Şimdi Ara

Kent lokantaları zarar etmiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 çeşit yemeğin maliyeti 40 lira falansa esnafta fahiş fiyata yemek satılmasına hükümet neden müdahale etmiyor?

Durmadan yeni şube açılıyor bide?

Kent lokantaları zarar etmiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her şey kömürle başladı, makarnayla devam etti, çayla zirveyi yaşadı. İslamik sosyalizmi yaşıyoruz. Chp kent lokantaları açmış çok mu..Kent lokantaları zarar etmiyor mu? 

haa bana kalsa hepsini kapatsınlar. Niye diyeceksen.. Akpnin islami sosyalizmi sayesinde hayatı ucuza hatta beleşe yaşayan insanlar türedi, üretmeden asgari şartlarda yaşayan, nefes almayı, kanının ekmekle doymasını yaşamak zanneden şükürcü tayfa.. Bu tip hizmetlerden faydalananlar içinde istatistik yapılsa emin ol faydalananların çoğunluğu akp tabanını oluşturan gelir düzeyi düşül bu tayfadır. Yani Chp bu hizmetleri yapmasa oy oranı çok değişmeyecek.

• zarar ettiğini düşünmüyorum sonuçta kâr etme amacı yok

zaten sanayide tabldot yemekler 80-120 arası satılıyor

tabi burda fark var işçi yemekleri fabrikalara yemekhaneler tarafında getirilip götürülüyor sonuçta bu bir maliyet
    kent lokantalarında böyle bir durum yok

• İSKİ ve ulaşım tarafından ettikleri yüksek kar ile aradaki farkı kapatıyorlar.

• Umarım sayıları daha da artar. İktidar iyice halka bilenmeye başladı, resmen düşman gibi saldırıyorlar vergilerle zamlarla. CHP mutlaka bir alternatif, suda boğulan vatandaşa hava boşluğu yaratmak zorunda. Kent lokantaları bu adımlardan sadece biri. İktidar ilk başta dalgaya alıyordu ama sanırım ellerinde kalan 3 5 belediyede kendileri de benzer lokantalar açmaya başladılar

• CHP şu devletçi kafadan bir kurtulabilseydi AKP 50 kere gitmişti de işte bunların bu kafası yüzünden şuan bu haldeyiz. Devlet lokanta mı işletir arkadaş? Devlet kendi esnafıyla, lokantacısıyla rekabete mi girer hem de haksız rekabet. Çözüm bu mudur yani?

• Donald Trump kullanıcısına yanıt

yapar tabi, niye yapmasın? sosyal hizmet faaliyetleri ki bunu her devlet yöntemleri farklı da olsa sosyal yardım adı altında zaten yapıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

CHP şu devletçi kafadan bir kurtulabilseydi AKP 50 kere gitmişti de işte bunların bu kafası yüzünden şuan bu haldeyiz. Devlet lokanta mı işletir arkadaş? Devlet kendi esnafıyla, lokantacısıyla rekabete mi girer hem de haksız rekabet. Çözüm bu mudur yani?

SEKA hiç paraya satıldı, şimdi selüloz ithal ediyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donald Trump kullanıcısına yanıt

Her şey kömürle başladı, makarnayla devam etti, çayla zirveyi yaşadı. İslamik sosyalizmi yaşıyoruz. Chp kent lokantaları açmış çok mu..Kent lokantaları zarar etmiyor mu? 

haa bana kalsa hepsini kapatsınlar. Niye diyeceksen.. Akpnin islami sosyalizmi sayesinde hayatı ucuza hatta beleşe yaşayan insanlar türedi, üretmeden asgari şartlarda yaşayan, nefes almayı, kanının ekmekle doymasını yaşamak zanneden şükürcü tayfa.. Bu tip hizmetlerden faydalananlar içinde istatistik yapılsa emin ol faydalananların çoğunluğu akp tabanını oluşturan gelir düzeyi düşül bu tayfadır. Yani Chp bu hizmetleri yapmasa oy oranı çok değişmeyecek.

• Yemek arzının sürekliliği yok, o yüzden zarar algısı yanlış. Günlük belirli stok var. O stok bitince günlük yemek arzı bitiyor. İSKİ kurumu gibi İETT kurumu gibi sürekli mecburi arz olmadığı için zarardan bahsedilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 13 Ocak 2025; 0:49:27 >
  • Bu lokantaları bulup önünde kuyruğa girip 40 liraya etleri mideye indirecek kadar uyanık adamın 3-4 dairesi vardır.

• Lokantacı gibi işçilik maliyeti, SGK/vergi vs maliyeti olmayınca zarar yazmıyordur.

Hammadde maliyetine geliyordur.Yada zararı sineye çekiyorlardır.Onu yapmasa direk ayni yardım yapacak kısıtlı kişiye.Bu yolla çoklu kişiye destek olup

daha çok kişiye ulaşmış oluyorlar.

• Ne zaman kent lokantaları kapatılır, insanlar bu lokantalara muhtaç hale getirilmekten çıkartılır, işte o zaman yapılan işleri desteklerim. İnsanların evinde 2 tencere yemek pişmiyorsa artık bu ciddi sorun. Temelden bu problemi gidermek lazım. Öyle geçici çözümler ile sorunlar halı altına süpürülüyor. İnsanlara kent lokantası açıyoruz diye hizmet edildiği düşünülüyor, bunlar afişe ediliyorsa beni aklıma tam tersi geliyor. İnsanların karnını doyuramayacak kıvama geldik, bununda böyle üstünü kapatıyoruz mesajı veriyorsunuz.

Bunun gibi hizmet adı altında bir çok sorun var. Mesela çocuklu, çalışamayan annelere 5000tl veriyoruz deniyor. Olay burada 5000tl vermek değil. Olay burada anneyi çalışmaya teşvik edip, ekonomiye katkı değer sağlamasına adım attırmak, 5000tl üstünde paralar kazandırmak olmalı. Çocuk için eğitim alanları açılmalı.

Bunlar hizmet değil Türkiye'nin kanayan yaraları. Bunun gibi bir çok sorun var.

• Ben kamu personeliyim. Kurumda öğle yemeği veriliyor. Devlette personeline sadakada olsa yemek parası da gönderiyor. Ona rağmen ben kurumda günlük 60,00 TL'ye yemek yiyorum.

Yemeği yapan kişi kamu personeli, yemek yenen yer kamuya ait, elektrik, su kamudan, kira yok. Ona rağmen biz niye para ödüyoruz çözemedim. 500 kişinin yiyeceği yemeğin maliyeti bu hiçbir gider olmadan kişi başı 60,00 TL olabilir mi? Kamu kurumu bile Catering gibi çalışıyor.

• garanti ücretli oto yollar kadar zarar etmiyordur 

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Otoyol sayın neo

• Muhtaç durumda ki insanımıza yardım yapılıyor ise bu yöntem doğrumudur?

Büyük reklamlarla lanse edilen ve belediyenin parasıyla açılan bu lokantalardan yararlanmalarda bir ölçü varmıdır? Önüne gelen bu düşük ücretli hizmetten yararlanabiliyor sanırım.

Başka ülkelerde muhtaç insana öğünlük fiş verilir o fiş ile hizmetini alabiliyor diye biliyoruz.

Bizde ilk gelen yer sonra gelene yemek bitti şeklindeyse bu kötü diyebilirim.

• Müteahhit Ekrem algı ve prodüksüyon işini iyi yapıyor, hakkını teslim etmek lazım..

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Ee yapar tabiyse o zaman niye her seçim 20’ye 25’e takıldığını sorgulamayacaklar. Bu ülkede çağ dışı işlerin peşinde koşan sol kafaya çıkacak oy bu kadar.

• zarar etmiyordur ama kar da etmiyordur. Evde 4 kişiye yemek yapsan içinde et yoksa 3 çeşidi 100-150 TL ye mal edersin diye düşünüyorum.

Hadi biraz da kıyma koydun 150-200 arası. Bunlar toptan alıp toptan yaptığı için çok daha ucuza gelir.

Olmayacak fiyat değil.

Ülkemizde restoranlar acaip kazıklıyor çünkü. Sanırım en yüksek enflasyon restoranlarda yaşanıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.