Şimdi Ara

Keramet nerede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım msi z77a gd55 işlemci 2500k bugun bir overclock denemesi yapayım dedim. az az voltaj vererek 5.0ghzye kadar çıkardım.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2432742

fakat forumda takip ediyorum 5.0ghzye 1.4, 1.5 volt verenler olmuş. ben 5.0 ghz 1.34 verdim 5 dkda ortdos test yaptım başarıyla geçdi testi. üstüne 10 dk kadar crysis 2 oynadım en yüksek çözünürlükte. şimdi ben bunu anlamıyorum 1.34 volt ile 5.0ghz stabil ettim belki 1.33, 1.32 denesem oda stabil gidecek. keramet anakarttamı yoksa işlemcimde mi ? vid değeri ile alakası oldugunu biliyorum peki bu vid değerinin şu voltajla şu hızı görür şeklinde bir hesaplaması algoritması varmı ?

soğutma sistemim sunbeam ccf. 5.0 ghz ortdos 5 dk çalıştırmayla 68 derece gördü. oyunda 55- 60 arasında seyretti sıcaklık. şaşırmış durumdayım. bu kadarını beklemiyordum açıkcası... varmı bilgi verecek olan ? voltajım düşük ısılar düşük günlük kullanıma gider mi bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkurtbey -- 8 Temmuz 2012; 13:51:24 >

• İşlemciyle alakası var ve tamamen şans işi. Anakarttaki çipler standart ama işlemciyi öyle üretilemiyor.. İşlemciniz Costa Rica mı yoksa Malaysia mı? Costa Rica'lar iyi çıkıyor..
  • evet costa rica'ymış kutusuna baktım şimdi. peki günlük kullanıma gider mi bu ? ısı sorunu olmadan fazla voltaj/yüksek frekansın bir zararı olur mu ? gerçi voltaj pek fazla değil. ama 4.5 üstü gereksiz mantığını ele alırsak ve 1.24v da kullanma rahatlığı varken 1.35 riskine girmeye değer mi. yada bu değerler risk çemberine dahil mi?
  • sana bisey soyleyim ben 1.60 islemcimi guvenlik standartlari icerisinde oc yaparak 1.90 a kadar yukselttim daha fazlada olabirmiydi evet olurdu ama bu haldeyken bile sicaklik 74 u gordu ki daha fazla yaparsam hic iyi olmaz senin yerinde olsaydim sogutucuna guveniyorsan 4.5 ustu iyidir ama bence o hizla gunumuz programlarini cok rahat bile calistirirsin bence cok fazla zorlamaya gerek yok
  • arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. ama dediğim gibi soğutma sıkıntım yok. 65 derece orthos 5dk açıkken oldu. 65ide geçmiyor. 1 saat test olsa 70e değmeyecegine eminim. bide benim macun dandik bide bolca sürdüm + fanın altını zımparalamadım. sunbeam ccfde ısıyı 5-7 derece daha düşürenler var bu şekilde. + psu var ocz 500w kasanın üstünde hayvan gibide fan var psuda. ama kasa dandik eski kasa psu üstte :) veriyo işlemcinin tepesine sıcak havayı. durum bu yani. kasa içi soğutmam berbat. işlemci fanı haricinde hiç fan yok. ucuz mucuz bir eksoz fanı takıp güzel bir hava akımı yapsam 5-10 derece daha düşüreceğime eminim. 65 derece bu şekilde yani. dediğim gibi ısı sorunu olacağını düşünmüyorum. bu voltaj ve bu frekans günlük kullanıma gidermi. ısıyı 60 olarak baz alalım hesaplayalım (psu alta takılan bir kasa ve iyi bir hava akımı ile) yani 5.0ghzde çalıştırma fantezim yok. sadece böyle kullanmış olsam anakartı işlemciyi kısa vadede elime alırmıydım son olarak bunu bilmek istiyorum. sogutma sorunu olmadıgını varsayarak sizin görüşleriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkurtbey -- 8 Temmuz 2012; 15:24:51 >

• Ben 1.5V ile nereye giderse getirim. Şuanda 1.55V ile 2500k 5GHz'de kullanıyorum.. Sizin işlemci çok iyi çıkmış..
  • arkadaşlar 1.37v ile 5.1ghz yaptım ısınma yok. bunun haricinde 1.4 üstü voltaj versem işlemci yüksek ısılarda olmasa bile bozulma ihtimali varmıdır ?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2433658

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkurtbey -- 9 Temmuz 2012; 13:57:55 >
  • Maşallah. :) 1.5'e kadar çıkın dicem ama o işlemciyle gerek yok gibi görünüyor.. 1.45v falan verin sorun çıkmaz.
  • arkadaşlar 1.7volt verdim 6.5ghz yaptım prime testi alamadan işlemciyi yaktım. ilk defa böyle bir işlemciye denk geldim onuda yaktım. şaka tabiki eheh.

1.24v ile 4.6ghzde kullanıyorum şuan arkadaşlar. günlük bu şekilde kullancam. hepinize teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkurtbey -- 11 Temmuz 2012; 5:06:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.