Şimdi Ara

Detaylı Sony NWZ-A815/b incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetteki bilgileri incelememe rağmen yeterince sağlıklı bulamadım bilgileri. öncelikle birçok araştırmamdan sonra bu ürünü almaya karar verdim. benim istediğim en yüksek kalitedeki ses ve en düşük hafızaydı çünkü bi mp3 çalarda 4-8 gb hafıza bile bence gereksiz. insanlar genelde 1000-2000 şarkı depolasalar bile ancak içlerinden taş çatlasa 200ünü dinlediklerinden 2 gb hafıza müzikler için çok çok yeterlidir ama video delisiyseniz 4 gb hafıza belki olablir. öncelikle şunu belirteyim sanırım 1. el bu ürün şuan en ucuz teknosa da satılıo 200 ytlye. yanında da hama marka bi tripod veriliyor hediye olarak ama hiç güzel bir ürün değil ayrıca mp3e zarar da vermekte bu yüzden hediye hoparlörü kullanmamanızı tavsiye ederim. mp3ün genel ses kalitesi diğer bütün markalardan çok çok üstündür. Mesala iriverin kalitesi yeterince abartılmasına ramen içinde bulunan ses teknolojilerinden bahsedilmemekte bile çünkü öyle abartılı bi ses teknolojisi yoktur. Sony ise haklı olarak ürettiği bu teknolojilerini açıklamaktan sakınmayıp insanları yeterince bilgi sahibi yapıyor ve bahsettiği iddiada da kalitesini veriyor. Sırf mp3 çalar olarak düşünürsek belki 200 ytl etmez bu mp3 diyebilenler olablir ama yanında verilen kulaklık çok fazla tatmin edici hatta hayretler içinde bırakacak kalitede. Piyasadaki diğer kulaklıklarla kıyaslayabilirsiniz. Zaten verilen kulaklık da sony nin mdr ex90 kulaklığının bi alt modelidir mdr ex90 piyasada 170 ytl civarıdır. şimdi diceksiniz 170 ytl civarındaki bi kulaklıktan nasıl abartılı kalitede bi ses bekleyebiliriz ki? şöyle açıklayayım piyasadaki kulaklıkların fiyatındaki en büyük etmen ses yalıtımlarıdır. hiç kalitesi olmayıp sırf yalıtımı çok güzel olan bi kulaklık bile 300-400 ytl olabliyor. diceksiniz neymiş de bu ses yalıtımı bu kadar fark etcek? şöyle izah edeyim kalabalık bir ortamda dışardan hiç ses gelmez ve aynı zamanda dışarı ses vermez.kalabalık bir ortamda bile çok düşük seste müzik dinleyebilirsiniz. bu bence hiç gerekli birşey değildir yada gerekli olsa bile 170 ytl ye çok yüksek kalitede müzik dinlemek varken 300 ytlye yalıtımlı ses dinlemeyi kıyaslarsak yalıtıma 300 ytl vermek tamamen çılgınlık. şimdi diceksiniz mdr ex90la aynımı bunun kalitesi. değil tabiki ama gene de çok yakın kalitede ses vermekte ve mp3 çaların yanında aksesuar olarak verilen birşey olmasına bakılırsa da inanılmaz şahane birşey. Ama tabi illa da yalıtımlı kulaklıklarla kıyaslıcam derseniz ürünü inceleyin açıklamasının hiçbir yerinde ses yalıtımı hakkında tek cümle bile yoktur zaten sony nin böyle bir iddiası da yoktur illa kıyaslıcam derseniz yalıtımsız kulaklıklarla kıyaslayın. mp3ün özelliklerine gelirsek menüsü gerçekten çok kullanışlı. mp3ün açma kapamasıda inanılmaz derecede hızlı. herhangi bir tuşa 1 kre dokunduğunuz anda açılıyor. şarj hızı ve pil ömrü de inanılmaz derecede 3 dk pc usb den şarj edip 3 saat dinleyebilme imkanı sağlayıp ful şarjda ürün 33 saat müzik 8 saat video imkanı sağlamakta. biraz önce üründeki ses teknolojilerinden bahsettim onu açmak gerekirse 4 adet kalite kullanılmakta bunlar:
    1. az önce de bahsettiğim gbi ex profesyonel kulaklık
    Profesyonellere yönelik monitör modellerindekiyle aynı teknolojiyi temel alan EX Kulaklıklar, kalite kaybı olmaksızın üstün kayıttan çalma sağlar.
    2.DSEE
    Sesin mp3 olarak sıkıştırılması bazen kalite kaybına neden olabilir. DSEE (Dijital Ses Geliştirme Motoru), orijinal CD Kaynağına daha yakın mükemmel bir ses için yüksek frekansları geri kazanır.
    3.Clear bass
    Clear Bass, zengin ve derin bas ses kalitesi sağlamak için ATL (Otomatik Seviye Kontrolü) kullanır: ne bozulma ne de kaliteden ödün vermek yok.
    4.Clear stereo
    Clear Stereo, sağ ve sol kanallar arasında ses sinyallerinin sızmasını önleyerek daha temiz bir ses sunar ve size daha dengeli bir dinleme deneyimi sağlar.

Ürünün equalizer ayarında Bass için resmen ayrı bir çubuk bulunmakta. Aslında bassı arttırırken gnelde solist sesini kısıyor ama kalite olarak çok çok anlayabiliyorsunuz farkı. Hatta bi süre sonra müzik o kadar kalite geliyoki solist sesi aramamaya bile başlayabilirsiniz. Bir de şunu belirteyim 15 yıldır dinleyip en ince ayrıntısına kadar çok iyi bildiğinizi zannettiğiniz müziklerde bile birçok yeni şeyler keşvedeceksiniz. Buna kendi adıma garanti verebilirim vayy lan burda böyle bass varmıydı. yada davulun bassının vurduğu yerde hobaa gibi tepkiler verebilceğinize eminim.
    Ürünün tüm özelliği müzik üzerine kurulu değil tabiki video oynatıcısı da bir hayli mükemmel. Abartmıyorum videoyu mpeg 4 formatına çevirin boyutu da baya bi düşecek zaten (1/3 akdar düşmekte aviye göre) mp3ten videoyu açın aynanda pcden de video açın yanyana koyun ve monitör kalitesinde görüntü kalitesini görebilceksiniz. Hatta monitörünüz fazla iddalı değilse monitörden daha kalite bile olabilir.
    Ürünün equalizer ayarları: None, heavy, pop, jazz ve 2 custom ayarı vardır. mp3ün kendi equalizerlerinden ben heavy yi tavsiye ederim. Ama kendi yapmış olduğum Custom ayarını da paylaşmak istiyorum sesin en kaliteli böyle çıktığına inanıyorum.
    Clear Bass:+3
    0.4kHz:0
    1kHz:-1
    2.5kHz:+1
    6.3kHz:+3
    16kHz:0

üründe bir de vpt ayarı bulunmakta bu ayarlar:None, Studio, Live, Club, Arena, Matrix or Karaoke dır. Ben burdan club u tavsiye ederim. Gene en kaliteyi club sağlamakta studio da olablir ama adına aldanıp stüdyo bu daha ii ses verir gbisinden düşünmeyin club daha güzel.
    ayrıca clear stereo, ve dsee ayarlarını isterseniz açıp kapatabilirsiniz(niye kapatcaksanız:D) bir de dynamic normalizer içermekte bunun işlevi de diyelim çok yüksek sesli bir müzik dinlerken birden hafif bir müziğe geçti burada insanda birden o kadar fark yaşayınca tatminsizlik oluşuyor. bu ayar birden o kadar ses farkı yaşatmayarak daha fazla zevk almanızı sağlar.
    Ürün jpeg resimleri de desteklemektedir yalnz boyutu en fazla 640x480 olmak zorundadır. fazla boyutlarda resim atmaya kalkmmayınız slaytı da desteklemektedir.
    Ürünün içine şarkı atmak da çok kolaydır çekip bırakmanız yetecektir ayrıca playlist de yapmanıza olanak sağlamaktadır. playlist yapmasanız bile mp3ün içinde bikaç ayar vardır bunlar:
    1.si mp3ün içinde blunan bütün müzikleri gösterir
    2.si pcde ayarlamş olduğunuz dosyalar halinde göstermektedir.
    3.sü yıllara göre şarkıları ayırmaktadır.
    4.sü şarkı türüne göre (punk, pop, rock, hard rock, jazz vs.)
    5.si sanatçıya yada gruba göre ayırmakta
    6.sı albüme göre ayırmakta
    Birde aklıma geldi ablam bikaç ahmet kaya şarkısı atmş mp3ün içine haberim yoktu şarkı başladı davulların sesleri fln o kadar güzel çkıoki başta rock sandım ta ki ahmet kaya söze girene kadar
    Ürünü üst ve alt modelleriyle kıyaslarsak: alt modellerinde sonicstage le mp3e şarkı atılmakta. bu şarkıların boyutunu 2-3kat azaltmasından dolayı güzel bişey olmasına ramen çok önemsiz bir ses kalite kaybı sağlar ama önemli olan bu programın insanı çok fazla uğraştırmasıdır. çek bırak kalitesiyle kıyaslanamaz bile. cinnet geçirebilirsiniz bu ayarı yaparkn. ses olarak o kadar önemli bir fark yoktur. üst modelle kıyaslarsak üst modelinde 2 önemli farkı vardır bunlar bluetooth ve 2.4'' ekran(2''e kıyasla). bide sanırım şarj süresi 33ten 40a çıkarılmş olması lazım.
    ayrıca ürünün -si yokmu kardeşim derseniz fm radyosu yoktur(bence gerek de yok). Eğer ben müziğimi dinlerim videomu izlerim gerisi beni kasmaz kardeşim saçma sapan özelliklerin mp3te ne işi var derseniz %100 almanız gereken bir ürün. ama ben ipod özellikleri arıyom derseniz ipod alın ve kaliteli sesten mahrum kalın. etrafta mp3üm var diye dolanın
    Şu an bu ürünü aldıktan sonra gaza getirip aldırdığım ark sayısı 2 ve bu sayı git gide artma eğilimindedir. Bana kalırsa her eve lazım bir ürün bile denebilir.
    Eğer size yardımcı olabildiysem çok mutlu oldum.
    Bir kez daha uyarıyorum ses kalite sonda gerisi beni germez diyosanız tam aradığınız ürün yada minimum aradığınız ürün. Diğer özellikler için üst modellerine de bakabilirsiniz. Bu arada belirteyim sony bu ses teknolojisini 2 yıldır geliştiremiyo. tabi bu diğer ürünlerin sonyye giderek yaklaştığını göstermez diğer markalar henüz yaklaşamadı bile. çünkü gerçekten inanılmaz kalite ve geliştirmesi de gerçekten çok zor bir kaliteye sahip. ürünün yanında kulaklıkta alma gibi bir dert kesinlikle yok böyle kalite mp3 ve böyle kalite kulaklık gerçekten inanılmaz bırak ürünü al kulaklığını üründen çıkar git millete kalitesini göster ve sat. zaten mp3ün fiyatını çıkartırsınız neyse daha fazla uzatmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeAYDIN -- 17 Kasım 2008; 0:27:16 >

• o gaza gelen dediği arklardan biri ben oluyorum . EFE güzel hazırlamış yazdıklarıda doğru valla güzel ses veriyo :D .

EFE'ye not:: zaten mp3 çalar almayı düşünüyodum gaza gelmedim hazırda bulundum sadece

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GHosT RiDeR__ -- 17 Kasım 2008; 0:56:34 >
  • nasıl bu mp4 sizce alayım mı?
  • sizce alayım mı bimeks de 118 ytl olmuş??
  • bence alınabilir kaliteli bir alet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS Karaçay -- 4 Şubat 2009; 16:55:57 >
  • selam bendede bu cihazdan var fakat usb kablosunu kaybettim bulamıyorum , nerden bulabilirim bilgisi olan varmı?
  • Ben dün aldım bu aleti gerçekten mükemmel diyebilirim. Kulaklıklar güzel olduğu için yeni bir kulaklık almaktan vazgeçtim. Açıkçası o kadar para verip bundan daha kaliteli ses alamayacağımdan korktum. Son nokta bu değil tabiki ama bana öyle hissettirdi :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    --SONY NWZ-A845 ANA KONU--
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 YıL Önce Bir ELektronik Mağazasından ipod ALıcaktım Ancak İpod Kutusunun İçinden KuLakLığı Çıkmamıştı ALternatif OLarak Başka ModeLLere Bakarken Tamamen Şans Eseri Bu Ürünü ALdım . ipod Bu Ürünün Yanındaa HaLt Etmiş, Ses KaLitesi Müzik KaLitesi Benm İçin VarsayıLan DeğerLer Arasında En Başta GeLir ve Bu ALet ve Yanında VerdikLeri KuLakLık (ki Görünüşüne ALdanmamak Gerekk HUrafeye Göre SetLi AraçLa Eşdeğerdir :D ) Yeterince Hakkını Veriyor ÖyLeki KuLakLığın Hakkını Veremiyeceğini umaraktanb Ayrıyetten KuLağa TutturuLanLardan Sony Marka Başka Bi KuLakLık ALmıştım Fiyatıda Bayağ Bi AŞkındı ki Hiç Gerek Yokmuşş BekLenenin Çok FazLa Üst Seviyesinde Bi Mp4 ÇaLar ve KuLakLık Aparatı.
    Üzerinden 2YıL Geçmesine Rağmen HaLa SapaSağLam ve Hiçbir Arıza Çıakrmadı Bugün İtibariyLe Nazar Değmiş OLacakki (yada KardeşLerimin Hırçın KuLLanışı Sonucu) KuLakLığımda TemassısLık BaşLadı Garanti Süremin DOLmasına Neyseki 15gün Var TeLefon Açtım Yardımcı OLuruz DediLer P.tesi Sıpsıfırr KuLakLığımada Kavuşuyorum Benden MutLusu yok =))

• quote:

Orijinalden alıntı: StaNOnE

2 YıL Önce Bir ELektronik Mağazasından ipod ALıcaktım Ancak İpod Kutusunun İçinden KuLakLığı Çıkmamıştı ALternatif OLarak Başka ModeLLere Bakarken Tamamen Şans Eseri Bu Ürünü ALdım . ipod Bu Ürünün Yanındaa HaLt Etmiş, Ses KaLitesi Müzik KaLitesi Benm İçin VarsayıLan DeğerLer Arasında En Başta GeLir ve Bu ALet ve Yanında VerdikLeri KuLakLık (ki Görünüşüne ALdanmamak Gerekk HUrafeye Göre SetLi AraçLa Eşdeğerdir :D ) Yeterince Hakkını Veriyor ÖyLeki KuLakLığın Hakkını Veremiyeceğini umaraktanb Ayrıyetten KuLağa TutturuLanLardan Sony Marka Başka Bi KuLakLık ALmıştım Fiyatıda Bayağ Bi AŞkındı ki Hiç Gerek Yokmuşş BekLenenin Çok FazLa Üst Seviyesinde Bi Mp4 ÇaLar ve KuLakLık Aparatı.
    Üzerinden 2YıL Geçmesine Rağmen HaLa SapaSağLam ve Hiçbir Arıza Çıakrmadı Bugün İtibariyLe Nazar Değmiş OLacakki (yada KardeşLerimin Hırçın KuLLanışı Sonucu) KuLakLığımda TemassısLık BaşLadı Garanti Süremin DOLmasına Neyseki 15gün Var TeLefon Açtım Yardımcı OLuruz DediLer P.tesi Sıpsıfırr KuLakLığımada Kavuşuyorum Benden MutLusu yok =))

bende de vardı 1buçuk sene kadar kullandımhiç sorun çıkmadı sonra cihaz çalındı :( sonra lanet meizu m6 yı aldam ayda bi yazılımsal hata verio cihaz :S o zaman iyice anladım marka farkını :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.