Şimdi Ara

| Audio-Technica CKR7 İncelemesi (Yeni Model) |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Audio-Technica markasının yeni serisinin f/p kulaklığı CKR5 incelemesinin ardından CKR7 incelemesi ile karşınızdayım. Sesi yazılı anlatmak oldukça güç olsa da umarım aklınızda CKR7 hakkında bir şeyler şekillenir.
    Bildiğimiz üzere ATH bu seriyi gerçek, doğal ses için çıkardı. (CK-Realitiy) Bakalım CKR7 ne kadar gerçek ve doğal ses verebiliyor.

Kutu içeriği;
  • 1 adet CKR7 kulaklık
  • 1 adet deri taşıma kılıfı
  • 4 adet farklı boyutta slikon uç

Klasik ATH kutu içeriği diyebiliriz. Fakat CKR7 modelinde kullanılan taşıma kılıfının malzemesi CKR-5, CKM500, CKS55X ve bir çok modelden daha kaliteli. Kalite algısı yüksek suni deri ile şık bir tasarımı bir araya getirmişler.

Kablo ve jack kalitesine gelirsek;
    Klasik ATH kablosu ve jack'ı kullanmışlar. CKS55X , CKS77 , CKS77X vb. hep aynı kablo ve jack kullanılıyor. Kablo ve jack kalitesiz hissi vermiyor. Uzun süredir bu kablo ve jack'ı kullanan kulaklık kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım. Özellikle kopartmazsanız veya bir yere takmazsanız sorun çıkartacak bir yapısı yok.
    Kablosu simetrik yapıya sahip. Yani sol-sağ eşit uzunlukta, arkadan dolama olayı yok.

Kulaklığın kasası komple sert plastik yapıda. Keşke CKM99 modelindeki gibi metal olsaymış. Metalin verdiği soğukluk hissi bir başka.
    Kulaklığın arkası kapalı yapıda. Plastik oldukça sağlam, sorun çıkartacağını düşünmüyorum.

Filitre;
    Markaya CKR-5 modelinde bez filitre kullandığı için çok kızmıştım. Bez filitre malesef kalite algısını düşürüyor. Neyse ki CKR7 modelinde metal filitre kullanmışlar.
    İnternetteki temsili görsellerde sanki bez filitre varmış gibi duruyordu bunun üzerine güvenilir kaynaklara mail atarak bu durumu sordum. Metal filitre olduğunu doğruladılar.

Accessoryjack Mail;

Head-fi.org sitesinde Amazon Japonyadan alınma CKR7;

En çok merak edilen ses konusuna gelelim:

Bass;
    Öncelikle kulaklık bas kafalar için yapılmamış. Alt frekanslara pek tepkili değil. Basslar midbass şeklinde. Ne çok sert , nede çok yumuşak. Orta sertlikte diyebiliriz. Kalitesiz kayıtlarda basslarda yayılma olabiliyor. 320Kbps ve Flac kayıtlarda bozunmaya uğramayan, uğultu yapmayan ve pek uzamayan basslar veriyor. Kulaklığın bassları v tipi ses severlere gelmez. Yani oto ses sistemlerinde olduğu gibi güm-tıs şeklinde bir ses alamazsınız :) Pop müziklerde midbass ritmini tatlı, kulağı yormadan hızlı bir şekilde veriyor. Sürücü bass konusunda gayet hızlı.

Mid;
    Kulaklığın en iyi olduğu kısım. Şuana kadar dinlediğim tüm ATH kulaklıklarından daha çok beğendim. Koyu ve temiz bir arka plana gayet tatlı biçimde enstrumanları yerleştiriyor. Enstrumanlar çok yakın değiller. Ortada diyebiliriz. Özellikle Tezeneli çalgılarda (gitar,saz vb.) gayet başarılı diyebilirim. Sazın ince tınısını içinizde hissediyorsunuz :) Enstrumanlarda yapışma hissetmedim. Enstruman ayrımı fiyatına göre gayet iyi. Sanatçı sesi ortada, kayıta göre öne gelebiliyor. Sanatçı sesi enstrumanlar ile yapışmıyor. En önemlisi de CKS serisinde özellikle kalın sesli sanatçılarda basslar ile sanatçı sesinin hafif karışıp, sanatçının sesinde uğuldama sorunu bu kulaklıkta yok. iPhone 4-5 , Note 3 ve FiiO X3 ile yaptığım testlerde bu sorun hiç olmadı.

Tiz;
    Tizlerin vuruş kalitesi çok iyi değil ama ayrımı gayet iyi. Vuruş kalitesi çok iyi değil derken yanlış anlaşılmasın üst düzey kulaklık kullanmayan kişilere gayet yeterli ve iyi gelecektir. PFE232'den sonra bir çok kulaklığın tizlerini beğenmiyorum :) Tiz vuruşlarında yumuşaklık arayan birisiyim. CKR7 hafif sert vurduğu için çok memnun kalmadım. Sert vurmasına ramen tizlerde kulağı oyan sibilance sorunu yok. Çok nadir olarak hafif denk geldim. CKM99 modeline göre tiz performansı bence daha iyi. En azından tizler daha sakin ve kontrollü.

Ziller;
    Ziller konusunda gayet iyi. Tüm seslerden ayrık ve sakin gelen vuruşlar yüzümde tebessüme neden oldu. Bu yönden PFE232'den sonra yüzümü güldüren ilk kulaklık :)

Sahne;
    Dikey sahnesi pek yok. Daha çok yatay sahne hakim. Derinlik olarak çok büyük beklentileriniz olmasın ama pek çok kullanıcı için yeterli seviyede.
    Müziği dinlerken keşke şu gitarcı biraz daha uzakta olsaydı vb. gibi düşüncelere kapılmıyorsunuz. Fiyatına göre yeterli sahne performansına sahip.

Genel Yorum;
    110-120 USD arasında satılmakta olan kulaklık mid-tiz severler için ideal. CKM99 modeline göre bence daha başarılı. Kulaklık ckm99 modeline göre daha sakin, daha kararlı ve daha doğru ses üretiyor.

Kulaklığın test edildiği DAP'lar; FiiO X3, iPhone 4-5 , Samsung Galaxy Note III

Son olarak CKS1000LTD ve CKR7;

Bu incelemenin de sonuna geldik :) Merak ettiğiniz her türlü soruyu sorabilirsiniz.
    Okuduğunuz için teşekkür ederim.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan -- 28 Ağustos 2014; 12:41:53 >

• inceleme için kulağına sağlık.kulaklığı nerden ve ne kadara temin ettiğini paylaşır mısın acaba merak ettim
  • Ebay 120USD.
  • Hayırlı olsun tuzluymuş
  • kargalarrr kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Kulakiçiler pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam incelemelerin guzel tesekkurler, bir sorum olacak
    CKM500, CKR5 ve CKR7 arasında kaldım
    Klasik müzik dinlerim genelde, bass sevmem ama rezalet de olmasin, az da olsa dinlerim bassli muzik, enstruman ayrimina cok onem veririm doğal olarak, sarkidaki her sesi net duymam lazim
    sen hangi modeli onerirsin, bütçe fazla yok 50$ civari bakiyorum ama illa bekle para biriktir CKR7 al dersen alırım :)
    Şu an BrainWavz M3 kullanıyorum memnundum bazen detaylari kaciriyordu klasik muzige cok uyumlu degil gibi ama genel olarak iyidi, fazla hirpaladim bozuldu, M3 ten daha kotu mid ve tiz ses vermez bu modellerin hicbiri degil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 13 Kasım 2014; 3:01:47 >
  • Avorlair kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ckr7 derim. Enstruman ayrımı konusunda üstün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan

Kesinlikle ckr7 derim. Enstruman ayrımı konusunda üstün.

Tamamdır hocam sağolasın :)

• Ckr7 icin burn in yapmak mantikli mi ve ne kadar sureyle hangi kosulda?

• quote:

Orijinalden alıntı: eternalsun

Ckr7 icin burn in yapmak mantikli mi ve ne kadar sureyle hangi kosulda?

48 saat minimum yapılmalı. Karma bir müzik listesi yapıp, orta seviyenin biraz üstünde olabilir ses. Devamlı çalmasına gerek yok 5-6 saatlik periyotlar ile olabilir.
  • Daha önce cks99 kullanıyordum. Onun sahnesi ckr7 ye göre baya genişti. Zaman zaman arıyorum cks99 daki sahneyi Acaba Ckr7 de filtreleri söksek sese özelliklede sahneye nasıl bi etkisi olur? Deneyen var mı ki ?
  • Bulls Head kullanıcısına yanıt
    Filitreleri sökmeyiniz. Muhtemelen tizler artıp, rahatsız edecektir.

• oguzhan kullanıcısına yanıt
    Anladım genel araştırmalarımda o yönde oldu. Sahnede de artış olduğunu söylüyor yapanlar ama tizler baya sivriliyormuş. Şuan satıp başka kulaklık denemeyi düşünüyorum.
  • merhaba audio t.ckr7 aldım. Yahya abinin verdiği teknik bilgiler ile yardımcı oldu.kaliteli ve iyi niyetli bir satıcı,kulaklik ise sağlam yapısı ve gercek (reality) ses kalitesiyle pisman etirmez
    Basta bira tereddut ettim ama kulakligi dinleyince gercekten parasinin hakkini veren bir kulaklik almak isteyen arkadaslar kulaklik çok iyi
    Herekese tesekurler

• Arkadaşlar ckr 7 alacak olan varsa bende var satıyorum iletişime geçebilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.