Kardes insanlar ac bilmiyorum farkinda misin. Daha da artmasi lazim bu lokantalarin. Ortada para yok. Insanlarin karinin doymasi ac gozlu esnafin kar etmesinden daha acil bir sey. Insallah sayilari daha da artar da esnaf da acgozlulugu birakir. Dukkan kiralari bile duser bu is yeterince istikrarli bir sekilde devam ettirilirse. |
Kent lokantaları zarar etmiyor mu? (2. sayfa)
-
-
sanayi deyim ama o fiyata sadece seyyar da tavuk pilav + ayran var.
lokanta da düz pilav 80 tl yoğurt 80 tl sütlaç 80 tl
kebablar 300 den başlıyo tabldot 250 tl den aşağı değil.
-
Chp belediyelerinin zerre hizmeti yok. İstanbul ve Ankara en az 30 yıl geriye gitti.
Bir kaç lokantanın pr çalışması, biraz konser ve heykel.
Belediyecilik bu.
Nasıl olsa malum kesim sorgulamıyor.
-
Yalnız faydalananların kaçta kaçı gerçek ihtiyaç sahibi onu nasıl anlayacağız? O zaman test yapılıp, kart verilmesi lazım. Suistimal edilebilir. Ulaşım gideri de masraf; ama öğrencinin biletine yaş sınırı konuyor. Bir yerden alıp öbür yere vermek gibi.
-
Hali vakti olmayan ihtiyaç sahipleri gitse iyi de buralar uyanık açgözlü çakalların hedefi haline gelmiş.
ekşi sözlükkent lokantasında 40 liraya yiyen akademisyenhttps://eksisozluk.com/kent-lokantasinda-40-liraya-yiyen-akademisyen--7821698
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Burada var. Çoğu zaman artiyor yemekler. Muhtaclar icin yapilmis bir hizmet degil bu bu arada. Sen de gidip yiyebilirsin. Belediye kar etmeden amme hizmeti yapiyor burada. Farki anlamak onemli.
Porsiyonlar kucuk zaten, en azından ben en son yedigimde oyleydi. Doymuyorsunuz ama ac da kalmamis oluyorsunuz. Fiyat performans yemegi, tam dh olucusu işi.
Cogunlukla ogrenciler yiyor gordugum kadariyla zaten buradaki bir universite kampusune yakin. Eğer belediye zarar da etmeden bu işi cok daha fazla noktada yapabilmenin bir yolunu bulursa insanlara ilac gibi gelir. Maliyet neyse ona verseler yeter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 13 Ocak 2025; 16:25:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beyefendi kardeşim; vatandaş aç diyorsunuz sonra da açlıktan değil ( aç demeyelimde maddi yetersizlik diyelim) diyorsunuz. Anlamadım yani, o zaman ihtiyaç sahibine hitap etmiyorsa, amaç nedir? Zaten devletin, aşevleri varken.
Ben de yerim , ama benden daha çok ihtiyaçı olanın hakkını niye yiyeyim?
Benim için 40 TL olması da önemli değil, hatta bedava olsun. Mali kar-zarardan çok, beşeri fayda daha ön planda.
Yalnız bedeli karşılığı hizmet alan öğrencinin neden bedava da değil, indirimli ulaşım faydasında kısıtlama yapılıyor. Ulaşımda temel görevlerden.
Misal; maddi durumu iyi olup, evi,arabası olan, karı-koca güzel emekli maaşı olup, ihtiyaçı olmadığı halde çeşitli çadırlarda, sofralarda gidip bedavadan yemek yeme uyanıklığında olanlar ne olacak? Suistimal ne olacak?
Ayrıca; çokta namkörsünüz yahni. 40 TL'ye yemek yiyip; yok porsiyon küçük, yok doyurmuyor. Armudun sapı, üzümün çöpü. Pes; vallahi pes. Yaranamazsın kardeşim.
-
Çerkezköy 70 lira.
Tekirdağ'a gelip burada da açılışta boy gösteriyor sanki İstanbul yetmiyor herife.
-
Şikayet etmiyorum, fiyat performans yemegi diyorum ve dikkat edersen ovecek şekilde konuşuyorum.
Vatandasin ac olması bu lokantalarin herkese acik olduğu durumunu degistirmez. Belediyeler fakirlik belgesi de isteyebilir mesela, o zaman bu lokantalar herkese acik olmaz. O noktada mesela sahte belgeyle yiyen sistemi suistimal etmis olur
Suistimal olabilmesi icin ihlal olması gerekir. O lokantalar herkese acik. Kimse de sana hesap vermek zorunda degil orada yemek yedigi icin.
Esnaf odalari falan bil bakalim hangi partiyi destekliyor?
CB olmak istiyor çünkü.
Belgesiz suistimal, belgeli suistimalden daha kolay.
Bana niye hesabı yersin ki; lokantaya veriyor, 40 TL.
Belediye gelirleri içinde payı olup, yemek yemeyenler hesabı sormak isterse? Öğrenci indiriminde, ben onları finanse etmek zorunda mıyım diye hesap soruluyor.
-
Belediye kendi kasasından sübvanse ediyor aradaki farkı tabii ki. 4 çeşit yemeğin maliyetinin 40 liraya olamayacağı ortada iken başka bir açıklama zaten anlamsız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
20 senelik ustalar var, onlardan baka baka öğreniyoruz. Zira siz o tarz siyaset istiyorsunuz.
-
Tanmzim çadırını düşün zarar buda zarar esnaftan haklatan aldığı vergiyi buraya akıtıyor esnafla rekabet ediyor kendi esnafını zorluyor
-
Bunlara anlatamazsın hiç tartışmaya gerek yok. Bu ülkenin solcuları, devletçileri ekonomiden bihaberler. Belediye esnafla rekabete girsin, piyasanın içinden geçsin sonra haksız olan yine esnaf olsun, aç gözlü olan esnaf olsun. Serbest piyasanın S'sinden haberi olmayan insanlar bunlar, kurtuluşu lokantacılık, fabrikacılık oynamakta arıyorlar.
-
Dedi ve bilgisayarı kapattı, evden çıktı, ucuza soğan alabilmek için tanzim kuyruğuna girdi.
Tüm umudu gece yarısı olmadan yarım kilo soğan ile eve geri dönebilmek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Restoranda herhangi bir yerde "yalnizca muhtaclar ve duskunler yiyebilir" de yazmiyor
Suistimal tam olarak nerede?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X