uzun süredir hoparlör arayışındayım ve 2000-2500 TL civarı bir bütçe ile kule tipi hoparlör almak istiyorum. Sonuç olarak 3 adet modele indirgedim, üçünü de dinledim ve çok küçük nüans farklılıkları var ve gerçekten kararsız kaldım, yine de beğenime göre sıralarsam şu şekilde;
1.Polk Audio RTI A5 (üst, porta ve alt seslerde dengeli herhangi biri önde ya da geride değil, yumuşak bir sesi var kabin işçiliği diğerlerine göre çok önde.) 2.Dali IKON 6 MK2 (mid ve vokallerde en iyisi, basslarda kabinlerin çok ince duvarları varmış gibi bir hisse kapıldım, zayıf bir kutu hissi oluştu. Kabin kalitesi 3.sırada ancak çok yakışıklı) 3.Monitor Audio RX6 (Çok açık ve dengeli bir sesi var, Komplex çoklu entrüman olan müziklerde biraz da bass yüklenirse biraz karıştırıyor. Kabin kalitesi 2.sırada.)
SONY TA-707ES Esprit serisi amfim var ve kesinlikle amfimi çok seviyorum. Vokal jazz ve akustik müzik dinlemeyi çok severim. Sizce hangisi? teşekkürler.
! Elbetteki yazdığım tüm yorumlar kişisel görüşlerimden ibarettir...
Yeni seri paradigm monitor serisini dinlediniz mi Yukarida saydiklarinizin hepsini eleyebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Fiyatlar ne civarda? A5 ve A7 için iskontolu fiyat aldınız mı?
evet, Proav'dan Tuncay bey ile görüştüm, sağolsun her aradığımda sıkılmadan dinliyor ve anlatıyor.. genel olarak Dali 6 ile ve Polk a5'ları kişisel zevke bırakıyor. Polklar malzeme olarak daha doyurucu dedi. ancak RTI A7 ile ikon 7 lerden tam keyif alacağımı düşünür gibiydi.
bende uzun yıllar keyif alarak BOSE 301 V kullandım. BOSE'lardan midleri tam alamıyordum onları satıp b&W 685 alacaktım buralara geldik... demek istediğim iri bookshelflerden de keyif alan biriyim. o yüzden rti a5 ler ve ikon 6 lar bana yeterli bir upgrade gibi geliyor ne dersiniz?
pm
Bir bookshelf almak için başladığım arayışımın sonunda bu 3 kule hoparlörlerden birini almaya karar vermişken bugün tesadüfen uzun süredir takip ettiğim bir bookshelf modeli olan B&W 685 denk geldi ve satın aldım. Tek kelime ile muhteşem. inanılmaz temiz ve o kadar dengeli ve bütün çalıyor ki. çok keyif alarak dinliyorum şu an da. 2 yollu bir hoparlörden bu kadar detay çıkması şaşırtıcı gerçekten. Bir BMW 3.20 nin koltuğuna oturmak gibi....
685 gayet iyidir özellikle alt ve üst frekanslarda boyundan büyük işler yapar..Bir zaman kullandığım Epos Epic2 ler ile 685 arasnda epey gidip gelmiştim her ikisini de sıradan amplilerle dinlediğimde (sıradan dediğime bakmayın 685'leri rotel stereo ile dinledim eposları da creek stereo ve onkyo ile) Epos resmen bir kaç boy fark attı onun için tercih etmiştim....685'e de kötü demek çok yanlış olur zaten bunu söyleyemem sadece benim tercihim Epos olmuştu..
Bu arada Türkiyede yanlış bilinen bazı gerçekler var bence....Sinema sistemi serisi olarak üretilen ve satılan ürünlerin hemen hemen hepsi satıcılar tarafından stereo sistemler için de öneriliyorlar....Çünkü işlerine geliyor bir taşla iki kuş vuruyorlar..Ve zaten az seçeneği olan Türk halkı da mecburen bu marka ve modellere yöneliyorlar ben de dahil olmak üzere..
Ama yurtdışında bu iş böyle değil genelde sinema sistemi başka stereo sistemleri başka oluyor insanların...Saydığınız serilerin hepsi aslında sinema sistemi serilerinin elemanları...Stereoda olamazlar mı gayet tabii olurlar ama bu ürünleri alıp stereoda nokta atışı yaptım demek zor...Kişisel fikrim şöyle: eğer bir markanın bir sersinin içinde center ve subwoofer varsa stereo da kullanmak için almadan önce durup bir düşünmek lazım Tabii bu benim fikrim kaç kişi buna takılır bilemem :).. (yeni sipariş ettiğim küçük s30'ların da centerları var niye mi aldım çünkü ürün istisnai biçimde stereo'da çok çok iyi)....
Sayın byalinin verdiği paradigm örneği de buna tipik bir örnek....Paradigm denince aklıma kesinlikle stereo sistemler gelmiyor daha çok sinema sistemleri geliyor keza Polk Audio'nun çoğu serisi içinde aynı şey geçerli Definitive için de Jbl için de aynı şey geçerli...Bu arada güle güle kullanın ürününüzü..
Belki giris seviye hoparlorler icin bundan bahsetmek mumkun olabilir ki bu konudada fikrim sizden farkli. Ancak bir 800 serisi b&w nun centeri subi var diye, yada dynaudio confidence serisinin centeri var diye bunlar stereo degil sinema hoparlorudur demek cok dogru degil. Hos bu iste genelleme yapmak cokta dogru degil. En guzeli dinleyip, kimseye kulak asmadan kendi kulaklarina guvenmek galiba.
Sayın Altanpsx tabii ki bu tip örnekler verilebilir ama verdiğiniz örnekler biraz extreme örnekler olmadı mı :) Benim kastım piyasadaki bilindik markalar (focal,polk,wharfedale,dali,paradigm,monitor audio vs..gibi markalar) b&w ve dynaudio gibi markalar aslında bu genellemenin dışında kalıyorlar çünkü bu markaları nereye koyarsan hangi sisteme bağlarsan bağla zaten iyi çalacakları muhakkak yani hem sinema sistemi hem de stereo'yu kaldırabilecek kadar teknolojik özellik barındırıyorlar zaten öyle olmasalar ayıp olurdu..Ama herkes tabii 800 serisi bir b&w veya dynaudio confidence alamayabilir ben biraz da insanların bütçesi dahilinde daha mütevazi markalar ve sistemleri düşünüyorum yoksa dediklerinizde çok haklısınız..
Bendeki SONY TA-F707ES amfi ile B&W 685'ler çok iyi anlaştılar. Zaten hepimiz bütçemiz seviyesinde bu uyumu arıyoruz, o yüzden şu anda benim kulak zevkim çerçevesinde bunu yakaladım diyebilirim. Şimdi müzik dinleme zamanı....
Monitor ile dali yi kıyaslıcak olursam(kendi kulak zevkime göre)bence dali daha ön plana çıkıyor özellikle dediğiniz gibi midlerde çok başarılı bencede.Şuan bose 301 V kullanıyorum daha çok sinema amaçlı ama stereo düşünürsem kesinlikle daliyi düşünürüm.Eğer almadıysanız malum sitede 2.el satan bir arkadaş vardı geçen gördüm bir bakın isterseniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme