Şimdi Ara

Kerakatonus ve Cross Linking

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba
    2 yıl önce tanısı koyulan kerakatonus ameliyatımın sürecini anlatacağım.
    2 yıl önceye kadar arkadaşımın gözlüğünü takana kadar
    gözümde herhangi bir problem olduğunu düşünmüyordum ben herkes böyle görüyor sanıyordum 😂
    Gözlükle daha net gördüğümü anlayınca o hafta soluğu Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Göz polikinliğinde aldım. Polikinlikte benimle beraber 3 hasta daha var ve muayene sürem 1 dk bile sürmeden doktor gözlüğe gerek yok deyip beni yolladı.
    Doktora inanmamakta haklı çıkarak bu sefer soluğu Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde aldım ve ilk tanı orada koyuldu.
    Doktor 3 ay süre ile kontrole gelmemi 9. Ayın sonunda ilerlemeye göre karar verileceğini söyledi. Araya pandemi girmesi ile son kontrole uzun bir süre gidemedim ve bu sürede görme problemim daha da bozuldu ve artık gitmem gerektiğini farkına vardım. 2 hafta önce gittim. Ameliyata karar verildi. Daha kötüsü ameliyat bulunduğum şehirde yapılmıyordu. Beni Ankaraya özel göz kliniğine sevk etti. Doktor bana bu ameliyat özel hastanelerde yapılıyor sadece demesiyle araştırma içime girdim. Görüşlerim sonucu özel hastaneler genel olarak 5.000 10.000 TL aralığında fiyat çıkarttılar.
    Araştırmaya devam ettim ve devlet hastanelerinde yapıldığı sonuca ulaştım ama randevu bulmak ne mümkün en yakın randevu tarihi bile gözükmüyor. Bir şekilde ayarladım. 15 Mart tarihinde İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde muayene olabildim. Doktorum Nigar Yılmaz'dı ben hayatımda böyle tatlı sevecen bir doktor görmedim. Bana çok ama çok yardımcı oldu. Tekrar göz ölçüm topografi sonuçlarını değerlendikten sonra o da ameliyata karar verdi beni kornea bitimine sevk etti. Devlet hastanelerinde aylar sonrasına ameliyat için gün verirken bana o hafta gün verdiler gerçekten çok şanslıydım.
    Sol 1.75 ile ameliyata girdim

Ameliyat süreci
    Ameliyat günü geldi yatış işlemlerimin ardından ameliyata girdim. Kendimi ne kadar sakinleştirmeye çalışsam da ilk kez ameliyathane ortamı görüyor ve ilk ameliyatım olması sebebiyle korkmaya ve strese girmekten kendimi alıkoyamıyordum. Ameliyatı yapan doktorum Ali Ceylandı o da Nigar Hoca gibi çok tatlı çok sevecen bir kişilikti.
    İlk etap anesteziydi tek gözden olmama rağmen iki gözümüde uyuşturdular. Bu midemi bulandırmaya kusma isteği oluşturdu ama çok uzun sürmedi. Ameliyatta çok üşüdüm diye şikayetler okumuşken ve soğuk olmasına rağmen ateşler bastı ve asla üşümedim. Ardından gözüme steril bir örtü örtüp gözümü daha iyi açmak için bir alet taktılar. Takılırken değilde çıkarırken çok acıdı ameliyatın en çok acıtan işlemiydi. Dr gözüme bir şeyler sokuyor acıyak sanıyorum onun korkusu ile tedirgin olup doktorumu durdurdum. Acılı bir işlem olmadığını korkmamam gerektiğini ve gözümü ne kadar hareket ettirirsem faydanın o kadar azalacağını söyleyerek rahattırmaya çalıştı. O gece rüyalarımda hep doktorun gözüme birşey sokarken gördüm. Ne kadar korktuysam...
    Ardından gözümün üsteki o tabakayı kazımaya başladı 1 2 dk sürdü ya sürmedi. Tepemde olan ışığa sğ bakmamı söyleyip doktor ameliyattan çıkıp gitti. Tepemdeki hemşire 20 dk boyunca 2 3 dk aralıklarla sarı bir damla damlattı b2 vitaminiymiş korneanın kurumasını önlüyormuş. Korkum yavaş yavaş geçmeye başladı ve bana sürekli ameliyatın bitmesine 10 15 dk kaldı diyerek rahattılar gerçekten bu çok işe yarıyor. Damlaların ardından Dr geri geldi ve lazere başladı. Bu işlemin 10 dk süreceği söyledi. Lazerde çok hafif bir yanma oluştu sonra 10 15 tane optikçiye sorup zor bulduğum terapötik kontak lensi taktılar bu lens korneayı koruma amaçlıymış ve siz alıyorsunuz(Nişantaşı CK Optikten buldum ve 170 lira idi fiyatı)
    Genel anestezi olmadığım halde ameliyat sonrası gülmelerim ağlamalarım karışıktı ve dalga konusu oldum 😂çok güzel kafası vardı
    Ameliyat 40 50 dk sürdü

Ameliyat Sonrası

Anestezinin etkisinin geçmesi ile batmalarım ve ışık hassasiyetim artmaya başladı.
    Işığa bakamıyorum. Ameliyat süreci sonrası çok araştırdığım için yanıma güneş gözlüğümü aldım ve bu beni rahatlattı.
    Doktor istersen 1 gece hastanede kalabilirsin ama gerek yok diyerek aynı gün hastaneden çıktım. 2 ayrı ilaç yazdı bunlardan bitanesi Novaqua adında suni gözyaşı diğeri ise vigomax adında iki ayrı damlaydı. İlaçlara toplam 23 lira ödedim. Devletin karşıladığı suni göz yaşını önermediği için novaquayı önerdi belki daha uygun bir fiyat olabilirdi. Eve geldim İştahım yok yemek yiyemiyorum. Gözüm çok batıyor kaşımak istiyorum. Saat başı damlaları damlatıyor daha da batıyordu. Sağa sola yatrıkça da batmaların oluyor. O yüzden düz yatmaya gayret ettim. Ameliyat sonrası burnum çok akmaya başladı. Bu normalmiş sanırım. Mümkün mertebe sürekli uyumaya çalıştım. Gece saat başı damla damlatamadığım için kurumaya başladı. Damlatıyorum uyuya kalıyorum uyandığımda gözümü açtığımda 3 4 damla göz yaşı geliyor.
    2 günün sabahında batmalarım azalmaya başladı ama tamamen geçmiş değil. Her saat daha da iyi oluyor. Cuma günü ameliyat oldum pazartesi gününe kadar gözüm sargılı ve lensli kalmalıymış. Sanırım batan lens o çıkınca rahatlayacağımı umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyesteul -- 20 Mart 2021; 22:47:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.