Gbox tecrübem, inceleme
Merhaba,
Yaklaşık 2 senedir Huawei MatePad tablet kullanıyorum ve çok memnunum. Ofis notebook olarak Huawei ve yakın zaman da gene Huawei'nin saatini de kullanmaya başlayınca ekosistemi de tamamlamak üzere eskiyen telefonumu Huawei P60 Pro ile değiştirme kararı almıştım. Bildiğiniz üzere Google servisleri yok. Uzun araştırmalar sonucu bir cesaret telefonu satın aldım.
Bu konuyu açma sebebim ise, YouTube üzerinden ne kadar Türkçe, İngilizce, İspanyolca video varsa hepsini birkaç kez izledim. Fakat genel olarak "gbox ile çözüldü" denerek geçiştirilen bazı detayları sizlere bilgilendirmek.
Öncelikle kısa bir özet geçeyim; Huawei ambargodan dolayı Google servisleri kullanılamıyor. Bunun için 3. part yazılımlarla bu servislere erişim sağlanıyor. Önceden gsapace kullanıyormuş (tecrübe etmedim), şu an gbox ön planda ve her gün gelişiyor.
Gelelim asıl konuya; Huawei'nin kendi App galerisi mevcut ve çoğu uygulamaya oradan ulaşabiliyorsunuz. Tabii eksikler mevcut fakat hissedilebilecek kadar hızlı büyüyorlar, tabii eksikler var mesela güncelleme gibi (aşağıda değineceğim).
Ben 2 senelik tablet kullanımımda "Aurora Store" diye Play Store'a Gmail hesabınızla ulaşabildiğiniz ve mevcut uygulamalarınızı tekrar indirebileceğiniz bir uygulama kullanıyordum. Tablet olduğu için belli başlı uygulamalar için yeterli fakat mesela oğlumun oynadığı oyunu indirdiğimde oyunu açmaya çalışınca " Google servisleri kullanır" gibi bir hata verip açılmıyordu kullanamıyorduk.
Telefona geçince Aurora Store'u tekrar kurdum tabii ve bu sefer Gbox'ı da denemek istedim. Olay şu; hangi uygulama olursa olsun indirdikten sonra gbox üzerinden klon kısmından uygulamayı klonluyorsunuz ve o uygulamanın ikincisi geliyor. İlkini silebilirsiniz. Kurulan ikinci uygulama gbox üzerinden Google servislerine ulaşıyor ve sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Videolarda, incelemelerde de anlatılan bu fakat bunun bir de detayı var. Misal deminki oğlumun oyunu "empires puzzle", gbox üzerinden oyun sıkıntısız çalışıyor, Google Play Games üzerindeki tüm veriler çekilmiş kaldığı yerden devam ediyor. Herhangi bir geçikme ya da herhangi bir his yok. Derken aynı şekilde "Google Fotoğraflar"'ı aynı şekilde yükledim ki yıllardır kullanırım yaklaşık 168 GB yedeğim mevcut. Bu program da gene sıkıntısız herhangi bir problem olmadan yüklendi, tüm yedeklerle birlikte. Tamam dedim güzel, Google harita vs ne kullanıyorsam kurdum her şeyi. Google Fotoğraflar'dan birkaç fotoğraf silerken ekrana gelen "gbox bu fotografları silmesine izin verin" mesajına tüm taşlar oturdu ve kurcalamaya başladım. Fotografı silenin Google fotograf uygulaması olması gerekirken gbox ne alaka diye bakarken Google hesabıma giriş yaptım. O da ne erişimde 14 tane cihaz gözüküyor.
Oppo'nun farklı modelleri Samsung A54 ve farklı modeller. Her uygulamanın telefon modeli farklı farklı. İlk önce test ettiğim şu oldu; mesela bir Google servisine login olmaya çalıştığında kayıtlı telefonunuza "bu bendim", "onayla" gibi mesaj gelir ve onay verirsiniz. 14 tane cihaz var, denedim mesaj gelmiyor telefona. 8-10 kere deneyince " tanesinde geldi. Demek ki 14 cihaza da gidebilir ve hangi cihaz bunlar Allah bilir. Tabii tüm güven kırıldı bir anda. Uygulamaları kaldırıp minimuma indirdim. Bir de gbox ile kullandığınız uygulamaların widgetleri kullanılmıyor, ya da ek özellikleri varsa kesinlikle kullanılmıyor. Yani şöyle düşünün gbox sizin uygulamanızı kullanıyor, telefon kullanılan şeyi gbox olarak görüyor aynı şekilde bildirin vs her şey gbox üzerinden.
Bu durumdan sonra Huawei App öncelikli olmak üzere eğer orada yoksa Aurora Store kullanmaktayım. Eğer Google servisi kullanmak gerekiyorsa ve elzemse gbox üzerinden klonlayarak kullanıyorum uygulamaları. Bunda da şöyle bir sıkıntı var; mesela App galeriden yüklediğim Enpara uygulamasına Play Store da güncelleme gözüküyor fakat bu güncelleme 4 gündür Huawei App'ye henüz gelmedi. Anlayacağınız güncellemeler henüz oturmamış, geriden geliyor. Huawei App üzerinden yüklenen uygulamaları Aurora Store'ya da Play Store'da (gbox üzerinden) gözükse bile sürüm farkından dolayı güncellenmiyor.
Biraz uzun ve detaylı dolu sanırım, kafanız karışabilir ve sıkıntılı görülebilir fakat Google üzerinde yabancı cihazların oturum açması harici herhangi bir sıkıntım yok. Bildirim sorunu hiç yok ve şu an memnunum. Uygulama uygulama detaya girsem çok çok uzun bir yazı olur diye kısaca anlatmaya çalıştım.
Sorularınız olursa cevaplayabilirim.
HUAWEI P60 PRO hk.
Merhabalar,
Huawei P60 ana konu & kullanıcı kulübü tarzı bir konu neden yok. Almayı düşünenler yada merak edenler illaki arıyordur.
Edit: Düşünene kadar 12gb versiyonu tükendiği için 8gb versiyonunu satın aldım. Ek olarak Lexar 256gb nm kart siparişi de verdim. Almamda ki en büyük etken aktarmalı yurtdışı ziyaretimde 17 saat Panama da bulunan havaalanında beklerken Samsung S23 Ultra, Iphone 14 pro max ve Huawei P60 pro nun yanyana durması ve 3 ünü de detaylı inceleyerek karar vermemdi.
Huawei ile ilgili bir kaç soru
Merhabalar,
Huawei Matepad 11 kullanıcısıyım ve çok memnun olup sıkıntı yaşamadığım için Huawei GT 3 Pro akıllı saat satın aldım. Ofiste notebook olarakta Huawei D16 modelini kullanıyorum. Yakın da telefonuda değişeceğim. Fakat bir kaç sorum olacak, bilgilendirirseniz sevinirim.
1- Matepad 11 yaklaşık 2 senedir HarmonyOS 2.0.0 sürümünde, arada güvenlik güncellemeleri geldi fakat halen 2.0.0. Neden gelmiyor yada bişey mi yapmak gerek.
2- GT 3 Pro saatin AOD (sürekli açık ekran), her kadran değiştiğinde değişiyor. Bunu ben sabitleyemiyormuyum? Kadranı değiştiriyorum AOD berbat, yada tam tersi. Kendim seçemiyormuyum, aradım nerden olduğunu bir türlü bulamadım.
3- Petal harita uygulamasını yükleyince telefon ve saate, Telefondan konum girip saatten takip edebiliyorum. Aynı şeyi Google harita için nasıl yapabilirim? Saat uygulamalarında 2 tane program var hatta biri paralı fakat çalışmıyor.
4- Ve son sorum .. Huawei telefon almayı düşünüyorum demiştim, aldığımda aracımda bir şekilde android autoyu çalıştırabilecekmiyim. Eğer evetse nasıl?
Bildiğiniz sorular hakkında tecrübe/önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Xiaomi Mi 11 Lite güncelleme hakkında.
Merhabalar,
Yaklaşık 1 hafta önce Xiaomi Mi 11 Lite aldım. Türkiye garantili ve rom vs o tip şeylerden anlamam, stock yani.
Telefonu ilk aldığımda bi güncelleme vardı yapmıştım fakat ondan sonra hiç güncelleme almadım, bu durum normal mi? Güncel sürümüm MIUI 12.02.0.2 Kararlı sürüm. Bir arkadaşım var aynı telefon 12.5 güncellemesi gelmiş. Eski forum yazışmalarına bakıyorum Nisan ayında aynı telefon için 12.03 sürümünden bahsediyor. Bu durumda benim 12.02 eski kalıyor. Neyi eksik yapıyorum yada ne hatalı?
Iphone dan androide yeni geçiş yapmış, basit bişeyse cahilliğime verin :)
Microlab MD-129 hakkında(öneri)
Merhabalar,
Ofis kullanımı ve notebooktan çıkan iğrenç üst frekans ağırlıklı sesten kurtulmak için özellikle kısık seste dinleyebileceğim ufak 2.0 stereo hoparlör arayışındayım.Bass ve tiz arayışım yok orta sesleri güzel alsam yeterli. Microlab markası nasıldır, ve belirttiğim modeli. Yada başka önerileriniz.
Özellik Değer Açıklama Speaker Eneji Beslemesi USB İşlevi Zarif Notebook Kanal Yapısı 2.0 Marka Microlab Model MD-129 Renk Parlak Siyah Ayırma 60dB Boyut 65 x 100 x 85mm Çıkış 3.5mm Çıkış gücü 8 Watt RMS Frekans cevabı 100Hz - 20kHz Giriş 3.5mm stereo Giriş hassasiyeti 320mV Güç 5 Watt x 2, 8 ohm Güç dağılım 4 Watt x 2 Güç Kaynağı DC 9V, 1.5A Harmonik boa 0,3% 1W 1kHz Nominal empedans 4 ohm Sinyal / Gürültü oranı 88dB Tweeter sürücü tipi2Teknik Özellikler
Stereo amfi önerisi (Mevcut sistem için)
Merhabalar,
Mevcut ses sistemimden bahsedeyim;
- Denon PMA-720 AE Stereo Integrated Amplifier
- Monitor Audio Bronze BX2 Bookshelf Speaker (Walnut) (Eski seri)
- DAC : Cambridge Audio Dacmagic 100 (QED Reference USB kablosu ile bilgisayara bağlı)
- RCA kablosu : QED Performance Audio Cable (Graphite)
- Hoparlör kablosu : QED XT40 Speaker Cable (4mm)
EK olarak hoparlör altına Auralex MoPad izalasyon padi kullanmaktayım.
Genel olarak Tidal Master (MQA) , Deezer Hifi üzerinden müzik dinliyorum ama bir süredir sanki amfi değişimiyle daha mutlu olacakmışım gibi geliyor yada kaşınıyorum :) Sisteme ve özellikle Monitor Audio'ya uygun amfi önerileriniz bana çok yardımcı olacaktır. Bazen de diyorum komple verip iki adet aktif stüdyo monitör tarzı birşey mi alsam. Çok çok kararsızım.
Şöyle bir video paylaşmıştım, (Ozaman izolasyon pedi yoktu sonradan eklendi).
Her türlü fikir ve önerilerinizi paylaşın lütfen.
Silinebilir
|
Almayı düşündüğüm daire hk.
|
Denon PMA 720ae Upgrade hk.
|
Samsung SWA-8500S/TK Kablosuz Arka Hoparlör
|
got the life |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 340
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 56.768 (Bu ay: 1.916)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 234 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware