Şimdi Ara

KENWOOD KRF-V6090D AVR + DVF-3200S DVD-Divx Player + ONKYO HTP-103 6.1 PAKET (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
0
Favori
26.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okudum dostum ama surroundlardan ses gelmemesine hala inanamıyorum.Dostum gözden kaçırdığın bir nokta olablirmi?
  • tum turkıye dekı enpluslarda tukenmıs
    teshısdekıler bıle tukenmıs
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferakar

Okudum dostum ama surroundlardan ses gelmemesine hala inanamıyorum.Dostum gözden kaçırdığın bir nokta olablirmi?

Şimdi şöyle: Sadece benim yorumlarım değil, diğer Kenwood sahibi arkadaşlarında desteklediği üzere Surround dediğimiz hoparlörlerden ancak müzik özel efekt (5.1 destekli medyalarda) gibi sesler geliyor. MP3 de örneğin varla yok arası bir müzik sesi geliyor. Yani bu benim Kenwood testlerimde vardıgım bir netice,

Ha şunu da belirtmiştim Disco, Theatre, Stadium gibi Modlarda tüm hop.den ses geliyor ancak bu modlarda benim fikrime göre 5 sn bile birşey dinlenmez

Bu surround Hop. den zaten mantık, yukarda tartışıldıgı üzere oturdugunuz yerin arkasında oldugundan surround sesi almanız üzerine kurulmuş, yani konuşma sesi özellikle sadece CENTER'dan aldıgınız modlarda gerçekten gelen konuşma sesi çok güzel net ve şiddetli bir o kadar özel efektleri de surround olarak güzelce hissedebiliyorsunuz,

Ne varki aklım fikrim araştırdıkça YAMAHA'da Keza ondaki modlarda (Örneiğin yukarda belirttiğim gibi ENTERTAINMENT) sesleri nispeten eşit ve dinlenebilir olarak tüm hop. lere dagırıyormuş AVR.

Keşke elimden bir tane geçmiş olsa da size gönül rahatlıgınca Kenwood ile arasında fark var mı varsa nerelerde var inceleyip yazabilseydim

• Eozen81 arkadaşım öncelikle aldığın sistem hayırlı uğurlu olsun.Mesaj sayım az olmasına rağmen sıkı bir forum takipcisiyim .Sana bir çok yerde rastladım dertlerimiz-beklentilerimiz hep ortak seninle bende senin gibi dvd divx (özellikle divx diziler)müptelasıyım.Bir ara o kadar çok yordu ki bu forumları inceleme olayı itiraf etmeliyimki bundan sonra araştırma yapmayacağım bu eozen ne alırsa bende aynısını alcağım dedim.Bu arada ortak başka bir nokta da voxline 933 divx player.Neyse bu gelişmeler sürerken arkadaşım beni evine davet etti ve jvc ses sistemiyle bana hava bastı.Zaten jvc ye özel bir hayranlığım varken bu hayranlık 2 ye katlanmış oldu.Yok omni directional surroundlar varmış yok matrix6.1 yok prologic IIx varmış derken senin şu cihaz divx dizilerde surroundanlardan ses veriyormu sen ondan bahset dedim.Evet veriyor dedi ve kendi kulaklarımla duydum lost seyrederken adam önde konuşuyor denizin hışırtısı surroundlardan geliyor.Lost'un ses kaynağı bildiğimiz netteen indirdiğimiz stereo ses.Yani cihaz mono veya stereo bir kaynaktan aldğı sesi 5.1 olarak kabinlere dağıtabiliyordu.
    Şimdi diyeceksin ki;Kardeşim madem bu kadar beğendin git aynısından al sen de kurtul bizde kurtulalım.Malesef alamıyorum çünkü jvc aynı sistemden üretmiyor ve yeni nesil jvc ses sitemlerinde omni directional özellik yok.Bir de şunden emin değilim maharet reciver'da ama sanal surroundları omni directional özellikli surround kabinler yapıyor olabilir mi?

• @zafer dostum öncelikle kişisel olarak benim için yaptıgın yorumlara ve "hayırlı olsun" temennine teşekkür ederim valla bu kadar takipçi olacagına lütfen katılımcı ol bundan sonra Bak sayende bir JVC farkı öğrenmiş olduk

Bahsettiğin gibi amacım özellikle TV Dizilerini (LOST HEROES vs. gibi) + işte filmleri evlendiğimde hanımla şöyle oturdugumuzda adam gibi izleme hevesi başka birşey değil, işte bu beklentiler neticesinde aslında çokda araştırdıgımı sanarak bu Kenwood u aldım (ancak seninde dediğin gibi bazı durumlarda ne yazıkki en güzel araştırma tipi satın almak oluyor ).

Ha şu var : ben peşin 800 YTL ye sistem kurar mıydım kurardım, nasıl kurardım, bu sistemdeki AKTİF ONKYO 6.1 sistemi GG de 300 kagıda satıyorlar ordan alırdım, kalan 500 YTL ile de araştırıp bir YAMAHA alırdım, ancak bunu ne zaman farkına varıyorum bu sistemi edindikten sonra,

yani diyeceğim o ki en azından ak sen bir fikir edinmişs,in, bir rehberin var, işte bende böyle bir rehber yoktu yani örneğin ben senin yerinde olsam o tadı aldıktan sonra hayatta o tadı alamaycagım bir sistem almazdım O açıdan ben bu sistemi almış oldum çünkü bu camiaya ilk atılımım ama öyle geliyorki bir süre sonra bu AMFİ beni kesmeyecek

Sistemi yaza yeni eve kuracagım için kaldırdım kaldırmasam açar bir LOST u dinlerdim senin dediğin gibi, çok emin olmamakla birlikte o su sesi vs. gibi efektleri belki bizim AVR'de dagıtıyordur herhangi bir modda, burda sistemi kuran dinleyen arkadaşlardan biri denese aslında 2 kanal bir sesi sistem dagıtabiliyor mu diğer surroundlara da iyi olur

Ancak şuna dikkatini çekmek isterim, LOST gibi popüler dizilerin ilk önce TV RIP dediğimiz 2 kanal release'i daha sonrada HD dediğimiz bir versiyonu çıkıyor, ve ben hiç HD bir versiyon çekmedim acaba o versiyonu 5.1 kanal ses içeriyor ve arkadaşında o release leri arşivliyor olamaz mı, hani diyorum bir ihtimal ordan yırtarız

Kenwood'da sesi valla dagıtamama olasılıgı çok yüksek, ben AVR'lerin bu kadar farklı olabileceğini sanmazdım, inanılmaz net farklılklar varmış, ben AVRleri genelde böyle temel özellikleri aynı işte marka model isim farklıkları vardır diye düşünüyordum, ama daha Kenwood da bass tizz yapamayınca anladım

Bu arkadaşındaki JVC sistemde mesela MODLARDA bass tizz ayarları yapılabiliyor mu acaba? Bende onlara taktım iyi mi

• Tekrar selamlar.Benimde senden kalır yanım yok yani omni directional mevzusunu çok mu abartıyorum acaba diye zaman zaman düşünüyorum.

Yarın ilk işim JVC sistemde mesela modlarda bass tizz ayarları yapıp-yapamadığını sormak olacak arkadaşıma.

Lostlar hd çekim değil 300 KüsurMb'lık aviler.Nerden mi biliyorum çünkü elemana ben verdim diziyi.Kendin pişir başkası yesin kadere bak!!.

Aslına bakarsan bende fazla birşey istemiyorum 10-15m2 odamda temiz ses alabiliceğim bir sistem yeter bana ama biraz pimpiriklilik var bende galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferakar -- 19 Mart 2007; 1:35:56 >
  • @zafer tüh desene enim HD LOST teorim yattı, aslında keişke sen yakınında bir KEnwood kullanan olsa da alıp o LOST'ları gitsen ona bakalım JVC ile aradaki fark çok mu fazla?

Bu arada dostum valla bende dün bu konuşmamızdan sonra gidip bir 700 MB lık HD LOST indirdim onda ses 5.1 miş valla

KENWOOD KRF-V6090D AVR + DVF-3200S DVD-Divx Player + ONKYO HTP-103 6.1 PAKET
  • divxlerle ilgili ben de biraz önce bikaç deneme yaptım.şöyle bi durum var.Dizi ile ilgili avi diye söylenmiş ama benim denediğim divxler de avi idi ama iki farklı durum ortaya çıkıyodu.

1.Dolby digital ışığı yanan divxler:Bunlarda dolby digital,dolby digital ex ve dolby+prologic seçenekleri var.Bunların hepsinde ses arka hoparlörden geliyo.King Arthur,Incredibles bu seçenekteydi.ki ses gerçekten dvdleri aratmadı ve çok iyiydi.

2. Normalde tüm seçeneklerin görülebildiği divxler:Bunlarda tüm modlar var.Ama ses yalnızca eozen81'in beğenmediği modlar olan arena,theatre,stadium,disco modlarında ve prologicııx modunda arka hoparlörlerden ses geliyodu.ama eozen81e filmleri izlerken hak verdim.bu modlarda(arena,theatre) film izlenmiyo hakkaten.Alien vs predator,reservoir dogs bu seçenekteki filmlerdi.

Yani filmin avi olması deilde sesin nasıl olduğu önemli sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 19 Mart 2007; 19:48:57 >

• Eozen arkadaşa sordum bas-tiz olayını.Ayarlayabiliyorsun dedi modda iken.Telefonla görüştüm kendisiyle ayrıntılara giremedik.

Nasipse bende jvc bi sistem toplamak üzereyim.Benim ve arkadaşımın sistemini ayrıntılı inceleyip,ilerleyen günlerde forumda paylaşmak istiyorum.

Herkese saygılar sevgiler.
  • @water sonunda bana hak verebilmene sevindim anlaşılan kulaklarında bir pas vardı ve silinmiş Şimdi olay tabiki avi ya da uzantısı değil kaynaktaki sesin nasıl riplenmiş oldugu bunuda işte zaten yukarda gösterdiğim gibi GSpot gibi programların AUDIO kısmındaki bilgiden anlamak mümkün, yukarda gördüğünüz gibiyse ses yani (5 chnls) yazıyorsa zaten film tüm surroundları dolaşır,

Ama benim sorum zaten 2 chnls yani standart sesi olan sunumlar, bunları amfi acaba dagıtabilyor mu, ulen varya açtıracaksınız bana sonunda amifi

@zafer dostum teşekkürler, desene bass tizz ayarlanamayan bir bizim Kenwood kaldı

• "Ama benim sorum zaten 2 chnls yani standart sesi olan sunumlar, bunları amfi acaba dagıtabilyor mu, ulen varya açtıracaksınız bana sonunda amifi "
  • aslında enplus teknik servisin bilmesi lazım bass-tiz ayarını.tone tuşu hiç bi şekilde işlev görmüyo.hayır sen söyledikçe benim de aklıma takılmaya başladı.yamahada var jvcde var.bizde de olması gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 20 Mart 2007; 7:39:28 >
  • yamahada var JVC'de var + ONKYO'da var
    Benim yüzümden herkes Kenwooda düşman kesilecek en iyisi ben daha yorum yapmayayım

Şaka bir yana sağolsun BURADAKİ sağolsun @eiskent arkadaşımızın incelemesinden sonra ONKYO'ya daha bir aşık oldum, hele o da benim gibi tizz sever olarak alete bayıldıysa varya bu alet kesin benlik. Utanmasam daha 5 saati bulmayan Kenwood deneyimi okuduklarım karşısında satıp ONKYO alıcam

Bu arada bir ark. ONKYO seti almış ENPLUS'dan dün, çok detaylı deneyemeselerde işte ben ona söylemiştim 2 kanal Prison Breakler'de falan arkadan ses geliyor mu bak diye, bakmış surround ses geliyor dedi (Konuşma sesi yok tabi). Birde benim için önemli özelliklerden biride, Digiturk ü AMfiye optic olarak baglamış ve yayınları izlerken arkalardan da ses geliyormuş.

Bizde bu tip bir baglantı yapan var mı ? Yani Kenwood'u uyduya baglayan ve benim gibi kablolu yayın alan varsa direk TV den amfiye çıkış yapan? BU durumlarda bizde de ses umarım arka hoparlörlerden geliyordur yoksa kaldırır atarım valla artık bu kadar para verip o özelliğide yoksa yani

• Onkyonun hangi modelini almış?
  • @eozen sen kendini boşa üzüyosun. Aslında haklısın aldığın cihazda bu özelliklerin olmasını istemekte, bas ve tiz ayarlarının olması gerekirdi kesinlikle.
    ama 800 YTL'ye sırf bu sistemin hoperlörleri satılıyor ve ileride avr'ni satıp iyi bir avr aldığın zaman o hoperlörler'den alacağın sesi tahmin edebiliyorsundur herhalde.
    Genel olarak dvd filmler'de ben bu setin parasına göre performansını gerçekten çok iyi buluyorum zaten anında bitmiş stoklar millet onkyo, kenwood duyunca 800 YTL'ye akbaba gibi üşüştüler
  • quote:

Orjinalden alıntı: tepeb

@eozen sen kendini boşa üzüyosun. Aslında haklısın aldığın cihazda bu özelliklerin olmasını istemekte, bas ve tiz ayarlarının olması gerekirdi kesinlikle.
    ama 800 YTL'ye sırf bu sistemin hoperlörleri satılıyor ve ileride avr'ni satıp iyi bir avr aldığın zaman o hoperlörler'den alacağın sesi tahmin edebiliyorsundur herhalde.
    Genel olarak dvd filmler'de ben bu setin parasına göre performansını gerçekten çok iyi buluyorum zaten anında bitmiş stoklar millet onkyo, kenwood duyunca 800 YTL'ye akbaba gibi üşüştüler

Dostum öyle diyorsunda valla bugün GG de bitti bizim ONKYO HTP 103 6.1 sistemi 300 YTL ye sıfır sattı adam kutusuyla bilmem nesiyle, e düşün şimdi 800-300 = 500 YTL paramız kalıyor. 450 YTL'ye de mesela YAMAHA 359 aldın mı al sana 750 yaptı ikisi (link aşağıda)

http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=Elektronik&productid=EK05155(43000000)

Yani 800 YTL ye tamam sıfır bir sistem aldık iyi hoş ama insan işte bu tip alternatifleri değerlendiremiyor almadan, o açıdan ben "ay ne yaptım Kenwood aldım" demiyorum yanlış anlaşılmasın,

Edit : Hatta HTP yi 279 YTL'ye bile buldum :)

https://secure.elektroniksepet.com.tr/UrunDetay.aspx?UrunID=831
    Kenwood aldıktan sonra beklentilerimin aşması neticesinde almam gereken ürünü teşhis ediyorum bir nevi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 20 Mart 2007; 18:12:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

quote:

Orjinalden alıntı: tepeb

@eozen sen kendini boşa üzüyosun. Aslında haklısın aldığın cihazda bu özelliklerin olmasını istemekte, bas ve tiz ayarlarının olması gerekirdi kesinlikle.

Dostum öyle diyorsunda valla bugün GG de bitti bizim ONKYO HTP 103 6.1 sistemi 300 YTL ye sıfır sattı adam kutusuyla bilmem nesiyle, e düşün şimdi 800-300 = 500 YTL paramız kalıyor. 450 YTL'ye de mesela YAMAHA 359 aldın mı al sana 750 yaptı ikisi (link aşağıda)

http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=Elektronik&productid=EK05155(43000000)

Yani 800 YTL ye tamam sıfır bir sistem aldık iyi hoş ama insan işte bu tip alternatifleri değerlendiremiyor almadan, o açıdan ben "ay ne yaptım Kenwood aldım" demiyorum yanlış anlaşılmasın,

Edit : Hatta HTP yi 279 YTL'ye bile buldum :)

https://secure.elektroniksepet.com.tr/UrunDetay.aspx?UrunID=831
    Kenwood aldıktan sonra beklentilerimin aşması neticesinde almam gereken ürünü teşhis ediyorum bir nevi

279 ytl ye bulduğunuz yerde stok yok maalesef.

• Eozen olm ben sana demiştim onky al diye, şimdi vurusun kafanı duvarlara tabi
  • @ozanbilen, stokta olmadıgını ben farkedememiştim uyardıgın için sağol demek ondan ucuz

@yılmaz oglum git işine adam gibi yönlendirme yapma sonra ahkam kes naş naş

Beyler TV baglayan yok mu alete yaw sesi TV den alan aranıyor kenwood ile
  • Ulen hayatım testlerle geçiyor aklım fikrim Kenwood oldu,
    Prison Break (prison.break.s02e20.hdtv.xvid-lol) seyrediyorum, MONO bir film, 2 kanal yani. Ancak benim Logitech X-530'da (Hop Seçenekleri 5.1 seçili) tüm hopden konuşma sesi geliyor, center arka ön hepsinden, bunu dinlerken diyorum ulen şimdi Kenwood da dinlesem acaba hangisinden ne gelecek anlaşılan ben kafayı yicem bu konularla
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.