Şimdi Ara

Bookshelf hoparlör audio performans testi -Kef Q300 vs Monitor Audio BX2 vs RX1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
5.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bookshelf hoparlör audio performans testi -Kef Q300 vs Monitor Audio BX2 vs RX1

Merhabalar, geçen hafta Atra Showroomda 3 bookshelf için performans testi yaptık. Testte Kef Q300, MonitorAudio BX2 ve RX1 serisini karşılaştırdık. Bu ürünleri özellikle fiyat aralıkları ve segmentleri birbirine yakın olduğu için tercih ettik. Kaynak olarak Marantz MCR-603 kullandık. Interconnect Inakoustik star, hoparlör kablosu Van Den Hul clearline kullandık.

Kef Q300 sahne genişliği ve bas performansı ile monıtor audio RX1 ve BX2 rakiplerinden biraz daha göz doldurucu idi. Özellikle elektronik ve rock müzikte baslar hafif fazla geliyorsa da, diğer detayların önünü kapamıyor. Klasik müzik ve akustik jazz da çok detaylı ve dengeli ses verdi. Özellikle sahne genişliği, bir bookshelfte beklenenin üzerinde.

RX1 ise BX serisinden daha üst segmentteki driverları ile tiz ve mid detaylarında gayet başarılı. Basları biraz daha tok ve net geliyor.

Bu karşılaştırmadaki en ucuz ürün olan BX2 ise fiyat performans olarak Q300 ve RX1 in önüne geçti. BX2 hoparlör hacmi ve ağırlığı ile Kef Q300lerden biraz daha küçük, 165mm (6 1/2") C-CAM® bass mid range driver ve 25mm (1") C-CAM® tweeter ile kesinlikle fiyatının çok üzerinde bir ses veriyor. Eğer hem ucuz hem de hifi bir bookshelf hayali kuruyorsanız BX2 düşünülebilir.

3 hoparlör çifti de özellikle duvara yakın konumlandırmalarda baslarda şişme yapmadı. Monitor audionun en ucuz bookshelfi olan BX1 ise basları biraz zayıf olduğundan bu üçlü karşılaştırmaya almadık.

Ürünlerle ilgili detaylı değerlendirmelerimiz için lütfen bize ulaşın.

https://www.facebook.com/AtraMuhendislik
    tel:312 - 219 68 84

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komedik -- 18 Haziran 2012; 16:16:50 >

• bu kadar mi,birsey anlamadim bu isten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir paylaşımdan çok reklam olmuş.....:(
  • Test derken?

• Böyle bir şey olabilir mı? Resmen boş bir reklam olmuş.

• adam bunu yazmak için üye olmuş
  • Bu üye her zaman bunu yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avr + Harici Dac vs Stereo Amfi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok detaylı bir inceleme olmuş teşekkürler :)

Duvarlarda kullandığınız IKEA dan alınma sepetimsi malzemeler ne işe yarıyor dekorasyon amaçlı mı yoksa akustik düzenleme mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 17 Haziran 2012; 1:05:33 >
  • Adamlar Pes sampiyonu vallahi. Pes yani :)

• Herkese saygılarımı sunuyorum , polemiklere girmek istemiyorum, lakin çeşitli ürünlerde inceleme ve kişisel görüşlerimi mesajlarımda göreceksiniz. HiFi nin kişisel zevklerle de çok ilgili olması ve benim görüşlerimden ziyade kendiniz dinleyip karar verebilmeniz açısından eğer Ankara'da iseniz showroomda gelip dinlemeniz çok etkili olacaktır.
  • O zaman polemige girmeden KEF Q serisi ve ozellikle Q500 ile ilgili düsüncelerinizi ve yorumlarinizi alabilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

O zaman polemige girmeden KEF Q serisi ve ozellikle Q500 ile ilgili düsüncelerinizi ve yorumlarinizi alabilir miyiz?

Q500 hariç Kef Q serisinin hepsini dinledim, özellikle kule tipinde Q900, bookshelf olarak ta Q300 dikkat çekici... Q900 un aynı segmentteki focal 826 ya göre daha tok basları var, lakin mid ve tiz olarak 826 biraz daha göz dolduruyor, yani 826 ve Q900 kıyaslaması tamamen müzikal beğeniyle alakalı. Q700'ü ise RX8 ile kıyaslayabilirim. Açıkçası Q500 deneyimim yok, ama hislerim monitor audio RX6 ile kapışabileceği yönünde.

Bu arada duvardaki panellerimiz evet ikea kutularından. Duvardaki düz yansıma yüzeyini kırıp odadaki latencyi azaltması açısından tercih ettim, lifli yapısı hem yüzey alanını genişletti, hem de natural bir görsellik kazandırdı. Bunun dışında yağlı boya tablolar, qrd paneller gibi ürünleri genelde akustik iyileştirme için kulanıyorum.

• Teşekkürler cavaplar için..
  • Bu sefer olmus gibi. Biraz kısa o kadar. Bu türden paylaşımların çoğalması dileğiyle.

• İncelemeyi detaylandirdiginiz icin tesekkurler sayin komedik simdi daha guzel oldu gercekten..Bu urunleri ankaradan merak eden arkadaslar olacaktir urunleri demo etme sanslari var degil mi?

• Evet sevgili komedik. Simdi oldu iste. Sizin gibi muzik tabani olan biri icin boyle incelemeler az bile ama olsun. Devami dilegiyle

• quote:

Orijinalden alıntı: komedik

quote:

O zaman polemige girmeden KEF Q serisi ve ozellikle Q500 ile ilgili düsüncelerinizi ve yorumlarinizi alabilir miyiz?

Q500 hariç Kef Q serisinin hepsini dinledim, özellikle kule tipinde Q900, bookshelf olarak ta Q300 dikkat çekici... Q900 un aynı segmentteki focal 826 ya göre daha tok basları var, lakin mid ve tiz olarak 826 biraz daha göz dolduruyor, yani 826 ve Q900 kıyaslaması tamamen müzikal beğeniyle alakalı. Q700'ü ise RX8 ile kıyaslayabilirim. Açıkçası Q500 deneyimim yok, ama hislerim monitor audio RX6 ile kapışabileceği yönünde.

Bu arada duvardaki panellerimiz evet ikea kutularından. Duvardaki düz yansıma yüzeyini kırıp odadaki latencyi azaltması açısından tercih ettim, lifli yapısı hem yüzey alanını genişletti, hem de natural bir görsellik kazandırdı. Bunun dışında yağlı boya tablolar, qrd paneller gibi ürünleri genelde akustik iyileştirme için kulanıyorum.

latency : açabilirmisin arkadaşım .

siz keten kenevirden yapılma sarım halatın(orjinal ketende değiltidr.) eğer içinde naylon varsa sese parlama yaptırırabilir. yüzey alını ile orantılı. üst orta sesleri yuttuğunu biliyormusunuz acaba .

ayrıca kullanmış olduğunuz kaynak sert mizajlı bir amfi fakat kullandığınız hoplarda biri monitör olarak ta kullanılmaya çalışan detaya kaçma eğilimli bir hop merak ediyorum nasıl karşılaştrıdınız. acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: xcoder01

quote:

Orijinalden alıntı: komedik

quote:

latency : açabilirmisin arkadaşım .

siz keten kenevirden yapılma sarım halatın(orjinal ketende değiltidr.) eğer içinde naylon varsa sese parlama yaptırırabilir. yüzey alını ile orantılı. üst orta sesleri yuttuğunu biliyormusunuz acaba .

ayrıca kullanmış olduğunuz kaynak sert mizajlı bir amfi fakat kullandığınız hoplarda biri monitör olarak ta kullanılmaya çalışan detaya kaçma eğilimli bir hop merak ediyorum nasıl karşılaştrıdınız. acaba

Bu yazdıklarınız hangi dilde pardon da? Türkçe imlalı, noktalamalı ve tercümesi var mı acaba?

• anlaşılamayacak kadar karışık mı yazmışım .

yoksa çok mu devrik cümle kullanmışım .

yoksa dediklerim mi bir anlam ifade etmiyor. Tam olarak neresini anlayamadınız ?

aynı metni tekrar yazıyorum anlaşılması ümidi ile .

öncelikle ikinci alıntı için kusura bakmasın arkadaş.

latency : ? Açabilirmisiniz?

Siz keten veya kenevirden elde edilen halatın üst orta sesleri yuttuğunu biliyormusunuz?
    (orjinal değilde içinde naylonda işlenmişse bir takım sesler özellikle üst seslerin parlamasınıda sebeb olur.)
    ayrıca test sırasında kullanılan kaynak sert mizajlı (mizaj=yapı anlamında kullandım) ve kullanılan hoplardan biri ise detay sesleri veren ve seven bir tipte olduğunu vugulamak istedim

sanırım bu daha anlaşılır olmuştur atalayalper bey
  • quote:

İncelemeyi detaylandirdiginiz icin tesekkurler sayin komedik simdi daha guzel oldu gercekten..Bu urunleri ankaradan merak eden arkadaslar olacaktir urunleri demo etme sanslari var degil mi?

Önden telefon açarlarsa showroomdaki mevcut ürünlerle ilgili bilgi vermek isterim. Çünkü hızlı değişiyor,. Örneğin değerlendirmemizin ardından BX ve RX serileri satıldı, şu anda Q300 ve Q900 var Kef serisinden, zannederim gelecek hafta içerisinde Monitor Audio RX serisi, Tannoy DC serisi showroomda dinlenebilir durumda olacak. Bunların dışında Focal 826, ATC SCM40, Vienna Acoustics Mozart Grand ve Shonberg, Kef C7, Kef T205 gibi hoparlörler şu an test edilebilir. Ziyaretçilerimiz dilerlerse ellerindeki ürünleri getirip ( amfi, cd, hoparlör vs) mevcut ürünlerimizle bağlayarak deneyebilirler, dilediğiniz uyumu yakalama konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Ya da elimizdeki amfi hoparlör kombinasyonlarını farklılaştırıp karar vermenizde yardımcı olmaya çalışıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: xcoder01
    latency : ? Açabilirmisiniz?
    Siz keten veya kenevirden elde edilen halatın üst orta sesleri yuttuğunu biliyormusunuz?
    (orjinal değilde içinde naylonda işlenmişse bir takım sesler özellikle üst seslerin parlamasınıda sebeb olur.)
    ayrıca test sırasında kullanılan kaynak sert mizajlı (mizaj=yapı anlamında kullandım) ve kullanılan hoplardan biri ise detay sesleri veren ve seven bir tipte olduğunu vugulamak istedim

burada latency ile kastetmek istediğim odadaki eko zamanını idi. elimdeki audio analyzer ölçümlerinde bu terimi kullanıyor, ms cinsinden hesaplıyor. Testi aynı tip amfi ve kablolarla özellikle yaptım ki hoparlörleri kıyaslayabileyim. Marantz'ın ürüm gamında pek çok ürünü var, MCR-603'ü bu segmentteki bookshelfler için pratik ve eşleştirilebilir olduğu için tercih ettim. Kompakt bir ürün, hem cd çalar, hem network player, hem de hatırı sayılır bir amfi. Performansını da oldukça beğeniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komedik -- 21 Haziran 2012; 14:28:19 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.