Şimdi Ara

KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
113.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tmm araştırdım zaten

Kornea nakli 0'a yakın riskte bir ameliyat . Önce nakil yapılacak hastanın korneası daire şeklinde çıkartılıyor . Daha sonra kornea nakil verecek hastadan daire şeklinde kesilip alınıyor . Ve sonra da hastanın gözüne dikiliyor . Kornea kısa sürede göze tamamen uyum sağlıyor ve hastanın diğer gözünden farkı kalmıyor .

Nakil sonrası hastaların hemen hemen hepsi de memnun zaten . Ama elbette 0 riskli bir operasyon değil . Korneanın hastaya uyumlu olması şart . Sonraki dönemlerde göz yeni korneayı yabancılayabilir ve berbat enfeksiyonlar olabilir ..

Katarakt mercek ameliyatı bile çok daha zor geliyor bana ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 6 Ekim 2017; 17:31:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 kez ameliyat olupta red olan hasta biliyorum durumu baya kötüydü bir kornea daha aranıyordu ki hiç de az bir ihtimal değil bu durum.

• ellekem kullanıcısına yanıt
    Onun için herkesten kornea alınmıyor zaten . Korneanın uyum yapısına bakılarak , tedbirli bir uygulama elbette ..

• Zaten çok titizlikle ameliyat ediliyor onunki de öyle olmuştur.

Demek istediğim ameliyatın kötü olmasından veya kornea donörün uygunsuzluğundan kaynaklanmıyor. Ameliyatın olağan komplikasyonları. Yani ne kadar ameliyatı mükemmel yaparsanız yapın vücut korneayı reddedebilir.

• Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Nakil en son seçenek, doktorlar da böyle bakıyor. Takip ettiğim kadarıyla daha arkadaşlardan nakil olanı okumadım. O yüzden süreç nasıl işliyor tam bilmiyorum. İlk hastalığımı öğrendiğim de askerdim tedaviyi sordum, hemen 5dk da ccl lazer yapalım ciddi birşey değil dedi doktor. Şimdi ccl olmuş ve şurada olanları okumuş biri olarak işin o kadar da basit olmadığını biliyorum. O yüzden nakil, o kadar basit bir operasyon olsa yada donör seçeneği çok olsa yaygın bir tedavi olurdu. Ama bunu yine en iyi hastanın doktoru bilir önemli olan tedaviyi geciktirmemek.

• vlkn_90 kullanıcısına yanıt
    Evet donör bulmak zor kornea için :)

Ama bu kornea kimden nasıl alınıyor ? Ex durumdakilerden mi ? Çünkü sağlıklı bir hasta kimseye korneasını vermez ..

Orasını bilemiyorum ..

• Arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce sol gözümden CCL ameliyatı oldum ama ameliyatdan sonra astigmat derecem fırladı ve daha bulanık görmeye başladım halada bulanık görüyor sol gözüm şimdi sağ gözümdeki kornea tabakasının da inceldiğini daha fazla incelmeden ameliyat yapmalarının gerektiğini söylediler ama sağ gözüm sol gözüme göre daha net gördüğü için görmem fena değildi fakat şimdi sağ gözümünde CCL ameliyatından sonra astigmat derecesi artarsa ne yapacağımı bilemedim bir endişe sarmadı değil bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa ya da benimle aynı şeyleri yaşayan varsa bir cevap yazarsanız çok memnuniyet duyarım şimdiden teşekkürler..
  • Evet arkadaşlar 1 yillik keratokonus tecrubelerimi size aktaricam bu konuda bircok makale okuyup bircok doktorla gorusme yapan birisi olarak kafanizdaki soru isaretlerine birazda olsa isik tutabilirsem ne mutlu, karsiliginda da bi duanızı alırım :)

Oncelikle bu hastalik kör etmez, fakat net de goremezsiniz, en kral gozluk de kullansaniz lens de kullansaniz tam netlik yakalayamazsiniz fakat eskisine gore biraz daha iyi gorebilirsiniz.

30 yaşına kadar ilerler bu yüzden 30 yaşına daha çok varsa durdurucu tedbirlerle ilgili birazdan bilgi vericem

Sadece gözünüzün ilerlemesini durduran gormenizde netlik oluşturmayan ve hatta yaklaşık yüzde 10 luk ekstra bir görme kaybı yaşamanizi saglayan bir sistem olan cll denilen crosslinking tedavisi mevcut, ama unutmayin ilerlemeniz ekstra yuzde 10 luk bir kayiptan sonra duracak,

Peki crosslinking anlatildigi kadar masum bir tedavimidir? Cevabı ise kesinlikle HAYIR!!

Bu tedavi sonrasinda gozunuzun kornea denilen caminda lekeler kalabilir, şeffaf olan bu tabaka bulanıklaşabilir, etrafa baktiginizda hep lekeli gormeniz nasil olacak bir dusunun!!

Tabi bu saydıklarim olmayadabilir, bu sizin ne kadar risk alabileceğinize baglı,

Bu ameliyat korneanın törpülenerek protein ile guclendirilmesidir, zaten hastaliktan dolayi incelen bir korneaniz var ve dahada incelecek...

İleride çikabilecek bir tedavi yonteminden korneaniz ince oldugu icin faydalanamayacaksıniz belkide..

Peki bunlarin disinda akla gelen ilk soru ben nasil net gorürum???

Bunun icin dunyada mevcut olan tedavi yontemleri

1- göz ici mercek

Bu tedavi yontemi yukarida soyledigim ccl yonteminden sonra uygulanir birnevi lens mantıgı fakat kesin net gormeniz garanti degil ayrica rahatsizlik verdigi ile ilgili bircok yorum duydum

2-goz ici halka

Bu yontemde ccl yapildiktan sonra korneanin merkezi etrafina yarim daire seklinde bir materyal sokulur, bu sayede one dogru sivrilesen kornea gerdirilerek sivrilik azaltilir fakat bu yonteminde korneayi yırtma veya kayma problemi soz konusudur, ayrica gece ışıklar çok saçılır rahatsız eder

3- keraflex

Bu yontem kisa bir sure denenmis olup korneaya baskı uygulayarak duzlestirmeyi hedefler, fakat su anda vazgecilmis bir yontem muhtemelen basari elde edilememis

4 - topolazer

Bu yontem bildiginz goz cizdirmek fakat prk denilen eski nesil bir cihazla yapiliyor, ccl ile ayni anda yapilabiliyor olmasi en buyuk avantaji. Kısa donem sonuclari yuz guldursede uzun donem sonuclari bilinmiyor ama galiba en mantığa yatan yontem. Cunku kornea torpulenirken sekil veriliyor ve sonra guclendiriliyor, fakat dedigim bu yontemler crosslinking yani ışın tedavisi ile birlikte yapilmak zorunda oldugu icin en basta saydigim riskler hepsi icin gecerli, sakin para tuzaklarina kanipta sagliginizla oynamayin, kendinizi ticaret objesi olarak goren insanlardan uzak tutun, kisa bir ozet yaptim arkadaslar, bu ozet hali:) hepimize allah acil şifa versin ve herkese tavsiyem eğer kullanabiliyosanız baskılı lens kullanın baska birseye bulasmayin, 30 yas ve uzeriyseniz

• genc_cihan12 G kullanıcısına yanıt
    Meraba arkadaşım öncelikle paylaşımın için teşekkür ederim. Bende 10 gün önce ccl oldum ve %10 luk bir kayıp olacağını bilmiyordum. Bu bilginin kesinliği nedir? Doltor falan mı söyledi bunu? Ayrıca gözüm en hafif dereceydi yani görmemden gayet memnundum. Diğer gözümden de olacağım 1 ay sonra. Yazını okuduktan sonra kafam karıştı. %10 kesinliği leke kalması halinde mi bide leke ameliyat sırasında mı kalıyor yoksa ameliyattan sonra mı?

• Layser L kullanıcısına yanıt
    kişiden kişiye degisir bence benim sag %25 idi ccl den sonra suan %40 Ayrica leke felan yok gecen temmuzda operasyon oldum ilk zaman isiga hassasiyet vardi oda gitti çok nadir agri oluyor ama cok nadir

%10 kayıp diyen arkadaş neye göre söylemiş anlamadım. Ben de erken farkettim ve ccl'den sonra tam tersi görüş oranım %15'e yakın arttı fakat ccl'de amaç sadece ilerlemeyi durdurmak bu artış çok az hastada oluyor. Düşüş yaşayana daha rastlamadım belki bana denk gelmemiştir, arkadaş açıklarsa aydınlanırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkn_90 -- 2 Mart 2018; 21:59:37 >
    Kardeşim ne kadar sürdü bulanık görmen? Benim gözlerde erken teşhis ve insanın canı sıkılıyor bulanık olunca. Bide 10. Günümdeyim ve ilk kez gözümde hafiften yanma oldu. Ameliyattan sonra fazlasıyla olmuştu ancak şuanda hafiften yanma var gözümde. Bu sende. de oldu mu? Deneyimlerini aktarırsan çok memnun kalırım kardeşim.

Ben 2015'de oldum yeni olan arkadaşlar daha iyi hatırlar ama 3-4 ay giderek azalan bir bulanıklık oluyor bu moralinizi bozmasın. Bazen gözümde yırtılacakmış gibi yanma oluyordu özellikle koruyucu lens çıktıktan sonra. Erken farketmen iyi olmuş, ben tek gözden oldum ve şu an sağlam gözümden daha iyi görüyor ccl'li.

Kardeşim çok teşekkür ederim. İnan rahatladım. 10 gün oldu hâla duş almadım. Doktor Pazartesi alabilirsin dedi. Bu arada ccl olmayı düşünen arkadaşlar, bence çok fazla geciktirmeyin. İnanın bana kesemizden gidiyor. Ccl'den sonra canınız yanacaktır, ama stres yapmıyorsunuz en azından. Kurtuldum diyorsunuz. Rabbim bütün hastalara şifasını versin.

• arkadaşlar bununla alakalı 2 doktorla tartışmalarımızdan ve beraber incelediğimiz makalelerden bu bilgileri edindim, hatta görüştüğüm doktorumun söylediği şey şuydu; "bugün kontrole bir hastamızın gözünde haze (leke) var onun stresini yaşıyorum" keratokonus forumuna katıldığımda birçok hastada bu ameliyattan sonra haze kalabildiğini belirttiğimde üstünü örtmeye çalışıyorlar bu iş özel hastanelerde resmen ticarete dönüşmüş dedi, bende size başımdan geçen bir olayı anlatayım istanbulda adını vermek istemediğim bir semtteki dünyagöz hastanesinde çok meşhur olan bir doktora gittim, sorduğum sorulara aldığım hiçbir cevaptan tatmin olmadım adam beni sallamadı resmen, bana şunu söyledi müsaitseniz benim şu anda boşluğum var hemen ışın tedavisi yapalım hadi yat masaya, tabi onun öncesinde bi muhasebe ile görüş!! insan sağlığı bu kadar değersizmi? sonra bende reddedip bir üniversite hastanesinin keratokonus birimine kontrole gittim, doktor o kadar ilgiliydiki, bana neden ccl ameliyatı olmamam gerektiğini olursam neler olabileceğini, biraz takip edeceğini söyledi, bundan sonra ben bu konuda çok araştırmalar girdim, özelden ulaşan arkadaşlara okuduğum makalelerden en dikkat çekeni atabilirim, tıbbi terimlerle arası iyi olan herkes anlayabilir, sizin cebinizden birkaç kuruş alabilmek için sizi biçmekten çekinmeyecek insanlara itimad etmeyin, şu anda keratokonusum çok şükür durmuş, nasip olursa baskılı hibrid lensi kullanarak hayatıma devam edicem,unutmayin eğer ilerlemeniz devam ediyor ve yaşınız gençse bu ameliyatı olun ama bu riskleri göz önünde bulundurun, fakat yaşınız 30 a dayanmış ve ilerleme çok az veya durmuşsa kesinlikle uzak durun, unutmayın kesinlikle görme kaybınız olacak, fakat o kayıptan sonra hastalığınız duracak, bu riskleri aldım derseniz de, yapalım 6 ay sonra halka takalım, yok 1 yıl sonra göz içi mercek yapalım, gibi durumlardan uzak durun, en azından topolazer+ccl tedavisini araştırın, bari korneanız inceldiğine değsin, en azından korneanız kontrollü bir şekilde ve şekil verilerek incelsin ccl sonrasında görmeniz de maksimum seviyede düzelsin, sorularınız olursa yazabilirsiniz, bu arada ben ne bir doktorum ne de bir tıp öğrencisiyim, altı üstü öğretmenim, nerden bilecek bu hoca derseniz sadece araştırdığım ve edindiğim bilgiler ışığında bilgi verebilirim, fakat dostlar kimsenin sizi kandırmasına izin vermeyin

• Hocam öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Bende uzun süreli bir araştırmadan sonra ccl olmaya karar verdim. Üniversite hastanesinde çok deneyimli bir doktora muayene oldum ve bana dediği şey şuydu:"2 sene öncesinin tıpına göre seni takip ederdik ancak şuan söylenilen şey hastalığı bulduktan sonra neden ladesleyip, ccl yapmıyorsunuz görüşü hakim" dedi. Bende uzun süren araştırmadan sonra bu tedaviye karar verdim. Yaşım 23 ve görmemden hiç şikayetçi olmayan biri olarak tedirgin olmadım değil. Doktor bana bütün riskleri söyledi. 500 hastaya bu tedaviyi yaptığını ve sadece 3 kişide leke kaldığını, hastalığın %90 durduğunu %10 durmama ihtimalinin olduğunu söyledi. Hayatın kendisi zaten bir risk ise bu risk alınmalı ve tedavisi bir an önce yapılmamıdır diye düşünüyorum. Tıpta bu yüzdeler çok çok az bir risk yüzdesidir. Ameliyatımı oldum ve ertesi gün kontrolde çok şükür bir sorun olmadığı söylendi. Tıp yüzdelik açısından yalancı bir meslektir. Doktorlar yaşama ihtimali %20 derler, sonuç olarak hasta kurtulur. Elbetteki her ameliyatın kendine göre riskleri olacaktır, ancak dediğim gibi kişi risk alabilmelidir.

• genc_cihan12 G kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yaş konusunda ve doktorlar konusunda size katılıyorum, doktorlar da herkes kadar paracı olabiliyorlar. Ama "kesinlikle görme kaybınız olacak" diyorsunuz bu sonucu veren makaleyi buradan paylaşırmısınız. Üç yıldan fazladır bu forumu takip edip hastalığı araştırıyorum ccl'de sorun yaşayan çok az kişi gördüm. Sadece forumu bile geriye dönük okursanız yazan çoğu hastanın 3-4 ay buraya ccl konusunda korkarak yazmaya başlayıp bulanıklıktan bir iki şikayet mesajı sonra diğer arkadaşlara destek mesajları verip konudan uzaklaştığını göreceksiniz. Eğer görme kaybı kesin ise bu kadar insan çoktan kör olmuş demek ki

Bu hastalığın genelde gençler de görüldüğünü ve onların da genelde korkarak ilk geldiği yerlerden birinin burası olduğunu unutmayalım.

• 3 sene önce Ccl oldum.3 senedir ilerleme durdu lensle %80 görüyorum

• Dünya göz

Vehbi koc

Atatürk Eğitim araştırma hastanesi

Türkiye gazetesi hastanesi

Hastanelerine muayene oldum. 43 yaşındayım sağ -2.75 sol +0.50 keratokonusum ilerleme yok

Halka öneriyorlar ama gözlükten kurtulacağımın garantisini veren yok. Yine gözlük takacaksam halka tedavisi olmak ne kazandırıcak belki numaram 1.5 lara düşecek ama konfor anlamında ne katıcak bunun cevabı yok maalesef.

Bir de bu tedaviyi olanlar kaç paraya halka tedavisi oldular merak ediyorum

• Ben geçen sene İstanbul’da Marmara Pendik eğitim araştırma hastanesinde oldum şuan lens kullanıyorum görmem iyi tek gözden oldum lens kullandığımda diğer gözden daha iyi görme oluyor. Böyle bir rahatsızlığınız varken ilerlemeden olmak daha önemli bence fazla beklemeden olun derim. Lens ile yüzde 100 den 5 harf içerisinde. 2 harf seçtim buda yüzde 95 gibi bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 24 Nisan 2018; 20:20:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.