Şimdi Ara

Kese Efsanesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kese Efsanesi

Rivayet olunur ki...

Tanrı insanoğlunu yarattığı zaman ona sormuş: "Ey kulum, sevdiğine saklamak istediğin bir şeyin var mı? Varsa eğer bu keseyi alabilirsin lakin kesenin içine her ne saklayacaksan bil ki onu kendinden mahrum edeceksin. Bu kesenin içine her ne saklarsan sevdiğin kişi gelene kadar bunu yaşamaktan mahrum olacaksın. Hayatı kendinize zindan etmemeniz içinse keseye sadece bir şey koyabilirsin. Şimdi sevdiğine bir şey saklamak istiyor musun?" Kimisi "evet" demiş kimisi fedakarlıktan kaçınmış, bencillik yapmış ve "Hayır, hiçbir şey saklamayacağım." demiş. Olumlu cevap verenlere bir tane kese verilmiş. Herkes kesesinin içine bir şey koymuş. Kimi aşk koymuş, kimisi sevgi. Kimi sadakat saklamış içine... Birisi mutlu bir yuva yapmış kesenin içine... Ve hepsi sevdiği kişi gelene kadar sakladıkları şeylerden mahrum kalmış. Kese, kişinin sevdiği kişi geldiğinde kendiliğinden açılırmış içindeki efsanevi şey, her ne ise, her etrafa dağılır böylece sevgililer istedikleri gibi bir ömür sürerlermiş. Sevdiği gelene kadar kimisi aşkı yaşayamamış, kimisini seven olmamış. Kimisinin mutlu bir yuvası olmamış kimisi ise sadakatten mahrum kalmış...

Bir tanesi uyanıklık yapmış, kesenin içine birden fazla şey koymak istemiş. Tanrı fark etmiş tabii durumu. Kulunu yanına çağırmış ve ona: "Sadece bir şey koyacaksınız dedim çünkü aksini yaparak hayatı kendinize mahrum etmenizi istemedim ama sen kuralı ihlal ettin." demiş. Uyanık adam üzülmüş, Tanrı'nın kuralını çiğnediğine değil, sevdiğine sadece bir şey götürebileceği için. Tanrı adamın neye üzüldüğünü anlayınca merhamet etmiş ve demiş ki: "Tamam sana bir iyilik yapacağım." Kulu cevaben "Ben cezalandırılmayı hak ettim. Kuralınızı ihlal ettim." demiş. Tanrı ona: "Seni ben yarattım, sevgin de benden gelir zekan da. Ve henüz yüzünü görmediğin sevdiğin için kuralımı ihlal etmen de benden gelir..." demiş. Tanrının ne yapacağını merak etmeye başlamış, fani... Tanrı demiş ki: "Kabul edersen ver keseni ben doldurayım." Adam, Tanrının kesenin içine birden fazla şey koyarak onu sevindireceği umuduyla kesesini geri Tanrısına vermiş. Tanrı arkasına dönmüş ve meleklere "Keseye şunu koyun." demiş, adam şaşırmış çünkü keseye sadece bir şey koymuş melekler. Sonra düşünmüş ve gözleri dolmuş çünkü sevdiğine sadece bir şey götürebilecekmiş ama kesenin içine ne konulduğunu asla öğrenememiş zaten suçlu olduğundan Tanrıya sormaya cesaret edememiş ve görememiş de.

Tanrı ise adama istediğini vermiş aslında belki de adamın istediğinden fazlasını vermiş. Meleklere kesenin içine bir şey konulmasını söyleyerek diğer kullarına adaletsizlik yapmamış. Ama bu kulunun sevdiği için yaptıklarını göz önüne alarak keseye hiçbir kulun koymayı akıl edemeyeceği bir şey konulmasını emretmiş: Hayat... Tanrı adamın kesesine hayat konulmasını söylemiş, melekler de adamın hayatını keseye koymuşlar. Adam dünyaya gelmiş ve yaşamış ama hayatını yaşayamamış.

O adam sevdiği kişi gelene kadar lanetli insanlar gibi bir hayat sürmüş... Aşağılanmış, üzülmüş, ezilmiş ve daha niceleri... Şansızlıklar hep adamın belini bükmüş, yüzü gülmemiş çünkü adamın hayatı yanında taşıdığı kesenin içinde saklı bir haldeymiş... Ve o adam yüzünü bile görmediği, usanmadan sıkılmadan beklediği sevgilisiyle bir "hayat" yaşayabilmek için, onu en özel şekilde sevebilmek için beklemiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi döküntü -- 25 Haziran 2010; 21:11:51 >

• ilginç
    bu tür hikayeleri pek sevmem ama
    .............. bu baya hoşuma giti
  • quote:

Orijinalden alıntı: akadias

ilginç
    bu tür hikayeleri pek sevmem ama
    .............. bu baya hoşuma giti

Teşekkürler. :)
  • Çok güzel. Umarım 60-70 sene beklememiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Respect***

Çok güzel. Umarım 60-70 sene beklememiştir

umarım :D
  • Açtığınız konuları takip ediyorum.Çok ilgi çekici ve güzel şeyler paylaşıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trakonya´

Açtığınız konuları takip ediyorum.Çok ilgi çekici ve güzel şeyler paylaşıyorsunuz

Teşekkür ederim. Umarım devamı gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.