Şimdi Ara

Kendi Çapımda Telefon Projem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Belki beni bu linkteki konudan tanıyorsunuzdur,tanımıyorsanızda tanımanıza aşağıdaki link yardımcı olabilir.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94017838
    Böyle bir projem var ve gayet ciddiyim ama zaten bildiğim iki husus olan kodlama ve dilim geliştirmem gerekmesinin yanına bilgisayar bilgi ve deneyimimi geliştirmem gerektiğini farkettim.Çünkü teknoloji üretipde telefon başlayan ve telefona sınırlı kalan hiçbir telefon yok.O yüzden bilgisayar dünyasını her inceliğiniöğrenmem lazım farkındayım.
    Bu büyük hayalim sıra geldi daha kolay olan hayalime,aslında hayal dediğime bakmayın.Gerçek olabilir ve olacak galiba.

Bu fikir OLIVERA adlı üye tarafından geldi araştırmak kendimi geliştirmeme yardımcı olabilecek bir fikir bu yüzden yapmaya karar verdim.OLIVERA'nın mesajı:
    quote:

yalnız değil'sin ben'de liseyi yeni bitirmiş biri olarak. bir telefon yapmayı düşündüm.

evet kasayı nası yapabilirsin. demir ve aliminyum fabrikasından mesela bir çivi nasıl yapılıyor (kalıbı ile) kalıbını bastırarak kasayı yaptırabilirsin.

fakat cok yanlış yerler'de takılmıssın.

eğer bir telefon yapacak isen. öncelikle bu telefona bir yazılım android 4.2 ve üzeri lazım kendin kodlaman lazım

sonra ekran boyutu özellikler telefona ekliceğin extra'lar

ama sana söyle diyim kendi telefonu nu yapmaktaki amacın lise'de mesela ki hep değişik tellerle ilgi çekmişimdir. herkes iyi kötü bi tel kullanırken benim telefonum bana özel olsun istersen.

http://www.chinavasion....olesale/Android_Phones/

Burdan güzel markasız bir telefon seç. sonra mesela kasasını sök arka kapağı alinimyum yaptır. imkanın arsa yan plastiğini altın kaplama aliminyum yaptır (cok harika durur) telefonu iyice içini sök mesela dokunmatik tuşlar varya alt'larında beyaz led' vardır ekran acıkken yanan bunları sök ve kırmızı led tak baska renk led tak hatta abart renkli led tak ?

hayal gücü sınırsızdır. sonra gelelim yazılıma.

öncelikle telefonun yazılımını bulursun illaki yada cwm ile yedek gibi birşey alırsın. system dosyasının içersindeki build.prop dosyasını kendine göre düzenle işlemci ive özel ayarları bozmadan mesela marka model ekran zellikleri herşey seri numara değişir buradan.

sonra launcher mesela launcher2.apk gibi isimler olur sen özel bir launcher bul ben samsung s5 beta 1 launcher kullanıyorum ki harika bunu ekle sistem dosyasına sil kendi ana launcherini her yerini dğeiştir acılış animasyonunu yap bunu arastır cok basit acılıs animasyonu kendine özel bir telefon yapmıs olursun

sonra 150 tl ye birde saat getirttir aliexpress'ten bluetoot bağlantılı al sana kimsede olmayan ve olmayacak bir telefon.

çok şey istmemiyorsun bin tl den daha az bütçe ile bunu yaparsın. biraz uğraş biraz araştırma ay sonu elime para kalmıyor 4-5 ay böyle devam edicek yoksa bende senin yapmak istediğini coktan yapmıstım fakat Meizu mx 3 kullanıcı olarak kendimi tek görüyorum bulundugum yerler'de :)

olurda dediklerimi yapmak istersen her konuda yardımcı olabilirim hepsinde profesyonelim fakat kalıp yaptırıcak şeylerde malesef çevrem yok yazılım kısmı ile ilgili yardımcı olurum telefon geçirmeninse bir yolunu bulmalısın.

Tek aklıma takılan büyük problem gümrük.Bu projem gerçekleştirmem ve tamamiyle bitmesi belki 1 yıl bile sürebilir.

Gelişmeleri buradan yazacağım,herkesden destek,öneri ve yorumlarını bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yuru be gocum kim tutar seni

• quote:

Orijinalden alıntı: -BraveHeart-

Yuru be gocum kim tutar seni

Teşekkürler.Gümrükten geçiremzsem büyük sorun zaten peder istemiyor.

• Yorumlarınızı bekliyorum.

• Takipteyim başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaygulu

Takipteyim başarılar.

Teşekkürler.

• Başarılar kardeşim
  • başlıgı okuyunca çok farklı şey ler geldi aklıma ama neyse yinede başarılar
  • Herkese teşekkürler.
    Diğer konumhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=94017838

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Mobile -- 2 Temmuz 2014; 10:19:51 >
  • Ayrıca bu işlere başlamadan önce, rom editlemeye başladınmı ?
    Başladıysan ufak tefek tweakler, editlemeler haricinde kernele müdahele edebiliyormusun ?

Yazılım sorunlarının geneli kernel sorunlarından çıkıyor, birazda tweak ayarlamarıyla romlar adama benziyor. Eğer kernel editleyebiliyorsan bence yazılım olarak işin %50 sini halletmişsin demekdir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alainn

Ayrıca bu işlere başlamadan önce, rom editlemeye başladınmı ?
    Başladıysan ufak tefek tweakler, editlemeler haricinde kernele müdahele edebiliyormusun ?

Yazılım sorunlarının geneli kernel sorunlarından çıkıyor, birazda tweak ayarlamarıyla romlar adama benziyor. Eğer kernel editleyebiliyorsan bence yazılım olarak işin %50 sini halletmişsin demekdir..

Yazılımda sorun yok hocam zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basarilar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 28kerem28

Basarilar :)

Sağolun hocam.

• Kernelde oynama yapabiliyosun yani ?
  • Ben yerinde olsam telefon yapmak yerine miui, lewa gibi arayüzler tasarlar ün yaparım. Bu şekilde adını duyarabilirsin zaten.
    Miui nin geçmişe bak kaç yıllık firmaki ? Adamlar arayüzle girdiler en popüler modellere portlama yaptılar çok tutuldu ardında telefon üretti deli gibi satıyor..

Eğer sağlam idealin varsa bence bu işin tabanından yazılımdan başla, arayüzüne atıyorum ahmet os dersin başlarsın. Samsung,htc, lg v.s. gibi en popüler modellerine portlarsın ücretsiz sunarsın. AL sana reklam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alainn

Ben yerinde olsam telefon yapmak yerine miui, lewa gibi arayüzler tasarlar ün yaparım. Bu şekilde adını duyarabilirsin zaten.
    Miui nin geçmişe bak kaç yıllık firmaki ? Adamlar arayüzle girdiler en popüler modellere portlama yaptılar çok tutuldu ardında telefon üretti deli gibi satıyor..

Eğer sağlam idealin varsa bence bu işin tabanından yazılımdan başla, arayüzüne atıyorum ahmet os dersin başlarsın. Samsung,htc, lg v.s. gibi en popüler modellerine portlarsın ücretsiz sunarsın. AL sana reklam...

Hocam mantıklıymış,aklımda sağolun.

• Güncel

• Başarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

Başarılar

Sağolun

• Güncel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.