Şimdi Ara

Keşke daha çok çalışsaydım diye kendini yiyip bitirenler.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sanki ders calismayan herkesin 10 tane sevgilisi oldu super ortamlara katildi, boyle mantik olmaz yapacak olan her ikisini de yapar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karenaist

quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Ne diyon sen ya millet iş bulamıyo sen ortalama maaş 2000 lira diyon ben tekniker olarak görünüyorum çalıştığım yerde (müh son sınıf) ayrıca 4 yılın üstünde de orada çalışıyorum hala 2000 lira maaşı göremedim.

Kardeşim saçma sapan işlerde çalışmican olumayan adam için en iyi meslek garsonluktur. Tamam ezerler falan ama bi kaç yıl sonra kendi işini açıcaksın zaten..

Yaşça senden büyüğüm bunu bil şimdi konumuza gelelim ilerde çocuğun olduğunda öğretmeni baban ne mezunu diye sorunca ne yapacak o çocuk ezilecek büzülecek utanacak. Ya da bir tanıdığım var lise terk (babası ölmüş çocuk mecbur kalmış) 25 yaşında evlenmek istiyor kızlar ne diyor biliyormusun ben üniversite mezunuyum sense lise mezunu bile değilsin senle evlenmem diyor. Bunu söyleyen kız da heykeltraş okumuş biri. Onun için okumamayı savunmaya çalışma bana ben kimin ne olduğunu görüyorum. Onu da geçtim her gün takım elbise ile gidip masa başı bir işte düzgün bir maaşla çalışmak ve bir ortama girince ben şu işi yapıyorum şu okuldan mezunum dediğin zaman insanların sana bakışı çok daha farklı hale gelir. Bence sen yol yakınken dön okumana bak lise bitene kadar çalış düzgün bir üniversiteye git önüne bak hayat böyle geçmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversite dışında okul çöp.

• quote:

quote:

quote:

Ne diyon sen ya millet iş bulamıyo sen ortalama maaş 2000 lira diyon ben tekniker olarak görünüyorum çalıştığım yerde (müh son sınıf) ayrıca 4 yılın üstünde de orada çalışıyorum hala 2000 lira maaşı göremedim.

Kardeşim saçma sapan işlerde çalışmican olumayan adam için en iyi meslek garsonluktur. Tamam ezerler falan ama bi kaç yıl sonra kendi işini açıcaksın zaten..

Yaşça senden büyüğüm bunu bil şimdi konumuza gelelim ilerde çocuğun olduğunda öğretmeni baban ne mezunu diye sorunca ne yapacak o çocuk ezilecek büzülecek utanacak. Ya da bir tanıdığım var lise terk (babası ölmüş çocuk mecbur kalmış) 25 yaşında evlenmek istiyor kızlar ne diyor biliyormusun ben üniversite mezunuyum sense lise mezunu bile değilsin senle evlenmem diyor. Bunu söyleyen kız da heykeltraş okumuş biri. Onun için okumamayı savunmaya çalışma bana ben kimin ne olduğunu görüyorum. Onu da geçtim her gün takım elbise ile gidip masa başı bir işte düzgün bir maaşla çalışmak ve bir ortama girince ben şu işi yapıyorum şu okuldan mezunum dediğin zaman insanların sana bakışı çok daha farklı hale gelir. Bence sen yol yakınken dön okumana bak lise bitene kadar çalış düzgün bir üniversiteye git önüne bak hayat böyle geçmez.

Valla benim oğluma baban ne mezunu diyince ilk okul mezunu ama altında 250 binliralık arabası var diyebileceği için hiçte utanmayacak :)

• quote:

Sürekli böyle konular görüyorum arkadaşlar
    Keşke daha çok ders çalılsaydım daha iyi bir üniversiteye girseydim falan
    ama hiç gerek yok emin olun
    Tıp okuyanları ele alalım;
    Adamlar ilk okulda deli gibi ders çalışır iyi bir liseye girerler
    lisede delininde delisi ders çalışırlar ve ne lise nede ilk okul hayatı yaşayamazlar
    üniversiteye giderler delinin delisinin delisi ders çalışırlar uyuyacak vakitleri bile olmaz bırakın takılmayı. Ve gelirler 24 yaşına(buda en az)
    24 yaşına kadar çoğunun bi sevgilisi bile olmamıştır
    oturdugu mahallede yürürken en fazla 3 4 kişiden selam alıp verirler
    arkadaşları olmaz.
    Tıpçıların ekai yönü bu işte gençliğini yaşayamazlar
    ha çocuk zaten asosyal işe yaramazın tekiyse tıp okumak onun için çok iyi bişeydir. Sadece tıpta değil en iyi üniversitelerde mühendislik falanda iyidir. Şimdi tıp dışında yada en iyi üniversitelerde başka bir bölüm dışında okuyosan veya kapasiten bunlara yetmiyorsa hani ben üniversite sınavnda 500 puan yapamam diyorsan hiç okuma kardeşim
    hukuk bitik mühendislik bitik iktisat falan zaten bitik
    yani 500 puan ve üzeri yapamıyosan boş okuyosun

Şimdi okudun diyelim garip bişey

8 ilk okul 4 lise 4 üniversite 16 yıl çöpe gitti. 16 yıl boyunca çalışsan aylık 2000 lira alsan diyelim ( şimdi demeyin 7 8 yaşında aylık 2000 kim vercek diye. Sen bi işte sürekli çalışırsan o maaş 4 5 bin bile olur ilerde, ben ortalamaya vurdum)
    380bin lira yapar, bide okula 16 yıl byounca harcadıgın paraya 50 bin lira dersek 430 yapar. 70de harcasan 360 lira yapar. 22 yaşında elinde 360 bin lira var. Bu parayla artık ev al sat mı yaparsın lüks bi cafe restaurant falanmı açarsın naparsan yap. Hayatının en güzel dönemlerinde krallar gibi takılabilirsin. Ve artık gelirin aylık 4 5 değil 10 bin lira falan olur en az( eğer kafan çalışıyosa)
    Yani yıllarca ders çalışan biri doktor olur elinde 1 kuruş parası olmadan 24 yaşında işe başlar aylık 5 6 bin lira alır. Okumayan akıllı adam ise 22 yaşında elinde 400 binliralık serveti + aylık 10 binlira falan geliri olur.

hocam şunu hesapla bide mf4 den yata yata 68 bin olmak çok kolay zeka felan istemiyor

ilkokulda çalışma

yaşa

lisede az çalış 68 bin ol

lise hayatınıda yaşa

68 binle kaptanlıktaki en iyi üni itü ye git

zor bir üni değil ordada yaşa(duim)

mezun ol 3.kaptan yabancı gemide 2.500 3000 bin dolar 2.kaptan 4000 -5000 1. kaptan 7000 8000

ve gemide ne harcaman ne birşeyin var normal maaşlardan farkı ev kiran yok gemidesin yemeği şirket ödüyor

evlenmediğini varsayıyoruz

GEZİYOSUN PARAN BİRİKİYOR GEZERKEN YAŞIYOSUN DA YAŞIYOSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perey Jackson -- 28 Eylül 2015; 1:15:41 >

• Bi kere o doktor olan adamın zaten o hastenelerde birazda tipi varsa hemşireleri doktorları görüyoruz geçen bi dişçiye gittim 1 tane erkek ortalama bi tipte 2 tanede stajyer kız öğle yemeğinden geliyor kızlarda o çocuğa göre bayağı güzeldi ve sen okumadan anca amelelik yaparsın kendini avutmuşsun sen başka bişey değil sana hangi salak 2bin tl maaş verir 15 16 yaşında ? bi o 5k 10k parayı oturduğun yerde sabah 9 akşam 5 olarak almak var bide orda burda 1.5k parayla başlayıp sabah 6 7 akşam 7 8 işe girip 3 4 senede 2.5k 3k paraya bile zor çıkartarak biyerlerinden ter gelerek çalışmak var saçmalama allah aşkına ya

Ekleme: Senin lisede ilk okulda kız arkadaşın olsa ne olmasa ne ?

Edit: Zaten belli bi yaşa kadar ekmek elden su gölden yaşıyosun elinde rahatça okumak varken niye saçma salak işlere gidipde çalışıp hayatını bok edesinki ? yukardada bi abimiz anlatmış zaten toplum içindeki saygıyı falan Ne iş yapıyosun dediklerinde mühendisim doktorum deyipde göreceğin saygıya bi bak bide ben garsonum dükkanımız var bizim restorant işletiyoruz biz altımda 250bin tl lik arabam var demekle aynı şeymi bu ? ve bu kadar millet salakmıda okuyor o kadar parası olan adam çocuklarını okutuyor demi okusunlar daha iyi şeyler yapsınlar saygınlık kazanıp işleri ilerletsinler diye düşünüyolar biraz mantıklı düşünün böyle şeyleri yazarken

Çok devrik cümleler kurdum noktalama işaretleri falanda yok kusura bakmayın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarK BrotherS -- 28 Eylül 2015; 1:24:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla benim oğluma baban ne mezunu diyince ilk okul mezunu ama altında 250 binliralık arabası var diyebileceği için hiçte utanmayacak :)

Ayrıca üniversite bir yazının tamamını okuyup anlama becerisi kazandırıyor insana anlamazsan dersi geçemezsin. O kadar laftan bir tek bunu mu anladın

• Şimdi gelmiş burada 4 bin lira maaşım var diye hava yapıyorsun,kendini tatmin etmeye çalışıyorsun ama 4 bin dediğin para değil. Hiç üniversite ortamının tadını alamıcaksın ömrün insanların emirlerine uymakla geçmiş,üzülüyorum sana. Kendini avutuyorsun diyeceksin ama içimde kalmasın, şöyle bir gerçek var sen hep ezik kalacaksın toplumda bunu kabullen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan ciddiye alıp mesaj vermişsinjz 7 yaşında çocuk ne yapacakta 2k maaş alacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Bakkalcılıkcı

Şimdi gelmiş burada 4 bin lira maaşım var diye hava yapıyorsun,kendini tatmin etmeye çalışıyorsun ama 4 bin dediğin para değil. Hiç üniversite ortamının tadını alamıcaksın ömrün insanların emirlerine uymakla geçmiş,üzülüyorum sana. Kendini avutuyorsun diyeceksin ama içimde kalmasın, şöyle bir gerçek var sen hep ezik kalacaksın toplumda bunu kabullen.

Tabi kardeşim tabi ezilsem nolur daha yaşım 20 25 yaşında sen yeni yeni maaş almaya başlarken ben kendi işimi kurmuş olıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Kedi ciğer ilişkisi Kendini avut bakalım şu kadar alıyorum hayatımı yaşadım diye. Ulan her şeyi geçtim sosyal statü diye bir şey var, tabii sen nereden bilicen bunu zira hayatını yaşıyorsun.

Nick-entry der giderim

• karenaist K kullanıcısına yanıt
    Abi diye hitap edeyim benden büyüksün. 50 yıllık aile işimiz var,esnafız. 18imi daha ağustosta doldurdum doğum günümde kapıda 75 bin liralık arabam hazırdı. İstediğim an gidip bi şubenin başına geçebilirim. Para derdim yok. Bu yıl kazanamadım üstelik kötü bi puanım yoktu ama güzel yerler olmadı diye tekrar hazırlanıcam. Hal böyle olunca,hep benden ezik kalıcaksın. Abi zengin olabilirsin saygım sonsuz,ama hep okumamış ve kültürsüz kalacağın gerçeğini bu değiştirmeyecek. Yani ben yeni maaş alırken senin kendi işini kurmuş olman dünyası yok ortada. Sen garsonluk yaparken benim zaten kendi işim vardı.

• Katılmıyorum.Başkaları için yaşamayın.Hayat standartlarını yükseltmek amaçlı okumak gerek bence.Yok insanların sana yaklaşımları falan ben takmam.Çünkü biri gider biri gelir.Ama doktorluk garanti bir meslek ve parası çok olduğu için herkesin hayali.Bayılmıyor kimse inek gibi ders çalışmaya.Ama emin ol ilerde lüks evlerinde otururken senden daha mutlu olacaklar.Çünkü işi garanti,hayatta endişesi yok + saygınlık + kız bulmada da zorlanmaz.Meslek statü falan filan.Ha sen garson olurum iş kurarım diye düşünüp kolaya kaçmışsın.O da senin tercihin tabi.Hayatta başarılar.

• quote:

Abi diye hitap edeyim benden büyüksün. 50 yıllık aile işimiz var,esnafız. 18imi daha ağustosta doldurdum doğum günümde kapıda 75 bin liralık arabam hazırdı. İstediğim an gidip bi şubenin başına geçebilirim. Para derdim yok. Bu yıl kazanamadım üstelik kötü bi puanım yoktu ama güzel yerler olmadı diye tekrar hazırlanıcam. Hal böyle olunca,hep benden ezik kalıcaksın. Abi zengin olabilirsin saygım sonsuz,ama hep okumamış ve kültürsüz kalacağın gerçeğini bu değiştirmeyecek. Yani ben yeni maaş alırken senin kendi işini kurmuş olman dünyası yok ortada. Sen garsonluk yaparken benim zaten kendi işim vardı.

Bu anlattıklarının benim yazdıklarımla alakaıs ne?

• quote:

quote:

Haklısın abi. Son cümle hariç alakasız olmuş kusura bakma

• quote:

quote:

quote:

Bu arada senin kadar olmasada benim aileninde ortalama aylık 10 bin geliri var bende en kral özel okulda özel üniversitede okuyabilirdim ama zaman kaybı olarak gördüğüm için okumafım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada senin kadar olmasada benim aileninde ortalama aylık 10 bin geliri var bende en kral özel okulda özel üniversitede okuyabilirdim ama zaman kaybı olarak gördüğüm için okumafım

Özel üniversite hem aptal hem zengin olanlar için,ben de asla parayla özel üniversitede okumam bursuyla anca. Ayrıca 0'dan iş kurup zengin olma hayalinden dolayı saygı duyuyorum. Yarın herkes üniversiteye gidiyor ben gidemedeğim için biraz boşlukta kaldım,o ortamdan uzak kalmak beni üzdü,üstüne bi de benim yapmak istediğim bi şeyi böylesine ezince saçma reaksiyon gösterdim. Kusura bakma

• konuya bak ya herkes hayaller dünyasında yaşıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.