Şimdi Ara

Kendimden 5 yaş büyük kızla mı evleneyim yoksa kendimden 8 yaş küçük kızla mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
4.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Kendimden 5 yaş büyük kızla mı evleneyim yoksa kendimden 8 yaş küçük kızla mı?

(En Son Oy Tarihi: 3.10.2024)
Giriş
    evlilik konusu açıyorsam bende onlarda evlenecek yaştayız.bunda anlamayacak ne var? yaşımı söylemiyorum çünkü ifşa olmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sword Master

quote:

Orijinalden alıntı: muhodo19

quote:

hocam ikiside Müslüman değilbenle evlendikten sonra olcaklar.

Bence onceden olsunlar skintiya dusebilirsin sen kendini saglama al nedenide tesetturuydu namaziydi oturup kalkmasiydi derken her bunye kaldiramiyor annesi babasi musluman olupta bunlari gereksiz goren eskide kaldi diyen islamin icini bosaltan cok kisi var. Allahin farz olan olan tesetturunu tarz yaptilar gerisini sen dusun abi benim aklimda ilmimde ermiyor artik Allaha siginiyorum hayirli olani cikarsin karsima birbirimizin ilki ve sonu olalim daha yazarim diyeceklerim varda basini agritmayayim kendi dertlerimle

sana bir şey sorucam.islam dininde sevgili olmanın haram olduğu söyleniyor.peki sevgili olmadan tanışıp çıkmadan flört etmeden beraber gezmeden karşıdaki kişiyi tanımadan nasıl evlenecez?

Çok guzel bir soru hocam bende arastirmistim bunu uzun uzun yazmayayim kisaca ozetleyeyim nisanlanacaksin nisan olunca kari koca olmuyorsunuz elini tutmayacaksiniz basbasa kalmayacaksiniz ya 3. Kisi olacak yaninizda istediginiz yere gideceksiniz yada 2 Kisi gezeceksiniz kalabalik yerlerde olacaksiniz genelde dini nikah kiyarlar rahat gezsinler el ele tutussunlar diye olurda zinaya duserlerse zina gunahi olmasin diye dini nikah biraz skinti nisan bozulunca erkek dini nikahi bitirmiyor terkedilmeyi kabullenemiyor dini nikah bitirilmeden baskasiyla resmi nikah bile kiyamiyorlar kizlar icin bu yonden sorun olabiliyor her kiz cesaret edemez dini nikah kiymaya bu durumda kalan madur olan kizlar birbirini orgutluyor. Size kalmis hocam hata yaparsanizda kendi kararinizla olsun baskasinin akliyla hareket edip pisman olmayin bence. Ben birde link atayim detaylica aciklanmis kurandan ayetlerle peygamber efendimizin (s.a.v) sözleriyle pekistirilmis bir sekilde detaylica anlatiliyor. Nisan suresi ne kadar uzuyorsa iliski o kadar lackalasiyor 3 ay 6 ay kadar nisan fazla fazla yetiyormus. Akere gittiysen veya baska elzem sebebler varsa orasi ayri ama keyfi yere yada daha iyi taniyayim diye bu sureyi uzatmak fayda degil zarar getiriyor. Cunki sende karsindaki kadinda evden hazirlanip geliyor kotu tarafini gostermiyor soyle dusun o kiz sabah kalktiginda saci basi birbirine karismis olacak belkide agzi kokacak evde diz kapaklari iz yapmis pijamalarla gezecek tuvalete gidecek gelecek tuvalet kokacak yemek yiyecek tum mahrem ortadan kalkacak evlilikte. bu derece tanimak icin evlenmeniz ayni eve ayni yataga girmeniz lazim nisan yada sevgili durumunda bir yerden fazlasini taiyamiyorsunuz hep iyi yanlariniz on planda olunca evlilikte kotu yanlarinida gorunce ask evliligi bitirir diyorlar iyi yaninida kotu yaninida gosterirsen olculu olarak adabinca seni her halinle kabul ederse askda saygi sevgide hic bitmez insan sonsuzluk icin yaratilmistir hic bir seyi az biraz yada 3 5 yil yetecek kadar istemez sonsuz ister sınırsız ister sonsuz sevgisiyle Allah icin seni sen oldugun icin severse asik olursa sonsuza kadar sever sonsuz cennettede birlikte olursunuz. Uzun olmasin dedim bayag uzun oldu gene bunu oku

https://sorularlaislamiyet.com/nis-ve-nisanlilik-devresi-nasil-olmalidir-taraflarin-gorusmelerinde-olcu-ne-olmalidir

Cok guzel sormussun hocam soruyu taktir ettim hem uslubunla ne kadar guzel sovmeden hakaret etmeden valla ne kadar mutlu oldum hocam linkteki yaziyida okuyun benimde hic sevgilim olmadi beni gonulden seven asik olan hayirli bir kadinbile tanisinca nasip olunca nisanlanir zamani gelincede evlenirim Allahin izniyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sword Master kullanıcısına yanıt
    1 yıllık ilişkim var ve kız arkadaşım benden 2 yaş büyük.
    Hiçbir zaman aramızda bunun muhabbeti geçmedi çünkü benim biraz olgunluğum onun biraz çocukluğu bizi dengeliyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

1 yıllık ilişkim var ve kız arkadaşım benden 2 yaş büyük.
    Hiçbir zaman aramızda bunun muhabbeti geçmedi çünkü benim biraz olgunluğum onun biraz çocukluğu bizi dengeliyor zaten.

2 yaştan bir şey olmaz hocam.benim diğer kızla aramda 5 yaş var ve bence 5 yaş çok büyük bir sıkıntı.bir forumda bile benimle aynı yaşta biri yeni bir kızla tanıştığını aralarında 5 yaş olduğunu söylemişti.herkes olmaz olmaz demişti.düşün artık.
  • bu soruyu sadece ben sormadım.google dada sormuşlar.sayfanın altında ilgili aramalarda çıkıyor.
  • quote:

bu soruyu sadece ben sormadım.google dada sormuşlar.sayfanın altında ilgili aramalarda çıkıyor.

Aynen hocam yazdiklarimi okuduysaniz ve linktekinide okuduysaniz aklinizda soru isareti kalmamasi lazim kolay gelsin hocam

• quote:

Hangisinin namazi tamsa gonlu guzelse onunla evlen. Hangisiyle duygularin karsilikli olacaksa olunla evlen. Seni seveni zehir olsada yut sevmeyeni bal olsada unut. Once dinine bak sonrasina karar verirsin diger turlu 90 60 90 mı? Sarisinnmi genc mi cart mi curt mu dersen skintiya dusersi. Saygilar hocam Allah mutlu mesut etsin hayirlisiyla evlen. Bizede hayirli bir evlilik nasip olur insallah

Nabayım namazını yaw sanki bana kılıyor

• Onu bunu geç mantık evliliği yap. Paraya tapandan gözü gösterişte olandan uzak dur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

quote:

Hangisinin namazi tamsa gonlu guzelse onunla evlen. Hangisiyle duygularin karsilikli olacaksa olunla evlen. Seni seveni zehir olsada yut sevmeyeni bal olsada unut. Once dinine bak sonrasina karar verirsin diger turlu 90 60 90 mı? Sarisinnmi genc mi cart mi curt mu dersen skintiya dusersi. Saygilar hocam Allah mutlu mesut etsin hayirlisiyla evlen. Bizede hayirli bir evlilik nasip olur insallah

Nabayım namazını yaw sanki bana kılıyor

Namazi tamsa sen onun ilki o senin ilkin olacaksa islami gercek anlamda yasiyorsa ne senin nede esinin gozu baskasini gormezsiniz. Sadakatli ve ask dolu bir evlilik olur hizmet eder mutlulugunla mutlu olur aza kanaat eder valiktada yokluktada yaninda olur bu duygularin ve hizmetin en guzeli karsilikli olandir hizmetten kastimi anlamissindir evliligin temeli o cunku neyse benim gorusum bu seninki bana gore biraz farkli her namaz kilan tesetturle gezen namuslu iyi insnlan olmuyor kendi cevremden biliyorum namazdan kalkar dedikoduya gider dedikodudan kalkar namaza gider. Benim kasteddigim gercek manada islami yasayan kadin ve erkek. Neyse dostum hayirlisi olsun. Ne yapayim namazkilani demissin aciklamami yaptim. Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: çin ejderhası

İkisini de dene tarafını seç

• KhaZiggs kullanıcısına yanıt
    20 yaşında

• quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

20 yaşında

sen nerden biliyon yaadama bak sanki benim yaşımın bekçiliğini yapıyor.hayır yani profilimde falanda yazmıyor ki nasıl bu kadar emin oluyor onu anlamıyorum.hiç bir yerdede yaşımı söylediğimi hatırlamıyorum.inanmayın bu adama.
  • Erkek 40 olup şeyini kaldıramadığında kadın 30 yaşında daha genç olacak ve gönlü dışarı kayacak

En ideali 2-3 yaş.

• Bu teyzeyle evlen

• quote:

Orijinalden alıntı: PresidentBerke

Erkek 40 olup şeyini kaldıramadığında kadın 30 yaşında daha genç olacak ve gönlü dışarı kayacak

En ideali 2-3 yaş.

40 yaşında çocuğu olan adamlar bile var.40 yaş cinselliğin bittiği bir yaş değil.40 yaşına gelmiş bir erkek çok rahat 30 yaşındaki erkek kadar yapabilir.
    ya 50 yaşında adamda çocuk yaparda perfonmans ve güc önemli kadın zevk almaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PresidentBerke -- 1 Mayıs 2017; 19:36:15 >
  • Lo sen manyaksın biliyon de mi
    Sorunun sonuna "..karar sizin" yazmışsın,CSB konu olduğu besbelli
    karar sizin ne demek yau karpuz seçiyo sanki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PresidentBerke

ya 50 yaşında adamda çocuk yaparda perfonmans ve güc önemli kadın zevk almaz

bence alır neden almasın? 40 yaşına gelmiş bir erkekle 30 yaşındaki bir erkeğin cinsel gücü arasında bir fark yok ki.40 yaşındaki adam 50-60 yaşındakiler gibi elden ayaktan düşmüyor ya.
  • Germiyanlı kullanıcısına yanıt
    karar sizin derken görüşünüzün fikrinizin kararı sizin demek istedimkızları sizin kararınıza göre niye seçeyimsadece başkası olsaydı çoğunluk hangisini seçerdi? bunu merak ettim.
    Adamsan yalan söyleme.Bi yerin tutuşunca korkudan silmişsin tüm mesajları.Ama merak etme attığın pm elimde,orda yazdığın tüm şeyler tehditler ortada apaçık gözüküyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.