Yurtdışındaki bir firmadan bir sunucu kiraladım. Daha önce de hiç kiralık sunucu yönemediğim için problemlerin hepsiyle tek tek mücade ediyorum. Ancak şimdiki en büyük sıkıntım, kendi name serverlarımla ilgili.
Şöyle ki;
Ben kiralamış olduğum sunucuda kendi dns adreslerimi kullanmak istiyorum. Bu sebeple nic.tr üzerinden ns1.kendiadresim.com.tr ve ns1.kendiadresim.com.tr adreslerini kendi sunucumun IP adresleri olarak verdim. Sunucuda da DNS ayarlında gerekli ns kayıtlarını ns1.kendiadresim.com.tr ve ns1.kendiadresim.com.tr şeklinde tanımladım. Burada da bir sıkıntı yok.
Ancak kendi dns adreslerime yönlendirerek kurmuş olduğum domain hesaplarında mail problemiyle karşılaştım. (Maillerimi bazı adreslere gönderemiyorum ve bazı adreslerden de bu servera maillerim gitimiyor.) Bunun sebebini öğrenmek için teknik destekten yardım istediğimde problemin dns sunucu ile domainlerimin aynı fiziksel alanda (aynı sunucuda) olmasından kaynaklandığı belirttiler. Ve bunu tek çözümünün dns sunucunun farklı bir sunucuda olmasıyla çözüleceğini söylediler.
Ancak, ben kendi dnslerini kullanan herkesin bunu bu şekilde yaptığını düşünmüyorum. Yani bu problemin başka bir çözümünün olması gerektiğini düşünüyorum.
Bu şekilde bir problemle karşılaşan arkadaşlar varsa ve bu konuda bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
Bu benim için önemli ve çözülmesi gereken acil bir problem.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
evet kafayı yedirirsin öle yaparsan. benim server 3 gün kapalı kaldı problemi bi türlü çözememiştim. meğersem senin bahsettiğin problemmiş. dns aynı domain server aynı domain kafayı yiyor.
Ya özel bir domine tanımla.
Ya da şunu araştırmak lazım tam emin değilim.
özel ip dedikleri şey var. aldığın domaini bu ip ye yönlendirerek özel dns yapıyorsun.
yoksa kendin oluştursan serverin verdiği ip ye yönlendirecen. onuda dns yi araştır diyon. bu dns şu dns ye bağlı diyor. biraz karışık ben kafayı yedim. böle bir çözüm olabilir . yada daha iyisini bilen varsa tavsiye etsin bir yol.