Şimdi Ara

kesintisiz güç kaynağı problemim (BNT-1500AP aldım ve çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, sistemimi oturduğum apartmanın muhteşem elektrik tesisatının yaratacağı tehlikelerden korumak ve elektrik kesildiğinde işimi kaydedip çıkabilmek için kgk aldım...
    powercom warrior 600va line interactive, fakat kgk yı fişte bekletince eğer makinaya yeni bağlamışsam ve makina çalışırken duvardan aldığı elektriği kesersem devreye giriyor yani ilk başta çalışıyor ama
    aradan 1 saat geçsin hiç elektrik falan kesilmemesine rağmen sürekli herşey açık olmasına rağmen test amaçlı duvardan fişi çektiğimde yada elektrik gittiğinde gücü kesiyor kendini kapatıyor...

sizce sorun nedir, buna benzer bir durum yaşayan var mı?

düzeltme:

not: güç kaynağı garanti kapsamında yenilendi şikayetim üzerine ama yenisini 24 saat fişte bekletip kullanmama rağmen devam ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 13 Eylül 2007; 17:22:03 >

• Valla bu aküsünde yada akü bağlantısında bir sorun olduğunu akla getiriyor. Belki hatalı üretim bir seriye denk gelmiş olabilirsin diye düşündüm okuduğumda.
  • vallahi biledemedim hocam rica ettim değiştirdiler hemen yenisi verdiler saolsunlar, ama onuda 24 saat fişte beklettim dediğim gibi ama ilk takınca iyi, 1 saat sonra fişten çekince bilgisayarı kapatıyor...

düzeltme: gülücük hatalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 8 Eylül 2007; 20:00:41 >
  • anlatım biraz karmaşık olmuş kardes

şimdi sen o ups i kaç dk boyunca fişe takılı olmadan kullanıyorsun ?

onun belli bi süresi oldugunu biliyoruz ama bu süre zarfı içinde deşarj olursa tekrar aktif kullanımı için 8 saatte yakın bi süre lazım o süre zarfı içinde tekrar şarj oluyor ve sisteme gereken gücü saglaya biliyor

biraz daha deişik yolları denesen bence iyi edersin mesela cekip belli bi süre kullan 6-8 saatte fişte calısır halede kalsın herşey o süre sonunda bida cek eğer kapatmıyorsa sorun yoktur
  • farkettim hocam ama anlatamadım durumu...
    önce kgk yı değiştirttim sonra yenisinide 24 saat fişte beklettim herhalde dolmuştur aküsü...
    ondan sonra makinaya bağladım, makinayı çalıştırdım monitörümü kapattım, ve kgknın duvardan fişini çektim güç gelişi dursun devreye girsin diye girdi...

ondan sonra tekrar fişi duvara bağladım, yani gücü evden almaya başladı tekrar pc ve 1 saat sonra yaklaşık tekrar monitörümü kapattım ve fişini duvardan çektim ve devreye girmedi...
    aynı şekilde eskiside böyle yapıyordu... değiştirttim aynı şekilde...
  • hmm garip bi durum normalde tam bitmedikçe böyle yapmaz ups ler

mesela bizim okuldakiler de böyledi ama onlar bitince böyle yapıyordu

şebeke akımı kesilince devreye girerlerdi 10dk felan ekranlar kapalı rahat ayakta tutuyordu sistemi zaten 1000lik bişiydi ama etkili deildi
    tekrar elektrikler gelince şarj oluyorlardı ama gelip 25-30 dk sonra tekrar gidince elektrikler küt die kapanıp uyarı veriyordu yetersiz güç uyarısı bizde komple kapatıyordu ups leri o biiiiip biiip sesi x20 ups olunca delirtiyordu bidaki aktif kullanım içinde 6-8 saat bekliyorduk malesef

ama senin durum biraz daha farklı cekiyorsun takıyorsun tekrar takınca aktif olmuyor ya yeni oldugundan yada tam dolmadıgı için öyle yapıyor sanırım
    bide forumun diğer kısımlarına aç istersen konuyu elktrik işlerinden anlayanlar vardır kesin

• sistemim
    q6600
    hd2900xt
    xfx 650i ultra anakart
    4 tane ddr2 ram
    2 hdd raid
    5 kasa fanı
    fsp 700watt

monitör modem ve hoparlörleri çektim fişten denedim genede olmadı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş 600 lük bir ups öyle bir sistem için çerez sayılır
  • sence o yüzden mi bitiyor hocam, benim için sadece 1.5 dakika bile çalışması yeterli, sadece raporlarım gitmesin ve sisteme zarar gelmesin...
  • bence o yüzden bu sistemin bosta cekicegi güç yeter yani bide yük altında düşünemiyorum
  • yükte 463 watt çekiyormuş hocam işlemciyi oc ler isem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

kardeş 600 lük bir ups öyle bir sistem için çerez sayılır

BEnde imzamda gördügün sistemle powercom 600AP kullanıyorum..Full o.c'lu ayrıca 55 ekran tv baglı..Elektrik gittiginde hemen devreye giriyor ve en az 10-12 dakika götürüyüor...Senin akülerde problem olabilir...
  • yani bencede hocam 12 dakika önemli değil benim için 1.5-2 dakika yeterli ama alet sadece ilk sarjdan çıkıp takılınca çalışıyor sonrası yok...
  • 10-12dk götürmesine bişi demiyor desarj olup tekrar hemen dolamadıgı için o sistemi 2 defa kaldıramaz o ups

bide senin dedigin gibi akülerde sorun ola bilir ama hadi birinde oldu diğerinde de olduysa ozaman satan yer devamlı bozuk mal satıyor demektir buda biraz zor olucagından ya hep deiştirdim diyip aynısı veriliyor yada elektriksel bir sorun vardır
  • Peki kardesim sen bu aletin fişini sürekli prizdemi tutuyosun yoksa sadce bilgisayarı açacagın zamanmı prize tekıyosun..Mesela ben bu UPS 'i aldım alalı bir kere bile prizden çıkarmadım..Fişi sürekli prizde takılı sadece UPS 'in dügmesinden kapıyorum fişini çekmiyorum yani....
  • ups sürekli fişte ve açık hocam bilgisayarla işim bitince kapatıp ups ile bağlantısını çekiyorum bilgisayarın, şimdi kardeşimin bilgisayarında denedim, onun bildisayarı
    p4 3.0
    1 tane ddr2 ram
    1 hdd 7200rpm
    17 crt
    x550 ekran kartı 350 watt psu...

ve çıkarıp çıkarıp taksam da kesmiyor gücü... dakikalarca beklesemde bişi olmuyor, ben sadece 15-20 sn bekliyip takıyordum çalıştığında genede bir dahakine çalışmıyordu...
  • bende geçen ay vatandan tunçmatik 700va ups aldım. ilk aldığımda deneme falan yapmıştım hiçbir sorun çıkmamıştı. aradan 2 hafta geçti ups geceleri 3-4 defa bilgisayar kapalı iken ve elektrik varken kendi kendine elektrik kesilmiş gibi alarm vermeye başladı. bir süre sonrada bilgisayar açıkken elektrik olduğu halde elektrik kesilmiş gibi aşırı yük uyarısı verip bilgisayarı kapatmaya başladı. bir kaç defa daha olunca bende aldım götürdüm ve iade aldılar. ellerinde o modelden kalmadığını başka bir model bakmamı teklif ettiler bende paramı geri aldım. valla bilgisayarı korusun diye aldık az daha bilgisayardan olacaktık. bir sürede almayı düşünmüyorum. bu ups lerde kalite konusunuda powersupply gibi uzun uzadıya bir irdelemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melalcholic -- 8 Eylül 2007; 21:40:04 >
  • yani bu durumda senin sisteme yetmiyor o ups kardes
  • quote:

Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

yani bu durumda senin sisteme yetmiyor o ups kardes

bana da öyle geliyor heralde 1000lik alıcam mecburen...

@melalcholic
    tunçmatik hakkında ne yazıkki o şikayetlerden var hocam geç devreye girdiğine dair gibi, iyi firmalar olarak apc ve powercom bilirim ben...
  • Denildiği gibi büyük ihtimalle senin aldığının gücü yetmiyor.

Bunun dışında UPS de genel bir yazılım hatası olabilir belki de.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.