Şimdi Ara

Kendimi çirkin hissediyorum , mutsuzum ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öyle yüzüne bakılmayacak bir tipim yok fakat sürekli üstümde kötü bi enerji var . Sürekli içimde bir sıkıntı var . Hayattan yaptıklarımdan zevk alamıyorum ... Böyle oldukça daha kötü oluyorum acaba bi psikoloğa gitsem yardımcı olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kendini Çirkin Hissetmekten Kurtulmanın Yolları

Kendini çirkin hissetmek zor bir deneyim olabilir ve özgüvenini ve mutluluğunu olumsuz etkileyebilir. İşte kendini çirkin hissetmekten kurtulmana yardımcı olacak bazı ipuçları:

Olumsuz Düşüncelerini Sorggula

Kendini çirkin hissettiğinde, aslında çirkin olduğun anlamına gelmez. Bu sadece bir düşüncedir ve düşünceler değiştirilebilir. Olumsuz düşüncelerini sorgulamayı dene. Gerçeklere dayalı mı, yoksa sadece kendi algın mı?

Kendini Başkalarıyla Karşılaştırma

Sosyal medya ve diğer kaynaklar sürekli olarak bize "mükemmel" insanların görüntülerini sunuyor. Kendini başkalarıyla karşılaştırmak, kendi görünüşünden memnun olmamana neden olabilir. Ancak herkesin farklı olduğunu ve güzelliğin öznel bir kavram olduğunu unutma.

Başkalarının Görüşlerine Odaklanma

Diğer insanların senin hakkında ne düşündüğü önemlidir, ancak bu her şey değildir. Başkalarının görüşlerine çok fazla önem verme. Kendi değerini, görünüşünden ziyade karakterin ve kişiliğin gibi faktörlere göre belirle.

Olumlu Kendi Kendine Konuşma

Kendinle olumlu konuşma, kendini çirkin hissetmekten kurtulmana yardımcı olabilir. Kendine olumlu şeyler söyle ve olumlu niteliklerine odaklan. Zamanla, bu kendi kendine konuşmalar içselleşecek ve kendini daha iyi hissetmene yardımcı olacaktır.

Kendine Bak

Sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak ve yeterince uyumak, genel sağlığın ve esenliğin için önemlidir. Ayrıca, kendini çirkin hissettiğinde bile fiziksel görünümüne özen göstermek özgüvenini artırabilir.

Profesyonel Yardım Al

Kendini çirkin hissetmekten kurtulmak için mücadele ediyorsan, profesyonel yardım almaktan çekinme. Bir terapist, olumsuz düşüncelerini yönetmene ve özgüvenini geliştirmene yardımcı olabilir.

Unutma, güzellik görecelidir ve senin değerini görünüşün belirlemez. Kendini kabul etmeyi, başkalarının görüşlerine daha az önem vermeyi ve olumlu kendi kendine konuşma uygulamayı öğrenerek kendini çirkin hissetmekten kurtulmaya başlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çirkin hissedilmez çirkin olunur kardeş kendini avutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: slad94

Abi bu forumda herkes takıntı yapmış tipi. Galiba ergenlik çağında olmalarından kaynaklı. Çoğunluk liseli. Adamların suratında sivilce çıksa bunalıma giriyorlar. Aşın böyle şeyleri.

20 yaşındayım . Ergenliği atlattım öyle yüzüm sivilce tarlası gibi değil çok şükür fakat dediğim gibi genel olarak hayattan zevk alamıyorum . Bi ortamda muhabbet edesim gelmiyor . Ağzımı açıp muhabbet dahil olmak istemiyorum . Sürekli uyumak istiyorum

• quote:

Bu benim mesela kanka. Kendimi yakışıklı görüyorum. Halbuki insanların yarısı tipsizsin der belki. Ama takmam. Zira göreceli bir şey biraz bu olay.

İki üç saat önce çağatay ulusoy konusu açtım. Ona da tipsiz diyorlar.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Hacı bu da benim . Ortalamanın altında bi tipim olduğunu düşünmüyorum fakat ne bileyim üstümde bi yorgunluk var . Diyorum ya hayattan zevk alamıyorum ...

• alexturner kullanıcısına yanıt
    Kardeşim 20 yaş ergenliğin tam göbeği demektir zaten. En yoğun yerindesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerGiyotineBurnunuSokma

Kardeşim 20 yaş ergenliğin tam göbeği demektir zaten. En yoğun yerindesin

Öyleyse atlatmaya bakıcam olmadı bi psikologa gidicem . En azından anlatmak iyi gelir diye düşünüyorum

Aynen git anlat. Severek uğraştığın bir ilgi alanın yoksa, günlük rutin haricinde hiçbir uğraşı olmayan tembelin biri isen düzelmez yalnız. Söylemiş olayım. Tarif ettiğim gibi kişileri psikolog en fazla tıpışlayıp gönderir. Günümüzün depresyon nesli de genelde öyle maalesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DEPRESYONDAYIM MUTLU DEĞİLİM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynen git anlat. Severek uğraştığın bir ilgi alanın yoksa, günlük rutin haricinde hiçbir uğraşı olmayan tembelin biri isen düzelmez yalnız. Söylemiş olayım. Tarif ettiğim gibi kişileri psikolog en fazla tıpışlayıp gönderir. Günümüzün depresyon nesli de genelde öyle maalesef

Aynen hiç bir ilgi alanım yok . Yazın başından beri evdeyim . Her gün denize gitmeye çalışıyorum en azından haftada 3-4 kere akşamları dışarı çıkıp kafa dağıtmaya çalışıyorum ama olmuyor eve gelip yalnız kalınca kendimi bi boşlukta hissediyorum . Bu sene üniversiteye başlayacağım umarım üniversite hayatı günlük koşuşturmalar kendime getirir diye ümit ediyorum .

hayattan zevk alamama kismini degerlendirdigimde depresyon veya kaygi bozuklugu durumu goruyor gibiyim zira iki durumdada kisinin kendine saygisi olmaz kendini elestirir ve yerin dibine sokar senin gibiydim ama tek fark vardi herkes bana yakisiklisin derdi ben kendimi cirkin gorurdum burda mesele tip degil demek istedigim eger bir insan normal ise yani psikolojik bir sorunu yoksa kendini begenir etraftan gelen yorumlara kulak asmaz tedavini oldugun zaman sana bi aydinlanma gelecek vaybe aslinda ben iyimisim diceksin bu mutlulugunla dogru orantili artacak psikolog veya psikiyatr sana yardimci olur gecmis olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi back2back -- 2 Eylül 2016; 3:39:19 >
  • Valla ben öyle hissetmiyorum direj çirkinim

O zaman paranı psikolog da çarçur etme bence, hemen bir uğraş bulup tembelliği bırak artık
    Boş değirmen kendi kendini öğütür derler. Yalnız ve işsiz adam da kendi kendini stresle öğütür hem kafa olarak hem vücut olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: alexturner

quote:

Bu benim mesela kanka. Kendimi yakışıklı görüyorum. Halbuki insanların yarısı tipsizsin der belki. Ama takmam. Zira göreceli bir şey biraz bu olay.

İki üç saat önce çağatay ulusoy konusu açtım. Ona da tipsiz diyorlar.

Hacı bu da benim . Ortalamanın altında bi tipim olduğunu düşünmüyorum fakat ne bileyim üstümde bi yorgunluk var . Diyorum ya hayattan zevk alamıyorum ...

Tipin iyi ama bıyık very funny

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanırım bir süreçten geçiyorum . Sırf bu vurdum duymazlığım , hayattan zevk alamayan kişiliğim yüzümden 2 yıllık kız arkadaşımdan ayrıldım . Şuan başka kızlarla konuşsam bile bir şeyler hissetmiyorum . Zaten hissedebilecek durumda değilim . Bu sene üniversiteye başlayacağım . Kendi başıma yaşamak tekrar okul hayatı durumu kurtamada yardımcı olur diye ümit ediyorum . Eğer düzelemezsem bi doktora gidip profesyonel yardım alıcam yoksa böyle olmak çok canımı sıkıyor

• quote:

O zaman paranı psikolog da çarçur etme bence, hemen bir uğraş bulup tembelliği bırak artık
    Boş değirmen kendi kendini öğütür derler. Yalnız ve işsiz adam da kendi kendini stresle öğütür hem kafa olarak hem vücut olarak

Haklısınız boş kaldıkça durumun içinden daha çıkılmaz bi hale doğru sürüklüyorum kendimi . Geçen senden bu yana 12 kilo aldım sırf sıkıntıdan yemeğe abanmak yüzünden . 3 gündür diyet yapmaya başladım . 15-20 güne kadar tekrar bi salona yazılmayıda düşünüyorum . Okulun havuzuna da kaydımı yaptırıcam . En azından boş kalmazsam dediğiniz gibi kendi kendimi sıyırabilirim bu halden . Teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏🏻

• Dostum bence görünüşünde bir yenilik yapman daha iyi olur. Başka model saç ve sakal kesimleri daha çok yakışabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolog yardımcı olur. Ama gitmeden önce bunu tek başına aşmayı dene.. ki başaracaksın. Düşünmeyi bırak, bunun için ilgi alanları edinebilirsin. Kendini geliştir, zihnini meşgul et. Seni iyi hissettirecek şeyleri bul ve bu süreçte şu an olduğu gibi insanların önerilerini alma. Kafanı karıştırabilir.

Son olarak, kendini çirkin buluyormuşsun. Kendine biraz daha önem göster. Giyimine, saçına vs. Vücut geliştirebilirsin bu sana özgüven sağlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KhaZiggs

Dostum bence görünüşünde bir yenilik yapman daha iyi olur. Başka model saç ve sakal kesimleri daha çok yakışabilir.

Hocam saç sakal bıyık stilimi daha yeni değiştirdim . Geçen seneden beri 3 numara saç uzun sakal geziyordum. Şuan bıyıklarımdan memnunum en azından gören herkes farklı olmuş diyor . Bir de herkeste hipster bıyığı olmadığı için durum hoşuma gidiyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Psikolog yardımcı olur. Ama gitmeden önce bunu tek başına aşmayı dene.. ki başaracaksın. Düşünmeyi bırak, bunun için ilgi alanları edinebilirsin. Kendini geliştir, zihnini meşgul et. Seni iyi hissettirecek şeyleri bul ve bu süreçte şu an olduğu gibi insanların önerilerini alma. Kafanı karıştırabilir.

Son olarak, kendini çirkin buluyormuşsun. Kendine biraz daha önem göster. Giyimine, saçına vs. Vücut geliştirebilirsin bu sana özgüven sağlar.

Haklısınız kendi kendime sıyrılmaya çalışacağım . Kendimi tipsiz bulmam içinde bulunduğum durum yüzünden oluyor sürekli aynanın karşısına geçip kendimde kusurlar buluyorum . Hal böyle olunca bi tık daha aşağı indiriyorum kendimi . Şuan benim de ilk hedefim spora başlayıp en azından fit bi hale kavuşmak . Yorumunuz için teşekkür ederim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: alexturner

quote:

Orijinalden alıntı: KhaZiggs

Dostum bence görünüşünde bir yenilik yapman daha iyi olur. Başka model saç ve sakal kesimleri daha çok yakışabilir.

Hocam saç sakal bıyık stilimi daha yeni değiştirdim . Geçen seneden beri 3 numara saç uzun sakal geziyordum. Şuan bıyıklarımdan memnunum en azından gören herkes farklı olmuş diyor . Bir de herkeste hipster bıyığı olmadığı için durum hoşuma gidiyor .

Mesela bak kendinde sevdiğin bir kaç şey var demek ki. Zamana bırakmak gerek bazı şeyleri. Takıntı haline gelebiliyor.

İyi bir iş. Şuan düşünmen gereken bu bence. İyi bir iş iyi bir hayat standartı sunar sana. Son zamanlarda çok fazla söyledim ama kişisel gelişimde bitiyor her şey.

Ben geliştim falan olarak algılanmasın insanların geliştiğini görmek hoşuma gidiyor. Sevdiğim oyun tarzları bile böyle.

Bazılarıda geliştiğini sanıyor. Ben oldum diye bir şey yok bunu bilmek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.