Şimdi Ara

Kendi Bilgisayarıma Dosya Paylaşımı Server'ı Nasıl Kurabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, işyerimizde kullandığımız 1 adet bilgisayarımız var ve bunu aktif olarak kullanırken bir yandan da bu bilgisayara bir server sistemi kurarak iş yeri dışından bu sisteme bağlanarak dosya yükleme ve indirme yapmak istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz?

• Dosya boyutlarınız çok büyük değilse bir adet bulut depolama çözümü satın alın erişenler download upload yapabilir ama değerli bilgiler varsa buluta güvenmeyebilirsin o zaman kendi sistemini kurman ve güvenlğini sağlaman lazım buluta göre işletmesi maliyetli olacaktır

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Kendi sistemimizi kurma konusunda harici bir bilgisayar veya raspberry pi cihazı ile kurulum yapılabiliyormuş. Sizin tavsiyeniz nedir?

• jagatai38 kullanıcısına yanıt
    Hocam işyeri dediğiniz için amatör çözümler önermedim güvenlik sorununuz yoksa riski göze alıyorsanız ben rasberry yerine bir tane pcye susnucu işletim sistemi kurulup sunucu fanları ile 7/24 çalışmasının daha ekonomik olduğunu biliyorum yer sorununz yoksa eski kasa bir sistem alın xeon islemcili fln işinizi gorur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 2 Temmuz 2024; 17:10:42 >
  • Kendi bilgisayarınıza dosya paylaşım sunucusu kurmak için öncelikle donanım parçalarına ihtiyacınız var. Sıfır pahalı. İkinci el veya yenilenmiş server ve yedek parça alabilirsiniz. Eski sunucunuzu ikincielaliyoruz sitesine satabilirsiniz. Yeni ürünleride longlinestore dan uygun fiyata satın alabilirsiniz. Dosya Paylaşım kurulumu için chat gpt den destek alabilirsiniz.

• Nasıl bir şey istediğinize göre değişir. Benim evimde örneğin internete direkt çıkan (ancak uzaktan sadece vpn ile erişilebilen) bir sistem var. Şu şekilde ilerledim;

1-Bilgisayara Debian kur (yöentmesi benim açımdan daha kolay)

2-HDD (elimde sadece HDD'ler vardı ama sistem diski olarak mümkünse SSD öneririm)'leri biçimlendirip fstab yapılandırmasını yap (3 adet diski 4 farklı bölgeye bağladım)

3-Tailscale kur (uzaktan erişim için gerekiyor)

4-Kullanıcıları (benim için 2 kullanıcı var) ayarla (kendi diskleri + ortak alan)

5-Tailscale ile bağlanıp SFTP üzerinden bağlantı yapıp (örneğin Filezilla ile) ve dosya al gönder

7/23 çalışıyor cihaz (debian için auto update ayarladım gece saatlerinde apt update & apt upgrade ile indiriyorum her şeyi) 1 saat ise güncelleme yap, açılışta database oku (ki eklenen/silinen filmler güncellensin ya da sistem) ve bitti gitti

Kendi Bilgisayarıma Dosya Paylaşımı Server'ı Nasıl Kurabilirim?

Şöyle de bir docker sistemi kurdum, telefon gibi küçük ekranlarda bütün docker işlerimi görebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF2E2E23E -- 5 Temmuz 2024; 18:54:44 >

• merhabalar ofiste ryzen 5 3600 işlemcili 16 gb ram li 256 gb ssd li windows 11 işletim sistemim var

osifte kasaya filmler için 3 tb disk var 2 x 4 yada 6 tb daha disk alıp depolama yapmak istiyorum çocuklar ve aile fotoğrafları gibi

bir yandan pc sureklı acık kalıp torrentten film indirecek bir yandan da ben ofise uzaktan erişip aile fotoğraf ve videlaorı yukleyeceğim yada izleyeceğim bu mümkün müdür

windows 11 kaç TB disk destekler WD RED modelleri uygun mudur ?

windows kullanımını yavaslatır mı çünkü pc de işlerim de oluyor genellikle web de çalışıyorum

ayrıca odada indirdiğim filmleri ağdan tv ye göndereceğim

ofis için kurulu pc nin oludugu yerde ınternet hızı 40 mpbs evimde ise 120 mobs dir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.