Şimdi Ara

DAC Tavsiye - Kısa İnceleme (Audioengine D1, Asus Xonar u7'den sonra)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Dallamos
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dali İkon2 Mk2 hoparlör kullanıyorum. Şu ana kadar bir kaç tane DAC kullandım, hiçbirinden memnun kalamadım malesef. İstediğim ses basları yumuşak, derinden, hoparlöre sert vuran değil de dağılan yumuşak baslar. Dengeli bir orta. "s" leri patlamayan ama detaylı, temiz tizler. Genel olarak rahatsız etmeyen, hangi müziği açarsan aç dinletecek bir dac arıyorum. Gerçekten bu tarif ettiğim şekilde sistemler var. Müziği değil de sesi dinleten sistemler, böyle birşey arıyorum. Kullandığım Dac lar ve öne çıkan yönleri ise şöyle:

Creative USB Play: Sert sayılabilecek baslar, detaysız ses, dar sahne

Asus U3: Yumuşağa yakın ama dengesiz karakter, bası açsanız tizler boğuluyor, tizi açsanız patlıyor. Sahne de eh işte.

Audiengine D1: Çok büyük umutla aldığım Dac. Malesef sert ses karakteri. Aslında ses çok temiz ve dengeli ama karakteri malesef sert. Baslar gürrrr, gürrrrrr derinden değil, güm güm kısa vuruyor. Derin bas alamadım bu dac ta.

Asus U7 Echelon: U3 e benzer yumuşağa yakın ton. Daha dengeli karakter. Fiyatına göre dar sahne. Eksik detaylar. Tam olmamış yani.

HRT MusicStreamer III: ???

HRT kullanan var ise bu dac lara göre karşılaştırabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 15 Ekim 2015; 16:52:57 >

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Audioengine zaten ses karakteri olarak sert bass sesleri veriyor. Hrt m.s. ii ve audiotrack prodigy modellerini dinledim öyle tatlı ses vermiyorlar. Sistemin kalan kısmı önemli. Bir digital dac'tan yumuşak sıcakcses bekliyorsan baya para vermelisin bu modellere kıyasla. Onun yerine temiz çalan dac al + yumuşak çalan speaker ve amfi al Mesela amfi olarak marantz rotel rega olur. Speaker dali olur vs vs. Ses karakterini dac belirlemez komple sistem önemlidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Audioengine zaten ses karakteri olarak sert bass sesleri veriyor. Hrt m.s. ii ve audiotrack prodigy modellerini dinledim öyle tatlı ses vermiyorlar. Sistemin kalan kısmı önemli. Bir digital dac'tan yumuşak sıcakcses bekliyorsan baya para vermelisin bu modellere kıyasla. Onun yerine temiz çalan dac al + yumuşak çalan speaker ve amfi al Mesela amfi olarak marantz rotel rega olur. Speaker dali olur vs vs. Ses karakterini dac belirlemez komple sistem önemlidir.

Ses karakterini benim gözlemlediğim kadarıyla dac belirliyor, amfinin etkisi var mı bilemiyorum o kadar deneyimim olmadı. Ancak gördüğüm/duyduğum kadarıyla dac asıl karakteri veren bileşen, hoparlör sadece dac ın verdiğini ne kadar yansıtıyor bu konuda önemli. Ama sert karakterli bir dac ın o tonunu bir şekilde hoparlörden ya da kulaklıktan alırsınız. Benim için böyle oldu yani kısacası. Yumuşak sesli on numara bir kaynağınız olup, berbat bir hoparlörle dinleseniz de o hoparlörün limitlerini sonuna kadar kullanır en azından dac.

Şu ana kadar en beğendiğim sistem ise, daha doğrusu sadece cihaz: nokia n91

Belki çok daha iyileri var ama ben bundaki yumuşak sesi, baslardaki detayı, o içine alan sahneyi daha hiçbir dac ta bulamadım. Yanından bile geçmedi. Bi 5 dakika kullanma şansım oldu ilk çıktığında hala aklımdadır demo videosu. Onu da o zamanlar dandik bir philips kulaklıkla denemiştim. Şu n91 in sesini versin başka birşey istemem.

merhaba hocam ses karekteri sadece dac ilede ilgili değil apache air fighter üstadın yazdığı gibi ampli hoparlör seçimide önemli vede kablo işi atlanmamalı usb dac alırsan usb kabloda almanı tavsiye ederim kullanacağın interconnet kablolarada önem göstermelisin bunun yanında sıcak yumuşak ses için lambalı dac veya lambalı amfi bots av 711 712 713 gibi yada pre buffer ekleyebilirsin sisteme
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam ses karekteri sadece dac ilede ilgili değil apache air fighter üstadın yazdığı gibi ampli hoparlör seçimide önemli vede kablo işi atlanmamalı usb dac alırsan usb kabloda almanı tavsiye ederim kullanacağın interconnet kablolarada önem göstermelisin bunun yanında sıcak yumuşak ses için lambalı dac veya lambalı amfi bots av 711 712 713 gibi yada pre buffer ekleyebilirsin sisteme

Doğrudur hocam, dediğim gibi amfi ve diğer komponentlerin sese etkisi hakkında fikrim yok. Yalnız ufacık n91 nasıl o sesi veriyor fikriniz var mı? İçinde dahili harman/kardon un ürettiği amfi var diye biliyorum. O cihaz benim istediklerimi karşılarken, şu an koca koca dac, amfiler aynı sesi veremiyor. Neden böyle?
    n91 hakkında bilgim yok teknik detayları görmek lazım içinde ne var ne yok bu hobi böyledir işte istediğiniz sesi bulana kadar birçok cihaz değiştirmek gerekebiliyor
  • Audiotrak ile ilgili bir not eklemek isterim; Audiotrak prodigy hd2 de kullanıcısıyım ve diğer modellerde bu şekildedir diye düşünüyorum.Adamlar baba bir kart yapmışlar gerisini kullanıcıya bırakmışlar benim fikrim bu yönde.Kapasitör ve opamplarla oynadıgınızda benim diyen çoğu dac'dan üstündür.Tecrübeyle sabit.3 Opamp var ve opampların fiyat aralığı 0.55c-65$. Seç beğen dene dene al kullan :)

Not: Audioengine d1, aktif tipi hoparlörler için kullanılıyor genelde ve 24bit/96khz desteklidir.İyi sonuç verdiği hoparlör bence Audioengine A5+ tarzı aktif hoparlörlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cji -- 17 Ekim 2015; 3:03:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla ben bu işi anlamadım. Telefon boyutu kadar dac nasıl telefon kadar kaliteli olamıyor enteresan bir olay. Bıkmaya başladım bu işten. Audiotrak alamam laptop kullanıyorum, masaüstüne de geçmem artık. Hrt yi ikinci el falan bulsam alıcam o da dandik çıkarsa uğraşamam daha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    M2 Tech Evo
    Boşverin Hrt yi falan bulabilirseniz büyük ihtimal memnun kalırsınız,forumda kullanıp beğenmeyene rastlamadım en son tema59 (Çoşkun)arkadaş kullanıyordu oldulçada memnundu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

M2 Tech Evo
    Boşverin Hrt yi falan bulabilirseniz büyük ihtimal memnun kalırsınız,forumda kullanıp beğenmeyene rastlamadım en son tema59 (Çoşkun)arkadaş kullanıyordu oldulçada memnundu

Teşekkürler baktım. Fiyatının maşallahı var Kulaklık çıkışı da yok... bi n91 alayım da kurtulayım en iyisi

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

M2 Tech Evo

hocam piyasada yok bulsam hemen alırım elimde sistem olmasa bile kenarda dursun m2tech.evo iyi bir dac
  • senin sistem seçimin yanlış keşke bunları sistemi almadan önce söyleseydin bu iş sadece dac ile olmuyor
    1.kaynak
    2.dac
    3.interconnet kablo
    4.anfi
    5.hop kablo
    6.hoporlor
    bunların hepsi sese etken
    Size hitap eden bir urun degil m2 tech evo ustat daha çok hitap ettigi Kitle audiophile insanlar için kule hop ve stereo anfi kullanımda çok iyi bir Dac kulaklık la bir ısı yok

DAC Tavsiye - Kısa İnceleme (Audioengine D1, Asus Xonar u7'den sonra)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 17 Ekim 2015; 10:19:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Arıyorum ama piyasada yok resmen bu dac. Amazonda var, orda da fiyat uçuk. Audioquest Dragonfly dac da çok iyi puan almış, minnacık bir dac ama acaba gerçekten iyi midir ki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.