Şimdi Ara

Kendi Kendine Overclock Basan İşlemci ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşlemci etrafındaki kondansatörler olabilir gerçi laptoplarda nerede bulunuyor pek bilmiyorum

Laptop kullanalı çook sene oldu 4 5 sene olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIR_INDO_SCARF -- 18 Eylül 2020; 18:9:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SIR_INDO_SCARF S kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen içini açıp baktım yani görünürde bir sıkıntı yoktu , zaten dediğiniz gibi bir sorun olsa illa ki görüntüye yansırdı , ekranda karıncalanma tarzı şeyler olurdu yada anakart direk kendini korumaya alıp malfunction moduna çekip siyah ekranda döner dururdu o bahsettiğiniz durum çok da ciddi bir durum. Yani o durumda makinenin hiç açılmaması gerekiyor çünkü direk dengesiz voltaj durumundan anakartta kısa devreye neden olur.

Muhtemelen kendi kendine OC bastığından dolayı ram veya çipset hıza yetişemiyor bir kaç test daha yapacağım bakalım sonuçlar neler olacak.
  • Yok kondansatör ömrünü doldurmak üzerede olabilir sonuçta belli bir kapasitesi var bir kondansatör çok katmanlı yapıya sahip yani tamamiyle ölüyse çok büyük ihtimalle zaten kararmıştır ama galiba kapasitesi düşmüş durum bu olunca işlemci daha fazla voltaj almak istiyor voltaj kapasite düşük olacağından daha hızlı voltaj artarak oc için çok küçük voltajlarda yeterli gelir ama yinede bir kontrol edin derim ben ama çok küçük şeyler olduğundan değez diye düşünüyorum bilgisayarı ömrü bitene kadar kullanın sonra yenisini alın derim

Şu an makineyi F8 driver signature disabled modunda çalıştırıyorum , muhtemelen yazılımsalda olabilir , şunuda belirteyim bir transistörün ömrünün dolması yıllar alabilir yani kolay kolay bozulacak bir devre elemanı değil hele ki anakart , işlemci gibi parçalarda kullanılanlar.

Yaklaşık bu transistörler bakımları yapılırsa , kontakt spreyleri ile temizlenip , su teması vs olmazsa yıllarca uzun ömürlü olurlar insan ömrünü aşabilecek derecede dayanıklı elemanlardır yani öyle bir şey olduğunu sanmıyorum ki kontrolde etmiştim.

Sorun sanki çakan driver problemi gibi , fakat işlemcinin bazen uçması biraz değişik muhtemelen bu işlemcinin kilidi açık çünkü bazı işlemcilerde aynı seri olsa bile overclock gibi performans gerektirecek işlerde daha güçlü performans deneyimleri sunabiliyor veya daha az sunabiliyor.

Muhtemelen bu işlemci dediğim gibi kilidi açık veya özel bir seri olabilir bazı işlemcilerde bu tip şeyler olabiliyordu hatırladığım kadarı ile ama çok düşük bir ihtimal milyonda bir ihtimal.

İşlemci hızını T4500'de ki 2.30'a çekmeye ayarlayacağım bakalım ne olacak.

• İntel speedstep varmış bu işlemcide yani normal ghz artması

• Buda anakart arızasını ortadan kaldırır ve sorunu ram ve chipset veya bir ihtimalde drivere yıkar sorunu chipsete birşey yapamayız ama ram ve drivere elleyebiliriz driver için eski driverleri yükleyip deneyin aynı şey oluyormu yada işlemcinin driverini güncellemeyi deneyin diğer driverlerden ayrı olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIR_INDO_SCARF -- 18 Eylül 2020; 18:42:44 >
  • Aslında laptoplarda pek termal ped kullanılmıyordu galiba sırf termal macun yoksa erimiş peynir ne kelime ohoo termal pedmi oda ne der laptop artık buharlaşır resmen

Yukarıdaki yoruma yazdım bunun cevabını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIR_INDO_SCARF -- 18 Eylül 2020; 18:45:11 >
    Speedstep var fakat bu teknoloji max değere kadar çıkarabilir yani turboboost yok o olsa neysede.
  • Speed step teknolojisi bu Kendi Kendine Overclock Basan İşlemci ???

Senin işlemci benimkinden bayağı gömlek üstüymüş laptop olmasına rağmen

• Aslında acer laptopum vardı acer extensa 5630ez şimdi araştırdım buldum rahmetliyi özledim bee cidden çok iyi bilirdim cs goyu pixel pixel olmasına rağmen oynatırdı ama ekran kartı vardı o laptobun şimdiki bilgisayarda yok apusu bile yok chipset ten alıyor chipset 99 dereceyi gördü geçen ben termal pedin kaldığını pek düşünmüyorum t4200 işlemci vardı bende beni üzmüyordu ama ram 2 gb olunca o biraz üzüyordu blue stacki indirip açıyordu bu bilgisayarda o bile yok

• T4200 bile benim şuan ki işlemciden güçlü bee ghz si biraz düşük sadece
    Özledim rahmetliyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIR_INDO_SCARF -- 18 Eylül 2020; 19:3:29 >
    İşlemci yükünü şimdilik düşürdüm %97-99 arasında çalıştırdım tam potansiyelini kullandırtmıyorum bilerek şu anlık video izlerken sıkıntı çıkarmıyor gibi.

Çok daha ilginç bir şey daha buldum PS/2 Mouse error code 24'da veriyor kullanılan mouse bu çok ilginç , çıkardım şu an testlere devam ediyorum , en kötü sıfırdan bir kurulum yapacağım Windows için.
  • Sıkıntı yok gibi gözüküyor şuan büyük ihtimalle siz tam güçte çalıştırmayın çok yüksek ihtimal ile chipset hıza yetişemiyor yada oc yi yaparken pc ram hızı chipset değerinin üzerine çıkıyor olabilir tam güçte çalışmaz ise oc de yapamaz bu şekilde denemeye devam edin sıkıntı olursa bu konuyu favoriye işaretledim yazarsınız

• Overlockcu ayağınıza geldi
  • Oc ci gelmiş alırım bi tavsiye

Benim pc de fsb den oc yapıyorum ama pc özelliklerinde oc gözükmüyor ama cpu z de gözüküyor ve biostada gözüküyor sence ne oluyor böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIR_INDO_SCARF -- 18 Eylül 2020; 21:57:25 >
    Hocam sorun galiba zoomdan kaynaklanıyor , zoomun startup uygulaması kapanınca mavi ekranlar kesildi fakat ghz boostlamasını hala çözemedim şu an %100'de çalıştırıyorum işlemciyi.
  • Zoomdan kaynaklanıyor olabilir ama bu uygulamayı kullanan bir sürü insan var biriside benim mesela ondan kaynaklanıyor olabilir eğer win10 nun son güncellemesini indirdiysen ondanda mavi ekran veriyor olabilirsin yani herşey sorun çıkarabilir mesela işletim sistemi yüklenirken bir yeri kusurlu yüklenmiş olabilir o dosyayı çalıştırmaya çalışırken heralde mavi ekranda vermiş olabilir dediğim gibi önce sorunu belirleyelim çünkü bir sürü ihtimal var

Yani bir çuvalda çürük elma varsa hepsi çürük olduğu anlamına gelmez bunuda bakmadanda bulamayız yani önce sorunu bulalım sonrada çözelim

Hocam sorunun kaynağı zoomuş onu anladım makine testlerde sıkıntı çıkarmadı zoomu devre dışı bıraktıktan sonra.

Muhtemelen driver üzerinden kameraya erişmeye çalışıyor izinsiz buda mavi ekran vermesine neden oluyor.

Fakat GHZ boost olayını hala çözebilmiş değilim acaba bios bug'ı olabilir mi ?
  • Olabilir işlemci değişince çalışma parametreleri değişmediğinden bir önceki işlemci varmış gibi hesapla daha fazla ghz yapabilmiş olabilir ama dediğim gibi ghz fazlası ısı olmadığı sürece sıkıntı olmaz birde güç yettiği sürece

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.