Şimdi Ara

kendi imkanlarımızla köpüklü araç yıkamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
6.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • biz arabanın boyası çizilmesim diye kendi imkaanlarımızla yıkamayı amaçlıyoruz aracı bayiden teslim alıyorum eve bırakıyorum akşam geldiğimde çizmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Yıkama eldivenini suya batırdıgınızda eldivendeki küçük taş parçaları suya karışır.Bunların suyun dibine çökmesini beklemeniz lazım ve her harekette bunlar tekrar suya karışır.Grit guard oldugunda bu parçalar suyun dibinde kalır.Google yazsanız çıkar zaten.

Bir adet sadece grit guard (kova hariç) 30 TL aşagı bulamasınız.Çok gerekli mi size kalmış.Zaten her türlü aracınızı ön yıkama yapmak zorundasınız.Kirli araca çift kova ile direk dalayım olmaz.

grit guard çapı ne kadar kaç litrelik kovalar için uygun?
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    http://www.erdemboya.net/GRIT-GUARD-YIKAMA-KOVASI-APARATI,PR-491.html Burda yazıyor boyutları.Buna uygun kova bulabilirmisiniz bilmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

http://www.erdemboya.net/GRIT-GUARD-YIKAMA-KOVASI-APARATI,PR-491.html Burda yazıyor boyutları.Buna uygun kova bulabilirmisiniz bilmem.

Boyutlar 238 mm çapında, 63.5 mm yüksekliğindedir,yaziyor sadece çap tutsa yükseklik tutmasa olmaz mı
    Çapı tutsa yeterli.63.5 mm zaten grid guard yüksekligi.
    Vakti zamnında basınçlı yıkama makinası ve makina fiyatına yakın köpürtme aparatı,wax,kil,eldiven,şampuan,yurt dışından gelme bezler vs....hepsine yatırım yapmış biri olarak diyorum.İşi tadında bırakıp.Bahçe hortumu ,çift kova ,eldiven , belki şampuan ve sadece göstergelerin plastik malzemesini silmek için özel bir bez yeter.

Basınçlı makinalar çok ses çıkartıyor.Bir süre sonra getir götür zaten can sıkıyor.Kuyudan çekersen hava yapıp daha da bağırıyor.Eve bağlasan zaten şehir suyunda azımsanamıyacak basınç var.Basınca dayanıklı bir hortum alıp.Bahçe sulama aparatlarını biraz kalitelisini alıp(30-35 tl) civarında olanlardan zaten çok iyi basınç elde edersiniz.seste yapmaz.
    Köpük aparatlarından işini iyi yapmaya çalışanları oldukça pahalı.Ve kiri çözen ilaçlarda zaten kimyasal var.Öyle olmasa kiri nasıl çözecek.Çamaşır suyu gibi birşey.Parfüm belki kamufule ediyor.
    Benim aleti elden çıkarma sebebim bu. Wax ın ömrünü kısaltıyordu.
    Aldığım ürünler merdiven altı falanda değildi.
    İki kova biri köpük biri durulama .Durulama suyunu sık değiştirirsin olur biter.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• şimdide reçine olmuş hertarafı seramikli old. için kolay çıkar mi tazzikli su tutsam
  • Bİ REÇİNEMİZ EKSİKTİ NASIL ÇIKARACAZ BUNU ARACIN BOYASINA ZARAR VERMEDEN (ARAÇ SERAMIK KAPLAMALI )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 6 Eylül 2016; 12:58:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Valla simdi yikadim, cilaladim kapimin önünde cillop gibi oldu masallah 😊

Hocam evin önünde nasıl yapıyorsunuz? Ben de yapmayı düşünüyorum otoparkı var binanın orda yapabilirim. Ama kovayla köpüklü yıkama falan zahmetli olmuyor mu? Bir kova su nasıl yetiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Hocam evin önünde nasıl yapıyorsunuz? Ben de yapmayı düşünüyorum otoparkı var binanın orda yapabilirim. Ama kovayla köpüklü yıkama falan zahmetli olmuyor mu? Bir kova su nasıl yetiyor

Hocam hortum aldim metresi 1 tlden evdeki musluga takip disari uzatiyorum. Hortumun ucuna da bahce sulamak icin bi aparat takiyorum daha tazikli olsun diye ama şart degil.
    Önce arabaya su tutarak kaba pisligini aaliyoru ve sungerle kopuk sürmeden bu onemli cunku cizilmesini engelliyorsunuz. Sonra kovada araba sampuanini kopurtup tavandan cok bastirmadan sünger ile temizlige basliyorsunuz. Tavandan sonra camlara ve kopuk kurumadan hemen su tutup akitiyorsunuz temizledgnz yereri ve sonra ise aarabann etrafini donerek sungerle temizliyorsunuz ve yaninizda biri varsa siz kopurtup ilerlerken o su tutsun daha kolay oluyor.
    En son baska bi sunger ile tekerleri temizliyorum. Benim araba temizlik sungerim ve teker sungerim farkli. Cunku tekerin temizligi sungere zarar veriyor ve o sungeri tekrar arabaya surmek istemezsiniz.
    Ardindan mikrofiber bez ve havlularla arabami kurutup sprey cila sürüyorum. Tekerlerimi de teker ve jant temizleyicisiyle temizledikten sonra araba ateş eder hale geliyor hepsi bu kadar 😊😊

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Hocam hortum aldim metresi 1 tlden evdeki musluga takip disari uzatiyorum. Hortumun ucuna da bahce sulamak icin bi aparat takiyorum daha tazikli olsun diye ama şart degil.
    Önce arabaya su tutarak kaba pisligini aaliyoru ve sungerle kopuk sürmeden bu onemli cunku cizilmesini engelliyorsunuz. Sonra kovada araba sampuanini kopurtup tavandan cok bastirmadan sünger ile temizlige basliyorsunuz. Tavandan sonra camlara ve kopuk kurumadan hemen su tutup akitiyorsunuz temizledgnz yereri ve sonra ise aarabann etrafini donerek sungerle temizliyorsunuz ve yaninizda biri varsa siz kopurtup ilerlerken o su tutsun daha kolay oluyor.
    En son baska bi sunger ile tekerleri temizliyorum. Benim araba temizlik sungerim ve teker sungerim farkli. Cunku tekerin temizligi sungere zarar veriyor ve o sungeri tekrar arabaya surmek istemezsiniz.
    Ardindan mikrofiber bez ve havlularla arabami kurutup sprey cila sürüyorum. Tekerlerimi de teker ve jant temizleyicisiyle temizledikten sonra araba ateş eder hale geliyor hepsi bu kadar 😊😊

Hocam cevap için teşekkür ederim. Ben de hortum olayını bi değerlendirsem iyi olacak. O köpüklü su nereye akacak nasıl olacak onlar da önemli :) onun dışında benim de öyle iki süngerim var cila falan da var.. Ama tek sıkıntım yer :) kovayla yıkayanlar var nasıl yapıyolar merak ediyorum :) iki kova suyla araba yıkayıp duruluyor adamlar

• Bir beyfendi vardı, ilposan pompalarını modifiye edip köpük atar hale getiriyordu, 3-4 yıl önce filan satın almıştım bende başka bir forum üzerinden ve bir çok kişi almıştı,onu araştırın derim
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sizin yeriniz pek musait degil galiba 😊
    Hocam iki kovayla da temizlnir ama iyi durulanmaz yani illa ki deterjan kalir arabada.

• en temizi böyle birşey almak lazılm ama priz yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.