Şimdi Ara

kesintisiz güç kaynağı problemim (BNT-1500AP aldım ve çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence vakit kaybetmeden garantriye gönder ups i...
  • Bende alıcaktım geçen 1 ay önce ama inceledim baktım hesapladım begenmedim zaten tipleride hiç güzel deil masanın üstünde yada rahatlıkla görünücek bi yerde olucagı için tunçmatik alacaktım orda görevli bi arkadasla tanıştık bana hiç tavsiye etmedi yarardan cok zararı olur diye ups lerin ozaman biraz kafam karışmıştı 1600-2000 lik alıcaktım saglam nakitle gitmiştim elim boş dondum daha güclü ups ler önermişti ama onlarda acayip tuzluydu adamda haklıydı acıkcası
  • değiştirdim bu ikinci hocam, öteki makinada cayır cayır çalışıyor demekki benim makinaya yetmiyor...
  • Benim de başıma gelmişti buna benzer bir durum:

İmelsan 1000VA (x0.6=600 Watt) güç kaynağını aşağıda özellik bağlantısını göreceğiniz sistemle denemiş; kesinti - fiş çekme durumunda hiçbir şekilde devreye girmediğini görmüştüm (sistem boştayken, monitör vs. de kapalıyken). İşin garibi, güç kaynağını prizden çekip kendi aküsüyle çalışır duruma getirerek o sırada sistemi çalıştırdığımda sorunsuz bir şekilde güç veriyordu.

Kesinti anında devreye giremiyordu, sadece. Ürünün değişimi de işe yaramamıştı.

Biz ne yaptık? Aynı markanın 2000 VA'lığını üstüne para koyup aldık. Sorunsuz çalışıyor 1 - 2 aydır.

Tercihimiz fazlasıyla tartışılır, ayrı; ama gücün, şebekeden çekilen daha fazla miktarın önemi yanında markanın ve kalitenin de ne kadar belirleyici olabildiğini gösteriyor sanırım bu örnek. 1000VA'dan daha düşük güçteki kaliteli ürünlerin kaldırabileceğini biliyoruz çünkü:)

Sistem:http://img210.imageshack.us/img210/9302/sistemft7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Eylül 2007; 23:14:36 >

• Oerdem pmden gereken cvp yazdım

burda arkadaşta belirtmiş 1600-altı ups ler pmde de dediğim gibi bi işe yaramaz acıklamsınıda yaptım bizim sistemler cekiyor sömürüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

Oerdem pmden gereken cvp yazdım

burda arkadaşta belirtmiş 1600-altı ups ler pmde de dediğim gibi bi işe yaramaz acıklamsınıda yaptım bizim sistemler cekiyor sömürüyor

1600 altı mı?

Bizim markanın günahını almış olmayayım :)

Ama, APC gibi bir markanın düşük güçlü (1000 altı) ürünleriyle zorlayıcı sistemleri sorunsuz çalıştırdığını belirtenler vardı.
  • walla günah felan almayakta orası öyle

mesela bana 1600 altı ups yetmez hem ileriye dönük bi iş olmaz 1500 altı tabi düşük seri kullanan arkadasların coguda menmun sorun cıkarmadıgını söylediklerini biliyorum
    ama ben tatmin olmadım nede olsa okadar para veriyoruz ucuz alıp 10 kere almaktansa bi keren alıp tam almayı tercih ederim

fikirlere saygım sonsuz
  • Tabii, ileriye dönüklük kısmı önemli.

Neyse, konuyu dağıtmayayım.
  • valla hocam 1500 çok ciddi para benim için dakikalar değil 2 dakika çalıştırsa yeter anlıyacağın büyük ihtimalle 1000 lik bir şey alıcam powercom 1000 olabilir...

bu arada ilgilenen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık
  • Sevgiler,saygılar Selda hanımın kafasını şişirme yeni evlendi :):)
  • evet fatih hocam ben zaten uzun zamandır özgül hanımın başına ekşiyorum
    mecburen ekşicem gene uzun süre
  • Ya arkadaslar güç yetmez diyosunuzda bende 600'lük kullanıyorum sistem imzamda 700W güç kanagına bagla..Bu sistemme bide 55 ekran tv ilave edin..Bu sekilde bile sisteme en fazla %47 oranında yüklenebildim...Bence yazılımsal bişeyde olabilir bu eger güç yetmezse benimkininde sorun çıkarması gerekiir die düşünüyorum...
  • @mgurgen
    hocam yazılım gibi birşeyi yokki bendekinin sadece arkadaşında bir tane priz çıkışı var o kadar, kutusundanda yazılım falan bilmem ne çıkmadı açıkcası powercom dedim kandım galiba seninki kaliteli modellerden...
  • arkadaşlar kesintisiz güç kaynağı yeterliliği hesaplatmak için bir site buldum,http://www.csgnetwork.com/upssizecalc.html
    önerilen kgk gücü 1000va çünkü en az benim sisteme 770 gibi birşey lazımmış...
  • 800 va lik aldim

ayni olay bendede var

garantiye bende yollicam
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

arkadaşlar kesintisiz güç kaynağı yeterliliği hesaplatmak için bir site buldum,http://www.csgnetwork.com/upssizecalc.html
    önerilen kgk gücü 1000va çünkü en az benim sisteme 770 gibi birşey lazımmış...

İhtiyacı olan arkadaşlar için harika bir kaynak! Teşekkürler.
  • rica ederim arkadaşlar, yalnız @krm-iks arkadaşımın verdiği linkteki daha kullanışlı
    ona da teşekkür ederim...
  • arkadaşlar dün 1000AP modelini aldım ama aynen şikayetlerim devam ediyor anlamadım gitti bir ayarı mı vardır yoksa başka bir durum mu var anlamadım?

sistemimi ne varsa yazıyorum...

q6600 (b3)
    hd2900xt 512mb
    4 tane ddr2 ram
    2 tane hdd sata2
    xfx 650i ultra anakart
    stacker kasa + 4*120mm + 1*80mm ledsiz kasa fanı
    fsp 700 epsilon
    samsung 226bw
    4+1 ses sistemi (eski jazz)
    inca wireless modem
    usb den bir adet bluetooth bağlı sadece...

çıldırcam yardım edin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

800 va lik aldim

ayni olay bendede var

garantiye bende yollicam

hocam ayni durum bendede var

sistemim imzamda 800 va yetmiyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.