileceğim. 1 TB WD My Book Essential Harddsisk var. Şimdi bu sistemi nasıl kurabilirim? Biraz öneride bulunabilir misiniz?
Direk Bilgisayarıma yüklemek ve anında erişim yapmak istiyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Gelecek cevaplari bende merak ediyorum. Ilaveten asagidaki Western Digital'in urunu'de dusunebilirsiniz.
Ayrıca bilmiyorum deneyen varmı ama android telefona server kurup bağlanan duymuştum telefonu bulut olarak kullanıyolardı.
quote:
Orijinalden alıntı: cihatnet
...bilgisayara indir HDD at vs iş uzuyor. ...Direk Bilgisayarıma yüklemek ve anında erişim yapmak istiyorum.
-...bilgisayara bişe indirdiğinizde direk taşınabilir hdd ye indirebilirsiniz zaten. -...Ne yüklemek istiyorsunuz. bu işi yapacak bir program mı?
iç ağda (orn: evde) mi erişim istiyorsunuz? ulaşılmak istenen yada indirilmek istenen dosya boyutları nedir? hdd sürekli bilgisayara mı bağlı kalacak yoksa dosya indirildikten sonra media player a götürülüp orada mı kullanılacak? bilgisayar sadece bulut olarak mı kullanılacak. aynı anda başka bir şey için kullanacak mısınız?
istediklerinizi daha açık anlatabilirseniz daha ayrıntılı cevap verebilirdik.
https://pyd.io/ Böyle birşey var. Linux web sunucusuna kuruyorsunuz. Androidden de erişebiliyorsunuz.
Raspbery Pi ile kolayca kurulum yapabilirsiniz. İnternette pek çok örneği mevcut. biraz uğraştırır arada hata verebilir. ancak benim tavsiyem linkteki cihazı edinerek kullanmanız. Pahalı gibi görünüyor olabilir ancak evladiyyelik bir üründür. ayrıca hdd de sorun çıkabilme ihtimaline karşılık kendi içinde çift yedek saklama özellikleri vs var
Kendi bulut sunucunuzu oluşturmaktansa dışarıdan almanızı tavsiye ederim çünkü biraz tuzlu oluyor. Bilgisayar sürekli açık kalacağından soğutmanızda gerek sürekli internet sürekli enerji bunlar masraf. Bence plusclouds'dan bir sunucu kiralayım
Merhaba; Ben de owncloud gibi ürünlerin satışlarını yaptım (istek üzerine). Malesef geçen hafta üzücü bir durum ile karşılaştım. Owncloud güncelemesi yaparken bütün dataları kaybetmişler. Üstüne üstlük 8.0.0 dan 8.1.0 e yükseltirken MySQL dataları çökmüş. Tabi ki burada bireysel bir sorunlar yüzünden oldu. Benim size nacizane önerim QNAP ürünü alın ve keyfinize bakın. Ben iş yerinde owncloud kullanıyorum (aşırı güvenlik önlemleri ile). Şu an güncelmeye korkuyorum şahsen. QNAP da ise 1 seneden fazla olucak kendi kendine güncelemesini yapar hızından hiç ferakat etmez. Ama yapma taraftarı iseniz. Ubuntu 14.04 + Apache2 + MySQL(SQLite da kullanırsınız ama tavsiye etmem) + En azından Raid 1 harddisk Bir sıkıntı yaşarsanız ben size yardımcı olurum. İyi Günler.
Ben 1 TB hdd'yi Hawaii modeme bağladım, ftp ile erişim sağlıyorum.
Kısaca, ben cep telefonumdan çektiğim fotoğrafların, evde modeme bağlı olan hardiskimin içine atmasını istiyorum. Ftp programı kullanarak bunu manuel olarak yapabiliyorum, ip giriyorum dosyları atıyorum vs. Ama Dropbox veya google drive gibi bir sistem kuramazmıyım hdd'ye?
Ftp'ye bağlanmadan, bilgisayarımdan direk olarak hdd'den dosya çekmek yada eklemek için bir yöntem var mı ? Klasör mantığı gibi, aç istediğini al istediğini içine at..
cihatnetC
kullanıcısına yanıt
Bilgisayarında windows exploreri aç adres çubuğuna ftp adresini gir (örn:ftp://192.168.1.100 ) entere bas, bağlanırsın. şifre sorarsa açılan pencerede gerekli yerlerli doldurup bağlanırsn.
kalıcı olarak bağlanmak için resimdeki yolu izle
@dirgen hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında derdimi eksik anlattım her halde... Modemim açık olduğu sürece, Modeme bağlı olan hdd'ye cep telefonumdan ulaşmak istiyorum. Telefonumdan çektiğim fotoğrafları Google drive, dropbox gibi, otomatik olarak harddisk'ime yüklemesini istiyorum.
2- Own Cloud diye bir sistem bahsettiler, sorun şu ki, own cloud'u hdd nasıl kuracağım ram'i vs yok. böyle bir şekilde çalışması mümkün mü?
cihatnetC
kullanıcısına yanıt
Owncloud'u Raspberry Pi tarzı küçük bilgisayarlara kurabilirsiniz. Hem de elektrik masrafı minimum düzeyde olur. Kısaca sistem şöyle işleyecek:
-Raspberry Pi'ye owncloud veya neye ihtiyaç varsa (web sunucusu, mail sunucusu vs) kurulacak. -Harddisk USB ile Raspberry Pi'ye bağlanacak. -Raspberry Pi ise kabloyla modeme bağlanacak.