Şimdi Ara

Kendi kendine oluşum ve tanrı hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
1
Favori
7.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğal olan ve doğal olmayan şeyler vardır.

Koskoca dünya kendi kendine evrimlerden geçerek oluşmuştur. Çünkü doğaldır.

Ama bir toplu iğne kendi kendine oluşamaz, çünkü doğal değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi kendine oluşum çok mantıksızdır, evrendeki ahenk ve nizama bakılırsa bunun kendi kendine olma ihtimali çok çok düşük kalıyor. Şimdi tabi Celal şengör gibiler sürekli kaos olduğunu iddaa ediyor ancak bu çok yanlış.
    Örneğin güneş sistemine bakılırsa her gezegen belirli ve düzenli periyotlarla güneşin etrafında dönüyor, güneşte samanyolu galaksisinin merkezinin etrafında aynı şekilde dönüyor, eğer kaos olsaydı, bir gezegen kendi kendine yörüngeden çıkacaktı, diğer gezegen birden çöküp yok olacaktı, bazı gezegenler güneşin etrafında bir gün farklı hızlarda diğer günler farklı hızlarda hareket edecekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roumiruez

Doğal olan ve doğal olmayan şeyler vardır.

Ama bir toplu iğne kendi kendine oluşamaz, çünkü doğal değildir.
    Doğal; doğada bulunan demektir.
    Dünya doğada bulunmuyordu dünya doğada yoktu sonradan yaratıldı tıpkı iğne gibi, iğne de yoktu sonradan yaratıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Ağustos 2020; 17:42:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Dünya doğada bulunmuyordu dünya doğada yoktu sonradan yaratıldı tıpkı iğne gibi, iğne de yoktu sonradan yaratıldı.

Alıntıları Göster
    Bu modern bilimden çok uzak bir mantık oluyor en azından dünya yerine evren diyebilirdiniz. Dünya evren / doğa içerisinde yine bu evren veya doğada bulunan materyallerden yaklaşık olarak 4.54 milyar yıl önce meydana geliyor. Evren dediğimiz şey 13.78 milyar yıl yaşıyla Dünya gezegeninden çok daha eski. Bilimden haberdar değilsiniz ama bilimsel mevzularda konuşuyorsunuz. Yanlış iş.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Bu modern bilimden çok uzak bir mantık oluyor en azından dünya yerine evren diyebilirdiniz. Dünya evren / doğa içerisinde yine bu evren veya doğada bulunan materyallerden yaklaşık olarak 4.54 milyar yıl önce meydana geliyor. Evren dediğimiz şey 13.78 milyar yıl yaşıyla Dünya gezegeninden çok daha eski. Bilimden haberdar değilsiniz ama bilimsel mevzularda konuşuyorsunuz. Yanlış iş.

Alıntıları Göster
    Arkadaş dünya demiş, bende kendi örneğinden cevap veriyorum, once okuduğunu anla, sonra bilimden bahsetmeye çabala.

• quote:

Arkadaş bunu diyor. Dediği şey doğru.

Siz ona cevaben bunu demişsiniz:

quote:

Size cevap olarak yazdığım mesaj:

quote:

Yorum yapmaya gerek yok. Çok açık.

• quote:

quote:

Arkadaş bunu diyor. Dediği şey doğru.

Siz ona cevaben bunu demişsiniz:

quote:

Size cevap olarak yazdığım mesaj:

quote:

Yorum yapmaya gerek yok. Çok açık.
    Dediği şeyin doğru olmadığını gösterdim.
    Doğal demek = doğada olan şey demektir. Dünya ise doğada yoktu, sonradan yaratıldı. Dünyanın "doğal" olabilmesi icin her zaman ezelden beri var olması gerekir oysa dünya sonradan yaratıldı yani doğal değil.

• quote:

Dediği şeyin doğru olmadığını gösterdim.
    Doğal demek = doğada olan şey demektir. Dünya ise doğada yoktu, sonradan yaratıldı. Dünyanın "doğal" olabilmesi icin her zaman ezelden beri var olması gerekir oysa dünya sonradan yaratıldı yani doğal değil.

Alıntıları Göster
    Dünya yaratılmadı, oldukça uzun bir zaman içerisinde Güneş Sistemi'nin evriminin bir parçası olaraktan gelişen bir gezegen kitlesinin jeolojik ve atmosferik süreçlerden geçmesiyle meydana geldi. Dünya gezegeni kompozit bir olgu, Dünya zaten doğada varolan şeylerden, büyük yıldızların süpernovalarında kalma element bulutsularından türedi. Üzgünüm ama düşüncen ve yaptığın sınıflandırmalar tamamıyla çağdışı.

• quote:

Dünya yaratılmadı, oldukça uzun bir zaman içerisinde Güneş Sistemi'nin evriminin bir parçası olaraktan gelişen bir gezegen kitlesinin jeolojik ve atmosferik süreçlerden geçmesiyle meydana geldi. Dünya gezegeni kompozit bir olgu, Dünya zaten doğada varolan şeylerden, büyük yıldızların süpernovalarında kalma element bulutsularından türedi. Üzgünüm ama düşüncen ve yaptığın sınıflandırmalar tamamıyla çağdışı.

Alıntıları Göster
    Sen inancına göre oluştu dersin, ben inancıma göre yaratıldı derim.
    Burada tartışma konusu; Dünya'nın doğal olmadığı. Dünya sonradan yaratıldığı için doğal değildir.
    İğne de doğal değildir, çünkü doğada iğne yoktu, tıpkı doğada Dünya olmadığı gibi, iğne de bir irade tarafından yaratıldı Dünya da. Anla artık şu kadar basit şeyi, Dünya doğal değildir tıpkı iğne gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Ağustos 2020; 23:5:1 >

• Bilimdeki gözlemle onaylanan inançlar karşısında dünyanın oluşumuna dair subjektif inancının bir önemi bulunmuyor. Sınıflandırmaların tamamen bilimdışı ve tabii çağdışı. Dünya doğada ve doğadan türemiştir; doğal süreçlerle günümüzdeki halini almıştır.

• Evren dünyayı yaratma gücüne sahip, dünya insanı yaratma gücüne sahip, insan toplu iğneyi yaratma gücüne sahip. Evren toplu iğneyi yaratma gücüne sahip değil. Her şey kademe kademe.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ebu Cehil de çağdışı. "Uçak ve inançsız" argümanı ise çok klişe, klişe olsa veya olmasa bile zaten konuyla alakasız. Tüm yolcular ister dua etsin ister sonsuza kadar yok olacağını düşünüp en yakınlarındaki sevdiklerine sarılsın yine de bilimdeki gerçekler değişmiyor. Bu gerçekleri hiçbir olguya ve veriye dayanmaksızın reddedenler bilimi inkar ediyor.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Evrende gezegen oluşturacak potansiyel var gezegende insan oluşturacak potansiyel var. Bir bilgisayar saniyede 2 milyar karakteri gözden geçirebilir ya da 1000 sayfalık bir kitabı 2 saniyede okuyabilir ama insan bunu yapamaz şimdi oldumu? sen diyorsunki madem bilgisayar bin sayfalık kitabı iki saniyede okuyabiliyor insan neden okuyamıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 14 Ağustos 2020; 0:5:38 >
  • quote:

Ebu Cehil de çağdışı. "Uçak ve inançsız" argümanı ise çok klişe, klişe olsa veya olmasa bile zaten konuyla alakasız. Tüm yolcular ister dua etsin ister sonsuza kadar yok olacağını düşünüp en yakınlarındaki sevdiklerine sarılsın yine de bilimdeki gerçekler değişmiyor. Bu gerçekleri hiçbir olguya ve veriye dayanmaksızın reddedenler bilimi inkar ediyor.

Alıntıları Göster
    Ebu Cehil'in de çağdışı olduğunu biliyorum merak etme.
    Cevap vermeyince hep klişe olur zaten, klişe diyip işin içinden kaçamazsın, sen sürekli ağzında bilim sakızını çiğnerken ben sana "klişe" demiyorum ama cevap veriyorum, senin zihniyetle aramızdaki fark bu.
    Burada bilim bilim bilim aşşa bilim yukarı dersiniz ama uçak türbülansa girince Kuran'ı Kerim hatim edersiniz..
    Hadi ordan bak yukarıda arkadaş dünyayı evren "yarattı" diyor hadi sen ona cevap ver bana vereceğin yok.

• Doğruyu söylüyor. Kendisine bir şey demiyorum ki. Dünya evrenin ve evrende bulunan kütleçekim gibi dört temel fiziksel kuvvetin eseri. Ayrıca lütfen konuyu dine çekmemeni rica ediyorum. Ebu Cehil dini ve ayrıştırıcı bir yakıştırma. Felsefi olarak tanrıyı veya doğayı tartışmak sorun değil ama işi dine çekmek bir sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Evrende gezegen oluşturacak potansiyel var gezegende insan oluşturacak potansiyel var. Bir bilgisayar saniyede 2 milyar karakteri gözden geçirebilir ya da 1000 sayfalık bir kitabı 2 saniyede okuyabilir ama insan bunu yapamaz şimdi oldumu? sen diyorsunki madem bilgisayar bin sayfalık kitabı iki saniyede okuyabiliyor insan neden okuyamıyor?

Alıntıları Göster
    Oluşturacak değil "yaratacak". Üstteki adam ben yaratıldı diyince karşı çıkıyor "hayır yaratılmadı oluştu" diyor.
    Yani oluşma ile yaratılma arasında Everest Tepesi kadar fark varken ilk mesajından sonra kıvırma.
    Evren dünyayı yarattı dedin, yani evren isteyerek bilerek yarattı anlamina getirdin. Evrenin aklı yok beyni yok nasıl Dünya yaratmayı istedi de Dünya'yı yarattı??

• quote:

Doğruyu söylüyor. Kendisine bir şey demiyorum ki. Dünya evrenin ve evrende bulunan kütleçekim gibi dört temel fiziksel kuvvetin eseri. Ayrıca lütfen konuyu dine çekmemeni rica ediyorum. Ebu Cehil dini ve ayrıştırıcı bir yakıştırma. Felsefi olarak tanrıyı veya doğayı tartışmak sorun değil ama işi dine çekmek bir sorun.
    Ben dünya "yaratıldı" diyince karşı çıkıyorsun hayır yaratılmadı oluştu diyorsun ama arkadaş "yaratıldı" diyince "bişi yikkki" demeye başlıyorsun.
    Nasil ölçek bu işler kardeş. Burda bilim aşşa bilim yukarı Allah din yok ama uçak türbülansa girince Allah kitap Muhammed...nasil olcek bu işler kardiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Ağustos 2020; 0:13:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.