Şimdi Ara

KENWOOD M2GC7 İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cowon d2 ,iriver p10 sahibiyim,buna rağmen en iyi düz ses arayaşım sürerken,trekstor mu derken en kaliteli sese sahip cihazın Kenwood M2GC7 olduğunu öğrendim ve geçen hafta hongkong dan getirttim.İlk izlenimim
    [
    Kibrit kutusu büyüklüğünde ,küçük boyutta olmasıydı.Fakat Japon yapımı cihazın malzeme kalitesi oldukça yüksekti.Kulaklığı takıpta sesini dinleyince, kulaklarıma inanamadımBoyu küçük ama sesi, dev di.cowon ve iriver la karşılaştırılamayacak kadar düz sesi, yani hiç işlenmemiş, ham sesi muazzam kalitedeydi.Bunu kenwood mühendisleri supreme teknolojisiyle yapmışlar. Tamamen özgün bir üretim sağlamışlar.Oysa cowon iriver üreticileri ana chipi ve codec ses güçlendiricileri,telechips,samsung gibi wolfonson gibi genel üreticilerden alıp topluyorlar.Kenwood da rock pop bass custom gibi,genel ses ayarları kullanılmış,wow srs bbp 3D gibi ses işlleyici ve geliştiricilerine yer vermemişler.Çünkü dinlerseniz göreceksiniz bunlara kesinlikle gerek yok.Mevcut custom ayarlar bile düz sesin üzerine çıkamıyor hatta bozuyor.Yani bu ayarlar da aslında gereksiz ve kullanmıyorum.Ses çıkışları 2x4.5 mW buna karşın son seste dinlemek mümkün olamadı.Nerdeyse cowona yaklaştığını fark ettim.Sesi son derece net midler tizler son derece ayrıntılı, hele baslar o kadar doğal ki sanki davul kulağınızın dibinde çalıyor,tokmağın zar üzerindeki titreşimini hissediyorsunuz.Stereo etkisi son derece belirgin,her çalgının ve sesin farklı yerlerden geldiği gözünüzün önünde canlanıyor.Müzik yüklemek taşı bırak la çok kolay herhangi bir CD beraberinde gelmiyor.Hafıza 2 GB Flash oldukça yeterli.
    Radyosuna gelince çekişi mükkemel. Her türlü ortamda kanaldan düşmüyor.Ses kalitesi gene çok yüksek,MP3 mü, radyo mu, dinlediğinizi karıştırabiliyorsunuz.
    Diğer bir artısı da pili ,AAA tek adet heryerde bulunan şarjlı pille çalışıyor ve normal kullanımda 8 saat dayanıyor.USB den 3 saat te doluyor.
    Sonuç :bence trekstorun pabucu çoktan dama atıldı.Cowon da ses güzelleştiriciyle elde ettiğiniz ses kalitesinden fazlası,bu küçük cihazda hiç bir ayara gerek kalmadan var.

KENWOOD M2GC7 İNCELEMESİ

KENWOOD M2GC7 İNCELEMESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamozum -- 23 Kasım 2007; 21:55:16 >

• Yorum yaparken bir de Vibez al ondan sonra kiyasla... kimin papucu dama atiliyormus gör bakalim.
  • Bir zamanlar Kenwood hakkındaki düşüncelerime karşı çıkanlar, bu kısa ve öz inceleme yazısıyla belki bana biraz hak verebilirler.
    Kenwood Türkiye'de fazla bilinen bir marka değildir. En çok küçük mutfak aletlerile tanınır (o da bir yere kadar). Doğru birtercih yaptığınızı düşünüyorum. Hayırlı olsun. İyi günler de kullanın.

===========================================

quote:

Orjinalden alıntı: einstein290573

Yorum yaparken bir de Vibez al ondan sonra kiyasla... kimin papucu dama atiliyormus gör bakalim.

Sen de önce Vibez, sonra Kenwood dinleyip kıyasla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 23 Kasım 2007; 21:59:49 >
  • Vibezi dinlemedim, ama supreme teknolojisinin çok yeni ve üstün olduğu biliniyor.Dinlemeni tavsiye ederim.
  • @tech_türk: Bu kadar alinmana gerek yok. Sadece diger markalarla kiyaslarken en azindan onlari da dinlemesini önerdim.

Benim Vibezim var ve en son Simgatel 3006 cipini kulandigi icin sipayada en iyi ses kalitesine sahip oldugu ortada.

Vibezin ses kalitesi TrekStor marka oldugundan falan degil Sigmatel cip setinden kaynaklniyor.

quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

Bir zamanlar Kenwood hakkındaki düşüncelerime karşı çıkanlar, bu kısa ve öz inceleme yazısıyla belki bana biraz hak verebilirler.
    Kenwood Türkiye'de fazla bilinen bir marka değildir. En çok küçük mutfak aletlerile tanınır (o da bir yere kadar). Doğru birtercih yaptığınızı düşünüyorum. Hayırlı olsun. İyi günler de kullanın.

quote:

Yorum yaparken bir de Vibez al ondan sonra kiyasla... kimin papucu dama atiliyormus gör bakalim.

• quote:

@tech_türk: Bu kadar alinmana gerek yok. Sadece diger markalarla kiyaslarken en azindan onlari da dinlemesini önerdim.

Benim Vibezim var ve en son Simgatel 3006 cipini kulandigi icin sipayada en iyi ses kalitesine sahip oldugu ortada.

Vibezin ses kalitesi TrekStor marka oldugundan falan degil Sigmatel cip setinden kaynaklniyor.

Hiçbir DAP'nin kalitesini kullandığı ses yongasına veya yonga takımına bakarak kararlaştıramazsın. Ses yongası kadar, yonganın yerleştiği kartlar ve bu donanımı kullanacak yazılım (firmware) da önemlidir.
  • ABİ ESKİDEN KENWOOD UN HEM OTO TEYİBİ WARDI HEM OTO HAPORLÖRÜ WARDI BEN ÇOOK OTOYA MONTE ETTİM BELKİ KALİTE OLARAK O YILLARA NAZARAN (1997) DÜŞMÜŞ OLABİLİR KİBRİT KUTUSU GİBİ OLMASI İYİ OLMUŞ KOTTAKİ BOZUK PARA GÖZÜNE SIGAR DESENİZE JAPON MALI İYİ OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM ÇİNDEN KATKAT İYİ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kenwood jl755 kabin yapımı
    3 yıl önce açıldı
    Edifier S880DB İnceleme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@tech_türk: Bu kadar alinmana gerek yok. Sadece diger markalarla kiyaslarken en azindan onlari da dinlemesini önerdim.

quote:

Bir zamanlar Kenwood hakkındaki düşüncelerime karşı çıkanlar, bu kısa ve öz inceleme yazısıyla belki bana biraz hak verebilirler.

quote:

hocam öncelikle vibez'ın içinde smtp 3600 chipi bulunuyor, 3006 değil.Ve aynı chip creative zen V de de mevcut ama zen V'nin sesi vasatın üzerine çıkmış değil.Yani önemli olan devre tasarımı ve yazılım.

kenwood'un bu ürününün vibez'ın üzerinde olduğunu her ne kadar dinlememiş olsam da head-fi 'daki pek çok audiophille sayılacak kişilerden duymuş bulunmaktayım.Her ne kadar kalite göreceli bi kavram olsa da vibez'ın eşsiz olduğunu söylemek zor

• Hizli yazarken 3006 yazmisin.Kabul.
    O zaman Vibez in ses kalitesi sadece cipi degil ise tech_türk arkadasin yazdigina katilmak gerekiyor.
    Amerikan forumlari okursam Kennwood un yeni playeri o kadar övülmüyor.

quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

quote:

quote:

hocam öncelikle vibez'ın içinde smtp 3600 chipi bulunuyor, 3006 değil.Ve aynı chip creative zen V de de mevcut ama zen V'nin sesi vasatın üzerine çıkmış değil.Yani önemli olan devre tasarımı ve yazılım.

kenwood'un bu ürününün vibez'ın üzerinde olduğunu her ne kadar dinlememiş olsam da head-fi 'daki pek çok audiophille sayılacak kişilerden duymuş bulunmaktayım.Her ne kadar kalite göreceli bi kavram olsa da vibez'ın eşsiz olduğunu söylemek zor

• Ben de yeni kenwoodların en üst seviyelerde ses kalitesine sahip oldugunu bazı yerlerde okudum. işte supreme ex'li bir kenwoodun bir incelemesi burada-link-. adam zaten en başta amerikada bile tam bilinmedigini yazmış...burada da yeni nesil diger bir kenwood modeli haberi-link-. Alan arkadasa hayırlı olsun.bence cok iyi bir secim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikbinn -- 24 Kasım 2007; 1:14:12 >

• cowon ve vibez kullananların bir sonraki dap markası belli oldu diyebilir miyiz yoksa çok mu erken? ama işin içinde "kenwood" var bekleyip görmek lazım güzel alet...
  • inceleme için teşekkürler,
    Ancak birçok eksiği var. Test ne şekilde yapıldı? Hangi formatlar ve hangi değerler(kbps) arasında mp3 ler kullanıldı. Müzik türü nedir? Hangi kulaklık(lar) kullanıldı. Bunlar olmadan tam olarak fikir sahibi olmak zor.
    2 gb yeterli demişsin ama kime göre neye göre 160gb kullanan biri için 80gb az gelebilir, 512mb kullanana 2 gb yeterli gelebilir. O bakımdan bu bir artı değil bence.
    8 saat pil ömrüde önemli bir eksi, artık 50-60 saat pil ömürlerine ulaşılabilirken, 8 saat pil ömrü önemli bir eksi.
    Kenwoodun ses kalitesi birçok yerde övgüyle bahsediliyor ama bulması zor ve de pahalı mahalesef...
  • Mp3 player forumundaki en çok görmek istediğim incelemelerden biri oldu bu....

Gerçektende mükemmel bir alet... (Dinlemedim) Ama ne kadar mükemmel olduunu tamin etmek zor değil.....
  • Bu arada toplamda kaça elinize geldi sormayı unuttum???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

Bu arada toplamda kaça elinize geldi sormayı unuttum???

Bu aleti Gitti Gidiyor aracılığyla aldım.Bana 190 YTL + 7.5 ytl kargobedeline mal oldu.Bu fiyata bu kaliteyi görünce 3 tane daha playerim olmasına karşın almak zorunda kaldım.Şimdi hiç pişman değilim.
  • Bu cihazın tek seçeneği 2GB mı acaba? 4, 8GB seçenekleri yok sanırım, değil mi?
  • Bu cihazın,1 ve 2 gb olanı var hafıza genişletilemiyor.Fakat flat seste gerçekten harika.Cowon flat le mukayese bile edilemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.